Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Germana pentru copii YouTube [TOP 10 canale]

top 10 canale pe youtube

Ce vei regăsi în articol:

Comparativ cu adulții, copiii până la vârsta de 10 ani au capacitatea de însuși limbile străine fără a depune prea mult efort.

Drept urmare, vă recomandăm o serie de canale de germana pentru copii YouTube.

O mare parte dintre noi am învățat o limbă străină prin vizionarea desenelor în engleză sau germană.

În ziua de azi, majoritatea canalelor de televiziune sunt dublate în română, astfel, cei mici nu mai au posibilitatea de a face acest lucru.

Astfel, îți propunem să îți ajuți copilul să învețe limba germană corect, cu ajutorul celor mai bune canale de YouTube destinate atât copiilor germanofoni, cât și celor străini.

Indiferent de faptul că este la școală sau la grădiniță, începător sau avansat, canalele pe care vi le recomandăm în articolul de față veți putea găsi conținuturi utile pentru toate grupele de vârstă, precum și pe nivelurile de stăpânire a limbii germane.

De ce e folositor pentru copil să învețe germana pe YouTube?

germana pentru copii Youtube
Materialele video și audio prezintă numeroase beneficii pentru cei mici în procesul de învățare a limbilor străine.

În primul rând, copilul are posibilitatea de a învăța o pronunție perfectă și o exprimare corectă direct de la vorbitori nativi.

Acesta va ajunge să asimileze încă de mic așa-zisul simț al limbii care reprezintă una dintre cele mai des întâlnite dificultăți în învățarea unei limbi străine.

În al doilea rând, conținutul distractiv și detașat de mediul formal de învățare crește interesul copilului față de limbă. Astfel, copilul va însuși cu drag și din curiozitate și nu din obligație.

Mai mult, un număr mare dintre filmulețe au un caracter interdisciplinar. Iar acest lucru presupune că cel mic nu va învăța doar limba germană, dar va însuși și alte aptitudini generale.

Top 10 canale de YouTube pentru copii

Germana pentru copii YouTube [TOP 10 canale] 1

Echipa Didacto recomandă următoarele canale de YouTube pentru învățarea limbii germane de către copii:

 Germana pentru copii YouTube – Lern mit mir – ABC 123

Vizitează Canalul

Acesta canal este pentru începători, corespunzător mai ales pentru preșcolari, dar și pentru elevii din clasele primare.

Pe acest canal veți descoperi o mulțime de cântecele prin care copiii pot învăța alfabetul, numerele, fructele și legumele, anotimpurile, părțile corpului etc.

De asemenea, există și pentru fiecare literă a alfabetului câte un cântec prin care copiii vor învăța numeroase de cuvinte de bază.

Germana pentru copii YouTube – Sing mit mir – Kinderlieder 

Vizitează canalul
Acest canal de cântece pentru copii este foarte cunoscut. Se adresează mai ales copiilor care dețin deja cunoștințe de bază de limbă germană, deoarece cuprinsul cântecelor este mai cuprinzător, iar vocabularul mai voluminos.

Totuși, îți recomandăm să nu subestimezi niciodată abilitatea de învățare a copilului tău. Chiar dacă nu știe încă deloc germană, îi poți da o șansă și să observi cum se descurcă. În general, copiii învață mai repede decât ne așteptăm noi.

Germana pentru copii YouTube – Kinderklub TV

Vizitează canalul

Respectivul canal de YouTube include, de asemenea, cântece pentru copii. La fel ca și în cazul celui anterior, conținutul acestora cuprinde cuvinte mai complicate, dar desigur că nu imposibil de descifrat în timp.

Germana pentru copii YouTube – Bob The Train Deutschland – Deutsch Kinderlieder

Vizitează canalul

Acest canal conține cântece în germană pentru cei mici. Conținutul este foarte variat și educativ. Sunt prezentate literele, numerele, formele geometrice etc.

Germana pentru copii YouTube – Andrea Thionville

Vizitează canalul

Acest canal nu include doar cântece, dar și numeroase lecții de nivel începător pentru copii.

Subiectele abordate sunt variate, iar lecțiile sunt astfel dezvoltate încât copilul să fie capabil să repete cuvintele pronunțate de către vorbitorii nativi.

Canalul este potrivit atât începătorilor, cât și celor care dețin deja un anumit volum cunoștințe germană.

Germana pentru copii YouTube – Louie, mal mir

Vizitează canalul

În acest caz este vorba despre un serial de desene animate în limba germană. Și din această cauză este necesar ca copilul să dețină un nivel minim de limbă germană.

Este un serial foarte interactiv prin care copiii însușesc nu doar limba germană, dar să-și deseneze.

În fiecare episod, iepurașul Louie deseneză câte un obiect și explică cum a făcut acest lucru. Vocabularul este destul de simplu, astfel încât copilul poate deduce din context semnificația cuvintelor.

Așadar, recomandăm acest canal de YouTube atât preșcolarilor, cât și elevilor din clasele primare care dețin deja cunoștințe de bază cu limba germană.

Germana pentru copii YouTube – Hallo Deutschschule

Vizitează canalul

Grupul țintă al acestui canal este format în mare parte din elevii de gimnaziu. Hallo Deutschschule include lecții care împreunează vocabularul cu gramatica, dar și cu exercițiile de pronunție.

Comparativ cu canalele enumerate mai sus, acest canal utilizează o tehnică de predare mai tradițională.

Dacă copilul dumneavoastră urmează deja un curs de germană, acest canal va completa în mod ideal activitatea de la clasă.

Germana pentru copii YouTube – KinderLernTV

Vizitează canalul

Pe KinderLernTV  veți descoperi cântece pentru copii sau seriale de desene animate cu un conținut educativ. Este potrivit în special elevilor din clasele primare.

Germana pentru copii YouTube – Peppa Pig Deutsch

Vizitează canalul

Peppa Pig este un serial de desene animate foarte popular în întreaga lume. Am decis să îl specificăm în lista canalelor de YouTube, deoarece limbajul nu foarte complicat, iar ritmul de vorbire este lent.

Respectivul desen animat este corespunzător pentru copiii care au deja cunoștințe de limba germană la un nivel mediu.

Dar acest lucru nu semnifică faptul că pentru cei încă neinițiați nu poate fi de folos. Învățarea limbilor străine prin desene animate este o metodă foarte eficientă.

Învață limba germană împreună cu Didacto

Germana pentru copii YouTube [TOP 10 canale] 2

Didacto este o platformă care facilitează experiențe educaționale calitative online și offline prin utilizarea metodelor de predare interactive și participative. Pentru a te convinge de acest lucru, te invităm să participi GRATUIT la un atelier conversațional sau la un curs introductiv de germană pentru a face cunoștință cu programa educațională și trainerii noștri. Pentru atelierul conversațional gratuit înscrie-te aici și pentru cursul introductiv de germană înscrie.  

De asemenea, am pregătit clipuri speciale pentru a-i ajuta pe cei mici să descopere limba germană:

Descoperă întreaga serie de clipuri video de învățare a limbii germane, aici: https://didacto.ro/lectii-online-gratuite-de-limba-germana-pentru-copii/

De asemenea, urmărește-ne și pe pagina de Facebook și YouTube pentru surse gratuite de limba germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?