Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Texte în germană pentru copii [7 recomandări]

citire in germana

Ce vei regăsi în articol:

În articolul Învață germana rapid și ușor – 6 tehnici eficiente am menționat metode care contribuie direct la învățarea mai ușoară a limbii germane. Un extra punct în acest sens este cititul și aici mă refer nu doar la cărți, dar și alte surse, precum presa scrisă. De regulă, este destul de dificil să găsim ceva adaptat nevoilor și preferințelor noastre.

Dar acest aspect nu trebuie să oprească evoluția ta personală și profesională. Există numeroase alternative pentru toți cei care nu știu ce pot citi în germană. În acest articol vă vom prezenta platformele online de unde puteți prelua texte în germană pentru copii.

Pentru că cunoaștem situația în care pentru găsirea informațiilor utile și de calitate în mediul online poate lua destul de mult timp, am decis să întocmim o listă cu acele platformele de unde poți citi în limba germană. Descoperă în articolul ce urmează ce poți citi în germană atât de plăcere, dar și ca sursă de informare pe diferite subiecte.

Ce pot citi în germană: made in Romania

texte în germană pentru copii

Descoperă în continuare câteva ziare online. Respectivele ziare online sunt redactate în limba germană și sunt adresate, în mare parte, publicului român.

Primul ziar online pe care îl sfătuim este Gutenberger Zeitung, de care se ocupă colegii noștri de la Centrul Gutenberg. Articolele care sunt incluse în acest ziar sunt redactate de liceeni și studenți și include o gamă variată de subiecte.

Gutenberg Zeitung are un designul colorat și prietenos care atrage subit atenția oricărui cititor. Subiectele incluse armonizează ideal utilul cu plăcutul. Mai mult, în Gutenberger Zeitung, aveți posibilitatea de a citi despre  ce activități poți face în timpul liber, despre cultură, dezvoltare personală, lifestyle etc.

În România, principalul ziar online de unde poți prelua informații calitative în limba germană este ADZ (Allgemeine Deutsche Zeitung). ADZ este un ziar de știri unde poți citi despre evenimentele majore care au loc în România. Ziarul include o gamă largă de domenii, de unde poți prelua informații de actualitate.

Bonus: Țaitung

Un alt ziar online pe care îl recomandăm este  „Țaitung” (așa se pronunță cuvântul „Zeitung”, care înseamnă „ziar”). Acesta ziar este redactat de către liceenii Colegiului Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca. Chiar dacă este un ziar local, acesta abordează subiecte autentice, redactate într-un mod în care îți captează atenția. În respectivul ziar poți citi articole atât în limba română, cât și în limba engleză, însă abordează și subiecte captivante  pentru cei ce pot citi în germană.

Chiar dacă este redactat integral de elevi, „Țaitung” include articole pentru toată lumea. Veți descoperi articole despre realitate virtuală, precum și implicarea tinerilor în politică. Unul dintre cele mai interesante aspecte sunt interviurile făcute cu diverse personalități. Un exemplu vrednic de menționat este Eva Mozes Kor, fosta elevă a Colegiului Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca și supraviețuitoare a Holocaustului.

Bloguri

Texte în germană pentru copii [7 recomandări] 1

Cu siguranță știi că există diverse bloguri germane de unde poți citi și prelua și inspira pe diferite subiecte. De exemplu, Planet Backpack, este un Reiseblog, adică un blog destinat călătoriilor. Redactat de Connie, o tânără care adoră să călătorească în jurul lumii, Planet Backpack prezintă un stil de viață nonconformist și minimalist. Connie te îndeamnă să te bucuri de ce are de oferit această lume și să apreciezi frumusețile care te înconjoară.  

Un alt blog pe care dorim să îl menționăm este Healthy Habits. Acesta blog propagă un stil de viață sănătos, fondat pe alegeri conștiente făcute zilnic. Patrick și Jasmin redactează articole despre un stil de viață rudimentar, despre cum să-ți depășești propriilor limite, despre cum să trăiești o viață autentică și despre cum să-ți iubești munca, indiferent de natura acesteia. 

Modern Hippie este ultimul blog pe care ți-l recomandăm. Eve ne înfățișează metode prin care putem concretiza și materializa visele, despre cum să îți învingi propriile limite setate chiar de noi înșine, precum și despre cum să ne bucurăm de fiecare moment. 

TV & Radio

Texte în germană pentru copii [7 recomandări] 2

Pe lângă platformele menționate mai sus care pun la dispoziție articole redactate în limba germană, am decis că este esențial să menționăm și câteva posturi de radio și chiar emisiuni TV unde se propagă limba germană în România. De pildă, Radio Temeswar, prezintă toate informațiile de autenticitate, distribuie povești și muzică și toate în limba germană.

Inclusiv și postul de televiziune TVR conține o redacție în limba germană, Akzente, care efectuează atât emisiuni de actualitate cu știri, cât și emisiuni de tip magazin care conțin documentare, rubrici culturale sau de divertisment. Akzente lucrează împreună cu comunitățile de peste tot din țară în care se vorbește limba germană. Pentru a rămâne la curent cu evenimentele petrecute și promovate în cadrul acestora, dar și cu posturi, precum Deutsche Welle, sau organizații din Germania, constituind, astfel o contingență între minoritatea germană din țară și cultura vestică.

Ce pot citi în germană pentru a-mi dezvolta vocabularul?

Texte în germană pentru copii [7 recomandări] 3

Pe Deutsch Perfekt vei descoperi numeroase modalități pentru a-ți îmbunătăți nivelul de limba germană pe care îl deții. În primul rând, vei găsi o mulțime de articole pe diferite subiecte în germană. Un exemplu de pe site este articolul din care poți afla expresii necesare într-o convorbire telefonică ori ai posibilitatea de a citi articole despre orașele Germaniei. Pe site vei găsi și opțiunea de a asculta limba germană. 

În al doilea rând, Deutsch Perfekt are o secțiune de articole care presupun și redarea vocală a textului. În așa fel, o să învățați să pronunțați în limba germană ca un nativ! Mai mult,  pe site îți poți creea propria listă de expresii dacă îți creezi un cont pe site.

Lista de mai sus include doar câteva recomandări de surse cu informații calitative și autentice în limba germană, din numeroase domenii. Cu siguranță o să vă fie de ajutor și vor creea o conexiune mai strânsă cu limba și cultura germană.

Cum pot învăța germană și mai bine?

Texte în germană pentru copii [7 recomandări] 4

Însușirea rapidă, corectă și pe termen lung a unei limbi străine include ca parte esențială și cititul. Însă, după cum ai reușit să-ți dai seama, nu este suficient, deoarece cititul este o activitate destul de pasivă, care necesită să fie îmbinată și cu alte metode de învățare. pentru a învăța o limbă străină. 

Astfel, Didacto te ajută să înveți limba germană cu ajutorul metodelor nonformale atractive și interactive. Pentru a te convinge de calitatea serviciilor pe care le oferim, te invităm să participi GRATUIT la un atelier conversațional sau curs introductiv de germană. Înscrie-te aici pentru atelierul conversaționale și înscrie-te aici pentru cursul introductiv.

Mai mult, pe blogul Didacto vei descoperi o mulțime de articole despre educație și limba germană.

Așadar, modalitățile de a învăța limba germană sunt foarte diverse. Tu pe care o vei alege?

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?