Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Interviu Ecaterina Necula – Trainer cursuri de limba germană

Blog Didacto - Ectaerina Necula

Ce vei regăsi în articol:

Un trainer cursuri de limba germană te va ajuta să înveți corect și într-un mod mai rapid limba germană, deoarece dacă alegi să înveți limba cu un trainer, înseamnă că va exista o disciplină și o motivație.

Progresul tehnologic nu doar că ne ușurează existența, dar ne oferă o multitudine de oportunități educaționale. Dacă înainte pentru a învăța o limbă străină trebuia să te deplasezi la sediul centrului de limbi străine sau să vina un meditator la tine, acum ai posibilitatea de a învăța o limbă străină din confortul propriei case, fără a mai fi nevoie să te deplasezi tu sau meditatorul la tine acasă.

Un exemplu în acest sens este limba germană, chiar dacă se consideră a fi o limbă dificilă și aproape imposibil de învățat, mai ales în mediul online. Ceea ce nu este așa, deoarece la fel ca la cursurile fizice, cele online presupun existența unui trainer cursuri de limba germnă care vă sprijină și vă ajută să vă structurați procesul de învățare a limbii germane. Mai mult, prezența unui trainer cursuri de limba germană este importantă, deoarece doar un trainer îți va evalua progresul obiectiv și te va ghida în direcțiile în care ai de depus mai mult efort. În continuare te invităț să faci cunoștință cu noul trainer cursuri de limba germană la Didacto, Ecaterina.

Trainer cursuri de limba germană – Ecaterina Nicula

 

Salut Ecaterina, ne bucurăm mult să te avem alături de noi!

Și eu împart aceeași bucurie de a face parte dintr-o echipă de profesioniști în continuă creștere.
Am vrea să te cunoaștem mai bine, astfel te rugăm să ne spui câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și cum ai ajuns să ocupi poziția de 

Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

În prezent urmez cursurile programului de masterat didactic pentru limba germană din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine și îmi urmez pasiunea de a preda atât în mediul universitar, cât și printr-o continuă formare personală. Am aflat de serviciile educaționale de înaltă calitate oferite de centrul Didacto și m-a bucurat oportunitatea unei colaborări.

Ne-ar plăcea să aflăm despre prima ta experiență cu limba germană.

În anii de liceu am făcut cunoștință cu limba și cultura germană în cadrul unui cerc de literatură organizat în cadrul bibliotecii municipale. Am fost plăcut impresionată de precizia și sonoritatea armonioasă a acestei limbi, ceea ce m-a motivat să continui studiul acestei limbi.

Care consideri că este avantajul lucrului în grupe restrânse de copii? Cum crezi că stimulează acest lucru procesul de învățare?

Cu siguranță lucrul în grupe restrânse de copii stimulează procesul de învățare prin timpul destinat comunicării alocat fiecărui copil, dar și a explicațiilor individuale și a activităților suplimentare pentru aprofundarea temelor abordate.

Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

Cred că Didacto răspunde într-un mod optimal nevoilor de învățare ale elevilor pentru mediul online prin utilizarea unor platforme adecvate și a unor metode de predare-învățare care nu doar că nu periclitează calitatea învățării, ci și optimizează dezvoltarea competențelor lingvistice.

Care este atmosfera pe care încerci să o transmiți în general în procesul de învățare al copiilor?

Atmosfera pe care încerc să o creez facilitează procesul de învățare al copiilor, este relaxată, participanții resimt libertatea de a încerca, de a-și exprima individualitatea, în care greșeala este privită ca pe o șansă de a evolua, în timp ce particularitățile nevoilor de învățare le sunt respectate.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto?

Cred că elevii își dezvoltă prin intermediul cursurilor și atelierelor Didacto atât abilitățile sociale, de comunicare și lucru în echipă, cât și inteligența lingvistică prin dobândirea și consolidarea competențele de receptare și producere a mesajelor orale și scrise în cadrul procesului de comunicare în limba germană.

Povestește-ne despre o întâmplare neprevăzută în urma căreia ai învățat ceva.

O întâmplare neprevăzută din viața de elevă pasionată de limbile străine a avut loc la olimpiada de limba franceză din clasa a zecea. Exersam pentru proba orală, pregătind posibile variante de răspuns pentru diverse teme. Îmi doream să am totul sub control, crezând că asta îmi va asigura reușita.

În ziua susținerii probei am avut surpriza să primesc un subiect la care nu mă așteptam și pentru care nu simulasem deloc un posibil răspuns. Simțeam că nu mai dețin controlul, însă imediat mi-am adunat toate resursele interne și am reușit să formulez un răspuns foarte bun. Atunci am realizat că niciodată nu putem avea control asupra ceea ce ni se întâmplă, dar putem fi bine pregătiți și creativi în situațiile neprevăzute.

Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba germană?

Le recomand copiilor ca, încă de la prima întâlnire cu limba germană, să o privească ca pe un prieten care le va sări în ajutor în multe situații neprevăzute și să nu uite că prieteniile statornice se construiesc cu răbdare și perseverență.

Mulțumim că ne-ai acordat din timpul tău pentru acest interviu.

Eu vă mulțumesc pentru invitația de a vă împărtăși gândurile mele!

Pentru a cunoaște modul de predare al noului nstru trainer cursuri de limba germană, te invităm să participi la o sesiune gratuită de limba germană și descoperă modul în care se desfășoară atelierele de limba germană la Didacto. Înscrie-te aici la sesiunea gratuită.

Te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe care le avem despre educație, studierea limbilor străine și despre activități educaționale pentru copii. De asemenea, te invităm să te abonezi și pe canalul nostru de Youtube pentru resurse educaționale gratuite în limba germană.

 

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?