Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Lecții de germană pentru copii de la tine de acasă

lectii de germana de la tine de acasa

Ce vei regăsi în articol:

Aceste lecții de germană pentru copii reprezintă o oportunitate interesantă prin care aceștia pot învăța limba germană, într-un mod distractiv și ușor. Echipa de la Didacto.ro și Centrul Gutenberg, oferă cursuri online de germană pentru cei mici. 

Dacă sunteți curios să aflați mai multe vă invităm să citiți acest articol, în care sunt descrise modul de desfășurare al cursurilor, ce se învață în cadrul lor și alte detalii și opțiunile pe care noi le oferim.

Când și cum au loc aceste lecții de germană pentru copii

lectii de germana pentru copii

Aceste lecții de germană pentru copii au loc de două ori pe săptămână. Un curs are durata de 1,5 ore, iar toată perioada de învățare se întinde pe 12 săptămâni.

Având în vedere că fiecare copil are un anumit nivel de înțelegere a limbii germane și aptitudinile acestora în limba germană diferă, există mai multe grupe, pentru a putea personaliza cât mai bine materia pe nevoile copiilor. De asemenea, elevii sunt împărțiți în grupe, care au între 4 și maxim 8 cursanți.

Pentru a afla mai multe detalii legate de aceste lecții de germană pentru copii vă recomandăm să accesați acest link, unde veți găsi informațiile suplimentare. De asemenea, și acest filmuleț de pe YouTube vă poate oferi mai multe detalii legate de modul de desfășurare. 

Ce se întâmplă la lecțiile de germană pentru copii

Lecții de germană pentru copii de la tine de acasă 1

Aceste lecții de germană pentru copii constau în activități de învățare care îmbină distracția cu educația.

Deși aceste cursuri reprezintă situații de învățare, acest lucru nu înseamnă că totul trebuie să fie strict și riguros. Astfel, noi adoptăm metode de educație non-formală, care se bazează pe formarea elevilor. Un scop final, pe lângă dezvoltarea competențelor de limba germană pentru copii, ne axăm pe dezvoltarea globală a acestora. 

În cadrul cursurilor punem accent pe vorbirea în limba germană. În cazul în care, unul dintre copii vrea să folosească un cuvânt, dar nu știe cum e acesta în germană, trainer-ul îl va ajuta, astfel reușind împreună să formuleze o idee clară și coerentă în limba germană.

Având în vedere faptul că în această perioadă cursurile sunt susține exclusiv online, a trebuit să găsim cât mai multe platforme interactive, pentru a dinamiza învățarea. După mai multe cursuri în care am probat diverse platforme și activități am observat că activitățile realizate cu ajutorul Kahoot! au fost printre preferatele micilor cursanți. 

În plus, fiecare curs conține și o parte practică. Începem prin a învăța ceva teoretic, dar dacă aceste informații nu sunt utilizate practic, sunt șanse mari să fie rapid uitate. Din acest motiv ne dorim ca participanții noștri să reușească la finalul cursurilor să utilizeze noțiunile învățate. De exemplu, atunci când discutăm despre familie, putem purta o scurtă discuție în care fiecare elev își prezintă membrii familiei. Sau atunci când învățăm alimentele, elevii pot alcătui un meniu în care să ofere alimentele învățate.

Un alt aspect important și care trebuie luat în considerare este numărul cursanților dintr-o grupă. Acesta nu depășește numărul de 8. Așadar, pentru cel care coordonează activitatea este ușor să discute cu fiecare în parte și să observ abilitățile fiecăruia. Din acest motiv, elevii vor reuși să exerseze cât mai mult limba germană sub supravegherea unui trainer specializat.

Trainerii noștri și-au împărtășit experiența pe care o au la clasă, în timpul predatului și nu numai. Toate impresiile acestora le găsiți la secțiunea de Articole a blogului nostru. Vă invităm să aflați mai multe legate de ce poate oferi Didacto, chiar de la profesorii noștri. 

Ce vor învăța copiii la lecțiile de germană

Lecții de germană pentru copii de la tine de acasă 2

În cazul în care vă întrebați ce se învață în cadrul cursurilor de germană pentru copii, am pregătit o mică descriere care să vă ofere o idee despre ce oferim în cadrul acestor cursuri.

Cursurile de germană pentru copii sunt structurate pe module, în funcție de nivelul de limba germană. Când vorbim de nivelul de germană, ne referim la nivelurile standard enumerate de Cadrul Comun European de Referință create ca un instrument de evaluare a competențelor lingvistice. Acestea încep cu A1 (nivel începător) și ajung până la C2 (nivel profesionist). Pentru a afla mai multe detalii despre nivelurile de competențe într-o limbă străină vă recomandăm acest articol de la blsh.ro

De asemenea, ne dorim să atingem cât mai bine nevoile pentru competențele fundamentale ale limbii germană pentru copii. Printre acestea se regăsesc competențele scrise (scrisul și cititul) și competențele orale (audiția și vorbitul).

Deoarece aceste cursuri sunt desfășurate online, copii vor putea învăța din confortul propriei camere. Lucru care pentru unii dintre ei este foarte benefic. Mulți sunt timizi și le este greu să vorbească în fața mai multor oameni, dar dacă sunt în camera lor se simt în siguranță și reușesc să răspundă mai ușor la întrebări și chiar să își spună mai deschis ideile și părerile legate de anumite subiecte discutate.

La finalizarea acestor lecții de germană pentru copii, aceștia vor primi o diplomă de participare, atâta timp cât îndeplinesc criteriile de prezență și participare activă.

Curs introductiv de germană pentru copii

Dacă v-au atras cele prezentate mai sus, dar încă nu ați înțeles cu siguranță ce înseamnă aceste lecții de germană pentru copii la Didacto, vă recomandăm să încercați unul dintre cursurile introductive gratuite pe care le susținem. Astfel, copilul își va da seama dacă învățarea limbii germane online este benefică pentru el. 

Ateliere conversaționale în limba germană pentru copii

În cazul în care doriți doar o aprofundare a cunoștințelor de limba germană, vă recomandăm unul dintre atelierele conversaționale de limba germană. Tot un fel de lecții de germană pentru copii, dar care pun mai mult accentul pe partea conversațională și de discuții a limbii germane. Dacă sunteți interesat aici găsiți mai multe detalii. 

Și în cazul atelierelor conversaționale avem unul introductiv, în care puteți afla ce se întâmplă unui astfel de atelier.

Lecții de germană pentru copii video

De asemenea, pe YouTube, veți găsi o serie de filmulețe realizate de Diana Holzer, vorbitor nativ de germană. În cadrul acestora sunt prezentate subiectele principale pe care un începător în învățarea limbii germane trebuie să le cunoască.

Per ansamblu, acesta este modul de desfășurare al lecțiilor de germană pentru copii de la Didacto. În cazul în care aveți întrebări sau doriți mai multe detalii ne puteți contacta la secțiunea Contact. Dacă doriți să vă înscrieți la cursurile online de germană și atelierele conversaționale și să începeți călătoria în lumea limbii germane vă așteptăm cu drag.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?