Tel: +40 752 822 373

Cel mic e pe Lista Moșului, hai să-i iei cadoul!
Reduceri de până la 1000 de lei la cursuri, active:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Tabăra de germană pentru copii – TOP 10 beneficii

10 beneficii ale taberelor

Ce vei regăsi în articol:

Tabăra de germană pentru copii reprezintă o experiență de învățare prin joc, pe care niciun copil nu ar trebui să o rateze. Copiii din ziua de astăzi au nevoie de foarte multă activitate, atât fizică, cât și intelectuală. Realitatea este că cei mici sunt mai energici pe zi ce trece, iar părinții din ce în ce mai ocupați. Acest lucru poate fi o problemă în timpul vacanței de vară, când părinții nu au posibilitatea de a sta cu copiii în timpul zilei. Din fericire, acest inconvenient poate fi rezolvat prin participarea la o tabara de germana pentru copii.

Mai jos v-am pregătit o listă cu 10 dintre beneficiile participării la o tabara de limba germana:

1. Un mod distractiv de a învăța limba germană

Cu 229 de milioane de vorbitori în toată lumea, limba germană este a doua limbă internațională din Europa. Învățarea acestei limbi poate reprezenta un avantaj pentru viitorul unui copil, motiv pentru care este foarte important să înceapă de la o vârstă fragedă. O tabara de germana pentru copii este ocazia perfectă de a se familiariza cu limba și a învăța alături de alți copii de vârstă apropiată. Se știe că orice copil învață mult mai repede făcând ceea ce îi place. Într-o tabara de germana pentru copii, cel mic va avea parte de activități interactive, care îl vor susține în procesul de învățare.

2. Socializarea – Prieteni noi

După cum am menționat și la punctul anterior, copilul tău își va petrece timpul cu ceilalți copii din tabără. Cu această ocazie, va cunoaște alte persoane și își va face prieteni noi în afara școlii. Acest lucru este foarte important în ziua de astăzi, când copiii petrec tot mai mult timp în fața ecranelor dispozitivelor electronice. Din această cauză, socializarea și comunicarea au devenit o problemă majoră pentru cei mici. În acest context, tabara de germana pentru copii este soluția ideală, aceștia fiind încurajați de membrii echipei să converseze, pentru a avea un rezultat mai bun la activități.

3. Independența

Este ceva obișnuit pentru un copil să își petreacă majoritatea timpului împreună cu părinții lui. Într-o tabara de germana pentru copii, aceștia învață să se descurce și fără ajutorul părinților. Cei mici pot alege singuri cu cine să vorbească sau cu cine să fie prieteni. În plus, pot decide singuri în legătură cu activitățile pe care le vor face în tabără. Mentorii sunt cei care au rolul important de a-i susține pe copii să realizeze proiectele, pe cât de mult posibil, fără ajutor. De asemenea, copiii ai căror părinți nu cunosc limba germană se vor descurca singuri să învețe cât mai mult din această limbă.

4. Diversitatea activităților

Pentru a nu se plictisi, un copil are nevoie de diferite preocupări. Într-o tabara de germana pentru copii există în fiecare zi un program diferit, pentru ca cel mic să se poată bucura de activități diverse. Pentru el, totul devine mult mai interesant prin simplul fapt că împărtășește această experiență și cu alți copii de vârsta lui. Aceștia se bucură împreună de activități inedite și experimentează un alt mod de învățare.

5. Munca în echipă într-o tabara de germana pentru copii

Unele probe din tabara de germana pentru copii sunt menite să testeze spiritul de echipă. Copiii sunt instruiți să comunice unul cu altul și să asculte părerile celorlalți. Deși este posibil să apară mici conflicte, aceștia vor fi încurajați să discute despre problemele din echipă și să găsească o rezolvare. După mai multe zile în care sunt împărțiți în echipe, copiii își dezvoltă involuntar spiritul de echipă și învață să își ajute partenerii la nevoie.

6. Interes pentru alte limbi germanice

Pe parcursul taberei, copiii aud foarte des limba germană. Prin urmare, ei învață mai ușor germana și încep să fie interesați și de alte limbi asemănătoare. Este vorba despre abilitatea unui copil de a învăța cât mai multe limbi încă din copilărie. În majoritatea cazurilor, această abilitate poate fi descoperită prin învățarea limbilor străine înrudite. Prin intermediul limbii germane, copilul poate dezvolta interes pentru limba engleză (în cazul în care nu îi este cunoscută deja) sau chiar și pentru norvegiană, daneză, suedeză.

7. Încrederea în sine

Așa cum am explicat la punctul 3, în tabara de germana pentru copii, aceștia vor avea prilejul să facă activitățile și singuri. În acest fel, ei prind încredere să se descurce pe cont propriu. Mai ales când vine vorba de limba germană, copiii devin mai încrezători când observă că fac progrese și înțeleg limba din ce în ce mai bine. Chiar dacă aceștia învață un vocabular limitat, corespunzător vârstei, este foarte important să observe că au reușit să memoreze cuvintele auzite în zilele de tabără.

8. Timpul petrecut în natură

Tabara de germana pentru copii îmbină învățarea limbii germane cu timpul petrecut în natură. Activitățile sunt atent alese, în așa fel încât copilul să aibă parte și de aer curat. Chiar dacă este important să învețe, el nu trebuie să se simtă ca în băncile școlii. Într-o tabără, cel mic trebuie să profite de șansa de a învăța într-un mod distractiv. 

9. O vacanță utilă

În plus, o tabără de vară este utilă pentru dezvoltarea personală a copiiilor. De ce să nu îi îndepărtăm pe copii de ecranul calculatorului, în favoarea unei săptămâni în care pot să învețe lucruri noi? Fără posibilitatea de a accesa calculatorul, copiii se vor bucura din plin de activitățile din tabără.

10. Tabara de germana pentru copii, o ușurare pentru părinți

Nu în ultimul rând, părinții sunt mai liniștiți când știu că cei mici își petrec timpul într-o atmosferă plăcută și învață limba germană. În plus, ei sunt asigurați că echipa taberei se va comporta exemplar cu copiii și că aceștia vor avea condiții favorabile. Prin urmare, părinții nu își vor mai face griji că cel mic stă singur acasă în timp ce ei sunt plecați la muncă. 

Așadar, o tabără de germană nu aduce numai copiilor beneficii în procesul de învățare a limbii germane, ci și părinților dornici de a-i învăța pe copii această limbă. La sfârșitul unei astfel de experiențe, copilul va putea să le arate părinților ce a învățat prin diverse materiale realizate în timpul activităților din tabără. Dacă copilul tău va participa la o tabără de germana, vă asigurăm că își va dori să repete această experiență frumoasă în fiecare an. 

Vizitează pagina noastră de tabere pentru a descoperi mai multe detalii despre taberele pe care le organizăm atât Tabere de Zi la Cluj-Napoca și București, cât și Tabere cu Cazare (Munții Apuseni, Argeș).

Sperăm că ți-a plăcut acest articol și te invităm să vizitezi blogul Didacto pentru mai multe materiale despre educație și limba germană pentru copii. Pentru a fi întotdeauna la curent cu noutățile despre limba germană pentru copii, te invităm să ne urmărești pe pagina de Facebook și pe Instagram.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Educație distractivă gratuită?

Alege lecțiile video pe înțelesul copiilor:

De Crăciun, cei mici nu rămân fără cadou!

Înscrie-te pe lista lui Moș Crăciun și câștigi:
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?