Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Interviu cu Darina Lețu – Trainer Ateliere Conversaționale

trainer ateliere conversaționale Darian Letu

Ce vei regăsi în articol:

Învățarea cu succes a unei limbi străine depinde foarte mult de cel care te ajută să o înveți, de aceea vă invităm să faceți cunoștință cu echipa Didacto citind „Interviu cu Darina Lețu – Trainer ateliere conversaționale”. Învățarea unei limbi străine este o gimnastică mentală, care contribuie direct la dezvoltarea creierului, îmbunătățește capacitatea de memorare și performanța școlară. Persoanele care cunosc cel puțin o limbă străină sunt mai buni la multi-tasking, o necesitate în societatea modernă, crește nivelul de atenție și contribuie direct la modul de a vedea lumea.

Sigur ați obervat și voi faptul că limba germană a devenit tot mai solicitată în România, și nu doar pe piața muncii, dar și ca metodă eficientă de dezvoltare personală pentru copii. Cunoaștem faptul că adulții și copiii învață diferit, ceea ce înseamnă că și motivația pentru a învăța ceva este diferită. Activitățile interactive și distractive mențin un nivel ridicat de concentrare și motivație, de aceea, la Didacto, cursurile și atelierele conversaționale sunt create și structurate în așa fel, încât să răspundă nevoilor copiilor, dar și adaptate stitlului de învățare și niveluli de limbă. 

Oferim cele mai calitative servicii pentru copii în limba germană, trainerii noștri fiind o componentă principală în oferirea respectivelor servicii. Dorim să vă facem cunoștință cu ei, interviurile cu ceilalți membri ai echipei Didacto le găsiți pe blogul Didacto, dar acum vom face cunoștină cu Darina Lețu – trainer ateliere conversaționale pentru copii, nivel începător. 

Mai mult, pentru a te convinge de faptul că oferim cele mai calitative servicii în limba germană pentru copii, oferim posibilitatea de a experimenta gratuit și cursul și atelierul conversațional înainte de a achiziționa un modul întreg, pentru cursul gratuit de limba germană accesează acest link, iar pentru atelierul conversațional de germană accesează acest link. 

De asemenea, te invităm să ne urmărești pagina de FacebookInstagram și YouTube pentru mai multe resurse de limba germană și informații despre cursurile, atelierele și taberele de limba germană pe care le organizăm.

Trainer ateliere conversaționale – Interviu Darina Lețu

 

1. Salut Darina!

 

Răspuns: Hallo!

2. Hai să începem cu citatul tău preferat.

 

„Totul se întâmplă cu un motiv.”

3. Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și cum ai ajuns să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

Mă numesc Darina și până acum am observat că am un nume rar. Sunt studentă la Facultatea de Litere, specializarea Limbi Moderne Aplicate (engleză-germană). Am ajuns să ocup poziția de Trainer în urma unor diverse colaborări cu echipa Centrului Gutenberg.

Germana a făcut parte din viața mea începând cu clasa întâi, când am studiat-o ca limbă maternă. Pe urmă am putut studia doar la nivel intensiv, dar acum am ales să aprofundez toate cunoștințele la facultate. Cariera didactică am avut ocazia să o formez urmând un liceu cu profil pedagogic, care m-a ajutat atât pe plan profesional cât și personal.

 

4. Care este tipul de structură al grupelor de elevi care se formează la Atelierele Conversaționale de Germană și care este atmosfera pe care încerci să ai la clasă?

 

Elevii care participă la Atelierele Conversaționale au nivele apropiate de limbă. Aceștia sunt grupați în grupe de 4-8 copii, în funcție de nivelul de germană pe care îl au. Deși au un istoric diferit de învățare al limbii, activitățile sunt gândite astfel încât să cuprindă cât mai multe din abilitățile copiilor cu scopul de a le putea dezvolta.

5. Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

 

La început ideea de activități online mi s-a părut o provocare. Însă, modul în care activitățile sunt gândite mă ajută pe mine cât și pe copii să nu simțim oboseala adusă de mediul online.
În cadrul atelierelor integrăm o parte teoretică, care constă atât în gramatică cât și vocabular, care sunt aprofundate prin videoclipuri, dar și una practică, formată jocuri educative și exerciții cu informațiile învățate. Prin intermediul acestora copiii pot învăța într-un mod distractiv și atractiv pentru vârsta lor.

6. Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto?

 

În primul și primul rând aceștia învață limba germană. Cel mai important lucru e faptul că își dezvoltă abilitățile de comunicare. Fiind un Atelier Conversațional, încerc să îi pun pe ei să vorbească cât de mult se poate, deoarece cu toții știm zicala „Repetiția e mama învățăturii.”.
În plus, li se dezvoltă abilitățile sociale, precum răbdarea și toleranța, deoarece fiind împreună cu alți copii trebuie să își aștepte rândul și să asculte părerile celorlalți, dar și să își susțină un punct de vedere.

7. Împărtășești cu noi o întâmplare memorabilă din cadrul susținerii atelierelor?

 

O întâmplare care m-a bucurat rezultă din faptul că dacă asculți nevoile copiilor aceștia vor fi mai activi și dornici de învățare. În cadrul unui atelier un copil a sugerat să facem Kahoot, însă pentru acel atelier nu aveam unul pregătit. După câteva zile am pregătit un Kahoot, ceea ce i-a bucurat pe copii extrem de mult.

8. O întâmplare neprevăzută în urma căreia ai învățat ceva?

 

Pe parcursul atelierelor am observat că oricât de avansată ar fi tehnologia, nu e mereu la cele mai ridicate standarde. Atât eu cât și copiii am mai întâmpinat probleme fie cu microfonul sau cu internetul, ceea ce teoretic îngreunează situația de învățare. Însă, cu răbdare am reușit să trecem peste fiecare obstacol intervenit și să ne continuăm activitățile într-un mod plăcut.

9. Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba germană?

 

Ce pot să le spun este că dacă învață germană de mici vor avea multe avantaje în viitor. Multă lume spune că germana este o limbă grea, însă dacă înveți prin metode eficiente și plăcute nu este deloc dificilă.
De asemenea, și părinților le recomand să își încurajeze copiii să învețe această limbă, îi ajută să își dezvolte anumite competențe pe care doar limbile străine le pot aduce.

10. Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine.

 

Cu mare drag! Și eu vă mulțumesc!

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?