Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Interviu cu Roxana Ciupei

Roxana

Ce vei regăsi în articol:

Roxana Ciupei este noul trainer curs de limba germană pentru copii la Didacto. În articolul ce urmează vei descoperi de ce învățarea limbii germane este o alegere bună și care este experiența Roxanei.

Un viitor asigurat și de succes îți dorește fiecare părinte pentru copilul lui, dar cum îi asigurăm acest viitor, ce trebuie să învețe copilu, ce să își aptitudini și atitudini să își dezvolte de pe acum pentru a fi actuale atunci când acesta va intra pe piața muncii. Si sunt întrebări actuale, deoarece societatea evoluează atât de rapid, încât ce este actual azi, ar putea să nu fie mâine. 

Totuși, un lucru este cert, cunoașterea a cel puțin unei limbi străine este mereu un avantaj. Cunoașterea limbii engleze este deja o normalitate, nu un avantaj pe piața muncii, astfel, este necesară și cunoașterea unei alte limbi străine pe lângă engleză. Printre cele mai căutate limbi este germana, în primul rând, datorită faptului că este una dintre cele mai mari puteri economice din lume. Marile companii germane își deschide sedii în toate colțurile lumii, în special în România, unde majoritatea joburilor pe limbi străine sunt pe germană.

Cunoaștere a cel puțin unei limbi străine îți oferă un avantaj sigur pe piața muncii. De asemenea, învățarea unei limbi străine te ajută să îți dezvolți vocabularul, să cunoști oameni mulți și diverși, îți oferă posibilitatea de a participa la proiecte internaționale și de a accesa burse școlare oriunde în lume.

Te invităm să faci cunoștință cu Roxana, trainer curs de limba germană pentru copii la Didacto. Descoperă experiența ei atât cu germana, cât și cu lucru cu copiii.

Interviu cu Roxana Ciupei – Trainer curs de limba germană pentru copii

Salut Roxana!

Salut!

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și cum ai ajuns să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

Sunt Consultant Manager la o firmă din Cluj-Napoca și Profesor sau Trainer de limbă germană. Am primit mai multe oferte de la diverse școli pentru a preda limba germană, însă am preferat programele educaționale Didacto. Motivele sunt multiple, dar ideea principală este că am simțit că mi se potrivește personalitatea cu un astfel de mod de predare flexibil, dar în același timp bine structurat. Echilibrul este cuvântul care mă definește, iar acest lucru a marcat prima mea impresie despre Didacto.

Care este tipul de structură al grupelor de elevi care se formează la Atelierele Conversaționale de germană și care este atmosfera pe care încerci să o transmiți în general în procesul de învățare al copiilor?

Elevii sunt împărțiți în funcție de vârstă și de nivelul de germană pe care îl au. Aceasta împărțire eu o consider logică și foarte utilă. În general îmi doresc să transmit o atmosferă plină de entuziasm, energie, curaj, care să-i motiveze pe copii să continue să învețe, chiar și atunci când nu reușesc din prima să prindă anumite reguli de pronunție, de scriere etc. Copiii trebuie să se vadă capabili și să aibă încredere în ei înșiși că pot stăpâni o limbă străină, iar eu spre acest lucru țintesc. Odată ce copiii ajung la convingerea că POT, nu-mi fac probleme de perseverență.

Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

Am multe cuvinte de apreciere la acest capitol: Didacto ne pune la dispoziție atât platforma Blinklearning, cât și aplicația Zoom folosită pentru a discuta și a ne vedea. Există cărți specifice fiecărui nivel de germană, care prezintă diversitate în cadrul exercițiilor, și, de asemenea, Didacto ne dă tuturor posibilitatea de a sublinia, a accentua, a indica pe carte prin intermediul platformei online. 

De asemenea, tema de casă poate fi trimisă și rezolvată prin intermediul platformei online. Toate acestea se află sub marca unei programe bine structurate, care însă oferă flexibilitate de lucru în funcție și de starea copiilor. As mai dori să menționez cu entuziasm și un alt aspect, poate cel mai important: Didacto oferă posibilitatea oricărui copil de a revedea lecția pe care a făcut-o prin înregistrarea fiecărui curs în parte. Deci nu se pierde nimic din ceea ce facem, iar acest lucru este extraordinar.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto?

Prin învățarea unei limbi străine, copiii au posibilitatea să-și dezvolte abilități cognitive, care influențează reușita și în alte domenii. Ei își dezvoltă abilități de comunicare, citire, scriere, memorare, gândire analitică prin asocieri ale notiunilor și observarea diferitelor abordări în rezolvarea unei probleme. De asemenea ei își dezvoltă poligloția, abilitatea de empatizare a altor culturi, integrându-se foarte ușor oriunde.

Împărtășești cu noi o întâmplare memorabilă care are legătură cu limba germană?

Îmi amintesc o întâmplare din perioada liceului, când am fost într-un schimb de experiență de mai multe săptămâni în zona Aachen, Germania. Stăteam la o familie de nemți, care aveau o fermă de cai lângă casa. Eu nu știam nimic despre cai, însă fata la care stăteam, Sabrina, m-a învățat câte ceva despre ei, urmând ca într-o zi să mergem împreună la călărie. Erau niște peisaje extraordinare în zona aceea, iar eu o visătoare fiind, cu fiecare ocazie rămâneam în urma să le admir. 

A venit și ziua pe care o așteptam atât de mult, iar Sabrina m-a ajutat să încalec și astfel am pornit într-o neașteptată “aventură”. Spre după-amiază am ajuns într-o zonă mai împădurită, iar Sabrina a strigat deodată către mine: Pass auf du Träumerin, sonst könntest deine Nase in den Schlamm schlagen. (Mai ușor cu visarea, poate dai cu nasul în noroi.) 

Am râs cu poftă, fără măcar să prevăd vreo secundă că mi s-ar putea întâmpla așa ceva. Bineînțeles că un moment dat calul a “frânat” brusc, iar eu m-am dezechilibrat și poc, direct cu nasul în noroi am dat. De atunci am ținut foarte bine minte cuvântul Schlamm (noroi).

Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba germană?

Fiți deschiși și aveți răbdare cu voi înșivă, fiindcă orice lucru nou pe care doriți să-l învățați presupune timp și perseverență. Nu uitați să găsiți bucuria în fiecare cuvânt nou învățat și fiți mândri de voi înșivă la fiecare mică reușită.

Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine.

Și eu vă mulțumesc.

Pentru a cunoaște modul de predare al noului nostru trainer curs de limba germană pentru copii, te invităm să participi la o sesiune gratuită de limba germană și descoperă modul în care se desfășoară atelierele de limba germană la Didacto. Înscrie-te aici la sesiunea gratuită.

Te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe care le avem despre educație, studierea limbilor străine și despre activități educaționale pentru copii. De asemenea, te invităm să te abonezi și pe canalul nostru de Youtube pentru resurse educaționale gratuite în limba germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?