Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere

Tabara12

Ce vei regăsi în articol:

În acest articol  o să afli care sunt principalele motive pentru care e util să-ți înscrii copilul la Tabăra de Arte și Culturi. Pentru început o să îți oferim definiția artei și a culturii, astfel încât, indiferent de vârstă, copilul tău să poată să o înțeleagă.

Britannica Online definește arta ca “îndemânare și imaginație în creația de obiecte, medii ambiante sau experiențe estetice care pot fi împărtășite”.

Philosophy Now consideră că „arta este o expresie a gândurilor, emoțiilor, intuițiilor și dorințelor noastre, dar este chiar mai personală decât atât: este vorba despre împărtășirea modului în care experimentăm lumea, ceea ce pentru mulți este o extensie a personalității. Este comunicarea conceptelor intime care nu poate fi înfățișată fidel doar prin cuvinte”.

Britannica for Kids oferă următoarea definiție: „ Cultura este un model de comportament împărtășit de o societate sau de un grup de oameni. Multe lucruri diferite constituie cultura unei societăți. Aceste lucruri includ mâncare, limbă, îmbrăcăminte, instrumente, muzică, arte, obiceiuri, credințe și religie”.

În cazul în care copilul tău a înțeles la modul general ce sunt artele și ce este cultura, noi o să îți oferim, în continuare, zece motive pentru care merită să îți înscrii copilul în tabără.

Cuprinsul capitolelor:

 • Crește inteligența copilului tău
 • Participarea în Tabăra de Arte și Culturi îl ajută să își dezvolte imaginația
 • Își dezvoltă simțul moral
 • Tabăra de Arte și Culturi îl ajută să descopere simțul estetic a ceea ce înseamnă ”frumosul”
 • Învață să se descopere pe sine și lumea înconjurătoare
 • Participarea la Tabăra de Arte și Culturi îl ajută să își dezvolte creativitatea
 • Învață să aprecieze culturi diferite
 • Crește încrederea în sine
 • Își dezvoltă răbdarea și determinarea
 • Crește nivelul de responsabilitate
 • Concluzie

Crește inteligența copilului tău

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 1

„Practicing a Musical Instrument in Childhood Is Associated with Enhanced Verbal Ability and Nonverbal Reasoning” este un studiu despre efectele studierii unui instrument muzical asupra copilului. Studiul a fost publicat în revista Plus One de prof. dr. Marie Forgeard. Ea susține că studierea unui instrument muzical crește IQ-ul copilului tău. Pentru a se întâmpla acest lucru este nevoie ca el să studieze un instrument muzical minim 3 ani de zile.

Ți-ar plăcea ca acest lucru să fie valabil și în cazul copilului tău? Dacă răspunsul este da, atunci, Tabăra de Arte și Culturi este un loc prielnic pentru copilul tău. El poate să se familiarizeze cu mai multe tipuri de instrumente muzicale. Poate să discute cu copiii care studiază un instrument muzical de mai mult timp.

Pentru a participa în această tabără nu este necesară poziționarea sa la un nivel avansat. Există nivel de începător pentru toate activitățile pe care le facem în această tabără. El poate să testeze diferite instrumente muzicale. În acest mod cresc șansele pentru a fi atras de unul dintre acestea. De asemenea, intrând într-un grup de copii care au pasiuni de acest tip, va putea să lege prietenii noi cu cei interesați de acest domeniu. Asta îi va oferi susținere și va crește dorința de studiu muzical.

Învățarea unui instrument muzical nu este un lucru ușor. Este nevoie de antrenament constant și dorință de învățare. Din acest motiv, în cadrul taberei, instrumentele muzicale sunt prezentate atractiv, astfel încât copilul tău să ia singur această decizie. Făcând acest lucru va fi responsabil de îndeplinirea sarcinii pe care el singur și-a impus-o, simțind sentimentul de realizare.

Participarea în Tabăra de Arte și Culturi îl ajută să își dezvolte imaginația

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 2

În cadrul taberei se fac mai multe activități în care copiii învață despre subiectul vast pe care îl reprezintă cultura. O parte importantă a culturii este reprezentată , de peste un mileniu și jumătate, de cartea scrisă. S-a început cu tăblițele de argilă, apoi a fost introdus papirusul, sulurile de pergament confecționate din piele de animale. Chinezii au inventat apoi hârtia, iar Gutenberg a inventat tiparul.

În ziua de astăzi se merge spre cărțile în format digital, dar nimic nu poate să înlocuiască sentimentul citirii unei cărți în format fizic. Cartea este prezentă în toate civilizațiile lumii. Scrisul și cititul sunt considerate primul indiciu al culturii unei persoane.

Deși scrisul se întâlnește sub diferite forme de-a lungul timpului, el a fost capabil să transmită din generație în generație învățături care să ne ajute să avem o viață mai bună. În Tabăra de Arte și Culturi copilului tău i se va prezenta conceptul de cultură și va afla de ce este important să citească.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale cititului asupra copilului este faptul că imaginația va fi supusă procesului de dezvoltare și conturare. În momentul în care el citește își imaginează ceea ce este descris în carte. Își imaginează cum arată personajele, cum arată locul desfășurării acțiunii. Copilul tău este propriul regizor al filmului minții sale. Copilul poate să se pună în locul personajului principal și cu puterea gândului să pătrundă în lumea cărții. Cartea îl ajută să fie pe orice continent dorește el, să fie pe orice tip de relief, în orice țară. Cartea are puterea să îl teleporteze în timp, în orice secol trecut sau din viitor.

Această putere nemărginită pe care o oferă cartea prin imaginația umană are efecte benefice și asupra creierului. În momentul în care ne imaginăm ceva, activitatea creierului este crescută. Studiile afirmă că materia cenușie este în creștere, se formează noi circuite neuronale și odată cu ele crește și nivelul de inteligență.

Își dezvoltă simțul moral

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 3

Prin intermediul basmelor, poveștilor, romanelor, copilul tău învață care este sistemul de valori al societății în care trăiește. Învață ce comportamente sunt permise și care sunt interzise. Prin cărți se primesc lecții de viață ( ce este bine să faci, ce este rău) pe care singur și le însușește. De obicei, în povești, personajul principal este întruchiparea binelui și la final binele va învinge răul.

Prin intermediul cărților copilul află care sunt calitățile necesare pentru a fi un om bun, deoarece ele sunt prezente în personajul principal, iar copilul tău se identifică cu el. De asemenea, află și care sunt defectele care ar fi toxice  pentru caracterul său. Personajul negativ înglobează aceste defecte, iar pe parcursul cărții copilul află și ce efecte negative radiază din acestea.

În poveștile pentru copii se ilustrează, foarte frumos, care sunt acțiunile care duc la învingerea răului. De asemenea se înfățișează și provocările prin care trece personajul principal și cum găsește el rezolvare. Copilul empatizând cu personajul principal va ști cum să rezolve anumite situații apărute în viața lui, deoarece a regăsit soluția în cărțile citite.

Tabăra de Arte și Culturi îl ajută să descopere simțul estetic a ceea ce înseamnă ”frumosul”

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 4

În tabără se desfășoară mai multe activități artistice printre care este și pictatul. Copilul fiind expus artei, va învăța să o aprecieze. Va învăța să fie receptiv la frumos; să aprecieze atât creațiile colegilor, cât și să fie mulțumit de ale sale. În timp el își va rafina gustul artistic și va învăța să perceapă pozitiv emoțiile transmise prin artă. Contactul cu ceea ce însemnă cultura îi va oferi șansa de a-și releva ceea ce înseamnă talentul artistic.

Tabăra de Arte și Culturi îi oferă posibilitatea copilului să deprindă frumusețea de a picta, de la facilitatori cu ani de experiență în acest domeniu. Facilitatorii îi încurajează pe copii să deseneze exact ceea ce simt în acel moment, îi încurajează să gândească și să picteze liber. Ei nu sunt constrânși, ci se dorește ca fiecare copil să fie liber să se exprime cât mai bine prin intermediul picturii.

Învață să se descopere pe sine și lumea înconjurătoare

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 5

Terapeuții susțin că arta îi ajută pe copii să-și înțeleagă sinele, dar și mediul înconjurător.

Prin intermediul artei copiii pot să exprime ce se află în interiorul lor. Cu puterea imaginației ei creează lucruri noi, iar cu puterea amintirii pot reproduce concepte văzute în lumea exterioară. Acest lucru îi ajută să se înțeleagă mai bine.

Materialele artistice oferă posibilitatea copilului de a exterioriza sentimentele, în siguranță. Pictatul îi liniștește, le oferă o metodă de concentrare a energiei, le oferă posibilitatea de a se autoanaliza și a spori atenția pe care și-o acordă.

Participarea la Tabăra de Arte și Culturi îl ajută să își dezvolte creativitatea

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 6

În Tabăra de Arte și Culturi copiii vor desfășura mai multe activități artistice: vor picta, desena, modela.Aceste activități le dezvoltă creativitatea întrucât arta activează și stimulează un volum semnificativ al creierului. Copiii își creează propriile personaje,fapte, întâmplări, după propriul sistem de valori.

Desenul este o formă de echilibru între lumea interioară și cea exterioară. În cadrul taberei, facilitatorii încurajează creativitatea copiilor prin punerea pe tapet a unui mediu ambiental sigur. Copilul poate să exploreze, fără reguli exagerate, iar facilitatorii se adaptează  ideilor sale. Creativitatea copilului crește pentru că aceștia acceptă ideile neobișnuite, fără a fi judecate și astfel este încurajat procesul de creație.

Învață să aprecieze culturi diferite

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 7

În Tabăra de Arte și Culturi sunt prezente cursuri despre cele mai cunoscute culturi ale lumii. Fiecare popor vine cu un set de trăsături și tradiții specifice care îl fac unic. În cadrul taberei copilul tău va fi inițiat în acest subiect. Va învăța ce ne deosebește, dar și ce ne leagă și cum putem să fim uniți în diversitate.

Copilul tău va fi încurajat să își dorească să studieze limbi diferite, deoarece ,cunoașterea limbilor de circulație internațională, ne ajută să putem să ne întelegem, verbal, cu orice persoană de pe glob. O limbă străină îl va învăța să aprecieze și mai mult diferitele culturi ale lumii. Copilul tău își va dori să mănânce o specialitate mediteraneană, să viziteze o țară nordică, să învețe despre Roma Antică și într-o zi poate chiar să viziteze Colosseum-ul.

Crește încrederea în sine

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 8

Nimeni nu se naște cu încrederea în sine, aceasta se dezvoltă, trebuie hrănită în timp. E lesne a se observa că la unele persoane, aceasta e la un nivel latent,  în timp ce la alte persoane ea se situează pe un prag ridicat. Ce trebuie el să știe este că încrederea în sine se construiește pas cu pas. În cadrul Taberei noi o să îl ajutăm în această privință.

În primul rând, în Tabăra de Arte și Culturi, sunt recunoscute meritele, indiferent cât de mici, ale fiecărui copil. Ei sunt apreciați și încurajați, iar acest aspect îl face pe copil să se simtă bine. Apoi, în momentul în care apare o situație percepută de către copil ca o dificultate, aceasta este discutată, iar îndoielile care au apărut în mintea lui, în mod firesc, tind a se estompa. Copiii sunt încurajați și pe ceea ce înseamnă – a nu te teme de a greși. Li se arată că din orice lucru se poate învăța, iar el percepe acest lucru ca pe un progres și știe că se află pe drumul cel bun.

În momentul în care opera de artă este realizată, ea poate fi explicată în fața colegilor, iar acest lucru îl face pe copil să se simtă bine. Grupul îl apreciază și îl susține. Aceste lucruri simple sunt plăci de temelie în construirea unei încrederi solidei, iar în cadrul taberei vor fi așezate exact aceste fundamente.

Își dezvoltă răbdarea și determinarea

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 9

Finalizarea unui lucru început  nu este întotdeauna ușor de realizat dacă-ți dorești ca produsul final să fie impecabil. Din acest motiv întâlnim persoane adulte care încep entuziasmați o activitate nouă, dar aproape niciodată nu o și finalizează. O abandonează și trec la următorul lucru care li se pare interesant, dar și pe acesta îl abandonează, iar acest proces continuă la nesfârșit, iar una din cauze e reprezentată de inconsecvență , dar și o potențială lipsă de disciplină.

În Tabăra de Arte și Culturi, copilul tău va învăța încă de acum ce însemnă răbdarea și determinarea astfel încât, atunci când o să fie adult să știe să gestioneze situația descrisă mai sus.

În momentul în care pictezi un tablou, procesul durează mai multe ore, poate chiar și mai multe zile, depinzând de tema aleasă și de gradul de dificultate, până opera este completă. În tabără, fiecare copil o să lucreze în ritmul său. O să fie sprijinit și sfătuit de către facilitator, pentru a simți că efortul depus e meritoriu . Dacă întâmpină dificultăți va învăța cum să le depășească, pentru a avea la sfârșit, rezultatul așteptat.

Crește nivelul de responsabilitate

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 10

Participarea în cadrul activităților artistice îi va oferi copilului tău simțul responsabilității, în sensul în care el va conștientiza că este responsabil pentru creația sa. Va ști că orice începe trebuie să ducă la bun sfârșit, adică să finalizeze lucrarea. De asemenea, el este responsabil de cum va arată rezultatul final. Copilul tău va fi încântat să își asume această responsabilitate.

În tabără nu sunt părinții cu el. Este într-un mediu propice dezvoltării independenței. Este înconjurat de copii de aceiași vârstă tu el, care desfășoară aceleași activități. Mediul de lucru/ambiental este un stimul foarte important care ajută copilul în dezvoltare. Din acest motiv,este recomandat părinților să își expună copiii unor spații de acest fel.

Concluzie:

Tabăra de Arte și Culturi – 10 motive pentru înscriere 11

În cadrul acestui articol ai putut să citești care sunt unele dintre beneficiile pe care, Tabăra de Arte și Culturi, o poate aduce în viața copilului tău. Dacă tu consideri că aceste lucruri sunt benefice pentru el, nu ezita să îl înscrii. În plus, față de beneficiile menționate în acest articol, sunt multe altele pe care o astfel de experiență va avea impact asupra copilului tău. Pe site-ul TabaraDeVara.ro poți să afli mai multe detalii despre taberele organizate de noi. Te invităm să le citești, cu încredere și pozitivism!

Tabăra de Arte și Culturi pentru copii nu este singura tabără organizată de Asociația Gutenberg. Alături de aceasta, aveți posibilitatea să optați și pentru tabere de vară și tabere de germană mai diverse. Pentru a afla mai multe despre ele, vă recomandăm să vizitați site-urile TabaraDeVara.ro și TabaraDeGermana.ro pentru a afla mai multe detalii despre taberele organizate. Educația copilului dumneavoastră este prioritatea noastră.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?