Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Cum poate învăța germana prin tabere copilul tău?

cum sa invete copilul tau germana

Ce vei regăsi în articol:

Descoperă în acest articol cum poate învăța germana prin tabere copilul tău.

Germana, ca orice altă limbă străină, nu poate fi învățată ușor fără mediul corespunzător. Învățarea limbii germane presupune mai mult decât cunoașterea gramaticii și lexicului ei. A învăța germana înseamnă a te familiariza cu cultura germană, cu tradițiile și obiceiurile germane, cu modul de exprimare. Totodată, un lucru extrem de important este să deprinzi gândirea în germană, exercițiu care vine doar cu timpul. 

Aceste lucruri sunt mult mai ușor de învățat pentru un copil, mai ales dacă începe să învețe germana de la o vârstă fragedă. Indiferent de vârstă, metodele convenționale de scris-citit-învățat pe de rost nu sunt foarte atractive pentru copii. De aceea, noi îți propunem o alternativă drăguță și eficientă pentru copilul tău: de a învăța germana prin tabere.

Învață germana prin tabere pentru copii

Cum poate învăța germana prin tabere copilul tău? 1

Ce sunt, de fapt, taberele? Taberele sunt locul în care copiii învață distrându-se. În funcție de specificul lor, taberele presupun mai mult decât cântece și excursii. Ele sunt concepute să prezinte metode alternative de învățare, atât în spații dedicate, cât și în aer liber. În principal, ele se axează pe provocarea creativității copilului tău, dezvoltarea de noi aptitudini și abilități, dar și contactul cu utilizarea practică a unei limbi străine. 

Mai mult, acestea stimulează și dorința de învățare și explorare a copilului. În continuare vei afla cum poate invata germana prin tabere copilul tău.

Cum se învață germana prin tabere?

Cum poate învăța germana prin tabere copilul tău? 2

La fel ca în oricare alt domeniu, practica face diferența. Cel mai favorabil cadru pentru practicarea unei limbi străine este un loc în care copilul tău va fi înconjurat de acea limbă. Există nenumărate beneficii ale unei astfel de tabere, printre care se numără:

1. Contactul cu natura

În majoritatea cazurilor, taberele pentru copii se desfășoară în natură. Când limba germană este materializată sub forma naturii, copilul tău va înțelege mult mai bine și își va însuși mult mai ușor noțiunile învățate. De pildă, denumirile plantelor și animalelor se vor fixa în vocabularul copilului mai repede când acesta intră în contact direct cu ele. 

Spre exemplu, copilul tău va reține mult mai ușor că „Regenbogen” (curcubeul) este exact cum îi spune numele (arc de ploaie, tradus mot-a-mot), odată ce vede forma acestui arc apărut după ploaie.

2. Integrarea și diversitatea

O trăsătură tipică a taberelor este diversitatea, atât în ceea ce privește activitățile, cât și participanții. Taberele reușesc să aducă împreună copii din toate colțurile țării. Dacă îți dorești ca cel mic să lege multe prietenii și să se integreze mai ușor în orice comunitate sau colectiv, o tabără este locul ideal. 

Acest lucru este extrem de important, deoarece sociabilitatea a devenit o abilitate necesară în viața de zi cu zi. Prin tabere, copiii reușesc să își exerseze noua abilitate într-un mediu plin de diversitate.

3. Independența

În timpul taberelor, copiii vor învăța mai mult decât limba germană: Ei vor învăța să devină o persoană. Pe lângă faptul că își vor conștientiza limitele, ei vor fi capabili să facă diferența dintre deciziile corecte și cele greșite. În plus, vor face cunoștință cu responsabilitatea și importanța lucrului în echipă. Astfel, se vor descoperi pe sine cu fiecare activitate îndeplinită.

4. Stimularea implicării

De asemenea, taberele pot fi cel mai bun imbold pentru participarea activă a copilului tău într-o comunitate. În cadrul unei tabere, coordonatorii se vor asigura ca fiecare copil să fie încurajat să participe și să se implice activ în programul stabilit. În plus, copiii se vor încuraja unul pe celălalt, ei știind cel mai bine să transforme orice activitate destinată învățării într-o distracție.

5. Fixarea cunoștințelor

Pe lângă fixarea cunoștințelor deja dobândite, scopul taberelor este și acumularea de cunoștințe noi. Fixarea noilor cunoștințe se va realiza rapid și ușor, prin activitățile interactive din cadrul taberelor. Este bine-cunoscut faptul că orice copil învață cel mai bine prin joacă, aceasta fiind menită să dezvolte capacitățile și abilitățile copiilor. Jucându-se, copilul tău poate invata germana prin tabere. 

6. Experimentarea

Taberele  înseamnă atât experimentare, cât și noutate. Un aspect important este că ele vor pregăti copilul pentru diferite situații și îl vor familiariza cu explorarea necunoscutului. Bineînțeles că acest lucru este benefic pentru viitorul copilului. Având în vedere că experimentarea în sine aduce multe beneficii, gândiți-vă cât de multe beneficii aduce experimentarea în limba germană! Pas cu pas, copilul tău va deveni un mic cunoscător al acestei limbi străine.

7. Amintirile

Desigur, cea mai frumoasă parte a unei tabere sunt amintirile ce rămân în urma ei. Amintirile din această perioadă sunt cel mai de preț lucru, deoarece ne pot ajuta să simțim din nou o bucățică din copilăria noastră, chiar și mulți ani mai târziu. Chiar dacă unele activități sau expresii în limba germană nu vor fi reținute exact sau nu vor fi o prioritate în vocabularul copilului, puteți fi siguri că amintirea lor va dăinui mereu. 

Spre exemplu, este posibil să nu rețină toate cuvintele compuse în tabăra de germană. Dar cu siguranță își va aminti că limba germană este unica limbă care, dacă nu posedă un cuvânt pentru un anumit lucru sau o anumită situație, va construi pe moment un cuvânt compus, care se va dovedi a fi perfect corect și inteligibil. 

Sperăm că te-am convins că cel mic poate invata germana prin tabere. Pentru a învăța o limbă străină, trebuie doar să i se facă cunoștință cu tehnici noi și interactive de predare. Sau, pur și simplu, să fie sprijinit să își creeze amintiri care să îi coloreze copilăria. 

Dacă copilul tău își dorește să învețe germana, îți recomandăm cursurile sau atelierele conversaționale marca Didacto. Pentru a cunoaște mai bine programele noastre educaționale și a testa aspecte precum nivelul lingvistic, dinamica de grup și metodele interactive utilizate, îl poți înscrie pe cel mic la un curs introductiv gratuit.

Dacă ți-a plăcut acest articol despre modul de a invata germana prin tabere, te invităm să vizitezi blogul Didacto pentru mai multe materiale despre educație și limba germană pentru copii. Pentru a fi întotdeauna la curent cu noutățile despre limba germană pentru copii, te invităm să ne urmărești pe pagina de Facebook și pe Instagram.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?