Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Germană online pentru copii – resurse educaționale pentru 4 categorii de vârstă

germana online pentru copii

Ce vei regăsi în articol:

Copiii au extraordinara abilitate de a dobândi rapid și eficient un set complex de cunoștințe lingvistice. Dar cât de ușor este să-ți înveți copilul limba germană? Și care ar fi cele mai utile resurse pentru a învăța germană online pentru copii? Un lucru este sigur: un început timpuriu în descoperirea limbilor străine poate aduce multe beneficii și oportunități. Copiii bilingvi tind să învețe mai bine, au abilități de lectură mai avansate, mai multă încredere și un simț complex al lumii în care trăim, cu toate țările și culturile sale.

Cunoașterea limbii germane are numeroase avantaje. Există aproximativ 228 de milioane de vorbitori de germană în întreaga lume, ceea ce face germana a zecea cea mai vorbită limbă. Mai mult decât atât, Germania este a patra economie din lume, încurajând performanța și inovația. Există o largă varietate de resurse de germană online pentru copii pe care le poți folosi pentru a te asigura că cel mic se bucură de toate beneficiile unui vorbitor de limba germană. În acest articol, ne vom îndrepta atenția către diverse resurse, organizate pe categorii de vârstă.

Germană online pentru copii - resurse educaționale pentru 4 categorii de vârstă 1

Germană online pentru copii mici și bebeluși

Niciodată nu este prea devreme pentru a începe să înveți o limbă străină. Dacă îți dorești să crești un copil bilingv, îl poți expune la limba germană chiar din primele luni de viață, prin ascultarea unor melodii sau cântece de leagăn în germană. Bebelușii pot distinge între diferite limbi de la vârsta de doar șapte luni, datorită unor calități precum tonul și durata sunetului, iar suportul melodic creează o atmosferă liniștitoare care stimulează dezvoltarea cerebrală.

Există o multitudine de cântece germane potrivite pentru bebeluși. Canalul de YouTube „Sing mit mir” (Cântă cu mine) propune o gamă largă de melodii și cântece de leagăn pentru copii, toate în limba germană. Canalul are trei liste de redare diferite, potrivite pentru orice ocazie: Rime pentru copii, Cântece de leagăn și Colinde de Crăciun. Spotify este, de asemenea, o resursă accesibilă, cu un portofoliu diversificat de cântece în germană destinate celor mici.

Germană online pentru copii cu vârste între 2 și 5 ani

Vârsta de 3 ani reprezintă un prag optim pentru a începe studiul unei limbi străine și pentru a explora mai multe resurse de germană online pentru copii. Acest lucru se datorează faptului că cei mici sunt echipați cu abilitățile cognitive necesare pentru a mima sunete noi și a învăța noi pronunții. Lecțiile de limbă străină pot fi informale, integrate chiar și în timpul de joacă al copilului tău. Alături de expunerea la cântece în limba germană, acum este un moment bun pentru a introduce desenele animate în limba germană.

„Die Sendung mit der Maus” (Emisiunea cu șoarecele) este una dintre cele mai populare animații germane pentru copii din toate timpurile. Lansată în 1971, emisiunea cuprinde atât segmente umoristice, cât și secvențe informative, care îi învață pe copii lucruri utile în viața de zi cu zi. Experiența de vizionare a emisiunii poate fi completată de o vizită pe site-ul dedicat, unde poți găsi numeroase jocuri și activități interactive. Poți descoperi mai multe resurse distractive de germană online pentru copii citindarticolul nostru, unde îți recomandăm 5 desene animate în germană pentru începători.

Germană online pentru copii între 5 și 10 ani

Începând cu vârsta de 5 ani, poți valorifica o și mai mare varietate de resurse online în cadrul procesului de învățare al celui mic. Poveștile în limba germană reprezintă o variantă potrivită pentru a începe să-i prezinți copilului tău literele specifice limbii germane, dar și pentru a-l obișnui cu un nivel mai înalt de construcție a frazei. Pentru a te ajuta să navighezi diversitatea de povești în limba germană pentru copii disponibile online, ți-am pregătit un articol cu 5 recomandări de lectură.

O altă resursă excelentă pentru această categorie de vârstă sunt aplicațiile mobile destinate studiului limbii germane. Dacă copilul tău este obișnuit cu utilizarea unui dispozitiv mobil, îl poți îndruma în folosirea unor aplicații educative precum Duolingo, cea mai populară platformă de limbi străine. Aplicația are o interfață prietenoasă și funcționează pe un sistem bazat pe recompense. Concepută atât pentru copii, cât și pentru adulți, Duolingo își propune să ajute la dezvoltarea vocabularului de bază și a abilităților gramaticale.

Germană online pentru copiii cu vârste peste 10 ani

După împlinirea vârstei de 10 ani, când copilul tău a acumulat deja un set diversificat de cunoștințe de limba germană, poți utiliza resursele educaționale amintite mai sus, dar la un nivel superior. De exemplu, poveștile pentru copii pot fi acum înlocuite de nuvele și romane în limba germană, scrieri care necesită o investiție de timp considerabilă, cu un vocabular mai avansat și cu construcții gramaticale complexe. „Die unendliche Geschichte” (Poveste fără sfârșit) de Michael Ende reprezintă o variantă demnă de luat în considerare, remarcându-se prin povestea palpitantă și plină de suspans, construcția reușită a personajelor și dialogul autentic.

În aceeași etapă a copilăriei, desenele animate pot fi suplinite de un serial în limba germană prietenos cu audiențele tinere, precum Kommissar Rex (Detectivul Rex). Serialul austriac este o îndrăgită dramă în care un polițist proaspăt divorțat face echipă cu un câine polițist pentru a rezolva crimele din Viena. Rex este vedeta serialului, un ciobănesc german inteligent care poate adulmeca substanțele interzise, debloca ușile și care pare să fie întotdeauna cu câțiva pași înaintea membrilor umani ai echipei de poliție.

De asemenea, în această perioadă copilul tău poate descoperi și clipuri educative, captivante, create special pentru diverse topicuri conversaționale. Spre exemplu, iată cum poate învăța copilul tău despre fructe și legume, în limba germană:

Mai multe lecții video pentru cel mic, te așteaptă pe site-ul nostru: Lectii-online-gratuite-de-limba-germana-pentru-copii.

Concluzii

Copilăria este o etapă a vieții caracterizată de curiozitate, creativitate și de o dorință continuă de a descoperi secretele lumii. De aceea, e important să îți cultivi toate resursele și oportunitățile educaționale disponibile, pentru a te asigura că copilul tău are parte de o dezvoltare armonioasă și completă. În ceea ce privește dobândirea unor cunoștințe lingvistice cu ajutorul instrumentelor de germană online pentru copii, succesul procesului de învățare derivă din perseverență și disciplină. Expunerea continuă a celor mici la resursele corespunzătoare vârstei lor îi va ajuta să învețe mai repede și mai ușor una dintre cele mai populare limbi străine la nivel mondial.

Alături de resursele de învățare folosite acasă, într-un context informal, e important ca, de la o anumită vârstă, să luați în considerare un proces educațional structurat, în cadrul unui curs de germană online pentru copii. La Didacto, vă oferim atât ateliere conversaționale de limba germană, desfășurate în format online și fizic, la Cluj-Napoca, cât și un curs de germană online pentru copii. Poți încerca în mod gratuit toate cele trei variante de învățare, pentru a descoperi opțiunea potrivită pentru obiectivele educaționale ale copilului tău.

Pentru mai mult sprijin și ajutor, aruncați o privire asupra a peste 90 de lecții video gratuite de germană pentru copii.

Germană online pentru copii - resurse educaționale pentru 4 categorii de vârstă 2
cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?