Tel: +40 752 822 373

Cel mic e pe Lista Moșului, hai să-i iei cadoul!
Reduceri de până la 1000 de lei la cursuri, active:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Resurse online pentru copii – 10 idei de activități de acasă

activitati de acasa

Ce vei regăsi în articol:

Descoperă în acest articol o mulțime de resurse online pentru copii intractive, distractive și educative.

Trăim într-o lume în care tehnologia se dezvoltă constant, o eră digitală impregnată în fiecare zi tot mai mult în diferite domenii, care desigur, o preiau și se folosesc de instrumentele pe care aceasta le pune la dispoziție pentru a evolua și pentru a avea un randament cât mai bun. 

Educația este unul dintre primele domenii care a preluat această practică, umanitatea folosindu-se de aceste instrumente moderne în formarea anumitor competențe și pentru dobândirea unor noi cunoștințe. Inteligența artificială și felul în care sunt gândite programele fac ca totul să fie la doar un click distanță de utilizator, copiii fiind cei mai atrași de aceste inovații.

În zilele noastre, laptopul, PC-ul, sau chiar smartphone-ul din buzunarele noastre sunt accesorii indispensabile, în lipsa cărora nu putem să desfășurăm cea mai mare parte dintre lucrurile pe care le avem de făcut zi de zi, în special atunci când vine vorba de job sau educație. Datorită programelor inteligente create de către dezvoltatori, fiecare utilizator al unui astfel de device poate fi la curent cu toate noutățile, poate învăța prin intermediul imaginilor și al conținutului audio-video și poate ușor explora tainele oricărui domeniu, datorită unei baze de date infinită, aflată pe internet. 

Atunci când vine vorba de scoală, anii din perioadă respectivă pun bazele formării intelectuale a copilului, a dezvoltării personale cu privire la toate aspectele și sunt începutul viitorului pe care aceștia îl vor avea, așadar acțiunile pe care copii le realizează în perioada scolii joacă un rol foarte important în dezvoltarea lor. 

Programele, aplicațiile și site-urile dedicare copiilor indiferent de vârstă conduc la dezvoltarea abilităților și reprezintă o sursă importantă în ceea ce primește modalitățile de învățare. Datorită animațiilor inteligente și a modului în care acestea sunt realizate, fiecare lecție devine mai interactivă și mai atractivă, fiind un plus de motivație atunci când vine vorba de procesul de studiere.

Ne-am gândit să realizăm mai jos o listă cu cele mai bune resurse online pentru copii din România, menite să facă fiecare activitate educațională cât mai atractivă pentru cei mici. 

Resurse online pentru copii

Cărți audio în limba germană

Cărți audio în limba germană

Timpul este cea mai de preț resursă pe care o avem, așadar zilele aglomerate la job pot să-l diminueze, făcând timpul liber pe care îl aveți tot mai necesar pentru odihnă. Atunci când nu cunoașteți limba pe care copilul dumneavoastră o învață, sau nu aveți suficient timp să îi citiți o poveste în timpul zilei, există numeroase resurse online pentru copii la care puteți apela cu încredere. 

Puteți să ascultați împreună cu acesta sau să îi puneți lui să asculte în timp ce vă desfășurați celelalte activități, o carte audio în limba germană. Acesta va înțelege și va asimila mai ușor limba, făcând totul mult mai interactiv pentru acesta. Vă propune să vă bucurați împreună de acest link.

Cântece pentru copii în limba germană

Cântece pentru copii în limba germană 

Muzica este o caracteristică care face direct sau indirect parte din viața noastră, îmbogățind cultura și rafinamentul fiecărui om. Rimele pe care le auzim în versurile melodiilor le simplifică copiilor asimilarea unei limbi străine și le consolidează memoria, deoarece pe durata cântecului are loc o asociere constantă. 

Vă aducem în atenție un articol care vă pune la dispoziție melodiile cele mai ritmatice în limba germană. Învățatul limbii germane prin intermediul acestora este u siguranță mai dinamic și mai atractiv pentru fiecare copil.

Provocări de supraviețuire în interior

Provocări de supraviețuire în interior

Pandemia COVID-19 a devenit o provocare constantă pentru fiecare dintre noi, iar dezvoltarea copilului în condiții de izolare poate deveni un impediment, mai ales atunci când vine vorba de starea de spirit a acestuia. Cu toate acestea, există multe mijloace de a face ca totul să fie cât mai interactiv și acasă. 

Bear Grylls, expertul în supraviețuire ale cărui emisiuni au fost foarte mediatizate de-a lungul anilor, lansează o nouă inițiativă cu o colecție impresionantă cu 100 de activități menite să îi încurajeze pe cei mici să încerce noi provocări și să învețe o serie de abilități de acasă. Seria „The Great Indoors” este foarte potrivită pentru copii și poate fi accesată de aici.

Ateliere interactive online

Ateliere interactive online

Chiar dacă momentan nu putem să ne deplasăm fizic într-un anume loc din cauza restricțiilor fluctuante, Centrul Educațional Eduteka a realizat o serie de ateliere educaționale online exclusiv pentru cei mici. Primul hub educaționala aflat în Buzău a pregătit copiilor ateliere interactive, disponibile în fiecare săptămână, de luni până vineri. 

Acestea cuprind o serie largă de activități precum cursurile de germană, povești live în germană, limba română ( suport pentru scoală ), povești în limba engleză, engleză Cambridge, engleză kids, atelierul micilor programatori, dar și o sesiune de matematică distractivă menite toate să capteze atenția.

Resurse online pentru copii Edupedu.ro

Resurse online pentru copii Edupedu.ro

Una dintre cele mai mari publicații online care cuprinde numeroase articole din domeniul cercetării și educației, a realizat un articol care a adus în același loc toate resursele online pentru copii din România. Edupedu.ro a repartizat pe categorii fiecare resursă, în așa fel încât să îi puteți ajut pe cei mici să învețe mai bine în mediul virtual. 

Materialele sunt distribuite în următoarele categorii: lecții, webinarii și tutoriale – soluții de predare, studii de caz, teste și probleme, alte resurse pentru predare, aplicații și platforme pentru predare / învățare, alte resurse educaționale și programe de consiliere, toate menite să aducă un plus în ceea ce privește buna dezvoltare a celui mic. Cu toate că materiale au ca public țintă copii, acestea sunt foarte utile oricărui cadru didactic, cât și părinților.

Resurse educaționale disponibile online

Resurse educaționale disponibile online.

De asemenea, Centrul Cultural Clujean a întocmit și el o listă cu resurse educaționale menite să stârnească interesul și să îi ajute pe cei mici să își petreacă timpul constructiv pentru dezvoltarea lor personală. 

Așadar, sunt disponibile o mulțime de activități repartizate pe categorii precum cursuri online, activități educaționale specifice pentru mai multe categorii de vârstă, cursuri de limbi străine și de muzică, cursuri și activități artistice, activități practice și creative, inspirație de pe Pinterest – reciclare și refolosirea materialelor, activități asemănătoare sau complementare programei școlare, platforme pentru copii, părinți și profesori, dar și Vizitează virtual un muzeu și un link către și mai multe resurse online pentru copii centralizate de UNESCO.

site-uri unde copiii pot învăța online

Școala online – 10 site-uri unde copiii pot învăța online

După cum am specificat la început, instrumentele pe care tehnologia le pune la dispoziție se regăsesc în toate domeniile, în special în cel educațional. Aceata poate avea un efect benefic pentru copilul tău atunci când înveți să o utilizezi în avantajul copilului. Îți punem la dispoziție o listă cu 10 site-uri unde copiii tăi pot învăța online, interesul fiind tot mai accentuat atunci când vine vorba de implicarea tehnologiei în procesul de învățare.

Povești audio în germană

Povești audio în germană

De cele mai multe ori, părinții copiilor care învață o limbă străină se confruntă cu următoarea problemă: se întreabă mereu cu ce ar putea să își ajute copilul în procesul de asimilare a limbii a unei limbi străine, de exemplu limba germană. Venim în ajutorul dumneavoastră cu articolul Povești în germană – Top 10 cele mai cunoscute povești. Astfel, aveți 10 dintre cele mai populare povești în limba germană. Sursele sunt audio, ideale pentru a fi ascultate de cel mic chiar înainte de somn.

Resurse educaționale pentru cei mici

Resurse educaționale pentru cei mici

Vă propunem să citiți și acest articol interesant care vorbește despre ce resurse online pentru copii puteți găsi pe site-urile românești. Fie că este vorba despre manuale și povești pentru copii sau planșe de colorat, toate acestea le veți găsi pe site-urile publicate de Revista Margot în articolul „Resurse educaționale pentru cei mici”.

De altfel, vă recomandăm și activitățile creative propuse de revista Decât o Revistă, o publicație independentă care are ca scop sprijinirea comunității. Accesați acest link  derulați la stânga și descoperiți care sunt cele mai atractive activități pe care le puteți face împreună cu copilul dumneavoastră acasă.

Jocuri educative pentru copii în mediul online

Jocuri educative pentru copii în mediul online

Cele mai multe resurse online pentru copii au ca scop bine definit educația. Fiind fascinați de tehnologie, copiii sunt mult mai inspirați să învețe folosind-o. Jocurile pentru copii sunt importante, deoarece, de exemplu, la locul de joacă acesta învață să interacționeze cu ceilalți copii și să își formeze părere despre pasiunile lui. 

Cu toate acestea trebuie să ne punem întrebarea ce facem atunci când copilul este prea pasionat de tehnologie și jocuri online? Vă oferim să citiți articolul nostru Jocuri online pentru copii – 10 recomandări de site-uri. În acest articol am adunat site-urile care oferă cele mai bune, calitative, interactive și performante jocuri pentru copii.

Extra Resurse

Am pregătit mai jos o listă bonus, plină cu activități de care se pot bucura copii vostri. Desigur, vor găsi ceva pe placul lor sau vor descoperi o activitate la care nu s-au gândit până acum, un lucru nou și gata de explorat de micii internauți. 

De asemenea, vă recomandăm să vă uitați împreună cu copilul dumneavoastră la filmulețul despre COVID-19. Este un filmuleț ușor de vizionat și pe înțelesul copiilor, deoarece este important ca aceștia să înțeleagă și să conștientizeze ceea ce se întâmplă în această perioadă, astfel încât să fie responsabili.

Covid19 pe înțelesul copiilor

Un material video despre COVID-19 pentru copiii de trei, respectiv nouă ani. Cu toții ne dorim să ne protejăm copiii și nu vrem ca aceștia să cunoască sentimentul de suferință, mai ales când aceasta poate fi prevenită. Ca părinți, facem tot posibilul ca aceștia să fie în siguranță, dar trebuie să îi informăm de ce grija noastră față de ei a crescut semnificativ în ultima perioadă și de ce nu avem voie să ieșim afară să ne jucăm, sau mai ales de ce nu putem merge la școală. 

Poate nu știți cum să-i explicați exact sau explicit copilului dumneavoastră ce este acest virus, iar asta este ceva firesc în această perioadă. Astfel, vă recomandăm să vizionați acest filmuleț despre COVID-19 împreună cu copilul dumneavoastră.

Resurse online pentru copii pentru învățarea unei limbi străine

O altă activitate importantă și benefică pentru copii este învățarea unei limbi străine. Recomandăm să citiți articolul Limbi străine – 10 motive pentru a învăța o limbă străină. Astfel, următoarea resursă pe care o propunem a fost compilată în beneficiul părinților și profesorilor care doresc să desfășoare activități de predare și învățare la domiciliu. De asemenea, în acest link aveți trimitere și la resurse online pentru copii, resurse foarte potrivite pentru învățarea limbii germane și pentru îmbunătățirea nivelului de germană.

Este un clasament întocmit de experți din domeniul educației (clasat pe locul 1 în Marea Britanie, în liga clasificării universitare 2020 Times Higher Education, Universitatea Mondială pentru subiectele din Educație). Departamentul este bine poziționat pentru a oferi îndrumări cu privire la școlarizarea de acasă în perioadele de închidere a școlii și apariția unei necesități

În calitate de educatori, mentori pentru profesorii de la Oxford, aceștia au compilat următoarea listă de link-uri care te ghidează către o serie de sfaturi generale și alte resurse specifice subiectelor pe care le recomandă, care pot ajuta părinții și profesorii în procesul de învățare. Sunt oferite îndrumări structurate pe diferite categorii de vârstă, iar ghidul se adresează în general cursanților din învățământul secundar.

Astfel, în link-ul de mai sus aveți trimitere și la site-uri care oferă cursuri online de limba germană. De asemenea, vă sunt prezentate și alte resurse online pentru copii sau persoane având nivel începător de germană, pe care vi le enumerăm și noi mai jos:

Lucruri pe care copiii le pot face singuri:

 • Citesc sau ascultă o carte audio interactivă
 • Își concep propriul jurnal în care își pot organiza ușor fiecare idee
 • Pot asculta un podcast pe YouTube sau Spotify de unde să afle cât mai multe lucruri despre lumea care ne înconjoară
 • Creează un poster cu „Totul despre mine”
 • Colorează 
 • Scriu o scrisoare adresată cuiva
 • Desenează sau pictează imagini sau găzduiește un adevărat spectacol de artă chiar acasă
 • Confecționează bijuterii din mărgele sau din materiale reciclabile
 • Realizează sculpturi din lut
 • Creează artă utilizând elemente din natură precum florile, frunzele, crenguțele
 • Află mai multe despre iluziile optice și despre tainele trucurilor magice
 • Creează o navă spațială dintr-o cutie de carton
 • Creează păpuși din hârtie și case pentru acestea
 • Alcătuiește un puzzle
 • Creează o creatură imaginară și îi concep povestea
 • Scriu și ilustrează o poveste
 • Creează o reclamă
 • Se joacă cu diferite figurine
 • Cos haine pentru păpușile și jucăriile pe care le au
 • Merg la o vânătoare de comori prin casă
 • Realizează propria  revistă
 • Confecționează flori din hârtie sau fulgi de zăpadă
 • Creează fraze pozitive și de încurajare
 • Construiesc cu ajutorul pieselor de LEGO
 • Joacă Mad Libs și alte jocuri de cuvinte
 • Învață să jongleze

Lucruri pe care copiii le pot face cu o soră / un frate:

 • Joaca De-a v-ați ascunselea
 • Fac o competiție de patinaj în bucătărie
 • Realizează împreună un jurnal
 • Își creează propria revistă
 • Joacă un board game
 • Alcătuiesc cântece hazlii
 • Creează artă și țin un spectacol de artă
 • Creează o piesă pe care o vor prezenta familiei
 • Joaca de-a școala – învață ceva, într-un mod distractiv
 • Citesc o poveste sau o carte unul altuia
 • Folosesc șosetele ca marionete și își fac propriul spectacol de păpuși
 • Fac avioane de hârtie și observă care poate zbura cel mai departe
 • Alcătuiesc un limbaj secret
 • Găzduiesc o emisiune radio
 • Construiesc o casă din cărți
 • Desenează desene animate sau benzi desenate
 • Se joacă de-a supereroii
 • Joacă un joc de cărți interactiv
 • Se joacă jocul ABC: aleg o temă (animale, mâncare etc) și numesc fiecare pe rând, câte un lucru care începe cu acea literă
 • Utilizează obiecte din casa (vase, tigăi, cutii etc) pentru a face propriile instrumente
 • Proiectează un board game
 • Fac o seară de karaoke
 • Fac un experiment științific
 • Fac un spectacol de marionete cu ajutorul umbrelor folosind lanterna

Lucruri pe care le pot face adolescenții – activități interioare:

 • Își pot însuși o nouă abilitate (codare, origami, animație, instrumente muzicale etc.)
 • Învață o limbă străină
 • Învață trucuri de magie
 • Pictează sau desenează un autoportret
 • Desenează desene animate sau benzi desenate
 • Publică un ziar sau o revistă
 • Scriu sau desenează o scrisoare sau un e-mail către un prieten sau o rudă
 • Confecționează brățări de prietenie
 • Fac un puzzle
 • Rezolvă o integramă sau un puzzle Sudoku
 • Joacă Solitaire
 • Scriu și ilustrează o poveste scurtă
 • Scriu o melodie sau o poezie
 • Scriu și regizează un scurt metraj
 • Realizează un videoclip muzical
 • Repară ceva care este stricat
 • Fac ordine în dulap și pregătesc un pachet de donații cu articolele pe care nu le mai folosesc
 • Își redecorează camera
 • Găzduiesc o prezentare de moda 
 • Își analizează arborele genealogic
 • Se uită printre albumele foto
 • Creează un videoclip folosind videoclipuri și fotografii de familie
 • Fac o capsulă a timpului, împreună cu familia 
 • Confecționează buchete de flori din materiale textile
 • Creează artă din aluat 
 • Croșetează 
 • Creează un colaj
 • Colectează citate care te inspiră
 • Gătesc o rețetă nouă
 • Încep un blog sau un videoblog
 • Încep o pagină pe Instagram pentru animalul de companie
 • Își proiectează casa de vis
 • Își planifică călătoria de vis 
 • Găsesc o țară în care își doresc să călătorească
 • Vizitează expoziții și muzee virtuale
 • Vizionează un documentar
 • Învăță despre constelații și localizează-le noaptea
 • Cercetează și creează un videoclip despre o persoană pe care o admiri
 • Proiectează un board game
 • Fac o listă cu ideile tale de afaceri
 • Încep o afacere
 • Construiesc un site web
 • Învață să danseze urmând un videoclip de pe YouTube
 • Parcurg cursuri și exerciții online
 • Fac yoga

Lucruri pe care le pot face adolescenții – activități interioare pentru frați:

 • Se joacă un board game
 • Gătesc împreună
 • Organizează un spectacol de artă
 • Citesc cărți și le dezbat apoi, își organizează propriul club de lectură
 • Alcătuiesc o piesă de teatru pentru familie
 • Merg la o vânătoare de comori în casă
 • Construiesc un vulcan din hârtie
 • Proiectează un board game
 • Joacă volei cu un balon
 • Fac o seară de karaoke
 • Realizează un videoclip muzical
 • Scriu și regizați un scurt metraj
 • Joacă un joc de cărți
 • Fac exerciții fizice 
 • Gătesc o rețetă nouă
 • Organizează o zi de spa
 • Fac un experiment științific

Sperăm că v-a plăcut acest articol despre resurse online pentru copii și veți încerca cât mai multe activități acasă. Dacă ești în căutarea mai multor resurse educaționale pentru cel mic, îți recomandăm să citești și 10 Povești video în germană pentru copii. Pentru mai multe articole interesante și alte resurse online pentru copii, te invităm să vizitezi blogul Didacto.

Pentru a fi întotdeauna la curent cu noutățile, te invităm să ne urmărești pe pagina de Facebook și pe Instagram pentru a descoperi mai multe resurse online pentru copii despre limba germană și educație.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Educație distractivă gratuită?

Alege lecțiile video pe înțelesul copiilor:

De Crăciun, cei mici nu rămân fără cadou!

Înscrie-te pe lista lui Moș Crăciun și câștigi:
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?