Tel: +40 752 822 373
De Paște, pune în coș Educația Distractivă:
Reduceri de vară: 19/50 cupoane rămase
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Interviu Ștefania Melean – Trainer de limba germană

Ștefania Melean trainer germana

Ce vei regăsi în articol:

Trainer germană – în acest articol o vei cunoaște pe Ștefania Melean, care va susține cursurile de limba germană pentru copii.

Unul dintre cele mai importante subiecte discutate în ultima perioadă sunt calitatea predării limbilor străine. Se spune că fiecare absolvent al unei școli trebuie să vorbească fluent cel puțin 2 limbi străine. Se afirmă necesitatea introducerii manualelor și metodologiilor în școli care să corespundă standardelor internaționale, precum și a predării disciplinelor de specialitate la universități în limbi străine. Mai mult, chiar dacă acum la angajare se consideră a fi un avantaj cunoașterea unei limbi străine, se presupune că în viitor, vorbirea unei limbi străine la nivel avansat va fi o cerință obligatorie.

Alegerea limbii străine pe care dorești să o înveți nu este una dintre cele mai ușoare, recomandăm să vă uitați la numărul de vorbitori al acestei limbi atât la nivel național, cât și internațional, în câte țări este limbă de stat și în câte țări este una dintre cele mai învățate limbi, precum și la beneficiile pe care ți le poate aduce vorbirea respectivei limbi. Descoperă în acest articol 10 motive pentru a o învăța o limbă străină.

Educația și tehnologia au progresat atât de mult, încât au ajuns să fie interdependente. Acum ai posibilitatea de a dobândi sau îmbunătăți competențe de oriunde și oricând, tot de ce ai nevoie este un telefon sau calculator și conexiune la internet. Află în acest articol cum poți învăța o limba germană din confortul propriei case. De asemenea, dacă dorești să experimentezi învățarea limbii germane  în mediul online, te invităm să participi la cursurile introductive gratuite sau la atelierele conversaționale cu vorbitor nativ. Accesează acest link pentru cursul gratuit de germană și acest link pentru atelierul conversațional gratuit de limba germană.

Trainer germană – Interviu cu Ștefania Melean

 

Salut Ștefania, ne bucurăm mult să te avem alături de noi!

Salut! Și eu mă bucur să pot lua parte în acest proiect.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și cum ai ajuns să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

În prezent sunt studentă la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice din Viena, dar sunt interesată și de activități extracurriculare. Sunt o persoană căreia îi place să se implice în diverse proiecte printre care și munca de voluntariat. În proiectele din ultimii ani am interacționat cu toate grupele de vârstă, iar în urma unei colaborări pe perioada verii, mi-am dat seama că avem valori comune și astfel, am decis să mă alătur echipei Didacto.

Ne-ar plăcea să aflăm despre prima ta experiență cu limba germană.

Prima mea experiență cu limba germană a fost la grădiniță, deci nu pot să spun că îmi amintesc foarte multe, dar știu sigur că eram entuziasmată de faptul că învățam o altă limbă față de restul copiilor pe care îi cunoșteam în afara grădiniței.

Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

Consider că este o oportunitate foarte buna pentru a face o activitate extracurriculară, dată fiind situația în care ne aflăm. Multe activități nu au posibilitatea de a-și muta activitatea online.

Care este atmosfera pe care încerci să o transmiți în general în procesul de învățare al copiilor?

Atmosfera pe care încerc să o transmit este una pozitivă, prietenoasă și plină de energie, care să le indice dorința de învățare și implicare. Consider că trebuie să facem un mediu mai prietenos în contextele didactice. Relația dintre trainer și copii este alta în comparație cu cea formală, de la școală. Copiilor le este mai confortabil și mai ușor să învețe într-un astfel de mediu.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto?

Pe lângă abilitățile lingvistice, copii își pot dezvolta și abilitățile de comunicare, sociale, dar și de concentrare.

O întâmplare neprevăzută în urma căreia ai învățat ceva?

Mult timp nu am avut încredere în mine legat de limba germană, chiar dacă o știam destul de bine, dacă nu chiar foarte bine. Dar acum 5 ani, într-un schimb de experiență, mi s-a dovedit faptul că știu limba și că ar trebui să am mai multă încredere în cunoștințele mele. Nu mă așteptam ca în urma unei săptămâni petrecute în Germania, coerența mea să se îmbunătățească așa de repede. În concluzie am învățat că doar exersând ni se pot îmbunătăți cunoștințele.

Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba germană?

Le recomand să se uite la desene/emisiuni/seriale în limba germană. Acesta a fost unul dintre sfaturile pe care le-am primit de la profesorii mei și care chiar m-a ajutat mult în dezvoltarea vocabularului și a coerenței.

Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine.

Vă mulțumesc și eu!

Te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe care le avem despre educație, studierea limbilor străine și despre activități educaționale pentru copii. De asemenea, te invităm să te abonezi și pe canalul nostru de Youtube pentru resurse educaționale gratuite în limba germană, precum și să accesezi blogul Didacto pentru mai multe informații despre limba germană și educație.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?