Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Investește într-un curs de limba germană pentru copii! [3 oportunități]

germana pentru copii

Ce vei regăsi în articol:

Un curs de limba germană pentru copii este o investiție de primă clasă, întrucât copilul tău va culege o multitudine de beneficii chiar de la primele cuvinte sau fraze învățate. Prin studiul unei limbi străine, cei mici pot dobândi noi competențe sociale, pot învăța despre diferite culturi și stiluri de viață și își pot chiar face prieteni în alte țări. Perseverența și performanța în acest domeniu devin sinonime cu diverse oportunități în viitor, care pot facilita dezvoltarea în plan academic și construirea unei cariere de succes. Stăpânirea unei limbi străine indică adaptabilitate, independență și capacitatea de a lucra într-un mediu multicultural.

Dintre limbile străine de origine europeană, germana se numără printre cele mai dezirabile, având o utilitate deosebită în multe domenii de interes, printre care științele exacte, arta și literatura. A treisprezecea cea mai vorbită limbă la nivel mondial și limba străină situată pe locul al doilea în Europa ca număr de vorbitori, germana își dovedește, o dată în plus, aplicabilitatea în viața de zi cu zi prin gradul ridicat de răspândire. Mai mult decât atât, cultura deosebită, orașele pline de viață și peisajele idilice ale Germaniei transformă studiul acestei limbi străine într-o adevărată călătorie.

Într-o societate în care mișcările internaționale, multiculturale capătă din ce în ce mai multă amploare, educația lingvistică a copilului tău constituie o piatră de temelie pentru viitorul lui. Înscrierea celor mici la curs de germană pentru copii este mai mult decât o contribuție la abilitățile sale; este o investiție sustenabilă în viitorul lor, o punte solidă către o viață plină de oportunități și posibilități. În cadrul acestui articol, vom discuta despre trei oportunități create de înscrierea la un curs de germană pentru copii, cu efecte pozitive pe termen lung. Mai precis, ne vom îndrepta atenția către oportunitățile de studiu, oportunitățile profesionale și oportunitățile de experimentare a vieții într-o țară vorbitoare de limba germană.

Studii superioare

Studii superioare în limba germană, în România

Cele mai proeminente orașe din comunitatea academică românească, Cluj-Napoca și București, s-au aliniat de mai bine de 20 de ani la standardele lingvistice occidentale și la cererile pieței muncii, oferind, în prezent, o multitudine de programe de studiu, atât la nivel licență, cât și master, desfășurate în totalitate în limba germană. Alături de acestea, universitățile pun la dispoziția studenților aflați la liniile de studiu în limba română diverse cursuri opționale în limba germană. Investind chiar astăzi într-un curs de germană pentru copii, te poți asigura că micuțul tău va putea profita de toate oportunitățile academice din portofoliul celor mai renumite universități din România.

În concordanță cu tendințele actuale de pe piața muncii la nivel european, oferta de programe de studiu în limba germană se axează, în principal, pe domenii precum științele economice, comunicarea, publicitatea și informatica, însă cuprinde și specializări mai inedite, precum geografia turismului sau studiile europene. Studiile de licență desfășurate în germană pot fi completate și de un program de masterat corespunzător, care permite specializarea mai profundă pe o anumită ramură de activitate. Parcurgerea unui ciclu de studii în limba germană devine sinonimă cu dobândirea unor aptitudini și crearea unor contacte deosebit de utile, atât în plan personal, cât și la nivel profesional.

Oferta de studii superioare în limba germană a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este cea mai bogată, cuprinzând 9 specializări la nivel licență și 8 programe de masterat.

Programele de licență în limba germană ale Universității Babeș-Bolyai sunt:

 • Administrarea Afacerilor, Facultatea de Științe Economice și gestiunea Afacerilor
 • Relații Internaționale și Studii Europene, Facultatea de Studii Europene
 • Germanistică, Facultatea de Litere
 • Relații Publice și Publicitate, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării
 • Jurnalism, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării
 • Ecologie și Protecția Mediului, Facultatea de Biologie și Geologie
 • Geografie, Facultatea de Geografie
 • Geografia Turismului, Facultatea de Geografie
 • Informatică, Facultatea de Matematică și Informatică

Programele de masterat în limba germană ale Universității Babeș-Bolyai sunt:

 • Sisteme informatice avansate: modelare, proiectare, dezvoltare, Facultatea de Matematică și Informatică
 • Germanistica în context european, Facultatea de Litere
 • Masterat european de interpretare de conferinţă, Facultatea de Litere
 • Masterat european de traductologie – terminologie, Facultatea de Litere
 • Didactica limbii şi literaturii germane, cultura şi civilizatia germană a Europei Centrale şi de Sud-Est , Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației
 • Management internațional, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor
 • Publicitate şi relaţii publice, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării
 • Educație prin teatru, Facultatea de Teatru și Film

În București, cea mai populară instituție de învățământ superior care oferă programe în limba germană este Academia de Științe Economice, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limbi Străine (FABIZ). În cadrul acestei facultăți, tinerii pot opta pentru specializarea Administrarea Afacerilor în Limba Germană la nivel licență, continuându-și studiile cu programul de masterat Antreprenoriat și Gestiunea Afacerilor.

De câțiva ani, și alte universități românești au început să își completeze oferta educațională cu programe de studiu în limba germană, precum Universitatea Alexandru-Ioan Cuza din Iași, universitatea de Vest Timișoara și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Dacă ești curios în privința posibilităților viitoare de dezvoltare ale copilului tău după finalizarea unui curs de germană pentru copii, poți consulta această broșură, care cuprinde toate programele de studiu în limba germană la universități din România.

Pentru a oferi studenților un pachet de oportunități unice, deosebite, universitățile românești au creat parteneriate strânse cu instituțiile de învățământ superior din Germania, Austria sau Elveția și oferă programe de schimburi academice pentru studenți și cadre didactice universitare. Pentru unele programe de studii există chiar și posibilitatea finalizării studiilor cu o diplomă dublă, un certificat comun de absolvire al universității românești și al partenerului german.

Germania este una dintre cele mai îndrăgite destinații pentru studenții străini. Numeroasele universități renumite, programele de studii atractive și multiplele posibilități de finanțare fac Germania atât de atrăgătoare din punct de vedere academic. Investind într-un curs de germană pentru copii, îi poți deschide copilului tău calea către oportunitățile de studiu occidentale, aflate în vârful clasamentului la nivel mondial. De altfel, Germania nu este singura țară care oferă studii superioare gratuite pentru vorbitorii de limba germană. Austria și Elveția sprijină, de asemenea, studenții prin intermediul taxelor de școlarizare mici sau inexistente și al burselor de studiu oferite.

Resurse de finanțare a studiilor în Germania

Bursa Deutschlandstipendium

Această bursă își propune să sprijine studenții cu rezultate excepționale nu doar din punct de vedere financiar, ci și cu o mulțime de alte beneficii. Companiile și organizațiile private care participă la această schemă de finanțare contribuie cu 150 EUR pe lună per student. În plus, statul german contribuie cu aceeași sumă, așa că beneficiarii acestei burse primesc 300 de euro în fiecare lună.

Această finanțare este oferită în principal pentru două semestre, dar poate fi acordată și pentru întreaga durată a studiilor universitare. În timp ce fondurile pentru aceste burse sunt acordate de guvern și de la parteneri privați, universitățile sunt responsabile să le distribuie în rândul studenților lor, în funcție de un set de criterii stabilit individual.

Bursele DAAD

DAAD (Serviciul German de Schimb Academic) este o organizație amplă, a cărei misiune este de a promova internaționalizarea universităților germane prin crearea de oportunități de finanțare și consiliere pentru studenții talentați care doresc să se dezvolte academic în Germania. De la înființarea organizației în 1925, milioane de studenți străini au beneficiat de serviciile DAAD. În 2016, peste 131.000 de savanți germani și străini și-au finanțat educația cu ajutorul granturilor DAAD. Astăzi, portofoliul lor cuprinde o listă diversificată de burse disponibile pentru studenții internaționali.

Organizația este susținută de universități germane și de asociații studențești. Activitatea sa este cuprinzătoare: pe lângă acordarea de burse DAAD facilitează accesul studenților internaționali la universitățile germane, studiile de limbă și cultură germană în străinătate, țările în curs de dezvoltare în eficientizarea universităților locale și oferă consultanță factorilor de decizie în domeniul educației, relațiilor academice și politicilor de dezvoltare. Poți afla mai multe despre activitatea DAAD accesând site-ul lor.

Erasmus +

Cel mai mare program european de schimb de experiență oferă numeroase oportunități atractive de a studia în limba germană în țările participante la program. Majoritatea universităților din România au parteneriate de tip Erasmus cu universități de renume din Europa. De exemplu, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca menține o legătură strânsă cu Freie Universität Berlin, Universitatea din Viena și Universitatea din Graz.

Atractivitatea unei experiențe de studiu Erasmus constă în libertatea de alegere a duratei studiilor în străinătate. Prin Erasmus, copilul tău poate opta pentru un schimb de experiență pe durata unui semestru sau pentru parcurgerea întregului ciclu universitar în străinătate. Mai mult decât atât, echipa Erasmus oferă, alături de sprijinul financiar, numeroase oportunități de consiliere, pentru a facilita adaptarea studenților într-o nouă comunitate.

Burse cu finanțare privată

Există multe fundații private care acordă burse studenților străini talentați și calificați care frecventează o universitate din Germania. Adesea, aceste burse sunt acordate pentru a onora o personalitate germană foarte respectată și, în afară de a asigura fondurile pentru a vă finanța studiile în Germania, ele urmăresc să creeze relații interculturale durabile.

Iată câteva organizații private care acordă burse studenților internaționali:

 • Cercetarea Societății Max Plank
 • Bursa Fundației Heinrich Boll
 • Programul internațional de doctorat DKFZ

Oportunități de dezvoltare profesională

Cunoștințele de limba germană dobândite printr-un curs de germană pentru copii sunt o unealtă valoroasă nu doar din perspectiva acdemică, ci și în contextul oportunităților de dezvoltare profesională. Germania este cea mai mare economie din Uniunea Europeană și a patra ca mărime din lume. Acesta găzduiește numeroase corporații internaționale și se află în prima linie a noilor tehnologii. De aceea, cunoștințele de germană acumulate printr-un curs de germană pentru copii sunt extrem de utile în viața de adult, din punct de vedere profesional.

De altfel, Germania a dat naștere unui număr mare de jucători economici la nivel mondial, printre care Siemens, Volkswagen, Adidas și Lufthansa. Țara găzduiește, de asemenea, unele dintre cele mai mari târguri internaționale, inclusiv CeBIT, cea mai mare expoziție din lume pentru tehnologia informației, precum și târgul comercial IFA pentru electronice de larg consum. Capitala Germaniei, Berlin, se transformă într-un hub pentru startup-uri inovatoare, unii ajungând să o numească „Silicon Valley a Europei”.

Înscrierea celui mic la un curs de germană pentru copii îl poate avantaja în viitor pe piața muncii din România, care a început să fie influențată din ce în ce mai puternic de companiile multinaționale. Astfel, persoanele care au cunoștințe lingvistice avansate au parte de mai multe oportunități profesionale și de o recompensare mai generoasă. Conform publicației Wall Street, „în cazul limbii germane, pentru o poziție de entry-level, customer service, sumele oferite pornesc de la minim 4.500 de lei net, depinzând foarte mult și de nivelul de limbă pe care îl au candidații […]. În cazul specialistilor, salariile incep de la 8.000 de lei net”.

Oportunități profesionale pentru vorbitorii de limba germană

Pătrunderea companiilor multinaționale și, odată cu acestea, a unor noi tehnologii și tehnici de lucru, pe piața muncii din România presupune un efort de învățare, de specializare din partea angajaților români. Totodată, cunoștințele lingvistice devin o necesitate pentru ocuparea anumitor posturi. Astfel, un curs de germană pentru copii își demonstrează cu ușurință utilitatea în contextul dezvoltării profesionale. De altfel, limba germană este din ce în ce mai căutată în mai multe domenii de activitate, printre care:

 • Inginerie: în România există un număr mare de companii germane axate pe ingineria mecanică, cum ar fi Bosch
 • Cercetare: Germania este unul dintre cei mai importanți trei contributori la cercetarea științifică globală
 • IT: Germania este lider în tehnologie inovatoare și în calcul, iar SAP este a treia cea mai mare companie de software din lume
 • Comunicare: limba Germană este una dintre cele mai utilizate în mediul online
 • Turism: cu aproximativ 10% din totalul călătoriilor la nivel global, germanii sunt cei mai avizi călători
 • Sectorul aeronautic: compania aeriană germană Lufthansa se numără printre cei mai doriți angajatori

Oportunități culturale și de emigrare

Germania este cunoscută pentru istoria sa bogată, o istorie care a plasat această țară în fruntea gândirii, politicii și artei europene de peste 1.000 de ani. Această istorie a modelat o cultură care îmbină valorile predominant creștine cu literatura, arta, filozofia, logica, rațiunea și, desigur, știința. Investind într-un curs de germană pentru copii, îi poți deschide copilului tău drumul către experiențe de neuitat, care îi vor întregi caracterul și îl vor înzestra cu abilități și cunoștințe esențiale pentru epoca contemporană.

Cunoștințele de germană dobândite în urma unui curs de germană pentru copii creează o bază solidă pentru posibilitatea de a locui, permanent sau temporar, într-o țară vorbitoare de limba germană, cum ar fi Germania, Austria sau Elveția. O astfel de experiență vă poate ajuta copilul să privească viața dintr-o nouă perspectivă, să cunoască și să interacționeze cu persoane interesante, să descopere noi tradiții și să se bucure de toate avantajele unui mediu dinamic, multicultural, aflat în continuă dezvoltare.

Avantajele vieții în Germania

Costuri de trai reduse

În general, costul vieții în Germania este mai mare decât în alte țări din apropiere, cum ar fi Polonia sau Republica Cehă, dar este totuși mai mic decât în majoritatea țărilor din Europa de Vest și mult mai mic decât în America sau Marea Britanie.

Peisaje de poveste

Germania este plină de păduri frumoase, lacuri și munți. Există, de asemenea, o mulțime de destinații turistice grozave – de la orașul istoric Dresden până la Pădurea Neagră. Poți petrece cu ușurință un weekend sau chiar o săptămână explorând diferite părți ale țării, fiecare cu propriul farmec.

O țară sigură

Germania este o țară sigură, cu o rată a criminalității foarte scăzută. De asemenea, germanii acordă o mare valoare legii și ordinii, iar sistemul judiciar este printre cele mai performante la nivel european. Astfel, viața de zi cu zi este lipsită de stres și de pericole.

Transport public eficient

Mijloacele de transport în Germania sunt deosebit de rapide și de eficiente, dar și foarte diverse. Rețeaua feroviară germană asigură o legătură constantă între principalele orașe ale țării, iar, la nivel local, tramvaiele și autobuzele au un program de încredere.

Concluzii

Faptul că studiul unei limbi străine de circulație internațională aduce nenumărate beneficii și posibilități de dezvoltare cu siguranță nu reprezintă o noutate. Totuși, „punerea pe hârtie” a tuturor oportunităților de viitor disponibile copiilor care învață germană de mici, în cadrul unui curs de germană pentru copii, oferă o perspectivă mai amplă și mai clară asupra rolului cunoștințelor lingvistice în formarea celor mici. Un alt aspect demn de luat în considerare este contribuția unui curs de germană pentru copii la deprinderea unor abilități din sfera „soft skills”, extrem de valoroase în societatea modernă, precum comunicarea și managementul timpului.

Mai mult, pentru că ne dorim ca cel mic să aibă un parcurs frumos de dezvoltare și învățare a limbii germane, ți-am pregătit un ghid: Sa-invatam-limba-germana-plan-de-studiu-pentru-copii.

Vezi și alte oportunități pentru copii:

limba germana pt copii

Noi, echipa Didacto, suntem preocupați de educația lingvistică a copilului tău, motiv pentru care suntem aici să te sprijinim atât cu sfaturi utile și informații valoroase, cât și cu diverse experiențe educative pentru cei mici. Dacă un curs de germană pentru copii este piesa lipsă din educația lingvistică a copilului tău, îți oferim mai multe variante de învățare: atelier conversațional sau curs de germană pentru copii, desfășurate în format online, dar și atelier conversațional de germană desfășurat fizic, în Cluj-Napoca.

Te încurajăm să îți înscrii copilul la o sesiune de studiu demonstrativă gratuită, pentru a afla mai multe despre metodele de predare moderne și interactive folosite de trainerii noștri.

Pentru mai mult sprijin și ajutor, în procesul de învățare a limbii germane, echipa Didacto ți-a pregătit lecții video special construite pentru cel mic:

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?