Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Despre parenting – sfaturi și recomandări

despre parenting

Ce vei regăsi în articol:

Rolul de părinte este unul dintre cele mai provocatoare și satisfăcătoare roluri pe care o persoană le poate asuma. De la trăitul de nopți nedormite și timpul alocat creșterii copilului, la ghidarea dezvoltării sociale și emoționale a unui copil, părinții au o influență profundă asupra vieții copiilor lor, astfel că sfaturile despre parenting pot fi oricând folositoare.

Despre parenting

În timp ce experiența fiecărui părinte este unică, există anumite adevăruri universale și cele mai bune practici care pot ajuta indivizii să navigheze prin complexitățile parentingului. În acest articol, vom explora unele dintre principalele strategii și insighturi care pot ajuta părinții să cultive o relație fericită, sănătoasă și împlinitoare cu copiii lor. Indiferent dacă sunteți un părinte nou sau unul cu niște ani de experiență, puteți învăța oricând lucruri noi din articole despre parenting.

Parentingul – o responsabilitate individuală?

A fi părinte nu e o calitate înnăscută și, din păcate, nimeni și nicăieri nu ne învață lucruri ideale și actuale despre parenting. Se crede că ne vom descurca singuri cu asta – la urma urmei, cândva, părinții nu aveau nevoie de o astfel de pregătire și își educau copii așa cum știau, indiferent că vorbim despre jocuri sau alte modalități eficiente de parenting. Dar atunci lumea a fost mai simplă, astfel că alături de părinți, la educarea celor mici au participat tot mai mult și bunicii.

În cele din urmă, într-un fel, întreaga societate a fost responsabilă pentru creșterea, educația și, în general, pentru formarea unei perspective de viață în vremurile de demult – ideologiile, liniile directoare și valorile dominante. Acum nu există nimic asemănător și aproape – fiecare, în întregime și complet, își alege propriul destin.

Desigur, creșterea unui copil rămâne un proces strâns legat de timpul și disponibilitatea părinților. Părintele își dorește să crească un copil independent și ambițios, însă fără să simtă că își pierde cumpătul și îl pedepsește pe cel mic în moduri pe care le regretă. Să fii parinte nu este ușor, însă tocmai din acest motiv cursurile și articolele noastre despre parenting îți vor fi de ajutor.

Despre parenting în cadrul cursurilor

Astfel, pentru că știm cât de mult contează relațiile părinte-copil atât pentru evoluția individuală, și, pe lângă activitățile pe care le poți realiza acasă cu cel mic, am decis să organizăm un curs despre parenting pentru părinții care se află în diferite situații de vulnerabilitate: familie cu venituri minime, familie cu un singur părinte, părinte șomer de lungă durată, părinte cu dizabilități, părinți de etnie romă etc. În cadrul acestui curs, părinții au învățat cum să controleze situațiile dificile și comportamentele nedorite ale copilului tău și cum să dezvolte și să mențină o relație pozitivă cu acesta. Scopul cursului despre parenting a fost promovarea de practici parentale pozitive și relații sănătoase părinte-copil.

Pentru participarea la aceste întâlniri, a fost nevoie ca părinţii să perceapă beneficiile directe ale sesiunilor, cum ar fi, de exemplu, faptul că vor învăţa cum să îşi rezolve dificultăţile pe care le au în gestiunea anumitor comportamente ale copiilor sau că vor învăţa cum să optimizeze dezvoltarea cognitivă, socială și emoţională a copilului.

Cursul s-a desfășurat în perioada decembrie 2022- ianuarie 2023, la sediul întreprinderii sociale Centrului Didacto, în orașul Cluj-Napoca. Întâlnirile au avut loc saptamanal cu o durata de aproximativ 2-3 ore. 

Despre Didacto și alte programe desfășurate

Suntem o întreprindere socială acreditată din vara anului 2021, iar acesta nu este primul program desfășurat pentru persoanele aflate în diferite categorii defavorizate. Astfel, puteți citi și despre programul social pentru 10 familii care a avut loc în Sighișoara, alături de Asociația Umanitară Sf. Nicolae sau despre activitățile nonformale desfășurate de Centrul Didacto la 5 case de copii din Cluj-Napoca.

Despre parenting

Dacă educația copilului tău este una dintre prioritățile tale, te invităm să citești și alte articole Didacto despre parenting și nu numai, precum cadouri prin care să sprijini călătoria educațională a acestuia sau sfaturi pentru o relația sănătoasă a celui mic cu lumea internetului. De asemenea, pentru a afla mai multe despre cum copilul tău poate avea o vară distractivă și educativă, citește despre Taberele pentru copii în germană.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?