Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Tabără de vară în germană – Educație financiară și antreprenorială

educatie financiara

Ce vei regăsi în articol:

Participă la o tabără de vară în germană cu tematica „Educație financiară și antreprenorială” și învață de mic să îți asiguri un viitor. Ce vei învăța la această tabără de vară în germană îți va fi util pe tot parcursul vieții.

Tabără de vară în germană – Educație financiară și antreprenorială

Cunoașterea copiilor și totodată formarea individuală a acestora se realizează în raport cu necunoscutul și explorarea lumii. Pentru fiecare persoană este important să învețe să se autocunoască, pentru a se identifica și evolua într-un mod prielnic și sănătos. 

Acest proces de cunoaștere de sine, dar și a mediului înconjurător este important să fie cultivat încă de la o vârstă fragedă. Cunoașterea copilului semnifică ,, identificarea suporturilor sale ca personalitate și proiectarea corectă a strategiilor educaționale favorizând în fiecare etapă a dezvoltării valorificarea și amplificarea potențialului nativ”. 

Mai mult decât atât, cunoașterea de sine și a ceea ce ne înconjoară solidifică încrederea în forțele proprii, dar reprezintă și ,,pârghia” reușitei în toate domeniile. Copiii evoluează într-un mod diferit, iar stimularea creativității, respectiv stârnirea interesului în raport cu mediul înconjurător și viitor, îi îndrumă spre a descoperi pasiuni și activități noi.

 

Rolul educației

Educația are și a avut întotdeauna roluri multiple pentru individ și societate. Educația nu doar că ne unește, dar oferă fiecărui individ oportunitatea de a acumula cunoștințe și de a dezvolta aptitudinile și abilitățile necesare pentru a deveni un model informat și activ. 

De aceea, fiecare copil și tânăr trebuie să aibă posibilitatea de a se dezvolta potrivit potențialului propriu, cu ajutorul unor valori fundamentale precum: eficacitate, solidaritate, încredere, responsabilitate. Pe măsură ce tinerii interacționează cu mediul și oamenii din jur, limbajul, dezvoltarea emoțională, dar și abilitățile sociale devin unele dintre cele mai importante și esențiale concepte în ceea ce privește dezvoltarea cognitivă.

 

Diversitatea taberelor Didacto

Taberele de limbă străină au devenit tot mai populare și apreciate de către publicul larg. Datorită faptului că limba germană reprezintă a doua limbă internațională din Europa, tot mai multe organizații au înființat tabere în limba germană, acestea desfășurându-se pe timpul verii. Ceea ce ne deosebește de restul taberelor din România este faptul că oferim tabere în limba germană corespunzătoare fiecărei vârste și nivelului de limbă. 

Tinerii și copiii vor lua parte la diferite activități educaționale,exersând comunicarea limbii germane într-un mod plăcut vârstei. Limba germană devine astfel din ce în ce mai importantă pentru o carieră de succes. Didacto deține o listă variată de tabere în limba germană, menite să stârnească interes copiilor. 

Dat fiind faptul că metodele și activitățile pe care le folosim sunt gândite special și în folosul micuților, conținutul taberelor este adaptat categoriilor de vârstă și bineînțeles nivelelor de limbă. Important de menționat este faptul că taberele au 7 tematici, dintre care 3 tabere tematice la munte și 4 tabere tematice de zi desfășurate la Cluj-Napoca. 

Didacto vă oferă posibilitatea de a experimenta taberele de zi în limba germană desfășurate la Cluj-Napoca înainte de a le achiziționa. Prin această sesiune demonstrativă gratuită , veți face cunoștință cu programele educaționale Didacto. Activitățile urmăresc să testeze nivelul de limbă, să consolideze cunoștințele și abilitățile specifice domeniilor de viitor, precum și dezvoltare personală și muncă în echipă.

 

Tabără de vară în germană

Centrul Didacto are experiență de peste 12 ani în domeniul proiectelor educaționale pentru copii și tineret, atrăgând cu sine proiecte centrate pe educație non-formală. Didacto nu organizează doar tabere pe categorie de vârstă și nivel de limbă, ci se axează pe multiple oferte de tabere cu diverse teme precum: Comunicare și media, geografie și turism, științe și natură, digital și IT, educație civică și democrație, educație financiară și antreprenoriat, teatru și improvizație. 

Astfel, taberele organizate de noi se doresc a fi interactive, distractive, educative și potrivite diferitelor nevoi, având ca scop extinderea orizonturilor și perspectivelor de viitor. Pentru o bună organizare și colaborare, aceste tabere sunt alcătuite dintr-un număr restrâns de copii, aceștia fiind ajutați să înțeleagă imboldul dezvoltării sale ulterioare, prin diversificarea subiectelor profesionale: jurnalism, științe, sport și nutriție, arte și educație financiară. 

Taberele organizate de Didacto promovează activități ce țin de cunoașterea culturii și a civilizației. Întreaga echipă care se ocupă de participanții taberelor este acreditată ca lucrători de tineret sau manageri de proiect în Germania. Printre organizatori nu se află doar persoane care au urmat o școală unde limba germană a fost limba maternă, ci și vorbitori nativi de limbă germană. 

De aceea, pentru a ne putea integra atât din punct de vedere social, cât și profesional, într-o societate în continuă dezvoltare, cunoașterea mai multor limbi poate semnifica o condiție esențială. 

Echipa Didacto este bucuroasă să vă prezinte numeroase motive pentru a învăța limbi străine, în special limba germană și franceză, dar este și determinată de a oferi ocazia tinerilor de a utiliza limbajul într-un alt context decât cel academic. 

Taberele în limba germană pentru copii sunt un bun început, mai ales în ceea ce privește o listă bogată de obiective, ca de exemplu: procesul de învățare al limbii germane, formarea colectivului de elevi, orientare școlară și profesională, formarea personalității și dezvoltarea simțului estetic.

 

Tabăra de Educație financiară și antreprenorială

Te-ai întrebat vreodată despre modalitatea în care copilul tău poate învăța limba germană cât mai repede și eficient? Dorești să îi oferi perspective de viitor și experiențe de neuitat? Îți surâde ideea de a înlătura rutina și frica de nou?

Află că, anul acesta vom organiza patru tabere cu subiecte diferite, în județul Cluj și Argeș, fiecare tabără abordând aspecte diferite ale dezvoltării personale a copiilor. Tabăra de educație financiară și antreprenorială (tabără de vară la munte) se va deșfășura în munții Apuseni, județul Cluj, și este dedicată copiilor din clasele 5-8 cu un nivel de germană de minim A1-A2. În cadrul acestei tabere ne vom concentra pe adaptarea semnificației valorii finaciare și a noțiunilor de antreprenoriat la un nivel ușor de înțeles pentru copii. 

Participând la o astfel de tabără la munte, copiii vor înțelege mai ușor noțiunile din domeniu, simulând o serie de activități interactive și jocuri , în ideea deschiderii unui business. Tabăra va avea ca scop aprofundarea limbii germane precum și înțelegerea domeniului financiar și antreprenorial, tocmai pentru a gestiona și investi o sumă de bani inteligent și eficient . Vor fi abordați termeni precum credit, bunuri valorice, cumpărător-vânzător , diferența dintre persoană fizică și juridică, dar și bani de buzunar.

 

Te întrebi ce reprezintă o tabără de vară la munte pentru copii?

Taberele de vară la munte reprezintă un program educațional de o săptămână (cazare inclusă pentru 6 nopți , precum și trei mese pe zi), în care elevii din clasele 5-8 vor avea ocazia să învețe și să exerseze limba germană prin metode non-formale, alături de alți participanți de vârstă și nivel lingvistic apropiat. 

Aceste tabere se vor desfășura în locații diferite din Munții Apuseni/județul Cluj și județul Argeș. Pe lângă aprofundarea limbii germane, fiecare dintre cele 4 tabere la munte, cu cazare ,vor avea o tematică reprezentativă. 

Tabăra de antreprenoriat va ajuta copilul dumneavoastră să-și dezvolte abilitățile personale și profesionale. Aceste abilități îl vor forma și pregăti nu doar la viitorul loc de muncă, ci și în crearea relațiilor sociale. Copilul va avea parte de exerciții specifice, ca de exemplu: venitul cu idei de afaceri, implementarea unei idei și al unui plan de business, ocazia de a învăța cum se realizează un plan de business, dar va și învăța cum să-și promoveze produsul. Copilul nu va fi judecat pentru ideile sale, iar în momentul în care va gândi un plan de business, va fi pus în situația în care va realiza că orice produs, respectiv serviciu trebuie să ajute la rezolvarea unei necesități.

 

Ce abilități va dobândi?

În cadrul taberei de antreprenoriat pentru copii, micuțul va avea ocazia să învețe cum se realizează un plan de business, ajutându-l astfel la formarea gândirii antreprenoriale. De asemenea, copilul va fi încurajat și susținut de echipa noastră ca să poată să pună în practică planul de business. Prin această modalitate el va înregistra primele venituri de pe urma muncii depuse. 

După redactarea planului de afacere, copilul va învăța cum se poate vinde produsul, care este atitudinea pe care este nevoie să o implementeze și care sunt obiectivele ce necesită dezvoltare. Va ajunge să înțeleagă care este comportamentul consumatorului și ce valoare trebuie să ofere prin intermediul produsului său( pentru ca o persoană să fie dispusă să plătească prețul).

 

Leadership

După ce planul de afaceri este realizat pentru ca el să fie implementat, micuțul va trebui să formeze o echipă. El va fi așadar responsabil de gândirea procesului și cel care va conduce prin puterea exemplului. Va conștientiza importanța liderului într-o echipă și va superviza buna desfășurare a sarcinilor primite, într-un cuvânt va fi responsabil de rezultatul produs de membrii echipei. 

Prin intermediul diferitelor provocări pe care le va întâmpina în procesul de implementare a planului de afacere, va învăța care este procesul prin care se ajunge de la o problemă la găsirea celei mai bune soluții (găsirea rezolvării oferă o stimă de sine crescută și determină copilul să creadă că este capabil să facă orice își propune). 

De asemenea, în tabăra de antreprenoriat , copilul va fi capabil să vorbească mai bine în public. Pentru ca planul de afacere să poată fi pus în practică, este nevoie ca cel care l-a propus să susțină o prezentare în fața colegilor și să îi convingă prin argumente logice din ce motiv ideea lui va funcționa (discursurile vor fi analizate de facilitatori și se va primi feedback). 

Această tabără pune mare accent pe dezvoltarea copiilor, oferindu-le șansa de a lua decizii în mod repetat pentru învățarea unui proces. De asemenea, este important ca micuțul să își petreacă timpul în compania persoanelor de calitate, motiv pentru care această tabără le oferă oportunitatea de a cunoaște copii din toate colțurile țării și de a forma noi relații. 

Mai mult decât atât, va învăța să fie atent la nevoile clienților, empatizând cu dorințele acestora. Copiii au emoții și dorințe greu de înfrânat când vine vorba de cumpărături , de aceea educația financiară joacă un rol semnificativ în formarea acestora. Copiii trebuie să cunoască de unde vin banii, motiv pentru care tabăra de educație financiară și antreprenorială este utilă în acest sens. 

Prin joacă și mici responsabilități, dar și exemple, copilul va asimila involuntar informații și va începe să înțeleagă proprietatea banilor. Astfel, odată cu descoperirea intereselor și formarea personalității, vor apărea și primele perspective de viitor. 

De asemenea, o mare măsură dintre companii prevăd cunoașterea unei limbi străine, limba germană oferă diverse oportunități profesionale, iar numărul de întreprinderi multinaționale este considerabil (dat fiind faptul că în Uniunea Europeană și în țările din estul Europei, germana este a doua limbă vorbită). 

Tabăra de educație financiară și antreprenorială dezvoltă deci aptitudini inimaginabile: dezvoltare personală, responsabilitate, independență, înțelegere, comunicare, leadership skills, dar și maturitate. Datorită vitezei foarte mari de schimbare a mediului înconjurător, tot mai mulți copii își doresc să devină independenți, să se maturizeze mai repede. Totuși mulți părinți se tem de pericolele lumii largi și au o reținere în le oferi independența mult dorită micuților (nu este de reproșat).

 

Nu vă speriați!

Această tabără de vară în germană de Educație finaciară și Antreprenoriat le oferă copiilor șansa unei dezvoltări care să îi ducă spre independență, dar are în vedere și evoluția acestora. Noi suntem bucuroși să le oferim copiilor Dvs un mediu săntătos și o educație pe măsură!

Dacă dorești ca micuțul tău să aibă parte de o experiență de neuitat, o ușa spre viitor , nu ezita să consulți pagina de Facebook. De asemenea, pentru mai multe informații despre alte tematici și detalii despre tabere accesează acest link.

 

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?