Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Interviu Elisabeta Bun – Trainer curs de limba germană

elisabeta bun

Ce vei regăsi în articol:

Structurarea procesului de învățare este necesară pentru însușirea unei limbi străine, în special a limbii germane. Da, poți învăța limba germană de unul singur, dar acest lucru este mult mai posibil la adulți, decât la copii, deoarece adulții au trecut prin procesul de învățare și știu cum să își structureze infomațiile pentru a învăța, dar copiii nu au această experiență, de aceea, aceștia au nevoie de cineva care să îi ghideze. 

Cunoaștem foarte bine acest lucru, de aceea, vă punem la dispoziție oameni experți și cu experiență în lucru cu copii pentru ca procesul de învățare a limbii germane să fie o experiență memorabilă. Metodele și modul de predare, precum și conținutul pe care îl predăm nu doar că ăți va învăța copilul limba germană, dar îl va ajuta să se dezvolte atât personal, cât și profesional. Vă invităm să o cunoașteți ăn continuare pe Elisabeta, noul trainer curs de limba germană de la Didacto

Interviu cu Elisabeta Buna – Trainer curs de limba germană

Salut Betty! Ne bucurăm să te avem astăzi alături de noi.

Bună, și eu mă bucur să fiu aici cu voi!

Am vrea pentru început să te cunoaștem mai bine. Care este citatul tău favorit, care te motivează atunci când ai nevoie?

De obicei citatele depind de starea în care sunt, dar unul care mă motivează mai tot timpul ar fi “carpe diem”, deoarece tind să trăiesc cu gândul la trecut și uit să trăiesc în prezent și să apreciez unde am ajuns până acum în viață. Este un citat care cred că ar ajuta multă lume să fie mai fericită și să se bucure de prezent.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și de ce ai ales să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

Numele meu complet este Bun Maria-Elisabeta, dar familia și prietenii îmi spun Betty. Prefer să îmi spună și copiii la fel, deoarece vreau să ne simțim toți confortabili la Didacto, nu suntem la școală unde totul este mai formal. Sunt o studentă la Facultatea de Litere UBB din Cluj pe specializarea germană-engleză în al doilea an în acest moment. Motivul pentru care mi-am dorit să devin trainer a fost fiindcă îmi place să lucrez cu copiii, să reușesc să îi fac să acumuleze informații importante și, cel mai esențial, îmi doresc să fac învățarea unei limbi noi distractivă ca să vadă copiii că nu e atât de dificil precum pare.

Care este atmosfera pe care încerci să o transmiți în general în procesul de învățare al copiilor?

În sesiunile pe care le țin/voi ține încerc mereu să fac să dispară acea atmosferă în care copiii sunt obosiți și plictisiți. Doresc să abordez orele mele cu activități care să îi facă pe copii să le placă limba germană, precum să ascultăm melodii în limba respectivă sau să le recomand un film la care să se uite în timpul liber ca după să primesc feedback. Atmosfera pe care încerc să o transmit este una în care copiii trebuie să fie confortabili să îmi spună orice privind materia pe care o voi preda.

Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

Desigur că, a învăța o limbă străină precum germana este mai dificil, dar nu imposibil. Se poate crea o atmosferă în care să vină de la copii acea ambiție de a învăța această limbă. Didacto oferă mereu multe soluții la orice problemă ar avea un copil, fie că e vorba de o zi în care acel copil lipsește la o sesiune, fie că e vorba despre altceva. Didacto este pregătit să ajute cum poate în nevoia copiilor.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto?

Copiii fiind de vârste mai mici, își dezvoltă simțul limbii: cu cât intensifică sesiunile de la Didacto, cu atât le va fi mai ușor să învețe alte limbi. O altă abilitate ar fi aceea de creativitate: prin aceste sesiuni îi este dovedit copilului că limba respectivă este peste tot: la știri, în filme, posibil și în melodiile preferate. Așadar, nu este doar un mod de a cere un suc atunci când suntem în străinătate, ci ceva mult mai frumos.

Ne-ar plăcea să împărtășești cu noi o amintire memorabilă care are legătură cu limba germană.

Țin minte că fusesem într-o tabără în liceu în Cehia unde se vorbea doar germană ca să ne aprofundăm cunoștințele. Am cunoscut persoane cu care până în ziua de astăzi țin legătura. O amintire ar fi faptul că, în timpul taberei, venise un domn responsabil de minoritățile germane din România și avusesem toți o conversație deschisă cu el în limba germană despre problemele lumii unde ne-am spus fiecare părerea. A fost o experiență frumoasă, fiindcă am acumulat un bagaj mare de amintiri frumoase, dar și de vocabular în limba germană.

Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba germană?

Să nu se sperie. De cele mai multe ori auzim peste tot cât de dificilă și urâtă este limba germană, dar eu sunt aici pentru a le dovedi opusul. Atâta timp cât au puțină răbdare, vor vedea cu timpul, că germana este distractivă.

Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine.

Eu vă mulțumesc! O zi frumoasă!

Pentru a cunoaște modul de predare al noului nstru trainer cursuri de limba germană, te invităm să participi la o sesiune gratuită de limba germană și descoperă modul în care se desfășoară cursurile de limba germană la Didacto. Înscrie-te aici la sesiunea gratuită. De asemenea, dacă copilul tău are un nivel, cel puțin, intermediar atunci te invităm să îl înscrii la atelierele conversaționale de limba germană care se desfășoară cu vorbitor nativ. Înscrie-te aici la un atelier conversațional de germană cu nativ gratuit de limba germană.

Te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe care le avem despre educație, studierea limbilor străine și despre activități educaționale pentru copii. De asemenea, te invităm să te abonezi și pe canalul nostru de Youtube pentru resurse educaționale gratuite în limba germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?