Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Învață germana singur rapid și ușor [6 tehnici eficiente]

Ce vei regăsi în articol:

 

În acest articol vei descoperi 6 tehnici eficiente pentru a învăța germana singur rapid și ușor. Citește în continuare acest articol pentru a afla de ce să alegi să înveți anume limba germană.

Argumente pentru a învăța germana

Cunoașterea unei limbi străine a devenit o necesitate în zilele noastre, deoarece globalizarea a facilitat interacțiunea dintre oameni în diverse domenii, iar astfel, cunoașterea unei limbi străine joacă un rol important în cooperarea cu alte popoare.

Acest lucru a fost încurajat mai ales prin diversele forme de comunicare internațională, precum întâlniri internaționale, expoziții, evenimente sportive, afaceri comune, schimbul de elevi și studenți etc. 

Mai mult, stăpânirea unei limbi străine este o componentă esențială pentru o carieră de succes dar și pentru facilitarea procesului de găsire a unui loc de muncă.

De asemenea, însușirea unei limbi străine de la o vârstă fragedă contribuie la dezvoltarea creierului, așadar te invităm să descoperi 10 avantaje certe ale învățării unei limbi străine. Descoperă în acest articol 6 tehnici eficiente pentru a învăța germana singur rapid și ușor.

 

Limba germană devine tot mai solicitată pe piața muncii datorită faptului că economia atât a Germaniei, cât și a Elveției, Austriei, Belgiei, Luxemburgului și a Liechtensteinului, unde limba germană este una dintre limbile oficiale a acestor state, este într-o continuă dezvoltare. 

Astfel, numeroase companii decid să-și deschidă sedii în regiunile unde există potențial de dezvoltare, dar și un număr considerabil de minorități germane, una dintre aceste țări fiind chiar România, unde opțiunea de a învăța limba germană ca o a doua limbă străină e în continuă creștere. 

Dar de ce anume se bucură limba germană de o astfel de popularitate? Vă invităm să citiți articolul „10 motive de ce să înveți limba germană” pentru a descoperi de ce se merită să-ți încurajezi copilul să învețe limba germană și de ce să nu o faceți împreună?

Învață germana singur rapid și ușor 

Limba germană nu este dificilă dacă înțelegi cum să o înveți. Astfel încât o poți învăța și fără profesor, online, doar că în acest caz, după cum știi, însușirea unei limbi necesită disciplină, trebuie să vă organizați foarte bine timpul, precum și să vă structurați logic sursele din care învățați. 

O altă modalitate de asimilare a limbii germane, dar și a oricărei limbi în general este să apelați la cursuri de germană. Avantajul major pe care îl are această metodă este faptul că ai posibilitatea de a pune în practică direct cunoștințele dobândite, există un mentor care te sprijină în învățarea corectă a limbii, precum și colegi cu care poți conversa în limba germană pentru fixarea cunoștințelor dobândite.

Persoanele care aleg opțiunea de a învăța singuri nu au această alternativă, astfel, procesul de învățare va fi mai lung. 

Mai mult, la cursuri, fie ele online sau offline, există un facilitator care supraveghează instruirea. Există posibilitatea de a pune întrebări, de a primi sfaturi și de a obține o evaluare a performanței, un lucru foarte important în învățarea unei limbi străine, în special pentru începători.

În plus, germana este o limbă fonetică. Ceea ce înseamnă că (cu foarte puține excepții) știi exact cum să pronunți un cuvânt când îl vezi scris. La fel, când auzi un cuvânt, îl poți scrie aproape întotdeauna. Totuși, cel mai bun mod de a învăța germana singur este practicarea eficientă și inteligentă – nu doar studierea multă.

Cum să înveți limba germană rapid, dar și corect – 10 pași pentru a studia mai inteligent:

invata germana singur Utilizează listele de frecvență ale cuvintelor pentru a afla cel mai util vocabular german

Învață germana singur rapid și ușor [6 tehnici eficiente] 1

Mai ales la început, învățarea și exersarea vocabularului este partea principală a dobândirii limbajului. Cele mai comune 1.000 de cuvinte în limba germană reprezintă aproximativ 80% din limba scrisă. Deci, dacă vă concentrați mai întâi pe acestea, veți face un pas major pentru înțelegerea limbii germane.

Descoperă verbele modale: spuneți mai multe cu mai puține conjugări

Învață germana singur rapid și ușor [6 tehnici eficiente] 2

Unul dintre cele mai obositoare lucruri despre limba germană este numărul de declinări și conjugări. Verbele își schimbă forma în funcție de caz și timp, precum și de persoană și număr. 

Găsește un prieten vorbitor de limbă germană pentru a pune în practică cunoștințele dobândite

Învață germana singur rapid și ușor [6 tehnici eficiente] 3

Învățarea limbii germane online și de unul singur poate fi puțin izolată. De asemenea poate fi greu să găsești pe cineva care să te îndrume sau cu care să vorbești în germană dacă nu ești înscris la un curs de germană. Cursurile de germană oferă posibilitatea de a interacționa cu profesorul și cu persoane care au același scop ca și tine, să înțelegi și să vorbești fluent limba germană.

Repetiția este o modalitate de a face față memoriei proaste

Învață germana singur rapid și ușor [6 tehnici eficiente] 4

Pentru a învăța și memora un cuvânt nou, acesta trebuie repetat în mod regulat, înainte de a fi uitat. Încercați să învățați cuvinte noi în fiecare zi, repetati-le înainte de culcare și repetați-le din nou dimineața. Este chiar mai bine dacă repetați din nou toate cuvintele împreună la sfârșitul săptămânii.

Folosește mnemotehnica

Învață germana singur rapid și ușor [6 tehnici eficiente] 5

Mnemotehnica este una dintre cele mai utile metode pentru învățarea unei limbi străine, aceasta sprijină memorarea, salvarea și reproducerea informațiilor. Mnemotehnica este un mod de a aminti informațiile bazate pe imagini, logică și gândire.

Mnemotehnica sau mnemonica vă permite să memorați rapid cantități mari de informații – numerice sau text. În plus, cursurile de mnemonică vă permit să dezvoltați o gândire imaginativă. Și acest lucru va avea un efect pozitiv asupra intuiției, va permite o evaluare mai rapidă și mai holistică a situației.

Diversifică resursele de învățare

Învață germana singur rapid și ușor [6 tehnici eficiente] 6

Nu te limita doar la cursuri – vizionează filme în limba germană cu subtitrări în română sau chiar și în germană, tradu versuri din limba germană, găsește surse de completare a vocabularului convenabile pentru tine. Acest lucru antrenează bine concentrarea, schimbarea și distribuirea atenției și, de asemenea, ajută la învățarea limbii.

Pentru moment, din cauza contextului actual, toate cursurile au loc online, deoarece e mai sigur atât pentru tine, pentru noi, cât și pentru cei din jur. Dar faptul că acestea nu sunt în format fizic, ci în fața unui calculator nu le fac mai puțin eficiente. Există numeroase tehnici și instrumente care facilitează procesu de predare-învățare-evaluare. 

Mai mult, de calitatea materialului predat și de interacțiune răspunde facilitatorul. La Didacto, facilitatorii noștri, membrii Asociației Gutenberg – organizație care are o experiență de 11+ ani în domeniul proiectelor educaționale în limba germană, atât pentru copii cât și tineri – sunt absolvenți ai modului pedagogic, au experiență în predarea limbii germane în țară, în Germania și Austria și promit excelență în metodele de predare folosite, atât pentru copii cât și pentru adolescenți.

Înscrieți-vă acum copilul la un curs sau atelier conversațional introductiv gratuit de limba germană și descoperiți împreună cum se desfășoară activitățile educative dezvoltate de noi.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?