Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Interviu cu Claudia Canciu – Trainer curs de limba germană

claudia canciu

Ce vei regăsi în articol:

Claudia este noul nostru trainer curs de limba germană. Aceasta abia așteaptă să vă cunoască și să vă sprijine în învățarea limbii germane. Prezența unui trainer care să strucutreze informațiile care trebuie însușite este important pentru un copil, deoarece acesta este specificul și nevoia vârstei lor: logică și strucutră în toate. 

Claudia va folosi metode nonformale de predare a limbii germane, astfel încât însușirea limbii germane va fi atractivă și distractivă, deoarece copiii așa învață și de astfel de activități sunt atrași. Citește în continuare interviul de mai jos pentru a o cunoaște mai bine pe Claudia.

Interviu cu Claudia Canciu – Trainer curs de limba germană

Salut Claudia!

Salut!

Hai să începem cu citatul tău preferat. 

„Nu anii din viața ta contează, ci viața din anii tăi.” Edward J. Stieglitz

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, ce faci și de ce ai ales să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale marca Didacto?

Sunt studentă în anul II la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, și deși nu mai studiez la facultate în limba germană, am studiat-o ca limbă maternă timp de 12 ani în școală. În trecut am predat limba germană unor copii și sunt o persoană dornică să încerce, să învețe lucruri noi și mi-am dat seama încă din liceu că cel mai bun mod de a învăța ceva este să explic altcuiva acel lucru. 

Care este atmosfera pe care încerci să o transmiți în general în procesul de învățare al copiilor?

Doresc să transmit o atmosferă cât mai relaxantă, fără formalități și stres. Nu vreau ca ei să resimtă o presiune de a intra la orele de germană, ci mai degrabă să participe cu plăcere, să prindă drag de limba germană.

Cursurile și Atelierele noastre au loc exclusiv online în perioada aceasta. Cum crezi că vine Didacto în întâmpinarea nevoilor copiilor?

Mi se pare o modalitate bună pentru copii să învețe germană, deoarece este mult mai accesibil și deja majoritatea copiilor s-au obișnuit cu predarea online. Faptul că sunt doar maxim 8 elevi în grupă reprezintă din nou un avantaj, deoarece nu este nimeni lăsat pe dinafară, iar cel care predă se poate concentra la toată lumea mai ușor decât la o clasă normală. De asemenea, fiind grupe cu număr atât de mic de participanți, ajută copiii să consolideze relații mai repede și să poată interacționa mai mult cu colegii.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă copiii prin intermediul cursurilor și atelierelor desfășurate de Didacto? 

Aș dori să învețe să zică “nu știu” în momentul în care nu știu un răspuns pentru că rolul meu este să îi învăț și să îi ghidez. Să contribui activ la dezvoltarea independenței lor, pentru a se descurca singuri în anumite situații, chiar și în afara contextului cursurilor Didacto.

Ce le recomanzi copiilor care se întâlnesc pentru prima dată cu limba germană?

Pronunția cuvintelor este cea mai grea parte a limbii, însă gramatica e mai simplă ca în română. Le recomand să nu se sperie de dificultatea limbii germane, pentru că odată învățată, le va aduce doar avantaje. În plus, interactivitatea cursului face predarea mult mai plăcută și asimilarea informațiilor mult mai ușoară, încercând să încurajăm copiii chiar și atunci când întâmpină dificultăți de înțelegere. Rolul nostru este să le oferim suportul de care au nevoie în învățarea limbii, și nu să fim cei care îngreunează acest proces.

Mulțumim că ne-ai acordat timpul necesar pentru acest scurt interviu cu tine. 

Și eu vă mulțumesc! 

Pentru a cunoaște modul de predare al noului nostru trainer cursuri de limba germană, te invităm să participi la o sesiune gratuită de limba germană și descoperă modul în care se desfășoară cursurile de limba germană la Didacto. Înscrie-te aici la sesiunea gratuită.

De asemenea, dacă copilul tău are un nivel, cel puțin, intermediar atunci te invităm să îl înscrii la atelierele conversaționale de limba germană care se desfășoară cu vorbitor nativ. Înscrie-te aici la un atelier conversațional de germană cu nativ gratuit de limba germană.

Te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile și promoțiile pe care le avem despre educație, studierea limbilor străine și despre activități educaționale pentru copii. De asemenea, te invităm să te abonezi și pe canalul nostru de Youtube pentru resurse educaționale gratuite în limba germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?