Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Lavinia Mirea – Trainer Franceză

trainer franceză

Ce vei regăsi în articol:

Limba franceză este incredibil de populară, ceea ce înseamnă că există sute de oportunități de a învăța această limbă online. Limba poate fi învățată prin podcasturi, videoclipuri, platforme de învățare și aplicații. Totuși prezența unui trainer franceză va simplifica mult procesul de învățare.

Franceza va deschide lumea limbilor romanice pentru tine. Franceza este regina limbilor romanice. Dacă o înveți, poți citi și înțelege cu ușurință spaniola, italiana și portugheza. Astfel, puteți stăpâni cu ușurință încă câteva limbi. Pentru cei care visează să devină poliglot, franceza este alegerea perfectă.

De asemenea, psihologii, logopezii și profesorii de limbi străine au recunoscut că studiul limbii franceze ajută la dezvoltarea gândirii spațiale, a atenției și a sentimentelor estetice. Limba franceză ajută la stăpânirea rapidă a diferitelor lanțuri logice și, de asemenea, la afișarea unei secvențe clare de acțiuni. De aceea, profesorii recomandă să învețe limba franceză de la o vârstă fragedă.

Interviu Lavinia Mirea – Trainer franceză

Salut Lavinia Ne bucurăm să te avem astăzi alături de noi.

Salut! Mă bucur tare mult să particip la acest interviu.

Am vrea pentru început să te cunoaștem mai bine. Care este citatul tău favorit, care te motivează atunci când ai nevoie?

Acum câțiva ani, antrenorul meu de kickboxing mi-a spus în felul următor: cine a încercat și nu a învins, nu a pierdut nimic. Însă cine nu a încercat, a pierdut din start totul. Sunt de părere că acest citat ne îndrumă spre calea descoperirii noastre. Este foarte important, mai ales la vârste fragede, să încercăm tot timpul lucruri noi pentru a vedea ce ne atrage și cine suntem noi cu adevărat. 

De asemenea, uneori există dorința de a ne depăși limitele, însă alegem să ne demoralizăm, întrebându-ne: dacă nu suntem suficient de buni pentru a face asta? Ei bine, nu vom afla niciodată asta dacă nu încercăm. Ambiția, motivația și perseverența sunt elemente cheie în realizarea oricărui vis.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și de ce ai ales să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

În prezent, sunt studentă la Litere, la specializarea franceză-spaniolă, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În timpul liber, îmi place să fac sport, în special în natură. Ador drumețiile pe munte, dar și momentele de liniște petrecute în aer liber.

Am ales această poziție de trainer, deoarece, de mică, visul meu a fost să devin un profesor de calitate. Am mai lucrat cu copiii și mi-am dat seama că îmi place foarte mult să împărtășesc cu oamenii din jur informațiile pe care eu le-am acumulat de-a lungul timpului. Ceea ce mă motivează, în general, sunt rezultatele pe care elevii mei le au. Îmi place să îi implic pe toți în activitățile mele, să învățăm jucându-ne, să fac această experiență plăcută și utilă pentru toți.

Care este atmosfera pe care încerci să o transmiți în general în procesul de învățare al copiilor?

Îmi doresc să creez o atmosferă plăcută și relaxantă, iar acest lucru este posibil în momentul în care copiii reușesc să mă vadă, pe lângă un trainer, un prieten. Astfel, devin mult mai deschiși și curajoși. Nu aș vrea ca ei să simtă o frică în a-mi adresa întrebări sau în a se exprima liber. Aș vrea să le ofer această siguranță, că eu sunt acolo pentru a-i ajuta, în niciun caz pentru a-i critica.

Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

Cursurile online reprezintă o actualitate în zilele noastre. Cu timpul ne-am obișnuit să ne folosim de ceea ce tehnologia ne oferă. Aceasta ne permite să lucrăm, să învățăm din confortul casei noastre, aspect care oferă copiilor posibilitatea să se dezvolte și să se exprime într-o limbă străină prin intermediul acestor cursuri, indiferent din ce oraș sunt. 

Noi, ca traineri, dar și întreaga echipă Didacto venim tot timpul în sprijinul lor, comunicând atât cu ei, cât și cu părinții, într-un mod rapid, pentru orice problemă care poate apărea. Suntem atenți la nevoile copiilor, chiar dacă nu ne întâlnim fizic cu ei. Prin intermediul platformelor și a materialelor pregătite, Didacto asigură tot ceea ce ei au nevoie pentru a învăța limba franceză într-o manieră interactivă și ludică.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto?

Cursurile și atelierele desfășurate de Didacto vin în sprijinul copiilor și îi ajută să dezvolte abilități de comunicare, scriere, înțelegere și ascultare într-o limbă străină. Pe lângă acestea, Didacto încurajează copiii să socializeze, să fie deschiși, să adreseze întrebări și să învețe constant lucruri noi.

Ne-ar plăcea să împărtășești cu noi o amintire memorabilă care are legătură cu limba franceză.

N-aș putea să selectez o singură amintire, însă voi aduce în discuție o experiență care a avut un rol important în dezvoltarea mea ca persoană și în evoluția mea în ceea ce privește limba franceză: o bursă Erasmus cu care am reușit să îmi îndeplinesc visul și să ajung să locuiesc pentru câteva luni în Franța.

 Contactul direct cu nativii m-a ajutat foarte mult să am încredere în mine și să comunic în limba franceză. Am ajuns să îi cunosc pe ei, ca popor, să observ sistemul lor de învățământ și să acumulez câteva informații referitoare la obiceiurile lor.

Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba franceză?

Le recomand să fie curajoși, curioși și perseverenți: curajoși, pentru că nu este atât de ușor să înveți o limbă străină; curioși, pentru că, cu cât ești mai interesat să afli mai multe lucruri noi într-un domeniu, cu atât vei observa, de-a lungul timpului, cât de multe informații ai putut să acumulezi; perseverenți, deoarece acest drum este cu urcușuri și coborâșuri, nu trebuie să ne demoralizăm în momentul în care observăm că nu am reușit să facem un progres pe măsura așteptărilor noastre. Fiecare învață în ritmul lui, important este să fim mâine un pic mai buni decât am fost ieri. Fiecare progres, indiferent de cât de mic este, trebuie apreciat.

 

Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine.

Vă mulțumesc, plăcerea a fost de partea mea.

Pentru a cunoaște modul de predare al noului nostru trainer cursuri de limba franceză, te invităm să participi la o sesiune gratuită de limba franceză și descoperă modul în care se desfășoară cursurile de limba franceză la Didacto. Înscrie-te aici la sesiunea gratuită.

De asemenea, dacă copilul tău are un nivel, cel puțin, intermediar atunci te invităm să îl înscrii la atelierele conversaționale de limba franceză. Înscrie-te aici la un atelier conversațional de franceză.

Te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe care le avem despre educație, studierea limbilor străine și despre activități educaționale pentru copii. 

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?