Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

10 Povești pentru copii în germană

10 povesti video in germana

Ce vei regăsi în articol:

De ce sunt importante poveștile în germană pentru copii?

povești pentru copii in germană
Poveștile sunt foarte importante pentru cultura unui copil. Prin intermediul lor aceștia își dezvoltă foarte multe abilități și competențe. Pe lângă acestea ajung să cunoască lumea în care se află într-un mod plăcut și rapid.

De asemenea, cu ajutorul poveștilor copiii intră în lumi noi de unde pot învăța multe abilități de la personajele lor preferate.

Având în vedere că facem referire și la mai multe povești pentru copii în germană, acestea aduc multe beneficii în plus, oferind dezvoltarea anumitor competențe, pe care copiii le au deja formate în limba română. Germana pentru copii poate reprezenta o limbă ușoară, atâta timp cât o învață prin modalități interesante.

Articolul acesta prezintă pe scurt avantajele pe care le au poveștile video în limba germană pentru copii și cum îi influențează pe aceștia să își dezvolte competențele cognitive.

Ce competențe dezvoltă poveștile video?

10 Povești pentru copii în germană 1
Deoarece o poveste video combină mai multe componente ale audio-vizualului, reprezintă o sursă eficientă pentru dezvoltarea competențelor celor mici. Putem menționa creativitatea și simțul frumosului, dar și răbdarea pentru a urmări o secvență video de câteva minute.

În plus, deoarece aceste povești sunt în limba germană, dezvoltă creierul pe partea de literatură și abilități lingvistice.
Patru competențe foarte importante, dezvoltate de poveștile în germană pentru copii, sunt:

1. Empatia

Aceasta reprezintă abilitatea unei persoane de a putea resimți afectiv și înțelege sentimentele și trăirile persoanelor din jur. Empatia stă la baza interacțiunilor umane și este o necesitate pentru a putea duce o viață socială.

Prin observarea comportamentelor și acțiunilor personajelor copii intră în lumea poveștilor. Aceștia se transpun în piele personajului și trăiesc intens fiecare aventură. Aici începe empatizarea copiilor cu cei din jur și învață să înțeleagă trăirile pe care le au în anumite momente din viață.

2. Lingvistice

Pe lângă faptul că cei mici își dezvoltă abilitățile de formare de propoziții și articulare a cuvintelor, faptul că acestea sunt în germană aduc un plus în formarea personalității lor.

De asemenea, din punct de vedere lingvistic, aceștia își îmbogățesc vocabular fără să depună un efort semnificativ, deoarece asimilează informațiile într-un mod pasiv, urmând să le utilizeze activ pe parcursul vieții. Deși pentru adulți germana pare o limbă dificilă, germana pentru copii este cu atât mai ușoară, cu cât au modalități mai interesante prin care o învață.

3. Gândirea critică

Gândirea critică stă la baza modului de a interpreta lumea și fenomenele ce îl înconjoară. Ea ne ajută să evaluăm informația, acest lucru i-ar ajuta pe copii să delimiteze răul de bine.

Personajele și experiențele pe care aceștia le au, trăiesc în copii anumite sentimente și întrebări legate de modul lor de a se comporta și cum reacționează în diversele situații prin care trec. Astfel, copiii trec prin filtrul personal ce văd și învață să delimiteze comportamentele dezirabile de cele nepotrivite.

Tot din perspectiva gândirii critice, germana pentru copii reprezintă o parte în observarea și cunoașterea diferențelor culturale. Faptul că prin acestă modalitate ei învață atât limba străină, dar și anumite aspecte care țin de modul de viață al celor care o vorbesc, face ca germana pentru copii să fie un punct de început în conștientizarea diferențelor dintre culturi și populații.

4. Răbdarea

Pentru un copil de vârstă preșcolară este dificil să stea concertat pe o singură activitate o perioadă mai lungă de 30 de minute pe o singură activitate.

Așadar, urmărirea unei povești video în germană pentru copii este și un exercițiu de răbdare, în care aceștia urmăresc parcursul personajului prin aventurile sale. De asemenea, dacă limba germană nu este limba maternă a copilului, atunci acesta învață să aștepte până ajunge să înțeleagă exact ce s-a întâmplat în poveste.

Eficiența pentru copii în învățarea limbii germane

10 Povești pentru copii în germană 2

O limbă străină se învață cel mai bine prin exercițiu. Deși, cel mai repede se învață vorbind, atunci când o asculți e mai ușor să reții structurile gramaticale în forma lor corectă.

Un alt avantaj pe care îl aduce învățarea limbii germane prin intermediul poveștilor video este faptul că ajută la pronunția corectă a cuvintelor. Din cauza diferențelor etimologice pronunția cuvintelor este diferită în limba germană comparativ cu limba română. Așadar la auzul limbajului în germană, copilul poate să reproducă cu mare ușurință sunetele și cuvintele.

Vizionarea videoclipurilor cu povești pentru copii în germană duce și la o capacitate de concentrare mult mai mare. Pentru un copil care acum învață germana, poate fi dificil să urmărească firul narativ al unei povești, care este în germană. Dar, în timp, după ce a urmărit mai multe povești de acest fel, îi va fi foarte ușor să urmărească ideile din poveste și chiar să și reproducă secvențele care l-au impresionat.

Cel mai important lucru este că cei mici nici nu conștientizează că învață o limbă nouă, în timp ce vizionează aceste povești. Faptul că totul este dinamic și colorat îi ajută să sedimenteze informația într-un mod mai distractiv și creativ. Nu e ca și când ar trebui să învețe limba germană dintr-un manual cu exerciții, așa ei pot imita personajele și să se transpună în pielea lor când doresc să vorbească în germană.

De exemplu, poate să îți imagineze că este Cenușăreasa și să menționeze toate obiectele printre care face curățenie sau că este unul dintre cei trei purceluși și să descrie cum și-a construit casa.

Mulți adulți consideră că limba germană este greu de învățat, dar germana pentru copii poate fi o joacă. După cum am spus și mai sus, dacă beneficiază de resurse atractive din care pot învăța, totul va părea o joacă.

Beneficiile învățării limbilor străine în copilărie

10 Povești pentru copii în germană 3

De asemenea, este dovedit științific faptul că învățarea unei limbi străine în copilărie aduce extrem de multe beneficii. Cum ar fi, cultura generală a copilului este dezvoltată atât cu ajutorul poveștilor în limba germană cât și prin alte metode, precum conversația sau exercițiul.

Un alt beneficiu adus este cultivarea creativității. Învățarea unei limbi străine duce la formarea de noi conexiuni în cortex, astfel creierul va fi mai obișnuit cu formarea de „punți” pentru noțiuni și idei inovative.

Nu în ultimul rând, ajută la stabilirea relațiilor sociale. Unui copil care poate discuta liber în mai multe limbi îi este mult mai ușor să poată interacționa cu oameni cu diverse rădăcini culturale. În plus, în perioada copilăriei, suntem mai predispuși să învețe rapid, fără a depune mult efort.

Multe studii recente și experiența individuală a persoanelor au dovedit faptul că în copilărie era mult mai ușor să învețe orice abilitate nouă, comparativ cu perioada în care deja aveau anumite automatisme formate, adică începând de la aproximativ 20 de ani.

Astfel, învățarea limbii germane de către copii este un beneficiu imens pentru viitorul acestora, iar faptul că au posibilitatea de a o învăța prin povești va duce la o învățare plăcută și o sedimentare a informațiilor mai rapidă și pentru mai mult timp.

De asemenea, germana pentru copii nu este luată ca și o limbă străină pe care o învață. În special dacă învața germana la o vârstă mică, aceasta va fi învățată asemănător cu limba maternă. Modalitățile noi și atractive de învățare fac germana pentru copii să pară o activitate plăcută și activizantă.

10 povești pentru copii în germană

  1. Scufița roșie (Rotkäppchen)
  1. Hänsel și Gretel (Hänsel und Gretel)
  1. Omul de turtă dulce (Der Lebkuchenmann)
  1. Cartea junglei (Das Dschungelbuch)
  1. Frumoasa și bestia (Die Schöne und das Biest)
  1. Cenușăreasa (Aschenputtel)
  1. Ali Baba și cei patruzeci de hoți (Ali Baba und die vierzig Räuber)
  1. Rapunzel (Rapunzel)
  1. Crăiasa zăpezii (Die Schneekönigin)
  1. Cei trei purceluși (Drei kleine Schweinchen)

Așadar, dragi cititori, dacă aveți copii sau lucrați cu aceștia, puteți să le oferiți timp să vizioneze cât mai multe povești video în germană, deoarece îi va ajuta să își dezvolte abilitățile sociale, dar și cele lingvistice.

Aceste povești în germană pentru copii pot chiar să reprezinte punctul de plecare în învățarea limbii. Pe deasupra, germana pentru copii, va fi luată ca un joc, dacă o învață în acest mod distractiv.

Participă GRATUIT la un curs sau atelier de germană pentru vedea cum se desfășoară orele online și pentru a face cunoștință cu programele educaționale Didacto, cu metodele nonformale interactive și atractive pe care le folosim și pe trainerii noștri de germană.

Pentru mai multe informații legate de învățarea limbii germane și limba germană pentru copii vă așteptăm pe blog-ul nostru.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?