Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Tabere de germană pentru copii

taberele noastre de germana

Ce vei regăsi în articol:

Cum îl poți ajuta pe copilul tău să învețe germana repede și ușor? Recomandăm tabere de germană pentru copii!

Tabere de germană pentru copii 1

Tabere de germană pentru copii – un mod excelent de a învăța limba germană! Este bine cunoscut faptul că învățarea unei limbi străine ne lărgește orizonturile. Cunoașterea limbii germane oferă o serie de oportunități considerabile în Europa și în restul lumii. Acesta este motivul principal pentru care tot mai mulți părinți caută metode cât mai interactive, rapide și eficiente pentru a-i ajuta pe copii să învețe germana. În ziua de astăzi, copii au multe posibilități de a învăța această limbă străină: de la grădinițe, programe after school, centre de recreere și până la cursuri private. Însă, noi vă recomandăm o metodă mult mai distractivă: tabere de germană pentru copii.

Când vine vorba de învățarea limbii germane, există o gamă largă de opțiuni pentru copilul tău. Poți opta atât pentru metode convenționale, precum taberele de vară, cât și pentru unele neconvenționale, cum ar fi învățarea limbii de la televizor.  

De ce limba germană?

Tabere de germană pentru copii 2

Când auzim de Germania sau germană, în mod inevitabil ne gândim la mașini, ciocolată, covrigi și punctualitate. Deși majoritatea oamenilor cunosc câte ceva despre cultura germană, destul de puține persoane au curajul să învețe limba germană.

La ora actuală, germana este una dintre cele mai vorbite limbi străine din Europa. Mulți oameni spun că limba germană este atât de grea, încât nu merită să îți irosești viața învățând-o. Totuși, noi te sfătuim să îi dai o șansă: Odată ce întâlnești cuvinte și expresii care nu pot fi traduse în nicio altă limbă, îți promitem că vei fi fascinat de germană.

Tabere de germană pentru copii – primii pași spre un viitor de succes

Tabere de germană pentru copii 3

În zilele noastre, Germania a devenit una dintre cele mai mari puteri economice din Europa. Datorită procesului de globalizare, în România au apărut numeroase companii multinaționale nemțești. Prin urmare, vorbitorii de limbă germană sunt la mare căutare pe piața muncii de la noi din țară. Fără îndoială, cine cunoaște limba lui Goethe are un mare avantaj atât în țară, cât și în străinătate.

Dacă la finalul învățământului preuniversitar ai în portofoliu o diplomă de limbă germană, ai posibilitatea de a aplica la numeroase universități din străinătate. Chiar și în România există facultăți cu predare în limba germană, cu o ofertă educațională calitativă. Acestea sunt recunoscute la nivel internațional și au parteneriate cu multe universități din spațiul german.

Tabere de germană pentru copii

Tabere de germană pentru copii 4

Deși limba germană este frumoasă și foarte căutată în ziua de astăzi, aceasta poate părea dificil de învățat. Pentru a deveni un bun vorbitor, este foarte util să începi să o înveți de mic copil. De aceea, grădinițele cu predare în limba germană pot fi un început promițător pe drumul cunoașterii pentru cei mici. Totuși, pentru a putea construi o bază solidă, este bine să apelăm și la alte metode. Aici vin în ajutor diverse metode distractive, care îi vor ajuta pe cei mici să se perfecționeze, fără să perceapă acest lucru o povară.

O soluție eficientă- tabere de germană pentru copii! În primul rând, aici cel mic socializează și învață limba cu ușurință, prin intermediul jocurilor. În al doilea rând, copilul are ocazia să își manifeste creativitatea și energia pe timpul verii, într-un mediu sigur, supravegheat de adulți.

O tabară le hrănește copiiilor nevoia de cunoaștere, le oferă șansa de a învăța din propria experiență și de a se descoperi. Participând la tabere de germană pentru copii, aceștia își dezvoltă competențe personale esențiale pentru viitorul lor, cum ar fi identitatea de sine, respectul față de sine, relaționarea în societate, calitățile de conducător, disciplina. Taberele sunt primul pas către independența unui copil, pas extrem de important în viața viitorului adolescent și adult. 

Socializare în limba germană, prin tabere, ateliere sau alte activități

Tabere de germană pentru copii 5

Socializarea reprezintă o modalitate eficientă de a învăța o limbă străină. Chiar dacă știi să citești și să scrii, este esențial să poți purta o conversație– în momentul în care te blochezi după primele 2 fraze, intervine o problemă. 

Când vine vorba de învățarea unei limbi străine, este important să avem un partener de conversație. În multe cazuri, însă, părinții și ceilalți membri ai familiei nu cunosc limba germană. Fiindcă este important ca cel mic să fie încurajat să o vorbească pe cât de mult posibil, participarea la tabere de germană pentru copii oferă cadrul potrivit. 

În tabere de germană pentru copii, aceștia învață cuvinte noi și regulile gramaticale de bază prin jocuri și alte metode interactive. De pildă, copiii au de construit sau desenat ceva, de pus în scenă o mică scenetă etc. În acest fel, învățarea nu este monotonă, ci pare un mod de distracție. 

Filme, seriale sau desene animate în limba germană

Tabere de germană pentru copii 6

Divertismentul reprezintă un alt mod deloc costisitor prin care îți poți ajuta copilul să învețe germana în scurt timp. Dacă vrei ca cel mic să devină mai receptiv în învățarea acestei limbi, o soluție poate fi vizionarea filmelor, serialelor sau emisiunilor în limba germană. Tot ce trebuie să faci pentru a-l ajuta pe cel mic să învețe cuvinte și expresii noi este să schimbi dublarea sau subtitrarea în limba dorită. Majoritatea tinerilor au învățat o limbă străină prin astfel de metode mai puțin convenționale.

La televizor există posturi special create pentru copii, educative și distractive în același timp. Acestea sunt menite să stârnească atât curiozitatea copilului pentru limbă, cât și pentru cunoaștere. În ziua de astăzi, copiii sunt fascinați de la o vârstă fragedă de tot ce înseamnă tehnologie: telefoane, tablete, TV. Prin urmare, de ce să nu le folosească într-un mod util?

Dacă îți este greu să alegi desenele potrivite pentru copilul tău, poți citi acest articol cu 13 recomandări de desene educative. 

După cum am văzut, în ziua de astăzi, modalitățile de a învăța limba germană sunt numeroase. Alegerea trebuie făcută în funcție de dorințele copilului, de pasiuni și personalitate. Dacă copilul tău este dornic să învețe limba germană, îl poți înscrie la unul dintre cursurile sau atelierele conversaționale marca Didacto. Pentru a cunoaște mai bine programele noastre educaționale și a testa aspecte precum nivelul lingvistic, dinamica de grup și metodele interactive utilizate, îl poți înscrie pe cel mic la un curs introductiv gratuit.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invităm să vizitezi blogul Didacto pentru mai multe materiale despre educație și limba germană pentru copii. Pentru a fi întotdeauna la curent cu noutățile despre limba germană pentru copii, te invităm să ne urmărești pe pagina de Facebook și pe Instagram.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?