Tel: +40 752 822 373
Didacto - Cursuri pentru copiii

De 1 iunie, Didacto a pregătit oferte de nerefuzat!

Program social desfășurat la Cluj-Napoca de Centrul Didacto!

Misiunea noastră este de a ajuta oamenii, atât cu cât putem. Orice ajutor, fie cât de mic este mereu binevenit și doar ajutând le aducem un moment de bucurie celor care nu au simțit de mult timp acest lucru. Centrul Didacto, împreună cu Asociația Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limba germană și Asociația Umanitară Sf. Nicolae Sighișoara (ONG social acreditat) am organizat un program social pentru minim 10 familii vulnerabile din municipiul Cluj-Napoca. În continuare dorim să detaliem toți pașii pe care i-am făcut pentru desfășurarea acestui program, cu scopul de a le face cunoscut oamenilor faptul că nu este greu să organizezi și să te implici în astfel de programe, dar și să le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în ducerea la bun sfârșit a programului.

Așadar, în perioada 12.2021 – 01.2022 am desfășurat o serie de activități pentru organizarea  primului nostru program social și anume „Derularea a 1 program social de sprijin comunitar sub formă de pachete de produse elementare (produse alimentare de bază și produse de igienă personală și igiena locuinței), în valoare de minim 500 lei / pachet pentru un nr. minim de 10 reprezentanți ai familiilor aflate în situații de vulnerabilitate”.

În primul rând, am identificat familiile beneficiare din Cluj-Napoca cu ajutorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, serviciu public în subordinea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Aceștia ne-au pus la dispoziție o listă nominală de potențiali beneficiari sociali, aceștia fiind reprezentanți ai familiilor aflate în situații de vulnerabilitate, conform evidențelor instituției.

Astfel, în luna decembrie a anului 2021, am semnat un contract cu un furnizor pentru achiziționarea produselor și acoperirea tuturor aspectelor organizatorice ce țin de derularea programului, precum și un acord de parteneriat cu Asociația Umanitară Sf. Nicolae Sighișoara pentru distribuirea alimentelor. 

În primele 2 săptămâni din luna ianuarie, cei de la Asociația Umanitară Sf. Nicolae Sighișoara au contactat și au mers fizic de 2 ori la fiecare familie identificată pentru a determina numărul total de membri ai acestora și care le sunt nevoile reale. Din cele 10 familii identificate, doar 9 dintre au fost găsiți la domiciliu.

Mai mult, în urma vizitelor făcute s-a identificat faptul că familiile au nevoie de haine, atât pentru copii, cât și pentru adulți, precum și rechizite școlare și materiale didactice. Astfel, am făcut un apel în cadrul membrilor și simpatizanților Asociației Umanitare Sf. Nicolae Sighișoara, precum și în rândul celui de-al doilea partener: Asociația Gutenberg – Organizația studenților vorbitori de limba germană, iar prin intermediul voluntarilor acestora am reușit să adunăm rechizite și haine pentru copii și adulți. 

Astfel, datorită apelului și dorinței noastre de a ajuta aceste familii, am reușit să acoperim, în mare parte, nevoile acestor familii care au fost identificate din comunicare constantă cu aceștia. Fericirea pe care am văzut-o în ochii acestora ne-a confirmat faptul că am făcut ce trebuie, am făcut un lucru bun pentru oameni care chiar au nevoie de acest lucru. Nu ne vom opri aici și vom încerca să ajutăm cât mai mulți oameni care se află într-o situație mai dificilă și sperăm că următorul program social va fi mai amplu și cu cât mai mulți parteneri și oameni implicați activ. 

Mai mult, dorim să mulțumim tuturor celor care au contribuit și au făcut posibil acest program, vă mulțumim pentru donațiile acordate și pentru timpul investit – le mulțumim donatorilor și voluntarilor: Ana-Maria, Nicu, Raluca, Lina, Oana, Denisa, Sonia, Ștefana, Diana, Andreea, Mihaela, Andrei, Teodor.

cursuri online pentru copii

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.