Tel: +40 752 822 373
De Paște, pune în coș Educația Distractivă:
Reduceri de vară: 19/50 cupoane rămase
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Interviu cu Diana Holzer, Trainer DIDACTO, Vorbitor nativ de germană

Ana interviu

Ce vei regăsi în articol:

Cea mai eficientă metodă pentru însușirea unei limbi străine este practicarea cu o persoană care cunoaște o limbă străină la nivel avansat, dar dacă practicarea limbii are loc cu un vorbitor nativ, atunci e și mai bine. Și deoarece suntem conștienți de acest lucru, am decis  să organizăm ateliere conversaționale de germană cu vorbitor nativ. Mai jos găsiți interviul cu Diana Holzer, trainer Didacto, vorbitor nativ de germană.

 

Diana Holzer – vorbitor nativ de germană

 

1. Salut Diana!

Salut! Mulțumesc pentru invitație. Mă bucur să fiu din nou alături de voi.

 

2. Hai să începem cu citatul tău preferat.

 

Citatul meu preferat este de fapt o întrebare pe care încerc să mi-o pun zilnic: “What can you do today to make the future better?” Adică, ce aș putea face azi, pentru a ajuta la îmbunătățirea lumii de mâine? Răspunsul la această întrebare constă printre altele în educația și dezvoltarea continuă. În fiecare zi încerc să învăț ceva nou și să dau mai departe din cunoștințele mele.

3. Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și cum ai ajuns să ocupi poziția de Trainer Didacto?

 

Am 21 de ani și sunt studentă în anul III, la Comunicare și Relații Publice, în limba germană. M-am născut în Germania și am trăit acolo timp de 18 ani, am terminat școala în Germania, fapt pentru care cunosc limba germană la nivel nativ. În Germania am început și să lucrez cu copii: Am oferit meditații de limba germană copiilor cu origine română și am făcut stagii de practică la școala generală, prin care am învățat care sunt nevoile copiilor și cum comunici cu ei într-un mod cât mai adaptat vârstei lor. 

Experiența mea cu echipa Didacto a început chiar în primul an de facultate, când am început să țin ateliere în limba germană pentru elevi de liceu, iar apoi am participat la tabere de limba germană pentru elevi cu vârstă mai mică. Am decis să lucrez în continuare cu copiii și să creez materiale educaționale pentru ei fiindcă îmi sunt foarte dragi și doresc să îi ajut cât mai mult folosind cunoștințele mele de limba germană.

4. Care este motivația din spatele seriei de Lecții Video Gratuite de Germană și cum speri să îi ajute pe copii?

 

Lecțiile Video Gratuite de Germană au ca scop familiarizarea copiilor cu expresiile, cuvintele, pronunția și sunetele în limba germană. Cu cât mai devreme intră copiii în contact cu limba germană, cu atât mai ușor o să le fie să o învețe și să o stăpânească la nivel avansat. Este important ca toți copiii să aibă acces gratuit la lecții de germană ca să se familiarizeze atât cu limba cât și cu modul de predare interactiv și adaptat nevoilor lor. De asemenea, copiii tind să petreacă timp pe internet și rețele sociale, iar videoclipurile de germană pot fi un mod util de a își petrece timpul online.

5. Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta, la fel și Lecțiile video pe care tu le aduci în fața copiilor. Cum crezi că sunt copiii influențați de acest lucru?

 

Copiii au crescut înconjurați de tehnologie și au dezvoltat rapid simțul tehnologiei, de aceea petrec mult timp pe calculator, telefon, laptop sau tabletă. Este o plăcere pentru ei să folosească tehnologiile noi și să experimenteze cu diferite jocuri și instrumente online. În locul jocurilor intervin videoclipurile gratuite de limba germană, care reprezintă un mod productiv de a își petrece timpul în fața ecranului. Filmulețele sunt adaptate la nevoile copiilor, sunt interactive, interesante și scurte, astfel copiii cu durată mică de atenție nu se plictisesc.

6. Care ai spune că sunt cele mai importante lucruri pentru Didacto în activitățile pe care le desfășoară?

 

Didacto are multe puncte forte în desfășurarea activităților pentru copii, fapt pentru care am ales să colaborez cu această echipă. Echipa încearcă mereu să își îmbunătățească nivelul de predare prin diferite metode de feedback din partea participanților. Pe lângă asta, sunt folosite metode non-formale de educație iar grupurile sunt cu număr limitat de participanți, astfel copiii sunt tratați și implicați în activități în mod egal. 

Predarea limbii germane se face de către experți în limba germană, trainerii au un nivel foarte avansat și suficientă experiență cu limba germană. Prețurile cursurilor și atelierelor sunt accesibile, iar pe lângă asta se oferă o varietate de materiale gratuite precum lecțiile video și fișe de lucru oferite la abonarea la newsletterul Didacto.

7. Împărtășești cu noi o întâmplare memorabilă din cadrul experienței tale de predare a limbii germane?

 

Cea mai memorabilă amintire a fost fericirea copiilor când ne foloseam de aplicații pe telefon sau filmulețe educaționale în timpul taberelor de vară. Astfel, copiii simțeau că suntem mai apropiați de lumea lor și că se pot folosi de tehnologii pentru a învăța într-un mod simplu și interactiv. Activitățile care implicau tehnologii erau cele mai populare în cadrul copiilor și reprezentau un mod divers de a învăța față de activitățile clasice.

8. O întâmplare neprevăzută în urma căreia ai învățat ceva (ce aplici în activitățile pentru copii)?

 

La tabăra de limba germană aveam programul foarte bine stabilit dinaintea desfășurării activităților, iar în timpul taberei mi-am dat seama că unele activități erau prea serioase pentru copii și am fost nevoită să improvizez și să adaptez programul. Așa am învățat care activități sunt mai atractive pentru copii și cum să refac activitățile într-un mod mai interactiv, care să îi implice și satisfacă mai mult pe copii.

9. Cum ți se pare că am crescut noi ca echipă în ultimii ani și unde speri să ajungem?

Îmi amintesc de începuturile activităților educative de limba germană cu toate că atunci când am ajuns eu în echipă Asociația organiza deja activități pentru elevi, la un nivel avansat și profesionist. De atunci, echipa a crescut și s-a dezvoltat foarte frumos, am acumulat multe cunoștințe noi, am participat la târguri educaționale iar în anul 2020 am fost nevoiți și am reușit cu succes să ne adaptăm la modul de predare în mediul online. Sper ca pe viitor să putem extinde serviciile noastre, să creștem echipa cu mai mulți experți de limba germană, tineri și plini de energie, iar într-o zi să putem iarăși organiza activități cu prezență fizică, pe lângă activitățile în mediul online, care au și ele avantajele lor.

10. Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine.

 
Cu mare drag! Mă bucur că fac parte dintr-o astfel de echipă motivată, tânără și care își dorește să fie parte din ceea ce duce la schimbarea sistemului educațional.

Așadar, participă GRATUIT la un curs și atelier conversațional la Didacto pentru a face cunoștință cu programa educațională și trainerii noștri, contactează-ne acum pentru mai multe detalii la numărul de telefon +40 752 822 373 sau la adresa de email contact@didacto.ro. De asemenea, urmărește-o pe Diana, trainer Didacto, vorbitor nativ de germană, pe Youtube.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?