Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Germana pentru cei mici – de ce e bine ca copilul tău să cunoască o limbă străină

Germanamici

Ce vei regăsi în articol:

Germana pentru cei mici va oferi copiilor oportunitatea de a studia și de a descoperi secretele acestei limbi de circulație internațională.

Totodată, aceștia vor avea parte de diverse beneficii, odată cu asimilarea unei noi limbi și vor dobândi abilități care le vor fi de folos în viitoare activități școlare și domenii de activare.

Germana pentru cei mici implică crearea unor legături strânse cu una dintre cele mai căutate limbi, în zilele noastre, dar și cu tradițiile și cultura poporului german.

Cum învață cei mici

germana pentru cei mici
Prin intermediul unor metode interactive și non-formale de lucru, copiii vor putea să învețe tainele unei limbi străine, în moduri plăcute și distractive.

Metode eficiente de învățare a unei limbi străine, pentru copii, sunt jocurile și activitățile atractive, care facilitează exersarea limbii atât în vorbire, citire, scriere, cât și în înțelegere. Tutorele și materialele de lucru vor fi ajutoarele copiilor pe parcursul procesului de învățare.

Germana pentru cei mici va fi mult mai accesibilă, dacă aceste metode de învățare vor fi puse în aplicare, atunci când vine vorba de modul de învățare al copiilor.

Importanța cunoașterii unei limbi străine pentru dezvoltarea copiilor
Germana pentru cei mici - de ce e bine ca copilul tău să cunoască o limbă străină 1
Athena Center dezbate subiectul importanței limbilor străine în procesul de creștere al copiilor și, prin urmare, este menționat faptul că acestea contribuie la dezvoltarea lor armonioasă din punct de vedere fizic, dar și emoțional.

Totodată, copiii ar trebui să învețe cel puțin o limbă străină, deoarece acestea au un rol important în dezvoltarea creierului.

Copiii asimilează mai ușor la vârste fragede, prin urmare, este recomandabil ca procesul de învățare al unei limbi străine să fie început cât mai devreme.

De asemenea, stimularea cerebrală constantă și timpurie va favoriza o capacitate intelectuală mai mare pe viitor.

Multitasking

Germana pentru cei mici - de ce e bine ca copilul tău să cunoască o limbă străină 2
Învățarea limbilor străine crește performanțele academice ale copiilor și favorizează implicarea lor în mai multe activități, în același timp. Multitasking-ul este o abilitate importantă dobândită în urma asimilării de limbi străine.

Copiii care învață constant limbi străine vor putea să organizeze mai ușor și eficient activitățile academice și vor avea predilecție spre memorarea mult mai rapidă a informațiilor, datorită activității mentale crescute în învățarea structurii gramaticale a unei limbi străine.

Germana pentru cei mici oferă posibilitatea de asimilare a unei gramatici complexe, care va prezenta mici provocări pentru copii, acest lucru contribuind la evoluția capacității cognitive a acestora.

Îmbunătățirea limbii native

Germana pentru cei mici - de ce e bine ca copilul tău să cunoască o limbă străină 3
Un alt aspect este faptul că limba maternă este îmbunătățită, odată cu procesul de învățare de limbi străine, al copiilor. Mulți oameni consideră limbile străine o piedică în recunoașterea și asimilarea corectă a limbii materne, însă acest lucru nu este adevărat.

Una sau mai multe limbi străine oferă copiilor capacitatea de a desluși mai bine tainele limbii natale, învățând cum trebuie să aprecieze complexitatea unei limbi.

Astfel, germana pentru cei mici va contribui la aprecierea critică atât a limbii germane și a altor limbi străine, cât și a limbii materne.

Multiculturalitate – o perspectivă mai amplă asupra vieții

Germana pentru cei mici - de ce e bine ca copilul tău să cunoască o limbă străină 4
Limbile străine aduc un aport semnificativ la dezvoltarea copiilor, din punct de vedere cultural. Aceștia învață să aprecieze multiculturalitatea și au o capacitate de empatie și înțelegere deosebită față de alte popoare, tradiții și tipuri de oameni. Asimilarea unei limbi străine le oferă copiilor oportunitatea de a-și forma o altă perspectivă asupra lumii.

Aceștia vor aprecia diversele situații din viața lor prin intermediul experienței culturale pe care limbile străine o facilitează. Copiii nu învață doar gramatica, vocabularul și modul de exprimare al unei limbi străine, ci și gândirea, viziunea asupra vieții a vorbitorilor nativi ai unei limbi străine anume.

Se va observa o adaptabilitate și o gestionare inedită a situațiilor, de către acești copii, crescuți în sfera limbilor străine.

Bineînțeles că, una sau mai multe limbi străine, de circulație internațională vor veni în ajutorul copiilor, atunci când aceștia se vor afla într-o altă țară, în schimburi de experiență, în diverse excursii cu scop educativ sau de relaxare.

Spre exemplu, germana pentru cei mici va putea construi gândirea și viziunea lor, acestea fiind bazate pe un set de valori specific cetățenilor germani: corectitudinea, punctualitatea, fermitatea.

Germana pentru cei mici va stimula spiritul practic, critic și promptitudinea în luarea de decizii, întrucât atât cultura germană, cât și regulile gramaticale și de formare a cuvintelor, în această limbă, denotă exactitate, rigurozitate.

Stimularea creativității

Germana pentru cei mici - de ce e bine ca copilul tău să cunoască o limbă străină 5
Creativitatea este un alt atu pe care învățarea de limbi străine îl oferă copiilor. Astfel, ei pot identifica diverse răspunsuri la cerințe, privind tema de reflecție din multiple perspective. Acest fapt se datorează tangențelor cu mai multe culturi și tipuri de gândire, dobândite în urma asimilării de limbi străine.

Mai mult, copii își dezvoltă gândirea critică, abstractă și analitică și sunt capabili să găsească, pentru un termen, reprezentări lingvistice în mai multe limbi.

Unde pot învăța copiii germană

Germana pentru cei mici - de ce e bine ca copilul tău să cunoască o limbă străină 6
Germana pentru cei mici este accesibilă atât în cadrul grădinițelor sau școlilor care dispun de profesori pregătiți pentru predarea acestei limbi străine, cât și prin intermediul centrelor lingvistice care oferă cursuri de germană în format fizic sau digital.

De asemenea, digitalizarea permite copiilor să acceseze diverse surse pe internet, cu ajutorul cărora pot asimila limba germană. Prin urmare, aceștia au oportunitatea de a vizualiza videoclipuri în germană sau lecții de germană pe youtube.

De asemenea, găsesc cu ușurință cărți și materiale de lucru, prin intermediul cărora iși pot exersa cunoștințele de limbă.

Didacto oferă cursuri de germană copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani, pregătindu-i de la un nivel începător spre un nivel avansat de limba germană.

Mai mult, Didacto organizează, în cazul în care cel puțin 4 copii se înscriu, un curs de germană introductiv gratuit, a cărui scop este experimentarea unui astfel de curs, inainte de achiziționarea propriu-zisă a acestuia.

Cursurile de germana pentru cei mici oferă interactivitate, colaborare, lucru în echipă și o dezvolatare personală armonioasă. Aceste cursuri de limba germană oferite de Didacto încep in luna Martie, urmând să se termine în luna Iunie. Pe parcursul acestei perioade, vor avea loc 24 de cursuri, cu durata de 1,5 h/ sesiune.

De asemenea, Didacto oferă ateliere conversaționale în limba germană pentru copiii cu vârste cuprinse între 8-14 ani. Aceste ateliere sunt menite să îmbunătățească abilitățile de exprimare orală ale copiilor, în limba germană.

Didacto pune la dispoziție atât ateliere pentru începători, cât și pentru cei care au un nivel mediu-avansat al limbii. Atelierele promovează germana pentru cei mici, se desfășoară în perioada 8 februarie – 18 iunie, în cadrul căreia vor avea loc 2 ateliere/ săptămână. Durata unui atelier de limbă germană este, de asemenea, 1,5 h.

Germana pentru cei mici se învață, așa cum am menționat mai sus, atât prin videoclipuri, filme în germană, cu subtitrare în limba română, cât și prin cărți destinate învățării acestei limbi.

Cărțile de povești sunt, de asemenea, o varianță atractivă, deoarce copiii pot asimila limba prin intermediul experiențelor unor personaje inedite.

Didacto vine în ajutorul celor doritori să învețe germană și le pune la dispoziție o gamă variată de articole și propuneri de cărți, care îi vor ajuta în descoperirea modalităților eficiente și interesante învățare a unei limbi străine.

Articole precum „Canale care te învață germana pe YouTube” sau “Germana pe mobil – 10 aplicații prin care poți învăța limba germană” oferă informații exacte și folositoare pentru procesul de învățare a limbii, din surse moderne și inovative.

Germana pentru cei mici – Cuprins pe scurt

Germana pentru cei mici - de ce e bine ca copilul tău să cunoască o limbă străină 7
Beneficiile pe care învățarea unei limbi străine le oferă copiilor sunt multiple, acestea exercitând infulență asupra următoarelor laturi: cognitivă, emoțională și socială. Copiii au parte de o dezvoltare armonioasă, atât mental, cât și fizic și se vor putea integra cu ușurință în diverse tipuri de societăți și spații culturale.

Limbile străine se pot asimila cu ajutorul unui mentor, dar și prin intermediul altor surse. Un caz particular este învățarea limbii germane pentru cei mici, Didacto sprijinind acest concept și venind în ajutorul copiilor cu ateliere conversaționale, cursuri de limba germană, cărți si articole în care sunt exprimate ideile și sfaturile unor oameni bine pregătiți, din punct de vedere profesional.

Participă la Didacto GRATUIT la un curs și atelier conversațional de germană online pentru a face cunoștință cu programele educaționale, metodele nonformale interactive și atractive pe care le folosim și cu trainerii noștri de germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?