Tel: +40 752 822 373

Cel mic e pe Lista Moșului, hai să-i iei cadoul!
Reduceri de până la 1000 de lei la cursuri, active:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Cele mai bune tabere pentru copii – 5 recomandări

Ce vei regăsi în articol:

Cele mai bune tabere pentru copii sunt acele tabere care îmbină distracția cu învățarea.
În fiecare an, mii de copii participă la tabere organizare pe diverse tematici. De obicei, cele mai bune tabere pentru copii se organizează în perioada de vară și au accentul pe activități interactive, socializare și distracție. Taberele oferă copiilor posibilitatea de a învăța în cadrul unei comunități sigure, supravegheate de adulți, pentru ca părinții să poată fi asigurați că copiii lor sunt bine.

Taberele de vară sunt o metodă excepțională pentru a face copiii mai curioși, a le oferi posibilitatea de a descoperi lumea ce îi înconjoară, de a acumula experiență și a forma relații interpersonale. Ca rezultat, ai un copil extrem de fericit ce a petrecut timpul în natură, deconectat de rutina zilnică și care după tabără și-a dezvoltat competențe personale precum: identitatea de sine, disciplina, relaționarea în cadrul societății, respectul față de sine și persoanele ce-l înconjoară.  

Cele mai bune tabere pentru copii vor conduce la dezvoltarea spiritului de comunitate, îl vor învăța pe copilul tău să creeze relații atât cu semenii săi, cât și cu persoane din alte generații. Taberele pentru copii sunt primul pas către independența viitorului adult.

Beneficiile taberelor pentru copii 

cele mai bune tabere pentru copii

Cele mai bune tabere pentru copii sunt bine organizate și aduc copiilor trei tipuri de beneficii:  

 1. Dezvoltarea abilităților sociale:  
 • Leadership  
 • Spirit de comunitate 
 • Socializare 
 1. Formarea caracterului 
 • Creativitate 
 • Responsabilitate 
 • Disciplină 
 • Punctualitate 
 • Independență 
 • Flexibilitate 
 • Adaptabilitate 
 1. Abilități sociale și de comunicare 
 • Respect 
 • Grijă  
 • Corectitudine 
 • Spirit civic 
 • Spirit de echipă 

 Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai bune tabere pentru copii, ca să îți fie mai ușor să alegi tabăra potrivită copilului tău.  

Cele mai bune tabere pentru copii 

Cele mai bune tabere pentru copii - 5 recomandări 1

1. Tabără de comunicare și media  

De ce are nevoie copilul tău de comunicare și media? În primul rând, pentru că va învăța arta scrierii și a publicității.  

Copii pot deveni jurnaliști și oameni de publicitate în cadrul taberelor de vară. Această nouă experiență în calitate de expert de comunicare îl va învăța pe copilul tău nu doar să socializeze cu ceilalți copii, dar și să învețe să își structureze ideile atunci când abordează un subiect. De asemenea, îl învață pe copilul tău să transmită mesajele sale într-un mod coerent, deliberat. 

Comunicarea este un instrumente pe care cu siguranță vrei ca copilul tău să îl poată stăpâni. Iar la taberele de comunicare și media copilul tău va învăța cum să prezinte o idee publicului, cum să o elaboreze și să o împacheteze într-un mod cât mai atractiv.

Didacto a pregătit pentru copilul tău cea mai tare tabără de comunicare și media în limba engleză. În cadrul ei, copilul tău va avea posibilitatea de a-și dezvolta cunoștințele de comunicare și media, dar și de limbă engleză, prin activități non-formale, jocuri și simulări adaptate vârstei.  

Iată cum arată taberele de vară la Didacto:

2. Tabără de ski 

Ieși din tipare, nu lăsa taberele să i se asocieze copilului tău cu vara. Mergeți iarna împreună la o tabără de ski.  

Cele mai bune tabere pentru copii sunt cele care îmbină învățarea cu modul de viață sănătos, iar învățarea nu este doar despre cărți, dar și despre experiențe, despre puterea de a te ridica și a continua chiar și după cea de-a mia cădere. Iar asta e exact ceea ce îți oferă o tabără de ski.  

Nu îți fă griji dacă copilul tău nu are nici o experiență în schiat, taberele de ski îți vor învăța copilul de la zero această abilitate. Va începe prin tehnici de schi de bază, după care va urma partea interesantă. Partea în care învață să fie rezistent, să nu lase mâinile în jos chiar dacă după fiecare căzătură ridicarea devine din ce în ce mai grea. Probabil primele zile vor fi complicate, dar după acele 2-3 zile de teroare, vor urma zile pline de distracție, socializare, iar, la final, așteaptă-te ca copilul tău să te roage mult să reveniți cât mai repede posibil. 

Dacă îți faci griji să îl lași pe copilul tău să încerce un astfel de sport mai periculos, nu îți fă griji, cele mai bune tabere pentru copii au găsit soluția perfectă – puteți merge împreună, astfel câștigați și timp de calitate și vă întăriți relația de părinte-copil.

3. Tabără de Științe și Mediu  

În ziua de astăzi copiii sunt mai deconectați de natură ca niciodată. De aceea, e o idee genială să contribui la reconectarea copilului tău cu natura. Copii sunt curioși prin firea lor și tu poți încuraja această curiozitate prin a le oferi posibilitatea de a participa la o tabără de științe și mediu.  

Acest tip de tabere pentru copii își centrează atenția pe descoperirea lumii fascinante a plantelor și animalelor, dar și pe științele exacte precum: chimia, fizica, biologia, astrologie și ecologie. Iar pentru că taberele de vară sunt exemple de educație non-formală, acestea implementează activități dinamice și distractive prin care copilul tău să învețe științele exacte. 

Dacă vrei ca copilul tău să descopere ce înseamnă natura și mediul înconjurător, cum îl poate proteja și de ce e important să facă acest lucru, alege tabăra de științe și mediu în limba germană organizată de Didacto. Pe lângă experimentarea și descoperirea minunilor naturii, copilul tău va avea posibilitatea să-și lărgească vocabularul șă să exerseze abilitățile de comunicare în limba germană!

4. Tabără de Echitație 

Cele mai bune tabere pentru copii sunt acele tabere care combină distracția cu învățarea și dezvoltarea copilului tău.  

O idee de tabără de vară care poate părea mai puțin conformistă decât cele de mai sus sunt taberele de echitație. Poate prima întrebare care ți-a traversat mintea a fost: de ce să îmi dau copilul la echitație? Mai întâi de toate, pentru că este un altfel de sport, unul plin de eleganță, care până nu demult era considerat o activitate pentru clasa aristocrată.  

Primul avantaj al taberelor de echitației este responsabilitatea și empatia pe care copilul tău o să le dezvolte. Caii sunt niște animale extrem de sensibile și empatice, copiii regăsind în ei adesea niște adevărați prieteni de care se simt responsabili să îngrijească cu cea mai mare atenție.

Taberele de echitație îl învață pe copilul tău, în primul rând, să fie responsabil și empatic, deoarece comparativ cu alte tipuri de sport, acesta implică îngrijirea directă a partenerului – calul. Primele activități din cadrul tabelelor de echitație îmbină teoria și practica, astfel încât copilul tău va deprinde reguli de bază de echitație, dar și noțiuni despre creșterea și îngrijirea cailor. De asemenea, va învăța despre componentele echipamentelor de bază necesar calului și călărețului.  Va învăța apoi ținuta călare, exerciții de relaxare și asumare a echilibrului călare.  

Nu poți face echitație fără a-ți stăpâni bine propriile emoții, deci taberele de echitație îl vor învăța pe copilul tău să își dezvolte inteligența emoțională prin dezvoltarea capacității de înțelegere a animalului, dar și pe sine. În plus, toate acestea vor avea loc în sânul naturii, într-un anturaj rustic care îl va conecta pe copilul tău cu lumea înconjurătoare.  

Uite aici o recomandare de tabără de echitație pentru copii. 

5. Tabără de Digital și IT  

Într-o eră în care inovațiile tehnologice schimbă lumea cu o viteză amețitoare, cunoștințele în domeniul digital sunt la fel de importante ca scrisul sau cititul. Joburile viitorului (LINK articol) necesită cunoștințe și abilități de utilizare eficientă și inovativă a tehnologiei. Asta ne-a demonstrat și pandemia, care ne-a forțat să trecem de la ore și întâlniri fizice, la ore și întâlniri în format online. Această schimbare, de asemenea, ne-a demonstrat că mulți copii și adulți încă nu dețin abilitățile necesare pentru a comunica, crea și inova în mediul online.  

Taberele din domeniul IT vor oferi copilului tău curiozități captivante din domeniul digital și îl vor iniția în tot ceea ce ține de: folosirea calculatorului și internetului, programare și algoritmi, roboți și gândire analitică și computațională.  

Există o mulțime de avantaje pe care să le iei în considerare atunci când vrei să decizi dacă e o investiție potrivită o tabără de IT pentru copilul tău sau nu. Uite câteva dintre ele: 

 • Cunoașterea IT-ului este un criteriu important de angajare 
 • Permite abordarea interdisciplinară 
 • Dezvoltă gândirea structurată 
 • Încurajează curiozitatea și creativitatea 
 • Învață și exersează limba engleză 

Și de această dată Didacto este alături de tine, oferindu-i copilului tău cea mai interactivă și dinamică abordare pentru învățarea domeniului digital la tabăra de Digital și IT

Concluzii

Cele mai bune tabere pentru copii sunt acele tabere care îi aduc plus valoare copilului tău și îl ajută să dezvolte atât abilitățile sale naturale, cât și cele pe care le însușește mai greu.

Poți alege una dintre cele mai bune tabere pentru copii menționate mai sus, sau poți găsi alte tabere pe care le consideri mai potrivite pentru copilul tău. Indiferent ce tabără alegi pentru copilul tău, cheia succesului e să balansezi partea educativă cu experiența activă, pentru că ambele sunt la fel de importante și necesare pentru o dezvoltare armonioasă.

Taberele de vară sunt o oportunitate excepțională de socializare, învățare, distracție și integrare. Iar cele mai bune tabere pentru copii știu să le îmbine pe toate și să îi ofere copilului tău o experiență de neuitat.

Echipa Didacto livrează trei tabere de vară care au primit recenzii pozitive, pline de apreciere și laude de la copii ce au beneficiat de taberele noastre, dar și de la părinții lor. Momentan, echipa Didacto livrează 3 dintre cele mai bune tabere pentru copii care îmbină învățarea simultană a limbilor germană și engleză cu învățarea propriu zisă a domeniului: IT, Comunicare și media, Științe și mediu.

Dacă nu ai făcut-o până acum, aceasta e șansa ta de a-ți înscrie copilul la una din cele 3 tabere pentru copii organizate de centrul Didacto.

Cele mai bune tabere pentru copii te așteaptă, nu ezita, înscrieți copilul și oferă-i o experință de neuitat!

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii

De Crăciun, cei mici nu rămân fără cadou!

Înscrie-te pe lista lui Moș Crăciun și câștigi:
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?