Tel: +40 752 822 373

Cel mic e pe Lista Moșului, hai să-i iei cadoul!
Reduceri de până la 1000 de lei la cursuri, active:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Curs online copii – Abilități pe care le dobândește copilul tău la cursurile online

ce abilitati se dobandesc la cursurile online

Ce vei regăsi în articol:

Un curs online copii reprezintă o abordare nouă în materie de educaţie online şi o oportunitate pentru copilul tău de a îşi dezvolta abilităţile pe mai multe planuri. Probabil că mulţi dintre cititorii acestui articol nici nu s-ar fi gândit că nu va mai fi nevoie să se preocupe de cine o să ducă copilul la şcoală.

Dacă ne gândim la beneficiile pe care cursurile online pentru copii le oferă, probabil că pandemia nu este cel mai rău lucru care s-a putut întâmpla. Deşi părerile părinţilor, profesorilor şi ale elevilor sunt împărţite între beneficiu şi dezavantaj, un lucru este cert, educaţia într-o clasă obişnuită nu este posibilă în contextual actual al răspândirii virusului.

Fiecare schimbare vine şi cu o oportunite bună de a inova ceva ce nu se credea a fi pus în practică până de curând. Datorită evoluţiei tehnologiei, educaţia a putut continua sub forma cursurilor online şi în aceste vremuri marcate de prezenţa coronavirusului, iar acest lucru ne dovedeşte faptul că oamenii mereu au reuşit să facă faţă situaţiilor nefavorabile, acesta fiind un prilej de a reinventa şi a descoperi tehnici şi abilităţi noi.

Ce planuri are România în legătură cu cursurile online

curs online copii
 
Cu toţii ştim că România nu a avut un sistem de educaţie la fel de dezvoltat ca celelalte ţări vestice. Deşi starea educaţiei tradiţionale nu părea să se îmbunătăţească în ultimii ani, transferul de la educaţia tradiţională la cea de la distanţă a reprezentat o oportunitate de a atinge gradul de performanţă existent în ţările mai dezvoltate.

Dacă până acum reprezentanţii educaţiei din România păreau a refuza sau amâna orice încercare de modernizare a învăţământului românesc datorită perioadei scurte de timp în care acestea vor putea fi puse în aplicare, această trecere de practicare a cursurilor prin intermediul online este posibil să aducă schimbări şi în educaţia tradiţională.

Schimbarea în bine nu este posibilă fără ca o vastă categorie de persoane să se implice activ pentru a îmbunătăţirea sistemul învăţământului din România. Trebuie să fim de acord cu faptul că aşa-zisul mod de educaţie tradiţional trebuie să aibă şi o latură modernistă. În aceste vremuri în care noile generaţii cresc împrejuraţi de dispozitive electronice, probabil că ar fi mai interesant ca şcoala tradiţională să educe copiii într-un mod interactiv.

Realitatea este că şcolile din România nu mai reuşesc să atragă interesul elevilor, chiar şi al profesorilor. Toată lumea vrea o schimbare şi nu numai în educaţie, ci şi în modul în care am putea trăi un prezent şi un viitor uşurat de tehnologie.

De aceea, SMART-Edu susţine că România a început să ia în calcul oportunitatea dezvoltării învăţământului de la distanţă, privind strategia de digitalizare a educaţiei din România, care se aşteaptă să aibă o perioadă de desfăşurare din anul 2021 până în 2027.

Această strategie îşi propune să genereze o Şcoală Modernă, Accesibilă, bazată pe Resurse și Tehnologii digitale, de unde şi numele de SMART-Edu.

Beneficii – curs online copii

Curs online copii - Abilități pe care le dobândește copilul tău la cursurile online 1
Probabil că majoritatea celor care citesc acest articol au unul sau mai mulţi copii care sunt nevoiţi să îşi desfăşoare cursurile online. Probabil că v-aţi pus întrebarea: „O să reuşească copilul meu să înveţe şi să înţeleagă la fel de bine ca atunci când îi era explicat de către profesor în clasă?”.

Ca părinte este normal să fi îngrijorat de faptul că acum copilul trebuie să îşi petreacă multe ore obositoare în faţa ecranului şi probabil răbdarea lui nu va mai fi aceeaşi ca atunci când profesorul îl încuraja să fie atent la ore. Oare sunt acestea motive reale de a fi îngrijorat? Acestea sunt câteva beneficii ale unui curs online copii:

Deplasarea nu mai este un impediment

Unul dintre beneficiile unui curs online copii este însăşi posibilitatea de a studia de la orice distanţă fără a mai fi nevoit să participi fizic la ore. Ca adult, elev sau student, suntem nevoiţi să parcurgem distanţe mai apropiate sau mai depărtate pentru a putea participa la cursuri.

Te-ai gândit vreodată să studiezi la o universitate de prestigiu însă situaţia financiară sau personală te împiedică? Acum numeroase şcoli şi universităţi au programe de educaţie online, aşa că tot ceea ce trebuie să faci este să cauţi un curs care îţi place şi să participi la acesta de oriunde te-ai afla.

Cursurile online sunt un mod mai distractiv de educare

Datorită resurselor digitale de care lumea se bucură, un curs online copii poate include şi elemente multimedia interactive care ridică nivelul de atenţie al elevului şi chiar încurajează participarea acestuia activ la cursuri.

Dacă până acum lecturile i se păreau plictisitoare, acum este mult mai uşor să combine lectura cu videoclipuri sau quiz-uri care ajută la mai buna asimilare de informaţii într-un mod mai distractiv.

Profesorii au posibilitatea de a ţine legătura mai uşor cu elevii

Mediul online facilitează şi încurajează contactul dintre elevi şi profesori, de aceea profesorii pot ţine pasul mai uşor cu viteza de evoluţie a fiecărui elev în parte prin testarea elevilor mai frecventă cu ajutorul testelor fulger, care acum pot fi completate foarte uşor, doar alegând răspunsul corect sau prin scrierea răspunsului într-un chenar atribuit întrebării.

De asemenea, profesorul are posibilitatea de a oferi un feedback fiecărui elev în parte.

Posibilitatea de a-ţi planifica propriul timp

Datorită cursurilor care sunt programate din timp, elevii nu mai trebuie să îşi facă griji că vor întârzia la cursuri. De asemenea, datorită cursurilor online, nu mai este necesar să ne deplasăm până la locul de desfăşurare al activităţilor, ceea ce este foarte util pentru cei cu un program încărcat.

Timpul personal

Cursurile online au reuşit să redea libertatea de a planifica propriul timp după nevoile fiecăruia şi oferă posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante beneficii privind educaţia online.

Cu siguranţă beneficiile şi dezavantajele diferă de la personă la persoană, însă timpul liber pe care cursurile online il oferă fiecărei persoane nu trebuie trecut cu vederea. 

Ce abilităţi dezvoltă cursurile online

Curs online copii - Abilități pe care le dobândește copilul tău la cursurile online 2
Îmi amintesc de vremurile în care nu pricepeam o boabă de engleză şi mă simţeam de parcă nu voi fi niciodată la nivelul colegilor mei. Situaţia s-a schimbat însă când am început să petrec din ce în ce mai mult timp în faţa ecranului, urmărind videoclipuri ale vorbitorilor de limba engleză de pe Youtube şi având posibilitatea de a-mi face prieteni din alte părţi ale lumii.

Desigur, ceea ce am învăţat la şcoală probabil că m-a ajutat pe partea corectitudinii în vorbire, însă acele reguli parcă nu reuşeau să mă atragă, nu puteam asimila acele informaţii fără a interacţiona cu cineva.
Fiecare are ritmul său şi propriile modalităţi de dezvoltare, ceea ce este încurajat de mediul online.

Din experienţa mea, voi da câteva exemple de abilităţi pe care educaţia online le dezvoltă:

Înţelegerea sinelui

Cu siguranţă măcar cineva care citeşte acest articol s-a simţit măcar o data ruşinat şi inhibat de privirile colegilor. Şcoala online ajută în acest mod pe cei care se simt timizi sau cei care nu pot ţine pasul cu ceilalţi, deoarece este mult mai uşor să fi la curent cu cursurile.

Responsabilitate

Fiecare elev trebuie să se pregătească mai mult individual, să îşi gestioneze timpul şi chiar să devină propriul profesor câteodată. Acum profesorii trimit materiale educative, însă te poţi lăsa copleşit de abundenţa acestora. Fiecare elev are posibilitatea de a selecţiona informaţiile care li se par mai interesante şi să abordeze un mod personalizat de învăţare.

Abilităţi de scriere

Modul de testare a fiecărui elev se desfăşoară în pricipal prin efectuarea temelor şi a eseelor, aşa că acest lucru va conduce la îmbunătăţirea abilităţilor de scriere.

Dezvoltarea abilităţilor tehnice

Elevii sunt nevoiţi să folosească programe specifice pentru realizarea temelor în intermediul online, ceea ce contribuie la creşterea cunoştinţelor digitale.

Dezvoltarea abilităților lingvistice

Cunoașterea unei limbi străine nu este doar un avantaj sau beneficiu, azi este o necesitate. Astfel, unele centre de limbi străine nu au mai stat pe gânduri și și-au mutat activitatea în mediul online și lucrurile chiar se mișcă și se mișcă spre direcția bună.

Dacă nu ești sigur de faptul că se poate învăța o limbă străină online, atunci te invităm să participi la cursurile și atelierele conversaționale de germană unde vei face cunoștință cu programa educațională, intrumentele de predare interactive pe care le folosim, precum și pe trainerii noștri.

Curs online copii

Dacă doriţi să începeţi pregătirea copilului dumneavoastră prin intermediul online, aici sunt câteva site-uri care oferă măcar un curs online copii care va fi pe placul copilului tău:

Dacă nu ești convins de faptul că orele online sunt o decizie bună, atunci te invităm să participi GRATUIT la cursurile și atelierele conversaționale de germană pentru a face cunoștință cu programa educațională, metodele interactive pe care le folosim, dar și cu trainerii noștri de germană.

De asemenea, o tabără de vară ar putea fi locul perfect pentru copilul dumneavoastră de a învăţa limba germană într-un mod creativ.

Vorba cum că vremurile se schimbă este adevărată pe toate planurile vieţii, de aceea educaţia online cu siguranţă nu este un impediment. Învăţământul tradiţional nu va fi abandonat şi nici înlocuit complet de învăţământul de la distanţă.

Educaţia şi multe alte domenii de activitate vor atinge un nivel cu totul nou de dezvoltare datorită situaţiei actuale. Orice s-ar întâmpla, omenirea va găsi mereu o soluţie cât mai bună. Tehnologia este viitorul şi nu trebuie să ne ferim de ea, ci să învăţăm să trăim înconjurată de aceasta.

 

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Educație distractivă gratuită?

Alege lecțiile video pe înțelesul copiilor:

De Crăciun, cei mici nu rămân fără cadou!

Înscrie-te pe lista lui Moș Crăciun și câștigi:
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?