Tel: +40 752 822 373

Cel mic e pe Lista Moșului, hai să-i iei cadoul!
Reduceri de până la 1000 de lei la cursuri, active:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Școală online – 10 site-uri pentru copiii unde pot învăța online

Ce vei regăsi în articol:

Asistăm cu toții la o evoluție extrem de accelerată a tehnologiei și a resurselor online. Dacă în urmă cu 20 de ani ideea de școală online era ceva inimaginabil, astăzi acest lucru a devenit nu doar o posibilitate, ci chiar o normalitate. Pentru a-și ajuta copiii să învețe mai ușor și mai interactiv materiile predate în școală, multe școli utilizează diverse site-uri pentru copii.

În plus, cei născuți după anul 2000 (generația Z) prezintă un interes tot mai mare pentru tot ceea ce înseamnă tehnologie și sisteme smart, și totodată aceștia sunt curioși de tot ceea ce se întâmplă în jur.

Pentru a răspunde acestei nevoi, profesori din toată lumea și-au unit ideile și forțele pentru a crea site-uri, platforme și multe resurse unde oricine poate învăța și găsi răspunsuri pentru întrebări din aproape toate domeniile.

Statul în bancă și ascultatul monologului unui profesor ți se pare plictisitor? Ce ai zice dacă tot procesul de învățare și educare l-ai putea derula de acasă, fără prea mult efort? Nu sună rău, nu-i așa? Crezi că e posibil să porți toată școala în buzunarul tău? Răspunsul este ”sigur că da!”. Există o multitudine de platforme online care oferă cursuri de educare, iar pentru a-ți ușura munca, am adunat în acest articol la un loc 10 cele mai bune site-uri pentru a învăța fără să ieși din casă.

 

site uri pentru copii

10 site-uri pentru copii unde pot învăța online

Școală online pe openstax.org

Universitatea Rice a creat această inițiativă educațională non-profit, inițiativă care are ca scop oferirea materialelor educaționale pentru orice elev, în vederea dobândirii succesului la școală. Cărți gratuite în format PDF dintr-o gamă variată de domenii (matematică, biologie, fizică, istorie etc.) se află doar la un click distanță.

 

Școală online pe openculture.com

La această adresă poți găsi materiale utile atât pentru școală cât și pentru dezvoltarea ta personală. Se oferă acces gratuit la cursuri, cărți audio, cărți electronice, precum și la diverse filme documentare.

Platforma are ca scop principal centralizarea cât mai multor materiale valoroase și oferirea unui conținut de calitate destinat elevilor, studenților dar și adulților care vor să-și îmbogățească bagajul de cunoștințe. Aici se pot găsi resurse online din domenii diverse precum arte, istorie, biologie, chimie, astronomie, matematică, literatură etc.

 

Școală online pe khanacademy.org

Aici pot fi găsite cursuri de învățare în care se abordează diferite teme. Khanacademy este, de fapt, o librărie imensă cu un conținut divers. Platforma este în așa fel construită încât fiecare elev să poată învăța în propriul său ritm, în mod personalizat. Elevii pot găsi în această librărie lucrări teoretice ale experților și exerciții practice care cuprind teme de matematică, științe și multe altele. Materiale sunt în întregime gratuite. Există și o aplicație mobilă cu același nume, care conține aceleași materiale și este ca o școală pe care o poți purta cu tine peste tot unde mergi.

 

Școală online pe ed.ted.com

Găsiți la acest link o platformă marca TED pentru tinerii din băncile școlii, dar și pentru profesori. Pe această platformă sunt puse la dispoziție o serie de lecții interactive care au ca scop educarea generației tinere într-un mod creativ și inovativ. Tot aici, profesorii au și ei o zonă dedicată unde pot să creeze propriile lecții în legătură cu diferitele teme și subiecte pe care elevii le propun.

 

Școală online pe archive.org

Această platformă reprezintă, probabil, cea mai mare arhivă electronică accesibilă la nivel global, având milioane de cărți, filme, site-uri web etc. În acest loc se pot găsi materiale din orice domeniu, materiale care te vor ajuta în pregătirea din cadrul școlii, dar nu numai. Resursele oferite sunt în totalitate gratuite și disponibile pentru oricine.

 

Școală pe brightstorm.com

Platforma are ca scop crearea unui mediu unde cei mai buni profesori stau la dispoziția oricărui elev dornic să învețe. Iată încă o școală online pe ale cărei porți poți intra în orice moment. Cei mai buni profesori din lume și-au unit forțele pentru a aduce conținut pe această platformă pentru a face din ea cel mai bun loc de învățat. La această școală vei găsi profesori care predau lecții de biologie, matematică, științe, engleză etc. Brightstorm reușește să creeze un mediu atractiv și plăcut pentru oricine este interesat.

 

Școală online pe mykolio.com

Această platformă este pur românească și este acreditată de MEN (Ministerul Educației Naționale). Pe ea se pot găsi o varietate largă de lecții interactive de matematică și limba română. Tot pe această platformă veți găsi și materiale care se conformează curriculei școlare din România pentru anul curent de studii. Iată încă un mijloc de învățământ prin care elevii pot învăța și, mai apoi, recapitula materiile predate de către profesor la școală.

 

Școală online pe digitaledu.ro

Acest site web are ca scop susținerea de activități didactice cu ajutorul tehnologiei. Mai multe cadre didactice au depus efort în realizarea acestei platforme online. Toate materialele care se găsesc pe site pot și utilizate luber; acestea sunt adaptate la materiile școlare și singura condiție de utilizarea este menționarea sursei de unde au fost preluate.

 

Școală online pe golabz.eu

Această platformă reprezintă un laborator online unde elevii pot beneficia de cursuri de informatică. Scopul laboratorului este de a promova învățarea cu ajutorul tehnologiei, punându-se accent pe laboratoare online și folosirea diverselor aplicații mobile în scop educațional. Aici se află cea mai mare colecție de laboratoare online și aplicații concepute de profesori și experți.

 

Școală online pe space-awarness.org

Ultima propunere, dar nu cea din urmă, este această platformă care dorește să ofere educație cosmică. Intenția este de a stimula interesul generației tinere pentru astronomie, de a lărgi orizontul de cunoaștere al copiilor și de a sădi ideea la nivel global a unui univers comun pentru toți. Sunt aduse informații din cadrul diferitelor proiecte de cercetare din domeniul astronomiei. Aici este un loc unde elevii pot să-și aprofundeze cunoștințele despre spațiul cosmic și astronomie.

Platformele mai sus menționate sunt destinate cu precădere elevilor și studenților, dar nu numai. Toți profesorii și părinții care vor să aprofundeze educația digitală vor găsi un sprijin mare în aceste platforme.

Nu suntem conștienți uneori că în telefoanele și laptopurile noastre zac adevărate comori de resurse electronice, resurse care ne pot îmbogăți considerabil cunoștințele. Totul se află la numai un click distanță.

 

Concluzii

Pe site-urile enumerate mai sus găsești cunoștințe adunate de la cei mai buni profesori din întreaga lume. Sunt atâtea locuri în care te poți informa, poți parcurge lecții online pentru a recupera eventualele pierderi de la școală, poți aprofunda domenii care te atrag, toate acestea cu prețul unui efort minim. 

Nu ezita să arunci o privire peste articolul nostru despre educația digitală în 2023 pentru a-ți crea o perspectivă corectă asupra educației din era digitală.

Timpul este mult prea scurt ca să-l dai pe lucruri plictisitoare sau nefolositoare. Simte-te liber să înveți online în medii plăcute și atractive!

Ca orice componentă a educației în format online, aceste platforme educaționale pentru copii vin cu o serie de avantaje și dezavantaje, pe care le puteți descoperi citind articolul publicat pe platforma Didacto. Totodată, pe site-ul nostru puteți accesa și o serie de resurse online gratuite, gândite pentru a contribui la dezvoltarea competențelor de limba germană ale celor mici. Nu în ultimul rând, vă invităm să descoperiți o nouă etapă a metamorfozei sistemului educațional din România înscriindu-vă copilul la cursurile și atelierele noastre demonstrative gratuite de limba germană și franceză.

 

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii

De Crăciun, cei mici nu rămân fără cadou!

Înscrie-te pe lista lui Moș Crăciun și câștigi:
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?