DESPRE NOI

Cine suntem și ce ne recomandă în susținerea activităților educaționale pe care le desfășurăm?

Membrii Didacto, cunoscuți până de curând prin acțiuni marca Gutenberg, au o experiență de 11+ ani în domeniul proiectelor educaționale în limba germană, atât pentru copii cât și tineri. Activitatea noastră a pornit în cadrul unor organizații de liceu și facultate, urmând ca mai apoi să dezvoltăm propriile noastre proiecte la nivel local, național și internațional.

De-a lungul anilor, ne-am adus aproape o comunitate formată din peste 33.000 copii și tineri, alături de care am crescut și am reușit să schimbăm mentalități în ceea ce privește sistemul educațional din România. 

teacher-helping-her-student-learn
back-to-school.jpg
girl-doing-homework-or-online-education-.jpg
Look how interesting it is

Ce reprezintă DIDACTO?

Didacto reprezintă un nouă etapă a metamorfozei sistemului educațional din România, un proiect ambițios care va contribui intens la schimbarea paradigmei asupra metodelor de predare și învățare destinate elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceu. 

Astfel, toate activitățile noastre au la bază încurajarea și îndrumarea participanților în drumul lor spre atingerea obiectivelor pe care și le propun. Un loc sigur și primitor pentru orice copil, cu metode de învățare interactive și participative.  

Ce ne recomandă

Cei peste 11 ani în domeniul proiectelor educaționale pentru copii și tineri, au atras cu sine proiecte centrate pe educație non-formală și o experiență vastă în organizarea și livrarea de experiențe educaționale calitative.
Dacă ai orice fel de întrebări pentru noi, pe care dorești să ni le adresezi, despre noi ca echipă sau despre activități, îți stăm cu drag la dispoziție.

Traineri de calitate
Excelență în servicii
Mentalitate de creștere
Comunități fericite

Facilitatori educaționali la proiectele noastre

Faceți cunoștință cu trainerii noștri minunați, care reușesc să facă din fiecare lecție, atelier sau tabără o experiență memorabilă pentru copilul tău.

Ana Bednar

Trainer de germană

Ana a absolvit 12 ani de școală cu predare a limbii germane drept limbă maternă, obținând și certificatul de limba germană DSD – nivel C1. Este absolventă a Universității Babeș-Bolyai, a Facultății de Studii Europene și Relații Internaționale, la linia germană de studiu. Ana a participat la numeroase programe de formare, deținând cea mai mare acreditare pentru lucrător de tineret din Germania. A facilitat în ultimii 3 ani peste 100 de ore de seminarii și workshopuri în cadrul a numeroase proiecte de tineret și programe educaționale, în limba germană sau limba română, pentru copii, tineri, cadre didactice și lucrători de tineret.

Corina Nițu

Trainer de germană

Corina studiază interpretare de conferință în limbile română, germană și franceză la master la Universitatea din Viena. Limbile străine și activitățile educaționale în limba germană susținute unor grupuri de vârstă variate, de la 6 până la 25+ ani, i-au solicitat acesteia expertiză pe care a dobândit-o prin diverse programe de formare pentru traineri în domeniul educației non-formale.

Ștefana Rarău

Trainer de germană

Ștefana a absolvit 12 ani de școală cu predare a limbii germane drept limbă maternă, obținând și certificatul de limba germană DSD – nivel C1. A participat în fiecare an de liceu la faza națională a Olimpiadei de Limba Germană Maternă, obținând locul 1, 2, respectiv 3. Ștefana este absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educație a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și actualmente studentă la Master în cadrul aceleiași facultăți. A fost coordonator și formator în cadrul a numeroase proiecte de tineret și programe educaționale, susținute în limba germană pentru copii și tineri, cu vârste între 6 și 25+ de ani.

Evelyn Berekmeri

Trainer de germană nativ

Evelyn s-a născut în Germania și a locuit acolo peste 10 ani. Aceasta a decis să se întoarcă în România, unde a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice în limba germană. Pe parcursul anilor de facultate, Evelyn a oferit meditații de germană, lucru care i-a plăcut foarte mult.

Diana Holzer

Trainer de germană nativ

Diana s-a născut și a crescut in Germania, unde a crescut bilingv, părinții ei fiind de origine română. După ce a terminat liceul, a decis sa vina la facultate in Cluj, unde a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice in limba germană. Cu 4 ani de experiență in meditații pentru elevi la limba germana, precum și trainer la tabere de germană, Diana își dorește sa dea mai departe cunoștințele ei de vorbitor nativ.