Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Trainer curs de germană – Interviu cu Ingrid Bobe

Trainer calificat pentru cursul de germana

Ce vei regăsi în articol:

Interesul pentru limbi străine devine din ce în ce mai ridicat, în primul rând, datorită faptului că vorbirea unui limbi străine îți oferă un avantaj competitiv pe piața muncii și beneficii de care te poți bucura toată viața. Pentru copii avantajele cunoașterii unei limbi străine sunt mult mai mari, deoarece vorbirea unei limbi străine stimulează memoria, performanța școlară și nivelul de concentrare. 

De asemenea, datorită cunoașterii unei limbi străine, copiii au acces la o educație de calitate atât la noi în țară, cât și în străinătate, burse școlare, tabere educaționale, schimb de experiență și multe alte oportunități care vor contribui la crearea unui viitor sigur și de succes.

O limbă străină care devine tot mai solicitată pe piața muncii și tot mai căutată în toată lumea este limba germană. Nu este cea mai ușoară limbă, dar nici cea mai dificilă, cu un pic de efort constant și un profesor care să te orienteze, aceasta poate fi învățată destul de ușor și rapid. Astfel, te invităm să faci cunoștință cu Ingrid, trainer curs de germană, citind interviul de mai jos.

 

Interviu cu Ingrid Bobe – Trainer curs de germană

 

Salut Ingrid! Ne bucurăm să te avem astăzi alături de noi.

Salut! Și eu sunt încântată.

Am vrea pentru început să te cunoaștem mai bine. Care este citatul tău favorit, care te motivează atunci când ai nevoie?

Nu am un citat favorit, dar de obicei când am nevoie de motivație mă gândesc mereu la țelurile pe care le am clar stabilite în minte.

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și de ce ai ales să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

Eu sunt Ingrid, studentă la Facultatea de Litere, studiez limbile germană, engleză și norvegiană și am ales să ocup această poziție deoarece voiam să lucrez cu copiii, mă gândesc serios și la o carieră în acest sens și nu în ultimul rând, pentru că față de celelalte posturi pe care le-am mai avut, acesta este cel mai interactiv, interesant și de impact pe termen lung.

Care este atmosfera pe care încerci să o transmiți în general în procesul de învățare al copiilor?

În general, încerc să transmit o atmosferă caldă și prietenoasă la cursuri, dar prin care copiii să învețe și să rămână cu informații folositoare.

Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

Didacto oferă resursele necesare, cum ar fi manual, listă de vocabular și înregistrarea cursurilor, fapt ce este util și de ajutor pentru copii și cel mai important, se bazează pe lucrul în echipă, pe consolidarea atât a noțiunilor de limbă cât și pe interacțiunea și dezvoltarea relațiilor cu alți copii. Expunerea copiilor la astfel de grupuri și metode de învățare încă de la vârste fragede va avea rezultate și la adolescență sau maturitate.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto?

Copiii învață limba germană într-un mod plăcut și relaxant, astfel aceștia nu simt neapărat că învață, ci mai degrabă, este ca o activitate recomfortantă, aceștia având contact cu limba într-un mod non-formal. Este important să oferim informații relevante și să dezvoltăm skill-uri utile pe viitor prin joacă.

Ne-ar plăcea să împărtășești cu noi o amintire memorabilă care are legătură cu limba germană.

O amintire memorabilă legată de limba germană este legată de primele mele cursuri de germană care s-au desfășurat asemănător cu modelul Didacto, însă în format fizic pe acea vreme. Eu așa am învățat limba, prin cursuri de germană la un centru de limbă din orașul meu. 

Nu am fost la școală la secția germană, însă mereu am fost preocupată și atrasă de această limbă. Deși la școală nu am avut parte de cea mai bună experiență cu limba germană, mi-am dorit să învăț această limbă și iată-mă astăzi aici. Germana nu trebuie învățată neapărat la școală, cine are voință și chiar este motivat, o poate învăța și pe alte căi, iar resursele existente sunt nelimitate. Important este să găsească fiecare copil metoda cea mai potrivită lui.

Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba germană?

Copiilor care se întâlnesc pentru prima oară cu limba le recomand să învețe constant încă de la început, să repete acasă vocabularul, să se uite peste lecții și nu în ultimul rând, să citească sau să urmărească emisiuni și videoclipuri în germană. Este foarte important ca ei să lucreze și acasă, nu doar la cursuri pentru că acest lucru face diferența și o pot spune din experiență proprie.

Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine.

 Mulțumesc și eu pentru întrebări.

Pentru a cunoaște modul de predare al noului nstru trainer cursuri de limba germană, te invităm să participi la o sesiune gratuită de limba germană și descoperă modul în care se desfășoară atelierele de limba germană la Didacto. Înscrie-te aici la sesiunea gratuită.

Te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe care le avem despre educație, studierea limbilor străine și despre activități educaționale pentru copii. De asemenea, te invităm să te abonezi și pe canalul nostru de Youtube pentru resurse educaționale gratuite în limba germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?