Tel: +40 752 822 373

Cel mic e pe Lista Moșului, hai să-i iei cadoul!
Reduceri de până la 1000 de lei la cursuri, active:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Tabără de vară pentru copii – Aventura în natură

tabara in arges si muntii apuseni

Ce vei regăsi în articol:

Oferă-i copilului tău cea mai frumoasă vacanță, înscrie-l la o tabără de vară pentru copii în natură. Descoperă beneficiile pe care le aduce cu sine tabăra de vară pentru copii în natură în articolul ce urmează.

Tabără de vară pentru copii – Aventura în natură

Pentru copii, contextele noi (pe lângă cele clasice: casă, grădiniță, școală) dau amploare experiențelor individuale și îi ajută să înțeleagă frumusețea și importanța mediului ce îi înconjoară. Diversitatea locurilor, activităților, dar și a oamenilor de la care un copil învață semnifică un start-up major, cu privire la evoluția acestuia. 

Întrucât prima și cea mai importantă emoție este reprezentată de curiozitate, micuții sunt determinați spre pornirea explorării lumii. Dezvoltarea cognitivă reprezintă deci construcția întregului proces de gândire a copiilor. Bogăția de impresii pe care o oferă micuțului mediul înconjurător constituie o bază importantă pentru formarea unor reprezentări clare despre obiectele lumii reale. 

Copilul, încă de la naștere, intră în relații din ce în ce mai complexe cu mediul în care trăiește, dezvoltându-se sub influența lui directă. Explorarea stimulează motivația de a cunoaște și presupune încercarea și tentativa celui mic, de a se autodepăși și de a-și părăsi zona de confort.

 

Beneficiile explorării

Procesul explorării mediului înconjurător dezvoltă copiilor, în primul rând, spiritul de observație, care contribuie la îmbunătățirea continuă a calității percepției. Mediul înconjurător reprezintă totalitatea factorilor externi din natură și societate care acționează asupra individului și condiționează existența lui. 

Astfel, în contact cu obiectele și fenomenele naturii și societății se amplifică și se perfecționează sensibilitatea tuturor organelor de simț și datorită acestui fapt conținutul senzațiilor, respectiv percepțiilor, se îmbogățește. Important de menționat este faptul că, în procesul de explorare a realității (aflat în strânsă legătură cu gândirea) se dezvoltă și limbajul micuțului. În timp ce observă obiectele lumii reale, copiii își înșusesc cuvintele corespunzătoare și se obișnuiesc să exprime clar și precis cele percepute de către ei. 

Copiii sunt curioși și dornici de explorare pentru că sunt în plin proces de formare, educare, acumulare și asimilare de informație. Curiozitatea se naște din contactul cu noutatea, manifestându-se în mod diferit. Copilăria este o perioadă de mare explorare, iar pentru a nu opri acest proces natural extrem de frumos, provocarea este aceea de a le oferi copiilor un cadru sigur și interactiv, astfel încât ei să-și poată exprima curiozitatea în moduri productive și sănătoase. 

De aceea, tot mai multe organizații au înființat tabere în limba germană, acestea desfășurându-se pe timpul verii. Ceea ce ne deosebește de restul taberelor din România este faptul că oferim tabere în limba germană corespunzătoare fiecărei vârste și nivelului de limbă. Copiii vor lua parte la diferite ativități educaționale, exersând comunicarea limbii germane într-un mod plăcut vârstei.

 

Te întrebi ce rol are limba germană în acest proces de explorare?

Taberele de limbă străină au devenit tot mai populare și apreciate de către publicul larg. Limba germană devine din ce în ce mai importantă pentru o carieră de succes. În ziua de azi, dacă o cunoști, deții deja un imens avantaj. Nu este o mirare pentru noi faptul că părinții optează pentru ca micuții lor să învețe această limbă. Cu toate acestea, atunci când vine vorba despre învățarea limbii germane, ne întâlnim cu numeroase întrebări precum: cum, unde și prin ce metode?

Dacă ne raportăm la dorințele și interesele copilului nostru, vom realiza că metodele tradiționale de învățare nu sunt singura modalitate de a învăța o limbă străină și nici cea mai eficientă. Tabăra de germană este o metodă eficace și productivă în acest sens, având mai multe oferte și tematici potrivite copilului tău.

 

Diversitatea taberelor Didacto

Când ajunge vara, mulți părinți se întreabă cum să procedeze astfel încât copiii lor să dispună de posibilitatea de a învăța și în vacanță. După lunile școlare, micuții merită să se bucure alături de familie și prieteni, cu atât mai mult cu cât timpul poate fi folosit într-un mod util și distractiv. Mentorii taberelor Didacto sunt conștienți de faptul că modul natural de a învăța a copiilor este prin joc, motiv pentru care sezonul de vacanță joacă un rol esențial. Astfel, când activitățile de agrement în aer liber și învățarea limbilor străine se combină, se ating două obiective pentru o vacanță de vară și o experiență de neuitat.

Didacto deține o listă vastă de tabere în limba germană, menite să stârnească interes copiilor. Învățarea unei limbi străine necesită dedicare, ambiție și un efort continuu. Dat fiind faptul că metodele și activitățile pe care le folosim sunt gândite special pentru micuți, conținutul taberelor este adaptat categoriilor de vârstă și bineînțeles nivelelor de limbă. 

Didacto vă oferă oportunitatea de a experimenta taberele de zi în limba germană desfășurate la Cluj-Napoca înainte de a le achiziționa. Prin această sesiune demonstrativă gratuită, veți face cunoștință cu programele educaționale Didacto.

 

Ce urmărim prin activitățile noastre?

Activitățile urmăresc să testeze nivelul de germană pe care elevii,respectivi micuții îl au, să consolideze cunoștințele și abilitățile specifice acestor domenii, precum și dezvoltarea personală și munca în echipă. Mai mult decât atât, Centrul Didacto are experiență de peste 12 ani în domeniul proiectelor educaționale pentru copii și tineret, atrăgând cu sine proiecte centrate pe educație non-formală. 

Taberele organizate de noi se doresc a fi interactive, distractive, educative și potrivite diferitelor nevoi, având ca scop extinderea orizonturilor și ale cunoștințelor. După cum menționam mai sus, Didacto nu organizează doar tabere pe categorie de vârstă și nivel de limbă, ci se axează pe multiple oferte de tabere cu diverse teme, ca de exemplu: Comunicare și media, geografie și turism, științe și natură, digital și IT, educație civică și democrație, educație financiară și antreprenoriat, teatru și improvizație. Pentru o bună organizare și colaborare, aceste tabere sunt alcătuite dintr-un număr restrâns de copii. 

Astfel, copii sunt ajutați să înțeleagă importanța carierelor viitoare, prin diversificarea subiectelor profesionale precum: jurnalism, științe, sport și nutriție, arte și educație finaciară. În aceste tabere sunt abordate așadar și activități care promovează cunoașterea culturii și a civilizației. Taberele organizate de către Didacto reprezintă un program educațional de o săptămână, unde conexiunea dintre copii cu vârste apropiate permite utilizarea limbajului într-un alt context decât cel academic și, prin urmare, reprezintă o modalitate de a îmbogăți și extinde cunoașterea limbii germane. 

Întreaga echipă care se ocupă de participanții taberelor este acreditată ca lucrători de tineret sau manageri de proiect în Germania.În cazul cunoștințelor de limbă germană, printre organizatori nu se află numai persoane care au urmat o școală unde limba germană a fost limba maternă, ci și vorbitori nativi de limbă germană. Elevii vor avea plăcerea de a petrece timpul alături de o echipă tânără și prietenoasă, Didacto punând la dispoziție și reduceri pentru tabere. Pentru a ne putea integra atât din punct de vedere social, cât și profesional, într-o societate în continuă dezvoltare, cunoașterea mai multor limbi străine poate reprezenta o condiție esențială.

 

De ce limba germană?

Există numeroase motive pentru a învăța limba germană, cel mai important dintre acestea fiind faptul că această limbă se poziționează în primele zece cele mai frecvent vorbite limbi din lume. De asemenea, limba germană este o limbă de circulație internațională, iar taberele în limba germană pentru copii sunt un bun început, în ceea ce privește o listă întreagă de planuri: dezvoltarea, formarea personalității, aptitudini sociale, comunicare, înțelegere, orientare școlară și provesională.

 

Tabără de vară la munte de Aventură în Natură

Tabăra de vară de Aventură în Natură în limba germană este dedicată copiilor din clasele V-VIII. Împărțirea pe grupe se face pe cât de mult posibil în funcție de nivelul de limbă germană al participanților.Această tabără are ca scop sănătatea și bunăstarea fizică, mintală și emoțională a copiilor. Cu ajutorul acestei tabere, micuții au posibilitatea de a învăța limba germană și totodată de a se conecta cu natura. Tabăra se va concentra pe organizarea de jocuri și activități în vederea promovării unui stil de viață sănătos, în care copiii vor descoperi frumusețea naturii și importanța formării unei legături strânse cu aceasta. 

Astfel, copiii ajung să se autocunoască și să își dezvolte abilitățile fizice și sociale, prin adaptarea la programul taberei, prin efortul fizic depus și jocurile menite să ajute la consolidarea bunăstării fizice, respectiv emoționale. În cadrul acestei tabere vor fi organizate drumeții la munte, adaptate bineînțeles nivelului de vârstă al copiilor și condițiilor meteo. 

Mai mult decât atât, fiecare zi va fi împărțită atât în activități indoor (jocuri interactive, ateliere), cât și activități outdoor precum: vizite la obiective turistice și drumeții. Jocul devine simbolul imaginației și a creativității. Prin aplicarea jocului în educația timpurie, crește forța fizică și dezvoltarea musculară, ajutând totodată la dezvoltarea intelectului. Când copiii se joacă, ei imită de-obicei modele de referință ale contextului social și învață să coopereze. Faptul că micuții învață să examineze și să obțină controlul asupra unei activități este foarte relevant atunci când ajung să știe că ei sunt cei care domină procesul. 

De asemenea, tot mai multe studii arată cât de importante sunt activitățile în natură pentru creierul și corpul în dezvoltare al copiilor. Joaca afară, alergatul și explorarea naturii sunt importante nu doar pentru buna funcționare a celor mici, dar îi ajută să prevină sau să amelioreze unele dificultăți. Deși joaca în natură poate părea mai puțin stimulantă decât jocurile pe calculator, activitățile desfășurate afară, le stimulează copiilor majoritatea simțurilor (vizual, tactil, auditiv, olfactiv), motiv pentru care ajung să cunoască experiențe mai bogate senzorial pentru ei.

Mediul exterior, indiferent că este parc, pădure, munte, oferă posibilitatea unor jocuri și activități nestructurate. Acest context nestructurat, îi determină pe copii să-și folosească capacitatea de creativitate și stimulează curiozitatea.

 

Reducerea stresului și anxietății

Timpul petrecut în natură scade nivelul de stres al copiilor, cu atât mai mult dacă aceștia au un program încărcat. Copiii care petrec timp în natură în mod regulat au o capacitate mai bună de a se concentra, iar studiile arată că aceste efecte se fac simțite și la școală, ajutând procesul de învățare. Natura nu înseamnă doar pădure, plajă sau munte (adică zone în care putem ajunge doar ocazional). Zonele naturale sunt si parcurile sau zonele de vegetație , iar expunerea la lumina naturală stimulează producția D în organism.

 

Alte beneficii

Cu cât micuții intră mai devreme în contact cu natura, cu atât mai mult încep să o iubească și să-și dezvolte un comportament responsabil față de aceasta.

Dacă dorești ca micuțul tău să aibă parte de o experiență de neuitat, o înțelegere mai profundă cu privire la mediul înconjurător, nu ezita să consulți pagina noastră dedicată pentru tabere la munte. De asemenea, urmărește-ne și pe Facebook pentru a fi primul care află de activitățile noastre.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Educație distractivă gratuită?

Alege lecțiile video pe înțelesul copiilor:

De Crăciun, cei mici nu rămân fără cadou!

Înscrie-te pe lista lui Moș Crăciun și câștigi:
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?