Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

TOP 10 recomandări de activităţi creative pentru copii

activități pentru copii

Ce vei regăsi în articol:

Dacă ești părinte, ai un copil energic și nu mai ști ce activități să faci împreună cu el acasă, acest articol este pentru tine! În cele ce urmează îți vom prezenta o listă cu activități creative pentru copii, distractive şi ușor de pus în practică, cu materiale aflate la îndemână oricui. 

Care sunt beneficiile activităţilor creative?

Care sunt beneficiile activităţilor creative?

Timpul petrecut cu activități creative pentru copii aduce o mulțime de beneficii, după cum urmează:

 • În primul rând, acestea contribuie la dezvoltarea încrederii în sine.
 • Un aspect foarte important este și îmbunătățirea coordonării motorii.
 • Cu ajutorul lor, copiii devin mai sociabili și relaționează mai ușor.
 • Când participă la astfel de activități, cei mici învață să lucreze în echipa.
 • În plus, își dezvoltă foarte mult abilitățile: creativitatea, simțul observației, memoria sau gândirea logica.
 • Totodată, îi ajută pe copii să fie mai disciplinați și să cunoască importanța regulilor.
 • De asemenea, îi ajută să-și împărtășească sentimentele, emoțiile și propriile experiențe.
 • Nu în ultimul rând, le dezvoltă simțul responsabilității.

Cum îi ajută pe părinţi aceste activităţi creative pentru copii?

Cum îi ajută pe părinţi aceste activităţi creative pentru copii?

 • Îi ajută să își înțeleagă mai bine copilul și să îi cunoască nevoile;
 • Prin intermediul activităților, aceștia descoperă talentele copilului și îl pot îndruma și încuraja să își urmeze pasiunile;
 • Cu ajutorul părinților, copilul învață să găsească mai ușor soluții pentru diferite probleme;
 • Părinții stabilesc o legătură mai strânsă cu copiii lor, aceste activități creative pentru copii fiind o ocazie de a petrece timpul împreună într-un mod distractiv.

În orice caz, noi am descoperit rețeta fericirii pentru cei mici. De aceea, ne-am gândit să iți împărtășim câteva idei de activități creative pentru copii.

Activităţi creative pentru copii

Activităţi creative pentru copii

Pictura cu vopsea comestibilă

Arta joacă un rol major în dezvoltarea creativității copiilor. Pictura nu este doar o metodă de relaxare, ci și un mijloc prin care copiii își pot exprima emoțiile: prin alegerea culorilor și a formelor pe care vor să le picteze. Pentru a realiza această activitate, va avea nevoie de acuarele comestibile și un bloc de desen. 

Dar activitatea nu se termină când cel mic își finalizează opera de artă. În acel moment, este foarte important să discutați despre ce a pictat și de ce a realizat acel desen. Astfel, îi poți desluși personalitatea și felul de a gândi.

Dansul

Cu siguranță, dansul este cea mai distractivă activitate pe care o cunoaștem. Principalul beneficiu al acestei forme de divertisment este faptul că cei mici își pot îmbunătăți condiția fizică. Dansul mărește flexibilitatea, forța fizică și ajută la dezvoltarea mușchilor.

Pe lângă faptul că este o formă de exercițiu potrivită pentru orice copil, poate fi și o formă de distracție practicată de părinți, alături de cei mici. Dacă adori dansul și vrei să îl faci și pe copilul tău să danseze cu plăcere, o poți face cu ajutorul jocului pentru copii Just Dance. Pentru a vedea cum, poți viziona acest video.

Pentru a transforma orice cameră din casa ta într-un ring de dans, ai nevoie doar de un televizor și un smart phone. Iată și un video care să îi stârnească copilului tău dorința de a dansa, aici.

Lucrul manual

Lucrul manual poate fi un hobby extraordinar, prin care copilul tău își poate da frâu liber imaginației. Atunci când creează ceva cu propriile mâini, satisfacția lui va fi enormă. Cu siguranță știai că lucrul manual este o îndeletnicire veche de când lumea. Dar oare știai că aceasta este benefică pentru îmbunătățirea activității cerebrale? Cu cât copilul tău creează și meșterește mai mult, cu atât se stabilesc mai multe conexiuni la nivel cerebral – ceea ce înseamnă că devine mai inteligent.

Există o mulțime de activități creative pentru copii, care să îi dezvolte latura artistică. Noi venim în ajutorul tău cu câteva idei:

 • Confecționarea globurilor de iarnă. Pentru a confecționa cu copilul tău niște globuri de iarnă minunate, materialele necesare sunt: un borcan cu capac, sclipici, ulei, o figurină micuță (care să simbolizeze Crăciunul), lipici și apă. Găsești un exemplu în acest video.
 • Păpuși din șosete. Creativitatea copilului tău poate fi stimulată prin diferite moduri, chiar și cu o șosetă veche. În acest video vei găsi diferite idei prin care poți transforma o șosetă veche într-o jucărie. Suntem convinși că împreună veți confecționa cele mai haioase păpuși.
 • Confecționarea mărțișoarelor. Nu ai nevoie de materiale scumpe pentru a crea cele mai frumoase mărțișoare. Cu doar câteva coli de hârtie colorată, copilul tău poate realiza cele mai vesele și creative simboluri ale primăverii. Găsești un exemplu chiar aici.
 • Broderia. Broderia este cea mai veche metodă de personalizare a hainelor. Dacă vrei să îl înveți pe copilul tău cum să își brodeze diferite simboluri pe hăinuțe, poți viziona un tutorial aici.
 • Tablouri din condimente. Te-ai gândit vreodată că poți face tablouri minunate împreună cu copilul tău, folosind condimentele din bucătărie? Ai nevoie doar de următoarele materiale: aracet, condimente și o coală de hârtie. Oricine poate să-și amintească de această tehnică simplă și distractivă de la orele de lucru manual din școală generală, nu-i așa?
 • Confecționarea unui zmeu. Iubit de toți copiii, zmeul este cu siguranță unul dintre cele mai mari bucurii ale copilăriei. Pentru a-l ajuta pe cel mic să își îndeplinească dorința de a înălța un zmeu, poți construi unul împreună cu el. Astfel, el se va juca în natură, ceea ce este benefic pentru sănătatea lui fizică și psihică. Poți vedea mai multe informații despre joaca în natură aici. Pentru a-l ajuta pe copilul tău să confecționeze un zmeu, iată un tutorial aici.
 • Bijuterii handmade. Copilul tău va fi încântat să își confecționeze propria brățară. Pentru a face acest lucru, are nevoie doar de o trusă cu ațe colorate de croșetat. Iată un video prin care copilul poate învăța să împletească o brățară pentru mama.

Gătitul

Pe lângă faptul că gătitul ajută la implicarea copilului tău în treburile casnice, această activitate îl va face să fie mult mai responsabil. Pentru a-i stârni interesul, poți fii creativ în bucătărie împreună cu el. Iată cum poți transforma preparatele în cele mai haioase forme aici.

Copiii vor fi mereu curioși să exploreze și să se joace cu ustensilele din bucătărie. Pentru o distracție pe cinste, poți transforma această activitate într-o competiție părinte versus copil: Cine gătește mai bine?

Recomandări pentru părinți

Recomandări

Copilul tău are nevoie de susținerea ta în fiecare etapă din viață. De aceea, este foarte important să petreci mai mult timp alături de el. Fiecare copil își dorește să facă activități împreună cu părinții sau alături de colegii de clasă și de prieteni.

Dacă ai un copil talentat și îndemânatic, activează-i spiritul creativ prin aceste idei de activități creative pentru copii. Cu doar câteva materiale, vei stimula imaginația și jocul creativ al copilului tău.

Oferă-i copilului șansa să-și îmbrățișeze latura artistică, încercând aceste idei de artă și meșteșuguri grozave. Fie că este vorba despre învățarea unui vechi meșteșug precum croșetatul, fie despre un meșteșug mai neobișnuit, precum distracția cu vopselele, copilul tău creativ va adora să exploreze noi moduri prin care se poate exprima.

Cu atâtea idei de activități creative pentru copii, vei reuși cu siguranță să petreci timp de calitate cu copilul tău. Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomandăm să citești și 10 jocuri cu cărți de joc pentru copii. Pentru mai multe articole interesante și resurse educaționale pentru părinți și copii, te invităm să vizitezi blogul Didacto

Pentru a fi întotdeauna la curent cu noutățile, te invităm să ne urmărești pe pagina de Facebook și pe Instagram. Mai mult, urmărește și canalul nostru de YouTube, unde Diana, vobritor nativ de germană, te ajută să înveți limba germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?