Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Tabăra de limba germană – sfaturi pentru părinți

sfaturi pentru părinți

Ce vei regăsi în articol:

Dorești să îi oferi copilului tău o experiență de neuitat? O posibilitate de învățare a limbii germane și de distracție departe de băncile școlii? Ai luat în considerare tabăra de germană ca soluție la aceste întrebări? Cum să alegi tabăra potrivită pentru copilul tău? În acest articol vei descoperi soluția, deoarece acum îți dăm niște sfaturi utile care vor face luarea deciziei mult mai ușoară.

De ce este importantă o tabără de limba germană pentru învățarea limbii germane?

Limba germană devine din ce în ce mai importantă pentru o carieră de succes. În ziua de azi, dacă o cunoști, deții deja un avantaj foarte mare. Așadar, nu este o mirare pentru noi faptul că părinții optează pentru faptul ca copii lor să învețe această limbă. Totuși, atunci când vine vorba despre învățarea limbii germane, ne întâlnim cu numeroase întrebări: cum, unde și prin ce metode?

Dacă te gândești la copilul tău și la ceea ce îl interesează, realizezi faptul că metodele tradiționale de învățare nu sunt singura modalitate de a învăța o limbă străină și nici cea mai eficientă. Tabăra de limba germană este o metodă eficientă în procesul de învățare a limbii germane. Și sunt multe oferte și aici apare situația dificilă în care trebuie să alegi cea mai potrivită tabără pentru copilul tău. 

Didacto și tabăra de limba germană

Didacto are experiență de peste 12 ani în domeniul proiectelor educaționale pentru copii și tineri și care au atras cu sine proiecte centrate pe educație non-formală și o experiență vastă în organizarea și livrarea de experiențe educaționale calitative. De asemenea, în cei 12 ani de experiență am desfășurat și tabere pentru elevi. Astfel, taberele organizate de noi sunt interactive, distractive, educative și potrivite diferitelor nevoi și au ca scop lărgirea orizontului copiilor, implicarea elevilor în procesul de învățare și îmbogățirea cunoștințelor prin metode și activități interactive.

Sfaturi și criterii

Am redactat acest articol pentru a vă ajuta în procesul de alegere a celei mai potrivite tabere pentru copilul dumneavoastră. Îți vom prezenta un set de sfaturi utile și criterii de alegere, după care poți să-ți faci un „checklist”și să vezi care dintre tabere i-ar oferi copilului tău cea mai bună și utilă experiență.

Nivelul de germană și categoria de vârstă

Primul sfat din partea noastră se referă la un criteriu foarte important: nivelul de germană și categoria de vârstă. Este esențial să iei în considerare aceste aspecte. Altfel, copilul tău nu se va simți în locul potrivit, nu va avea curajul să interacționeze cu alți copii, având un nivel mai scăzut de limbă germană. Totodată, există probabilitatea chiar să se plictisească și să nu fie motivat dacă are un nivel mai ridicat de limbă germană. Așadar, este foarte important să te asiguri că nivelul de limbă al copilului tău nu este un obstacol și să găsești grupa potrivită. Taberele organizate de noi sunt structurate pe nivele de limbă și grupe de vârstă, exact pentru a exclude acest lucru.

Oferta de activități

Învățarea limbii germane și acumularea cunoștințelor necesare pot avea loc prin diverse activități și metode. De aceea, este important să analizezi metodele și mijloacele pe care la abordează organizatorul de tabere. Mai mult, trebuie să analizezi oferta de activități și desigur să faci o comparație între acestea, pentru că astfel vei identifica taberele cele mai interactive și cele mai utile. 

De exemplu, Didacto a ales mereu să desfășoare activități interactive, prin care copiii pot învăța nu numai limba germană, dar pot descoperi și cultura germană. Unele dintre aceste activități sunt atelierele de pictură, de improvizație teatrală, jocuri de inițiere și folosire a calculatorului și altele. Prin acest mod, copiii dobândesc și abilități practice care le sunt folositoare în viața de zi cu zi.

Mediul de învățare

Suntem siguri că doriți să îi oferiți copilului dumneavoastră o experiență unică, un mediu diferit de învățare, de aceea te îndrumăm să te uiți și la locul / mediul în care se desfășoară tabăra pe care vrei sa o alegi. Deoarece învățarea unei limbi străine nu este ușoară, ceea ce înseamnă că mediul ales contează foarte mult. Majoritatea copiilor nu sunt entuziasmați atunci când aud de școală, iar anii întregi pe care îi petrece în băncile școlii îi pot duce la monotonie. În așa fel, atât interesul, cât și motivația copiilor este afectată, și pentru ca acest lucru să nu se întâmple, recomandăm ca mediul de învățare să se schimbe periodic.

O parte dintre taberele organizate de Didacto se desfășoară la munte, iar asta înseamnă că aceștia vor avea activități în aer liber, vor avea competiții sportive și vor învăța în mijlocul naturii. Vor uita de stresul uniformei, al băncii, al manualelor școlare, precum și al temelor și notelor.

Tematicile taberei de germană

Dorești ca, în afară de învățarea limbii germane, copilul tău să dobândească și alte abilități sau cunoștințe? În acest caz, te sfătuim să te uiți dacă tabăra aleasă are și o tematică. În acest fel, copilul tău are oportunitatea de a învăța nu numai teoriile gramaticale și lexicale ale limbii germane, dar și alte informații și cunoștințe utile pentru viața de zi cu zi. Mai mult, acesta va fi supus relaționării și cu alte domenii, având astfel o experiență mai diversificată.

Didacto nu organizează doar tabere pe categorie de vârstă și nivel de limbă, dar are și multiple oferte de tabere cu diverse teme care trezesc interesul copiilor, precum comunicare și media, geografie și turism, științe și natură, digital și IT, educație civică și democrație, educație financiară și antreprenoriat, teatru și improvizație. Iată care este calendarul și tematicile pentru taberele de zi desfășurate la Cluj-Napoca și în munții Apuseni:

Tabăra de limba germană pentru copii în Cluj-Napoca:

  • 05 – 09 iulie 2021 – Tabăra de Germană – Comunicare & Media
  • 12 – 16 iulie 2021 – Tabăra de Germană – Geografie & Turism
  • 09 – 13 august 2021 – Tabără de Germană – Științe & Natură
  • 16 – 20 august 2021 – Tabăra de Germană – Digital & IT

Tabăra de limba germană la munte pentru copii:

  • 01 – 07 august 2021 – Tabăra de Germană – Educație civică & Democrație – în Valea Ierii, Cluj
  • 15 – 21 august 2021 – Tabăra de Germană – Educație financiară & Antreprenoriat – în Moldovenești, Cluj
  • 22 – 28 august 2021 – Tabăra de Germană – Teatru & Improvizație – în Moldovenești, Cluj

Dacă v-ați gândit să achiziționați o tabără de limba germană de zi, dar nu sunteți convins de faptul că copilului dumneavoastră îi va plăcea, am decis să oferim oportunitatea de a experimenta acest tip de tabără gratuit. Astfel, Didacto organizează o sesiune demonstrativă gratuită, pentru mai multe detalii, calendar și înscriere accesați acest link.

Echipa în tabăra de limba germană

Un alt lucru pe care îl recomandăm să-l faceți este să faceți cunoștință cu echipa care se ocupă de desfășurarea activităților în cadrul taberelor de germană. Este foarte important să găsești informații și detalii privind echipa care va lucra împreună cu copilul tău. De asemenea, competențele pe care le deține echipa sunt importante, dar și atitudinea și personalitatea membrilor echipei au un impact semnificativ. Trainerii de germană au un impact semnificativ asupra copiilor; aceștia pot să îi motiveze și să le demonstreze faptul că învățarea limbii poate fi făcută și împreună cu distracția.

Echipa Didacto este una tânără, însă bine pregătită. Privind competențele lingvistice, printre organizatori se află persoane care au urmat o școală cu limba de predare germană maternă, dar și vorbitori nativi de limba germană. Un alt punct important este experiența acumulată pe parcursul anilor, care a ajutat la îmbunătățirea metodelor de formare a elevilor.

A sosit momentul să alegi!

Dacă dorești mai multe detalii despre taberele în limba germană organizate de Didacto, accesează site-ul nostru la secțiunea Tabere sau ne poți contacta la numărul de telefon +40 752 822 373,la adresa de mail inscrieri@didacto.ro sau poți completa acest formular de contact și revenim noi către dumneavoastră. Pentru a fi la curent cu toate activitățile pe care le organizăm în limba germană, te invităm să ne urmărești pe Facebook și Instagram, iar pentru mai multe resurse pentru învățarea limbii germană, urmărește-ne pe canalul de YouTube. Ne vedem la tabere!

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?