Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Cursuri online gratuite pentru copii – 10 super resurse

10 super resurse

Ce vei regăsi în articol:

Cursuri online gratuite – Educație și cursuri online gratuite

Cursuri online gratuite pentru copii – în societatea contemporană, sunt accesibile oricui și pot fi accesate oricând! Există deja multe instrumente ajutătoare pentru învățământul la distanță (în afara structurilor instituționale) cum ar fi resursele educaționale deschise sau platformele de învățare electronică, instrumente care devin din ce în ce mai solicitate. În acest context, le revine părinților și profesorilor sarcina de a-i încuraja pe copii și tineri să fie autodidacți.

Tot la dispoziția tinerilor sunt puse surse nelimitate de cursuri online gratuite pentru copii, platforme cu conținut video, biblioteci online etc., prin care se promovează exemple pozitive din viața reală despre cum un individ poate influența parcursul vieții prin educare continuă. Părinții, cadrele didactice sau alte persoane din viața copilului care își iau din timpul lor și participă la cursuri online gratuite pentru a-și dezvolta continuu competențele reprezintă exemple în acest sens.

 

cursuri online gratuite pentru copii

De obicei, prin continuitate educațională se înțelege activitate educativă în mediul formal (instituții de învățământ) după primirea educației de bază. În societatea noastră, însă, educația a dobândit o nouă dimensiune. Disponibilitatea de timp, mobilitatea, independența față de locul de desfășurare și multe alte motive stau la baza apariției necesității de a crea experiențe educative și acasă, la locul de muncă sau în locuri mai puțin convenționale. Nevoia de a avea la dispoziție surse online de învățare este, astfel, în continuă creștere.

În articolul de față puteți găsi o selecție de cursuri online gratuite pentru copii oferite de universități cu prestigiu din lume, cursuri în domenii precum: psihologie, educarea copiilor, predare și învățare. Cursurile online gratuie menționate mai jos sunt destinate părinților care vor să-și înțeleagă mai bine copilul, să aprofundeze relația cu acesta și să parcurgă, în paralel, teoria bazelor psihologiei. Totuși, nu doar părinții reprezintă grupul țintă al acestor cursuri, ci și educatorii și cei care facilitează procesul de învățare (cadre didactice, formatori, lucrători de tineret, animatori etc.).

Aceste domenii de care se ocupă cursurile de mai jos numite sunt foarte importante pentru progresul profesional și personal al educatorilor, dar sunt importante și pentru eficientizarea procesului de dezvoltare a copiilor și elevilor. Părinții și profesorii sunt responsabili de educația și modelele de viață pe care le emană celor din jurul lor (copiilor) deoarece aceste modele sunt primele din viața oricărui copil. Un bun exemplu de materiale gratuite sunt cursurile pe care le oferm noi, pentru limba franceză și germană

Cursuri online gratuite (mai ales) pentru părinți: EDUCAREA COPIILOR și PSIHOLOGIE

 

Cursuri online gratuite pentru copii - 10 super resurse 1

Everyday Parenting: The ABCs of Child Rearing (Educarea copiilor de zi cu zi: ABC-ul creșterii copiilor)

Curs online gratuit oferit de: University of Pennsylvania

Acest curs oferă acces la un set de instrumente și tehnici de schimbare a comportamentului care vă vor ușura zilele tipice petrecute acasă, în timp ce veți dezvolta comportamentele pe care doriți să le vedeți la copilul dumneavoastră. În cadrul lecțiilor se oferă demonstrații și instrucțiuni pas cu pas pentru a vă îmbunătăți cursul de acțiune, atât cu copiii, cât și cu adolescenții. Printre altele, veți descoperi și că simple modificări ale tonului vocii și ale exprimării pot duce la un nivel mai ridicat de conformare din partea copiilor. Cursul aduce, de asemenea, lumină asupra multor preconcepții greșite ale părinților și asupra metodelor ineficiente pe care aceștia le folosesc de obicei.

Punctul central este practica. Să cunoști strategiile nu este suficient, acestea trebuie și aplicate pentru obținerea recompenselor dorite. Chiar și utilizarea tehnicilor în mod temporar poate duce la schimbări comportamentale permanente. Nu excludem cazul în care tehnicile de educare pe care le folosiți sunt în regulă și dau randament, dar dacă aveți orice fel de frustrări în urma procesului de educare al copilului dumneavoastră, sau dacă doriți să vă îmbunătățiți metodele de lucru în modelarea comportamentului copilului, aceste videoclipuri sunt un ghid foarte util.

 

Cursuri online gratuite pentru copii - 10 super resurse 2

Introduction to Family Engagement in Education (Introducere în implicarea familiei în educație)

Curs online gratuit oferit de: Harvard University

Acest curs scoate în evidență importanța implicării familiei în succesul elevilor și al școlilor. Cursul face o cercetarea asupra legăturii dintre implicarea familiei și rezultatele educaționale mai bune. Se discută, în cadrul unor interviuri, cu cercetători, educatori, elevi și familii în legătură directă cu acest subiect.

Cursul descrie activitățile familiale și comunitare care sprijinesc învățarea și dezvoltarea copiilor. Este înglobat, de asemenea, parteneriatul și responsabilitatea comună dintre acasă și școală. Acest parteneriat este, de altfel, esențial pentru creșterea performanțelor școlare; acesta este recunoscut, de asemenea, ca un element integrant pentru perfecționarea practicilor educatorilor. 

 

Cursuri online gratuite pentru copii - 10 super resurse 3

Introduction to Psychology (Introducere în psihologie)

Curs online gratuit oferit de: Yale University

Care este cea mai mare frică a oamenilor? Ce semnifică visele pe care le avem? Suntem rasiști prin natură? Ce ne aduce fericirea? Ce determină și care sunt soluțiile pentru bolile mintale? Cursul de față încearcă să răspundă acestor întrebări, dar și multor altora. Se oferă o imagine de ansamblu asupra studiului științific al gândirii și comportamentului. Sunt abordate subiecte precum memoria, luarea deciziilor, comunicarea, percepția, învățarea, persuasiunea, comportamentul social, emoțiile etc. Se analizează, ulterior, modul în care aceste mecanisme funcționează la copii, cum diferă ele de la om la om, cum sunt memorate în creier și cum se pot pierde din memorie din cauza bolilor sau din cauza rănilor.

 

Cursuri online gratuite pentru copii - 10 super resurse 4

Foundantions of Positive Psychology (Fundamentele psihologiei pozitive)

Curs online gratuit oferit de: University of Pennsylvania

Această universitate mai sus numită, în colaborare cu Dr. Martin E. P. Seligman, pune la dispoziție un curs de specializare care se desfășoară în 5 module – toate fiind cursuri online gratuite pentru copii. Cursurile oferă studiul unei cercetări din domeniul psihologiei pozitive, teorii cheie din această ramură, precum și oportunități de punere în practică a celor învățate. Cele 5 module sunt următoarele: Știința vizionară a Dr. Martin E. P. Seligman, Aplicații și intervenții cu Dr. James Pawelski, Caracter, perseverență și metode de cercetare cu Dr. Angela Duckworth și Dr. Claire Robertson-Kraft, Capacitate de adaptare și rezistență cu Dr. Karen Reivich și un proiect practic despre Construirea vieții pentru bunăstare cu Dr. Martin E. P. Seligman.

 

Cursuri gratuite online (mai ales) pentru profesori: ÎNVĂȚARE, EDUCARE ȘI PREDARE

Cursuri online gratuite pentru copii - 10 super resurse 5

Leaders of Learning (Liderii învățării)

Curs online gratuit oferit de: Harvard University

Cu toții deținem teorii implicite și explicite despre învățare. Ele se reflectă în modul în care învățăm și în care ne raportăm la leadership și învățare (learn to learn). În acest prim curs din seria de cursuri online gratuite pentru copii recomandate pentru educatori veți identifica și – mai apoi – dezvolta propria teorie a învățării și, totodată, veți afla cum se încadrează aceasta în peisajul schimbător al învățării. Se dezbate procesul de învățare din lumea mare și largă, nu doar din cadrul școlii. Sistemul educațional suferă mari transformări, iar aceste transformări se vor perpetua și în deceniile următoare. Ce învățăm, de ce învățăm, de unde învățăm și mai apoi cum învățăm; toate aceste întrebări vor fi reevaluate. Se oferă, în cadrul acestui curs, noi perspective asupra învățării, leadershipului și structurii organizaționale, iar cursanții sunt ajutați să-și însușească instrumentele prin care care pot eficientiza, pe viitor, procesul de învățare.

 

Cursuri online gratuite pentru copii - 10 super resurse 6

Understanding Classroom Interaction (Înțelegerea interacțiunii la clasă)

Curs online gratuit oferit de: University of Pennsylvania

V-ați întrebat vreodată de ce unele discuții de la clasă provoacă pentru elevi atât de mult entuziasm, iar altele sunt pentru aceștia ca niște interogatorii care nu se mai termină? De ce unii copii au mereu răspunsul pregătit, dar alții nu îndrăznesc să vorbească, chiar dacă au răspunsul în minte. De ce nu provoacă haz, în rândul copiilor, glumele făcute de profesor? Ce rol ar trebui să aibă în interacțiunea din clasă multilingvismul? Cursul de față oferă tuturor cadrelor didactice (de la toate nivelurile și domeniile de învățământ) ajutor în rezolvarea acestor dileme, precum și sfaturi pentru comunicarea din clasă. Fiecare lecție prezintă tehnici și concepte fundamentale despre discursul în clasă și propune un set de instrumente ajutătoare care promovează reflecția critică asupra practicilor pedagogice.

 

Cursuri online gratuite pentru copii - 10 super resurse 7

Teaching&Learning in the Diverse Classroom (Predare și învățare în clase diversificate)

Curs online gratuit oferit de: Cornell University

Cursul se concentrează pe învățământul superior din SUA, pe cadrul incluziv pe care acesta îl creează și pe explorarea tehnicilor de învățare într-un mediu social divers. Cursul este ancorat în experiențele studenților dar și ale cadrelor didactice și ne invită să aruncăm o privire la ceea ce înseamnă cursuri incluzive și practici pedagogice centrate pe studenți, practici care faciliteze învățarea făcând abstracție de diversitatea culturală și să facă eforturi în crearea sentimentului de apartenență și implicare pentru fiecare student.

 

Cursuri online gratuite pentru copii - 10 super resurse 8

Learning to Teach Online (Învățând predarea online)

Curs online gratuit oferit de: UNSW Sydney

Cursul este destinat acelor educatori care sunt gata să își adapteze metodele cursurile prin utilizarea mai bună a tehnologiilor ce vin în sprijinul educației – fie exclusiv online, fie în contextul cursurilor cu predare mixtă (”blended courses”). Cursul oferă informații sustrase de la oameni cu o vastă experiență în tehnologiile online.

Integrarea acestor tehnologii online în cursurile predate reprezintă o provocare și procesul poate fi unul destul de dificil. Indiferent de nivelul de experiență al educatorului sau de tipul de tehnologie care se dorește a fi implementată, cursul de față pe atuurile didactice ale acestuia și pe găsirea unei abordări potrivite – pentru educator, pentru cursanți și pentru cadrul educațional al acestora. Acest curs ghidează participanții prin itinerariul înțelegerii modului în care tehnologiile online pot îmbunătăți proiectarea cursurilor online gratuite sau plătite. Cursanții sunt încurajați, de asemenea, să reflecteze asupra propriilor activități de învățare online, evaluare sau resurse puse la dispoziție.

Recomandări suplimentare de învățare online, prin cursuri online gratuite pentru copii

Este foarte important să luați în calcul, în cadrul învățării online, și însușirea unei limbi străine, fie pentru dvs., fie pentru copilul sau elevul dumneavoastră. Astfel, la capitolul cursuri online gratuite pentru copii, vă recomandăm cursul gratuit de germană oferit de Didacto.

De asemenea vă dăm ocazia să vă lămuriți în legătură cu necesitatea digitalizării educației citind următorul articol: Educația digitală în 2021.

Multe alte articole interesante, cât și cursuri de limbă germană sau tabere de socializare (dar și de educare) pentru copilul dvs. puteți găsi pe site-ul nostru.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?