Tel: +40 752 822 373
De Paște, pune în coș Educația Distractivă:
Reduceri de vară: 19/50 cupoane rămase
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Interviu Diana Ciocic – Trainer cursuri de germană pentru copii

diana ciocic

Ce vei regăsi în articol:

Diana este noul trainer cursuri de germană pentru copii și suntem foarte entuziasmați de faptul că aceasta face parte din echipa Didacto. Ne-am întâlnit, am vorbit, ne-am exprimat dorințele și așteptările și am realizat că va fi o colaborare frumoasă și de succes. Dorim să o cunoașteți și voi mai bine pe Diana, de aceea, vă invităm să citiți interviul pe care l-am avut cu aceasta.

Trainer cursuri de germană pentru copii – Interviu Diana Ciocic

Salut Diana! Ne bucurăm să te avem astăzi alături de noi.

Bună! Mă bucur că mi-ați oferit ocazia de a da acest interviu.

Am vrea pentru început să te cunoaștem mai bine. Care este citatul tău favorit, care te motivează atunci când ai nevoie?

De mai mulți ani mi-a rămas în minte un citat de la Michelangelo: ‘’Problema pe care o au oamenii nu este că țintesc prea sus și eșuează, ci că țintesc prea jos și reușesc’’. Cred că de multe ori ne este atât de frică de eșec încât nu încercăm deloc să obținem ceva și rămânem în zona de confort. Însă eu sunt de părere că nu ar trebui să uităm că și procesul, călătoria e importantă, nu doar destinația. 

Ochind un obiectiv mai dificil, ne forțăm să muncim extra pentru a îl atinge, iar la finalul zilei observi cum ai evoluat și ai rămas cu lucrurile învățate, chiar dacă nu ai reușit să iei loc pe podium la un concurs, de exemplu.
Pe mine ideea asta mă motivează să încerc lucruri noi și care par mai dificile pentru nivelul meu.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și de ce ai ales să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

Eu sunt studentă la Litere la Universitatea Babeș-Bolyai, specializarea Limba și Literatura Germană-Norvegiană. În timpul liber îmi place să pictez, citesc sau să petrec timp în natură. Încă din gimnaziu am dezvoltat o pasiune pentru limba germană, iar ultimul semestru de facultate l-am făcut în Viena printr-o bursă Erasmus. 

Pot spune că această experiență de 5 luni în Viena mi-a dat curajul să aplic pentru jobul de Trainer de germană. Înainte mă simțeam nesigură pe germana mea. Mi-am dorit să predau această limbă prin intermediul Didacto deoarece cred că este important ca o limbă străină să fie predată și învățată într-un mod interactiv, să ai libertatea de a te juca cu limba și multă expunere la material (videouri, povești) în limba respectivă.

Care este atmosfera pe care încerci să o transmiți în general în procesul de învățare al copiilor?

Aș vrea să trezesc în ei un interes pentru limba și cultura germană în general, să le arăt că dacă știi o limbă străină ai acces la toate producțiile culturale ale poporului respectiv: filme, muzică, seriale, podcast-uri. Mi-aș dori ca după absolvirea cursurilor Didacto, aceștia să continue să consume material în limba germană din plăcere. Aș vrea ca la cursuri aceștia să se exprime liber, să nu le fie teamă că zic ceva greșit.

Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

Cursurile online fac învățatul limbii germane facil, copilul poate participa la oră din propria cameră, lucru care îl fac pe copil să se simtă mai confortabil la curs. Cursurile sunt mereu înregistrate, iar în caz că elevul nu se poate conecta pe platformă sau își dă mai târziu seama că nu a înțeles ceva, acesta poate revedea înregistrările oricând. Încă un plus îl reprezintă faptul că participanții au ocazia de a cunoaște online alți copii din toate colțurile țării.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto?

Cred că atelierele online le dau copiilor oportunitatea să își dezvolte independența atunci când învață. Ținând cursurile online, e responsabilitatea copilului să își ia notițe dacă apar cuvinte noi, să întrebe dacă nu a înțeles ceva, să se conecteze la timp pe platformă, să trimită tema la timp. 

Totodată, atelierele Didacto îi ajută pe copii să vadă că există un mod plăcut și relaxant de a învăța limba germană, că regulile de gramatică se memorează prin repetiție și joc. Deci, aș spune că le schimbă abordare pe care o au față de învățat în general.

Ne-ar plăcea să împărtășești cu noi o amintire memorabilă care are legătură cu limba germană.

Nu aș știi ce să povestesc. Am multe amintiri mai simple, le-aș numi eu, de când am vizitat câteva zile Germania sau Austria și am folosit limba germană. Uneori îmi încheiam ziua de vizitat plină de satisfacție că am reușit să comunic cu succes nativilor dorințele mele și să le și înțeleg răspunsul pe deasupra, în ciuda accentului. Alteori eram frustrată că am uitat un cuvânt, am declinat substantivul în cazul greșit sau că pur și simplu nu am reușit să înțeleg în totalitate răspunsul. 

Însă aceste momente mai banale mi s-au înregistrat în minte ca adevărate lecții de limbă și civilizație. Un exemplu concret ar fi atunci când am ajuns în Viena. Salutam mereu cu Guten Tag atunci când intram într-un magazin. Abia câteva zile mai târziu am realizat că aș putea să folosesc salutul Grüß Gott, care este mai tipic pentru Austria.

Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba germană?

Să fie relaxați și curioși. Învățarea unei limbi străine nu trebuie privită ca o materie la școală, ci o limbă străină te introduce într-o altă lume culturală. Aș mai spune și că nu ar trebui să le fie frică să greșească. Din experiență, din greșeli am învățat cel mai mult și cel mai rapid, așa că tot „răul” spre bine.

Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine.

Eu vă mulțumesc. Mă bucur că am avut ocazia să stăm de vorbă.

Pentru a cunoaște modul de predare al noului nostru trainer cursuri de limba germană, te invităm să participi la o sesiune gratuită de limba germană și descoperă modul în care se desfășoară cursurile de limba germană la Didacto. Înscrie-te aici la sesiunea gratuită.

 De asemenea, dacă copilul tău are un nivel, cel puțin, intermediar atunci te invităm să îl înscrii la atelierele conversaționale de limba germană care se desfășoară cu vorbitor nativ. Înscrie-te aici la un atelier conversațional de germană cu nativ gratuit de limba germană.

 Te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe care le avem despre educație, studierea limbilor străine și despre activități educaționale pentru copii. De asemenea, te invităm să te abonezi și pe canalul nostru de Youtube pentru resurse educaționale gratuite în limba germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?