Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Edutainment: 5 filme care fac educația online distractivă

educatia online distractiva

Ce vei regăsi în articol:

Conceptul de „edutainment” denumește un proces de învățare hibrid care împletește educația și distracția. Edutainment, sau educația online distractivă, are scopul de a atrage și menține atenția cursanților prin implicarea activă a emoțiilor lor. În mare măsură, acest proces educațional se bazează pe materiale vizuale atractive, tehnici conversaționale asemănătoare jocurilor și o abordare pedagogică informală.

Filmele educative pentru copii reprezintă una dintre cele mai accesibile forme ale edutainmentului, aflându-se la intersecția dintre petrecerea distractivă a timpului liber și învățarea informală. Animațiile cu scop educativ ating o largă varietate de subiecte și competențe, de la prietenie, familie și gestionarea sănătoasă a sentimentelor până la idei cu tente științifice. Prin temele abordate și mesajele transmise, aceste filme reușesc să rezoneze cu privitorii de toate vârstele, desenând zâmbete pe chipurile copiilor și părinților deopotrivă.

educatia online distractiva

1) Întors pe dos – inteligența emoțională în limbajul copiilor

edutainment

Lansat în anul 2015, acest film de animație urmărește călătoria palpitantă a unei preadolescente în tărâmul adesea copleșitor al sentimentelor. Emoțiile cel mai adesea trăite de cei mici, bucuria, tristețea, furia, dezgustul și frica, sunt întruchipate în cinci personaje adorabile, care conduc firul narativ și „trag sforile” din creierul protagonistei. Intriga filmului este palpitantă și ușor de urmărit, iar dialogul plin de substanță dintre personaje, situațiile amuzante și efectele vizuale fascinante vor capta cu siguranță atenția copiilor.

Mesajul filmului este unul cu adevărat pozitiv, fiind subliniată importanța acceptării tuturor sentimentelor și, mai ales, a exprimării acestora. Abilitatea de a înțelege și de a gestiona emoțiile care apar în viața de zi cu zi reprezintă un element cheie al dezvoltării armonioase a copiilor. De aceea, vizionarea unor asemena filme constituie nu numai o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber, ci și un bun exemplu pentru felul în care educația online distractivă reușește să transmită idei valoroase.

2) Wings of Life – un minunat documentar pentru copii

Edutainment: 5 filme care fac educația online distractivă 1

Documentarul „Wings of Life”, lansat de Disney cu ocazia Zilei Pământului, explică importanța florilor și a celor mai mari polenizatori ai lumii: albinele, păsările, liliecii și fluturii. Povestit de Meryl Streep, documentarul urmărește călătoria acestor viețuitoare, care pot parcurge distanțe uimitoare pentru a poleniza o floare foarte specifică. Imaginile surprinse în mijlocul naturii sunt de-a dreptul superbe, iar calitățile de povestitor ale iubitei actrițe reușesc să capteze și să mențină atenția spectatorilor.

Documentarul ale toate calitățile necesare pentru a trezi interesul copiilor în ceea ce privește fascinanta lume a științelor naturii. Alegând să îl utmăriți alături de cei mai mici membri ai familiei, veți descoperi că educația online distractivă depășește sfera aptitudinilor „soft”, oferind o perspectivă valoroasă asupra unor arii de interes diverse.

3) În căutarea lui Dory – o poveste despre prietenie și familie

Edutainment: 5 filme care fac educația online distractivă 2

După succesul răsunător al mult îndrăgitului film animat pentru copii, „În căutarea lui Nemo”, studioul Pixar a venit, 13 ani mai târziu, cu o continuare de excepție. „În căutarea lui Dory” urmărește aventurile unui adorabil peștișor albastru care, în ciuda problemelor sale grave de memorie, străbate oceanele lumii pentru a fi reunit cu familia demult pierdută. Firul narativ plin de surprize și personajele construite cu măiestrie transformă vizionarea acestei animații într-o experiență cu totul inedită.

Filmul reușește să transmită un mesaj puternic despre importanța familiei și a prietenilor, dar și despre perseverență, curaj și sinceritate. Urmărind animația, spectatorii de orice vârstă vor dobândi o nouă perspectivă asupra relației cu cei din jur, dar și asupra relației cu sinele. „În căutarea lui Dory” reprezintă, astfel, un adevărat testimonial al modului în care educația online distractivă reușește să dezvolte competențele sociale și emoționale ale celor mici.

4) Fantasia – un clasic atemporal

Edutainment: 5 filme care fac educația online distractivă 3

Lansat în anul 1940, „Fantasia” este un film animat de o relevanță deosebită chiar și în ziua de astăzi. Această producție cinematografică lipsită de dialog poate fi descrisă ca o compilație de povestiri scurte, încântătoare din punct de vedere vizual, care se desfășoară pe tonul celor mai importante compoziții muzicale din secolul al XVIII-lea și al XIX-lea. Comunicarea dintre personaje realizându-se exclusiv prin gesturi și expresii, cei mici au ocazia să completeze poveștile cu ajutorul propriei imaginații.

„Fantasia” le oferă copiiilor de toate vârstele oportunitatea de a petrece timp de calitate în fața ecranului și de a descoperi, în același timp, dragostea pentru muzică. Prin frumoasa armonie dintre coloana sonoră și efectele vizuale, acest film animat stimulează pozitiv creativitatea și imaginația privitorilor, sprijinind educația online distractivă!

5) Up – Deasupra tuturor – o perspectivă înălțătoare asupra vieții

Edutainment: 5 filme care fac educația online distractivă 4

În acest film de-a dreptul înălțător, cei de la Pixar abordează aspecte mai curând triste ale vieții, precum bătrânețea, decesul și boala, dintr-o perspectivă plină de optimism și încredere. Dorind să onoreze amintirea soției sale, protagonistul producției, un bătrânel morocănos, pornește într-o grandioasă aventură alături de un simpatic cercetaș și o grămadă imensă de baloane cu heliu.

Umoristic și emoționant, acest film educativ destinat copiilor îi va face pe spectatorii de toate vârstele să se gândească la sensul vieții, al iubirii și al prieteniei. „Up – Deasupra tuturor” își merită cu desăvârșire locul pe ecranul televizorului în timpul unei seri de film alături de familie, profitând cu toții de educația online distractivă!

Concluzii

Edutainmentul vine ca o completare firească la educația tradițională, făcând educația online distractivă. Prin implicarea emoțională a copilului în procesul educațional, se creează o conexiune deosebită, iar învățarea devine o metodă plăcută de petrecere a timpului liber. În articolul „Edutainment – despre cum arta poate revoluționa educația”, Irina Bălan vorbește despre felul în care „beneficiile artei în educaţie au bătaie pe termen lung și au început de curând să fie apreciate și înțelese de către profesori, artişti, instituţii culturale, părinţi şi, nu în ultimul rând, de către copii”. Educația online distractivă poate constitui, așadar, piatra de temelie a unui mecanism eficient și sustenabil de învățare.

Învățarea tradițională și educația online distractivă reprezintă două elemente importante ale formării celor mici, care pot fi armonios completate de cele mai moderne metode de învățare online. Cursurile și atelierele online de limbi străine reprezintă o componentă a educației care, alături de învățarea offline și edutainment, contribuie la dezvoltarea sănătoasă a copiilor de toate vârstele.

La Didacto, vă oferim un spațiu sigur și stimulativ în care copilul dumneavoastră să își poată atinge obiectivele lingvistice și educaționale. Participați la cursurile și atelierele noastre demonstrative gratuite de limba germană sau franceză și descoperiți felul în care educația online distractivă poate fi aplicată în învățarea celor mai răspândite limbi străine.

Iar dacă încă nu ești convins de avantajele pe care le poate aduce educația online distractivă, îți propunem acest articol în care am dezbătut argumentele pro și contra ale acestei forme de educație.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?