Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Tabăra de germană pentru copii, un bun început

inceput tabara de germana

Ce vei regăsi în articol:

Te-ai întrebat vreodată despre modalitatea în care copilul tău poate învăţa limba germană cât mai repede şi uşor? Te-ai săturat de orele clasice în care copilul tău urmează o rutină şi vrei ca acesta să experimenteze ceva nou? Un posibil lucru pe care ar trebui să îl iei în calcul este faptul că un copil de grădiniţă nu se poate concentra în timpul orelor particulare. O soluţie care îţi poate răspunde la toate aceste întrebări şi nevoi este tabăra de germană pentru copii.

Pentru a ne putea integra atât din punct de vedere social, cât şi profesional, într-o societate în continuă dezvoltare, cunoaşterea mai multor limbi poate fi o condiţie esenţială. Există numeroase motive pentru a învăţa limba germană, cel mai important dintre acestea fiind faptul că acesta se află în primele zece cele mai frecvent vorbite limbi din lume. Un alt aspect, tot la fel de important, este acela că acestă limbă este una de circulaţie internaţională.

Una din cele mai importante condiţii, prin care copiii să poată învăţa uşor, este să fie obligaţi să realizeze acest lucru, să simtă că iniţiativa vine din partea lor. Dacă acest aspect este îndeplinit, ei vor învăţa limba cu plăcere şi vor înţelege importanţa cunoaşterii ei.
Taberele în limba germană pentru copii sunt un bun început pe o listă largă de planuri: în procesul de învățare al limbii, în cel de formare al colectivului de elevi, pentru o bună orientare școlară și profesională, în formarea personalității copiilor și a dezvoltării simțului estetic.

 

Tabăra de germană pentru copii, un bun început în procesul de învățare al limbii

Tabăra de germană pentru copii, un bun început 1

Chiar dacă procesul de învăţare a unei limbi noi poate fi lung şi stresant pentru cel mic, acesta poate fi transformat într-un lucru plăcut dacă el este motivat, beneficiază de condiţii de învăţare diverse şi se află într-o bună relaţie cu persoanele responsabile de acestă activitate. Astfel, taberele de iniţiere în limba germana, la care copilul poate participa, își propune realizarea unor activități care să facă utilă și plăcută această învățare. Pentru a stârni interesul copiilor pentru limba germană, aceste tabere folosesc metode dinamice şi interactive.

Cu ajutorul jocurilor copiii se eliberează de presiunea pe care orele de la clasă o pune pe seama lor şi îi ajută să păşească treptat şi plăcut în vocabularul limbii germane. Principalul mijloc folosit în procesul de învăţare este jocul tematic prin care se poate realiza o activitate îndrăgită de cei mici.

 

Tabăra de germană pentru copii, un bun început în procesul de formare al colectivului de elevi

Tabăra de germană pentru copii, un bun început 2

Pentru o bună organizare şi colaborare, aceste tabere sunt alcătuite dintr-un număr restrâns de copii. Acest lucru ajută la formarea mai multor tipuri de relaţii interactive, ceea ce îi ajută pe copii să îşi dezvolte responsabilitatea unuia față de celălalt și față de întregul colectiv. Atât din punct de vedere individual, cât şi din acela al activităţii lor colective, copiii primesc sprijinul şi îndrumarea de care au nevoie.

Există o legătură permanentă între acţiunile pe care cei mici le realizează colectiv şi muncile educative individuale. Ȋntr-o tabără, numeroase acţiuni sunt desfăşurate, printre acestea se numără relaţiile de preferinţă, de comunicare sau cele de conducere. Prin urmare, într-o tabără de limba germană, copiii depun eforturi atât individuale cât şi colective, împreună cu întregul grup.

 

Tabăra de germană pentru copii, un bun început în orientarea școlară și profesională

Tabăra de germană pentru copii, un bun început 3

Ȋn aceste tabere se urmăreşte, de asemenea şi dezvoltarea copiilor în diverse domenii şi înclinaţii profesionale. Astfel, chiar dacă cei mici nu au ajuns la vârsta în care orientările profesionale să fie bine conturate, în aceste tabere are loc familiarizarea acestora cu subiecte precum: jurnalism, științe, geografie, sport și nutriție, arte și educație financiară. 

Acest lucru poate oferi acestora posibilitatea unei viitoare profesii într-un domeniu pentru care au manifestat o atitudine pozitivă. Un alt prilej pentru abordarea acestor domenii este diversificarea şi îmbogăţirea vocabularului în limba germană, lucru care îi poate ajuta în dezvoltarea motivaţiei. O activitate frecvent folosită în activitatea taberelor este folosirea mijloacelor digitale de comunicare și cunoaștere. Prin acestă acţiune, cei mici sunt inițiați pentru folosirea noilor mijloace tehnologice de informare în limba germană.

 

Tabăra de germana pentru copii, un bun început în formarea personalității copiilor

Tabăra de germană pentru copii, un bun început 4

Dezvoltarea personalităţii şi a creativităţii copiilor de la o vârstă fragedă este un aspect foarte important iar acesta poate fi îndeplinit şi este urmărit în astfel de tabere. Energia şi elanul pe care copiii îl au la vârstele mici sunt un prilej în scopul autoformării. Prin participarea la tabără, cel mic este ajutat să înțeleagă că ceea ce își dorește la această vârstă devine imboldul dezvoltării sale ulterioare.

Tabăra de germană pentru copii, un bun început în dezvoltarea simțului estetic

Tabăra de germană pentru copii, un bun început 5

În aceste tabere sunt abordate şi activităţi care promovează cunoaşterea culturii şi a civilizaţiei. Prin acestea se face referire la cunoașterea valorilor estetice și artistice unde sunt incluse: literara, muzica, plasticele sau coregrafia, dar și la dezvoltarea abilității de a aprecia și chiar de a crea frumosul. Pentru educaţia artistică care îi ajută să se familiarizeze cu „limbajul” artelor, sunt organizate activități muzicale, ore de lectură, de desen și creativitate. Cu ajutorul acestora, copilul păşeşte în lumea sunetelor, a formelor, a culorilor şi a mişcărilor. Lecturile ușoare și accesibile vârstei lor în limba germana pot întări interesul pentru citit al copiilor.

În final, prin fiecare activitate desfăşurată într-un domeniu diferite, copiii reușesc să-și adauge în vocabular cuvinte noi în limba germana, fără a simţi că depun un efort deosebit, lucrurile fiind realizate prin diversificare şi joc. De asemenea, încep să înțeleagă importanța studierii și cunoașterii acestei limbi şi faptul că fiecare limbă nou vorbită este un plus în desăvârșirea formării personalității sale.

În concluzie, datorită argumentelor aduse, poate fi considerat faptul că participarea copilului în taberele de limba germană, este un punct important pentru dezvoltarea celui mic. Astfel veți realiza pași importanți în desăvârșirea formării personalității copilului dumneavoastră și în succesul învățării limbii germane.

Urmărește-ne pe Facebook și YouTube pentru a beneficia de resurse gratuite pentru învățarea limbii germane. Mai mult, vizitează blogul Didacto pentru a descoperi mai multe articole despre educație și limba germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?