Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Top 10 cele mai populare povești în germană

cele mai populare povesti din limba germana

Ce vei regăsi în articol:

Venim cu o mână de ajutor în sprijinul părinților și le prezentăm topul celor mai frumoase 10 povești în germană pentru copii. Acestea pot fi ascultate online înainte de culcare și stârni interesul chiar și celor mai pretențioși dintre cei mici.

 

Alegerea unei cărți de povești potrivită copilului poate fi de cele mai multe ori o provocare pentru părinți, mai ales atunci când vine vorba de cărțile de povești în germană. În ciuda faptului că rafturile oricărei librării conțin numeroase cărți colorate cu titluri atractive pentru copii, volumele de povești în germană sunt foarte greu de găsit pe piața din România.

 

De aceea, venim în ajutorul părinților a căror copii se află în procesul de a învăța limba germană sau o vorbesc deja la un nivel intermediar și le propunem un top cu 10 povești menite să stârnească imediat interesul celor mici.

 

Povești în germană: Seria Meister Eder und sein Pumuckl

Top 10 cele mai populare povești în germană 1

 

 

 

Maestrul Eder și Pumuckl este povestea cunoscutei autoare germane de literatură pentru copii Ellis Kaut, care prezintă aventurile personajului principal, Pumuckl. El este un Kobold cu păr roșu, invizibil pentru oamenii din jurul său, cu excepția maestrului tâmplar Eder cu care piticul locuiește împreună. Pumuckl este un pitic tare obraznic căruia îi place să joace farse oamenilor și care vorbește de cele mai multe ori în rime.

 

 

Micului Kobold îi cam place dezordinea, adoră ciocolata și budinca, este fascinat de lucrurile care sclipesc și de bărcile cu vele, iubește hârtia care foșnește și să se dea în leagăn. Copiii pot descoperi care sunt lucrurile care îi plac în mod deosebit lui Pumuckl, ascultând toate aventurile acestuia chiar înainte de culcare. 

 

 


Povești în germană: Die Geschichte von dem kleinen Muck

Top 10 cele mai populare povești în germană 2

 

 

Povestea lui Muck cel Mic de Wilhem Hauff este una plină de aventuri și suspans, gata să-i cucerească pe cei mici. Aceasta relatează despre viața unui copil, care, spre durerea tatălui său, nu dorește cu adevărat să crească. Băiatul nu este încurajat de nimeni și nu știe aproape nimic despre lume atunci când devine orfan la vârsta de aproximativ șaisprezece ani. Văzut de rudele sale drept un pierde-vară și un neștiutor de carte, acesta este alungat și se vede nevoit să colinde țara pentru a-și căuta fericirea și norocul.

 

Odată cu plecarea sa, Muck cel Mic are parte de tot felul de aventuri: începe să lucreze ca și îngrijitor de pisici, apoi ajunge în slujba împăratului, găsește o serie de obiecte fermecate care îi transformă înfățișarea. Este acuzat de furt și întemnițat de către curtenii împăratului, ca în final să fie eliberat și să se retragă într-o casă mare. Alege astfel să locuiască singur, departe de oameni.


Povești în germană: Die Biene Maja und ihre Abenteuer 

Top 10 cele mai populare povești în germană 3

 

 

Albina Maya și aventurile ei de Waldemar Bonsels este o poveste despre curaj și prietenie. Albina Maya este prea plictisită în stup și vrea să iasă în lumea largă. În aventurile ei îi întâlnește pe lăcusta fantezistă și pe drăguțul gândac de trandafir, Peppi. Dar, după ce îl eliberează pe gândacul Kurt din ghearele păianjenului infernal Thekla, Maya află despre planul malefic al viespilor: vor să atace stupul care este casa albinuței Maya!

 

Die Biene Maja und ihre Abenteuer este o poveste minunată pentru copii. Revizuită și transpusă într-un limbaj frumos, acestă carte clasică de povești în germană trebuie să își găsească locul în fiecare cameră de copii. Cu siguranță va oferi multe ore interesante și vesele de lectură.

 

Povești în germană: Bibi Blocksberg

Top 10 cele mai populare povești în germană 4

 

Bibi Blocksberg este de fapt o poveste de tip serial german audio pentru copii creat de autoarea britanico-austriacă Elfie Donnelly. Brigitte „Bibi” Blocksberg, personajul principal al seriei cu peste 95 de episoade, este o fată vrăjitoare de 13 ani, care are părul blond legat într-o coadă de cal, poartă mereu o rochie verde și șosete albe.

 

Lui Bibi îi place să-și folosească puterile magice pentru a juca diferite feste omenilor din viața ei. Primarul, directorul școlii, profesorii și mulți alți oameni din Neustadt cad victime ale glumelor ei. Mica vrăjitoare călătorește desigur pe o mătură și iubește piureul de cartofi, pe care nu doar că îl mănâncă cu plăcere, dar pe care îl și face să zboare folosind cuvintele magice “Eene meene Mei, flieg los Kartoffelbrei” (Eene meene Mei, zboară piureule de cartofi!).

 

Orice copil se va îndrăgosti de această serie, iar simpatica vrăjitoare va deveni cu siguranță unul dintre personajele preferate ale copiilor. Aceștia nu doar că vor fi încântați să asculte seria, ci iși vor dori să zboare ca și Bibi și să facă vrăjitorii.

 

Povești în germană: Benjamin Blümchen

Top 10 cele mai populare povești în germană 5

 

Benjamin Floricică este tot o serie de cărți de povești și seriale audio create de aceeași autoare britanico-austriacă, Elfie Donnelly, care rulează din 1977 și conține în prezent 142 de povești disponibile atât în germană, cât și în engleză. 

 

Seria îl are ca personaj principal pe elefantul Benjamin, un elefănțel drăgălaș și puternic, căruia îi place adesea să lenevească. Cu toate acestea, ori de câte ori se întâmplă ceva în jurul lui, el este urgent în picioare și pregătit să acționeze. Casa lui Benjamin este grădina zoologică Neustadt, iar directorul grădinii zoologice Herr Tierlieb, Karl the Keeper și toate animalele de acolo reprezintă familia lui. Își petrece cea mai mare parte din timp alături de prietenul său cel mai bun, băiețelul Otto, cu care pornește adesea în aventuri. Benjamin este foarte cunoscut în rândul celorlalți pentru strigătul lui inconfundabil „Toroo!”

 

Povești în germană: Post für den Tiger

Top 10 cele mai populare povești în germană 6

 

Sub numele său complet Die Geschichte, wie der kleine Bär und der kleine Tiger die Briefpost, die Luftpost und das Telefon erfinden) – Poșta pentru Tigru (Povestea despre cum ursul mic și micul tigru au inventat poșta, poșta aeriană și telefonul) este titlul unei povești în germană ilustrate pentru copii scrisă de Horst Eckertal alias Janosch.

 

Povestea îi are în centru pe micul tigru și pe ursul mic, care înventează poșta și telefonul. Când micul urs merge la pescuit, micul tigru care a rămas acasă observă că este foarte singur și se simte stingher. Prin urmare, nu are niciun chef să decojească cartofii, să măture sau să ude florile. Pentru a schimba acest lucru, micul urs ar trebui să-i scrie o scrisoare de la râu. Dar în momentul în care ursul îi scrie scrisoarea, însă o aduce doar seara acasă, tigrul își dă seama că a fost tot singur peste zi. Prin urmare, tigrul și ursul decid să trimită scrisoarea data viitoare cu ajutorul unui mesager.

 

Pe parcursul narațiunii, această carte de povești în germană dezleagă misterul legat de scrierea și trimiterea scrisorilor, implicând rând pe rând diferite animale din pădure. Pe lângă faptul că povestea este foarte ușor de parcurs în limba germană datorită limbajului simplu, îi provoacă pe micii cititori să-și folosească imaginația pentru a găsi soluții simple la probleme complicate. 

 

Povești în germană: Lauras Stern 

Top 10 cele mai populare povești în germană 7

 

Steaua Laurei de Klaus Baumgart este o poveste de o sensibilitate aparte, având-o ca personaj principal pe Laura, o fetiță de șapte ani care găsește o „stea rănită”. Într-o seară când Laura nu poate adormi și se uită pe fereastră, vede o stea căzând direct pe trotuarul din fața casei. Deși fetița aduce steaua în camera ei, în dimineața următoare aceasta pare să fi dispărut. În acest moment, Laura pornește într-o aventură pentru a-și regăsi steluța.

 

Citind această serie, copiii vor învăța alături de Laura că uneori trebuie să se despartă de lucrurile dragi. 

 

Povești în germană: Zwerg Nase

povesti in germanaNas de Pitic este unul dintre cele mai populare basme scrise de Wilhelm Hauf. Frumosul băiat Jakob este ținut captiv de o vrăjitoare timp de șapte ani și se reîntoarce ca un pitic urât. Însă timpul petrecut în casa vrăjitoarei nu este în zadar, deoarece băiețelul învață de la aceasta arta culinară și se împrietenește cu o gâscă fermecată. La finalul acestei povești, aceasta îl va ajuta să se elibereze pe el și pe prietena lui, Mimi, de magia malefică.

Copiii vor îndrăgi acest basm și vor fi fascinați de sentimentele și stările de spirit ale personajelor, surprinse într-un mod foarte plăcut de Wilhelm Hauf.

Povești în germană: Saids Geschichte oder der Schatz in der Wüste

Top 10 cele mai populare povești în germană 8Povestea lui Said sau comoara din deșert scrisă de Sigrid Heuck este o poveste plină de magie, mister și aventură.

Protagonistul cărții, Said, află de la un negustor de pe malul râului Mamadou despre o comoară ascunsă în deșert și căutată de-a lungul timpului de numeroși aventurieri, însă în zadar. Este vorba despre o oglindă neagră, care promite celui care o găsește fericire și bogății nenumărate. Said pornește de îndată într-o călătorie plină de aventuri, care îl duce prin nisipurile din pustiu și prin multe țări orientale. El trebuie să ducă la bun sfârșit cinci sarcini înainte de a se întoarce în Sahara pentru a găsi comoara. Deși Said este protejat de darurile unei zâne, visul lui este pus în pericol din cauza unui cadou nedorit, primit din partea unui djinn.

Povești în germană: Der Regenbogenfisch

Top 10 cele mai populare povești în germană 9

 

Peștele curcubeu este o carte de povești în germană scrisă de autorul elvețian Markus Pfister. Pe lângă faptul că a fost tradusă în multe limbi, a fost și sursa de inspirație pentru o serie de desene animate.

 

Povestea este despre un pește curcubeu, cu solzi colorați și strălucitori, considerat cel mai frumos dintre toți peștii. Cu toate astea, peștișorul este foarte vanitos și nu vrea să ofere nimănui din averea sa. Din cauza acestui lucru peștișorul este foarte singur. Doar când împarte solzii săi cu alți pești, își dă seama cât de mare este fericirea lui. 

 

Citind această poveste, cei mici vor înțelege mai bine importanța de a împărți cu ceilalți. 

 

Sperăm că cele 10 titlurile propuse de povești în germană pentru copii trezesc nu doar interesul micuților ascultători, ci îi determină și pe părinți să asculte povești în germană sub formă audio împreună cu copiii lor, să râdă împreună de năzdrăvăniile personajelor principale, să comenteze împreună acțiunile și să trăiască cu intensitate aventurile acestor personaje.

 

Pentru părinții care doresc să afle mai multe sugestii de lectură în germană pentru copii, vă recomandăm să citiți și 10 recomandări de literatura germană pentru copii și adolescenți, 8 cărți în germană pentru copii și 10 Povești video în germană pentru copii

 

Dacă copilul tău își dorește să învețe germana, îți recomandăm cursurile sau atelierele conversaționale marca Didacto. Pentru a cunoaște mai bine programele noastre educaționale și a testa aspecte precum nivelul lingvistic, dinamica de grup și metodele interactive utilizate, îl poți înscrie pe cel mic la un curs introductiv gratuit.

 

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?