Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Tabăra de Comunicare și Media – 3 beneficii și recomandări

tabăra de comunicare și media

Ce vei regăsi în articol:

Tabăra de Comunicare și media este o tabără organizată de noi în limba germană. Descoperă mai jos motivele pentru care să îți trimiți copilul la o tabără și ce beneficii îi va aduce Tabăra de Comunicare și Media copilului tău. Cuprinsul capitolelor
  • De ce să îți trimiți copilul la tabără?
  • Tabăra de Comunicare și media
    • Dezvoltare
    • Obiceiuri noi – oportunități noi
    • Experiențe unice
  • De ce Tabăra de Comunicare și media?
  • Concluzie

De ce să îți trimiți copilul la tabără?

Tabăra de Comunicare și Media – 3 beneficii și recomandări 1 Fiecare generație nouă vine cu noi și diverse povocări pentru adulți și familiile lor, însă și cu o poftă de cunoaștere atât pentru copii, cât și pentru părinți. În primii ani din viață copilul învață tot de la mamă și implicit de la întreaga familie. Practic este dependent de ei, însă cu trecerea anilor de multe ori rolurile de schimbă, iar ca să îi înțelegem mai bine e necesar să învățam și noi, adulții, de la copii. Ce putem face pentru asta? Să eliminăm nevoia de control și să îndrumăm copilul să exploreze zone necunoscute pentru ei care să le trezească pofta de cunoaștere. De cunoaștere, de experiențe, de locuri, de oameni, obiceiuri și jocuri educative. Să oferi unui copil libertate nu înseamnă că îi oferi mână libera să facă ce vrea, ci că îi oferi încedere, iar pentru a experimenta acest lucru o idee buna este prima lui tabăra. Mulți părinți se despart cu greu de micuții lor pentru câteva zile bune spunând că nu sunt siguri dacă sunt pregătiți să stea singuri mai multe zile, însă o vârstă perfectă pentru această decizie nu există. Pe de altă parte, știm sigur că este o oportunitate extraordinară pentru fiecare copil în parte.

Tabăra de Comunicare și media

Tabăra de Comunicare și Media – 3 beneficii și recomandări 2 Copiii se dezvoltă în mod diferit, și e bine să îi încurajam să încerce lucruri noi, așa că mai jos găsiți 3 argumente pentru care merită să iți înscrii copilul în tabăra de comunicare și media: Să le stimulam creativitatea și să le creștem apetitul pentru a descoperi pasiuni noi. De la vârste mici se recomandă învățarea a mai multor limbi străine, iar tabăra de comunicare și media, desfășurată în limba germană, este un loc ideal pentru asta. E nevoie de curaj și încredere pentru a-ți da copilul pentru prima data într-o tabăra de dezvoltare, însă experiența este pe măsură.

Dezvoltare

Tabăra de Comunicare și Media – 3 beneficii și recomandări 3 Îi vei da copilului tău încredere în forțele proprii și va învață să fie independent în momentul în care interacționează cu alți copii. Va însuși cum să asculte activ și va învăța cum e apartenență unui grup. Îi vacrește apetitul pentru a observa și cunoaște experiențe noi. Aceste momente și interacțiuni sunt extrem de benefice și adulților, iar copiilor le dă încredere să exploreze necunoscutul fără frica de respingere față de grupul nou. Adulții învață multe lucruri noi despre ei înșiși, iar pentru copii chiar dacă nu știu să fie atenți la toate aceste noi experiențe prin a privi către interiorul lor, cu siguranță vor fi mai câștigați atunci când vor fi puși în situații dificile pentru fiecare vârstă în parte.

Obiceiuri noi – oportunități noi

Tabăra de Comunicare și Media – 3 beneficii și recomandări 4 Învață obiceiuri noi de la vârste fragede care sunt cheia viitorului în materie de joburi. Realizarea materialelor foto și video sunt abilitați importante pentru joburile viitorului pentru că le pot practica de oriunde, sunt bine plătite, pot și chiar anteprenori să fie și pot activa pe nișe diferite și domenii diverse cu aceste abilitați. Scrierea creativă stimulează imaginația chiar și entuziasmul de a explora lumea care îl înconjoară. Învață să lucreze în echipa. Pentru realizarea materialelor jurnalistice e nevoie de cooperare și lucru în echipa. Chiar dacă în tabăra de comunicare și media vor fi jocuri de rol și vom simula cum e să lucrezi într-o redacție, toți participanții vor învață să se ajute între ei pentru a-și termina materielele în timp util. Chiar dacă e un cadru organizat, prin faptul că e o escapadă, pentru fiecare copil este un beneficiu pentru că îi oferă o perspectivă nouă asupra vieții și mediului înconjurător care îl ajută să își dezvolte toate abilitățile. Învățarea de noi abilitați vine la pachet cu dezvoltarea asertivității și comunicării între colegi, dar și cu monitorii și repere noi spre care să se îndrepte. Experiențe unice Tabăra de Comunicare și Media – 3 beneficii și recomandări 5 Prietenii noi. Învățarea și joaca sunt mult mai plăcute când ai pe cine să te bazezi pentru asta. Să nu uităm că toată experiența educativă și toate programele sunt făcute în jurul copiilor și pentru copii, iar unul dintre principalele motive pentru care ei pleacă fericiți din tabăra de comunicare și media este că au legat prietenii noi. Așa își vor aminti ce au învățat și cu cine au participat la toate activitățile. Cel mai bun lucru este că se întâlnesc din cercuri diferite și chiar și școli diferite, iar șansele să învețe lucruri noi unii de la alții sunt foarte mari. În plus, pot păstra prieteniile pe termen lung, iar apartenența la grupuri noi este adoptată încă de la vârste mici cum ar fi 0-8 ani.

De ce Tabăra de Comunicare și media?

Tabăra de Comunicare și Media – 3 beneficii și recomandări 6 Este un moment bun în care cei mici să înțeleagă că tot ce consumăm are și efecte negative pentru natură, iar aceasta trebuie protejată. Deconectarea de la tehnologie este un alt punct important al taberei de comunicare și media. Folosesc tehnologia pentru proiectele organizate, iar apoi odată terminate, ei se conectează la natură, leagă prietenii și ascultă activ. Ascultarea activă ajută la îmbunătățirea comunicării eficiente, dar și a socializării cu întregul grup. Prin faptul că sunt învățați să se accepte între ei, știu ce înseamnă respectul, iar momentele și efectele de bullying destul de prezente în ultimii ani în școli vor fi mult mai scăzute sau spre zero. Toate deprinderile pe care le dobândesc aceștia de mici îi ajută peste ani când se vor dezvolta ca adulți și vor fi parte dintr-un colectiv. Toate aceste activități pe cât de serioase și eficiente sunt, pe atât sunt și de distractive și atractive pentru cei mici. Indiferent câte zile va sta copilul în tabără, efectele pozitive se vor vedea, iar cu cât experimentează mai mult, cu atât își pot dezvolta calitățile.

Concluzie

Tabăra de Comunicare și Media – 3 beneficii și recomandări 7 Toate acele 3 beneficii enumerate și explicate mai sus sunt doar câteva dintre bagajul mare de cunoștinte cu care vă ajunge acasă copilul tău. Pe lângă scrierea creativă, comunicare, editare foto-video, jurnalism și media, să nu uităm că aceste tabere sunt departe de oraș în natură. Prin faptul că el descoperă o altă lume și întreaga natură va stimula în mod natural învățarea dar și înclinațiile pentru natură. Copiii vor învăța să aprecieze natura, să înțeleagă cât de important este să o protejăm și să reciclăm. Tabăra de comunicare și media nu este singura tabără organizată de Didacto. Descoperiți mai multe detalii despre taberele noastre tematice de limba germană accesând următoarele link-uri: tabere la munte și tabere de zi la Cluj-Napoca. Vizitează și blogul Didacto pentru mai multe articole despre educație limba germană pentru copii ți urmărește-ne pe Facebook, Instagram și YouTube pentru a avea acces la mai multe resurse pentru învățarea limbii germane.
cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?