Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Interviu Ilinca Matei – Trainer de germană pentru copii

Ilinca Matei - Blog

Ce vei regăsi în articol:

Ilinca este noul nostru trainer de germană pentru copii, ne bucurăm enorm de faptul că aceasta a decis să se alăture echipei Didacto. Experiența și cunoștințele acesteia, precum și dorința de a-i ajuta pe cei mici în parcursul lor de învățare a limbii germane a adus-o la noi. Descoperă mai jos experiența și expertiza Ilincăi, citind interviul cu ea în continuare.

Trainer de germană pentru copii – Interviu Ilinca Matei

Salut Ilinca!

Salut!

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și de ce ai ales să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

Sunt Ilinca Matei, studentă în anul II la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea din București. Studiez germană și rusă. Sunt pasionată de literatură, filosofie și muzică. De-a lungul timpului am fost implicată în diferite activități de voluntariat, în cadrul cărora mi-am dat seama ce aș vrea să fac mai departe.
Am ales să fac parte din echipa Didacto fiindcă sunt pasionată de limba germană de foarte mult timp și m-am gândit să pun în aplicare ceea ce știu. Îmi place să lucrez cu copiii și consider că achiziționarea unei limbi străine este o experiență minunată, care, dacă este începută la vârste fragede, poate deveni ușor pasiune. Cred că a cunoaște limba și cultura germană este un proces distractiv, logic, care îți oferă foarte multe oportunități pe viitor.

Care este atmosfera pe care încerci să o transmiți în general în procesul de învățare al copiilor?

Întotdeauna am simțit o legătură mai strânsă cu profesorii care îmi ascultau nevoile și făceau din cursurile lor o oportunitate de a mă relaxa învățând. De aceea, încerc să adaptez la predarea tradițională și necesară a materiei o abordare prietenoasă. Vreau ca la cursurile pe care le țin, copiii să știe că sunt alături de ei pentru a-i ajuta să se dezvolte, pentru a-i susține în procesul de învățare, care, adesea, poate deveni copleșitor.
Îmi place să aud părerea fiecărui copil în legătură cu ceea ce învățăm, să clarificăm împreună orice dificultăți apar. De asemenea, cel mai mult îmi place să fac jocuri în limba germană cu ei, aceasta fiind o modalitate distractivă de a învăța.

Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

Am observat că, în ciuda faptului că predarea are loc online, copiii sunt foarte receptivi. Cursurile și atelierele online ne oferă posibilitatea de a ne folosi de tehnologie pentru a preda. Este o oportunitate de a ne pune în aplicare creativitatea, fiindcă, folosind programe și aplicații puse la dispoziție pe internet, predarea devine foarte captivantă pentru cei mici.
De exemplu, jocurile online, în timp real, care testează cunoștințele acumulate de elevi, demonstrează receptivitatea lor și îi motivează să învețe. Tool-urile pe care le folosim generează un mediu aparte de predare și învățare, constituind un echilibru între procesul educațional și distracția de a învăța o limbă nouă.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto?

La Didacto ne concentrăm foarte mult pe abilitățile de utilizare a limbii în situații concrete. Integrăm noțiuni elementare de gramatică în lecții, cu un aspect care captivează atenția copilului prin exercițiile propuse. Astfel, copiii văd cum se aplică limba germană în viața reală, dezvoltându-și abilitățile de înțelegere și comunicare.

Împărtășești cu noi o întâmplare memorabilă care are legătură cu limba germană?

În liceu am decis să mă pregătesc pentru examenul de limbă germană, motiv pentru care a trebuit să îmi caut un profesor specializat pe lucru pentru acest timp de examen. Am apelat la prima mea profesoară de limbă germană, din clasa a III-a. Când ne-am revăzut și am început să lucrăm împreună, mi-am amintit de ce îmi place atât de mult această limbă.
M-a ajutat și a avut multă încredere în mine, fapt ce m-a determinat să învăț cât de mult am putut. A fost frumos să reluăm legătura. În plus, când am aflat că am intrat la prima opțiune pe care am ales-o pentru facultate, adică filologie germană-rusă, am sunat-o și i-am spus că datorită ei am ales acest drum.

O întâmplare în urma căreia ai învățat ceva?

La liceu am fost la profil real, de matematică-informatică. Prin clasa a X-a eram foarte stresată fiindcă simțeam că nu mi se potrivește. Ca să evadez de la stresul care mă copleșea, am început să-mi ocup timpul liber cu limba română, limbile străine și psihologie. Am primit susținere din partea profesorilor și am participat la multe olimpiade și concursuri din sfera științelor umaniste.
Astfel, am putut să văd mai departe de stresul de la liceu și am reușit să echilibrez pasiunile mele cu școala. Am înțeles atunci în ce domenii pot excela și m-am concentrat pe ceea ce știam să fac. Am reușit să termin cu o notă foarte mare profilul real de la liceu, dar am dat toată acea muncă pentru ceea ce consider că mi se potrivește, adică filologia.

Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba germană?

Le recomand să o primească cu căldură și curiozitate. Poate părea copleșitoare la început, dar, cu îndrumarea adecvată, vor descoperi frumusețea ei. Didacto este alături de ei pentru a face acest proces de învățare cât mai plăcut și oportunitatea de a studia alături de trainerii noștri este una de neratat.

Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine.

Vă mulțumesc și eu! Mi-a făcut plăcere să vorbesc cu voi. 🙂
Pentru a cunoaște modul de predare al noului nostru trainer cursuri de limba germană, te invităm să participi la o sesiune gratuită de limba germană și descoperă modul în care se desfășoară cursurile de limba germană la Didacto. Înscrie-te aici la sesiunea gratuită.
De asemenea, dacă copilul tău are un nivel, cel puțin, intermediar atunci te invităm să îl înscrii la atelierele conversaționale de limba germană care se desfășoară cu vorbitor nativ. Înscrie-te aici la un atelier conversațional de germană cu nativ gratuit de limba germană.
Te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe care le avem despre educație, studierea limbilor străine și despre activități educaționale pentru copii. De asemenea, te invităm să te abonezi și pe canalul nostru de Youtube pentru resurse educaționale gratuite în limba germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?