Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Interviu Diana Albert – Trainer limba germană

Diana Albert - Trainer Limba Germana

Ce vei regăsi în articol:

În timpul nostru, cunoașterea unei limbi străine a devenit foarte importantă. Majoritatea oamenilor o învață pentru că au nevoie de ea la job sau pentru că doresc să călătorească în străinătate, iar pentru alții este doar o pasiune sau un hobby.

Cunoașterea a cel puțin unei limbi străine îți extinde orizonturile și te face mai educat, deoarece limbile străine te fac o persoană mai deschisă și mai bună datorită faptului că ești expus la mai multe mentalități și la diverse tipuri de oameni. În primul rând, limbile străine sunt foarte importante pentru oamenii care lucrează în diverse domenii ale științei, tehnologiei și politicii, deoarece majoritatea informațiilor utile și actuale se găsesc într-o altă limbă, decât cea maternă. În al doilea rând, cunoașterea unei limbi străine te ajută să înveți mai bine limba maternă.

Limba germană devine una dintre cele mai solicitate limbi pe piața muncii și acest lucru i se datorează faptului că numărul de vorbitori de limba germană este în continuă creștere. Un al doilea factor important, este progresul economic german, care a condus la deschiderea unui număr mare de firme germane în alte state, inclusiv și în România. 

Interviu cu Diana Albert – Trainer limba germană

 

Salut Diana!

Salutare! Mă bucur tare mult că am ocazia să împărtășesc povestea mea cu voi.

Hai să începem cu citatul tău preferat.

Citatul meu preferat îi aparține marelui poet Goethe și mă ajută mereu să răman ancorată în prezent atunci când mintea îmi zboară la planurile din viitor-“ Nimic nu valoreaza mai mult decat ziua de azi”.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și cum ai ajuns să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

În prezent am 20 de ani și sunt studentă în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Mă aflu în al doilea an de studiu pentru Licență la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ), departamentul de Limbă Germană. În același timp, sunt trainer de educație financiară în cadrul ONG-ului “Școala de Valori”, loc în care lucrez de peste un an și jumătate cu copiii și adolescenții din România. 

Recent am acceptat să mă implic și în training-uri pentru adulți, iar în urmă cu aproximativ o lună am început o frumoasă colaborare cu Didacto care, cred eu, se datorează tocmai experienței mele în lucrul cu cei mici și mai ales ca urmare a cunoștințelor de germană acumulate de-a lungul timpului.

Care este tipul de structură al grupelor de elevi care se formează la Atelierele Conversaționale de germană și care este atmosfera pe care încerci să o transmiți în general în procesul de învățare al copiilor?

Grupele de elevi formate sunt restrânse, alcătuite din participanți cu vârste între 7 și 14 ani. În cadrul atelierelor de limbă germană este prezentă o atmosferă prietenoasă și relaxată, eu fiind mai mult prietena copiilor care îi ajută să învețe, decât “doamna profesoară”. Tocmai din acest motiv consider că participanții au curajul să pună întrebări, să spună când ceva le este neclar sau să își spună părerea în legătură cu informațiile oferite.

Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

Deși cursurile oferite în prezent se desfășoară exclusive online, sunt de părere că echipa Didacto a analizat foarte bine care sunt nevoile copiilor și a pregătit materiale online foarte bine puse la punct, atât pentru atelierele propriu-zise, cât și pentru temele individuale ale elevilor.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto?

Datorită atelierelor oferite de echipa Didacto copiii au șansa de a-și dezvolta atât abilitățile de scriere, cât și pe cele conversaționale. Împreună învățăm cum să citim corect și cum să scriem în limba germană, dar în același timp punem accent pe conversațiile uzuale care să-i ajute pe cei mici să prindă curaj și să îndrăgească germana.

Împărtășești cu noi o întâmplare memorabilă care are legătură cu limba germană?

Pentru mine este memorabilă o întâmplare care datează chiar din clasa a 4-a. Atunci am luat prima dată contact cu limba germană în cadrul școlii. În ultima oră din an profesoara ne-a povestit despre faptul că se va forma o nouă clasă unde se va preda limba germană la nivel intensiv chiar la unul dintre cele mai bune licee din oraș, iar în două săptămâni va avea loc examenul de admitere. Acela a fost momentul în care am realizat că eu îmi doresc să continui studiile la un nivel avansat cu limba germană, m-am pregătit temeinic și am luat o notă foarte bună la examen.

O întâmplare neprevăzută în urma căreia ai învățat ceva?

La finalul clasei întâi părinții mei au luat decizia să ne mutăm într-o altă zonă din oraș, motiv pentru care a trebuit să mă înscriu la o școală în apropiere de noua casă. Pe moment am fost foarte tristă că trebuie mă despart de colegii mei, însă odată cu trecerea anilor am realizat faptul că fiecare schimbare are rolul ei și doar datorită acelei decizii luate de familia mea am avut ocazia să descopăr limba germană.

Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba germană?

Întotdeauna îi îndemn pe cei mici să fie deschiși către orice oportunitate care le apare în cale, așa cum consider că este și limba germană. Deși poate părea dificilă la prima vedere, cu susținerea necesară și încurajări constante, copiii încep să îndrăgească ceea ce li se predă la curs.

Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine.

Mulțumesc și eu tare mult pentru această experiență minunată!

Te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe care le avem despre educație, studierea limbilor străine și despre activități educaționale pentru copii. De asemenea, te invităm să te abonezi și pe canalul nostru de Youtube pentru resurse educaționale gratuite în limba germană, precum și să accesezi blogul Didacto pentru mai multe informații despre limba germană și educație.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?