Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Ce pot citi în germană? – super recomandări și resurse

Cititgermana1

Ce vei regăsi în articol:

Cuprinsul capitolelor

 • Ce pot citi în germană?
  • Ce pot citi în germană: made in Romania
   • Bonus: Țaitung
  • Bloguri
  • TV & Radio
  • Ce pot citi în germană pentru a-mi dezvolta vocabularul?
 • Cum pot învăța germană și mai bine?

Ce pot citi în germană?

Ce pot citi în germană? – super recomandări și resurse 1

Cei care vorbesc deja limba germană sau doresc să își îmbunătățească abilitățile lingvistice sigur s-au întrebat, cel puțin odată, ce pot citi în germană.

În articolul anterior, am vorbit despre câteva Tips & Tricks care să te ajute să înveți limba germană mai ușor. Unul dintre punctele atinse a fost cititul. De multe ori, poate fi greu să găsim ceva ce ni se potrivește – fiecare are preferințe diferite.

Totuși, acest lucru nu trebuie să stea în calea evoluției tale. Există nenumărate opțiuni pentru toți cei care se întreabă ce pot citi în germană. Articolul de față este dedicat platformelor online care oferă texte în limba germană, și nu cărților.

Știm că îți poate lua mult timp pentru a găsi informații utile și de calitate în mediul online. De aceea, am decis să facem o listă cu platformele pe care poți citi în limba germană. Află mai jos ce poți citi atât de plăcere, în timpul liber, cât și ca sursă de informare pe diverse teme.

Ce pot citi în germană: made in Romania

Ce pot citi în germană? – super recomandări și resurse 2

Mai jos îți prezentăm câteva ziare online. Acestea sunt redactate în limba germană și se adresează, în principiu, publicului român.

Un prim ziar online pe care îl recomandăm este Gutenberger Zeitung, de care se ocupă colegii noștri din departamentul de redacție de la Gutenberg. Articolele sunt scrise de liceeni și studenți și cuprind o gamă variată de teme.

Designul colorat și prietenos atrage atenția, instant, oricărui cititor. Temele abordate îmbină foarte armonios utilul cu plăcutul. În Gutenberger Zeitung, puteți citi despre activități desfășurate în timpul liber, cultură, dezvoltare personală, lifestyle și multe altele.

Cel mai important ziar online care livrează informații calitative în limba germană în România este ADZ (Allgemeine Deutsche Zeitung). Acesta este un ziar de știri, care oferă informații despre evenimentele importante care se petrec în România. Ziarul cuprinde o paletă largă de domenii, livrând informații de actualitate.

Bonus: Țaitung

Tot din categoria ziarelor online pe care le recomandăm se numără și „Țaitung” (așa se pronunță cuvântul „Zeitung”, care înseamnă „ziar”). Acesta este un ziar al liceenilor din Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca. Cu toate că este un ziar local, tratează teme actuale, scrise în așa fel încât să îți capteze atenția. Acest ziar online îți pune la dispoziție articole în limba română și limba engleză, dar abordează teme interesante pentru cei ce pot citi în germană.

În ciuda faptului că este redactat de elevi, „Țaitung” are articole pentru toată lumea. Puteți găsi articole despre realitate virtuală sau implicarea tinerilor în politică. Printre cele mai interesante aspecte se numără interviurile cu diferite personalități. Un exemplu demn de menționat este Eva Mozes Kor, supraviețuitoare a Holocaustului și fostă elevă a liceului menționat.

Bloguri

Ce pot citi în germană? – super recomandări și resurse 3

Apoi, sunt, desigur, diverse bloguri germane pe care le poți urmări și din care te poți inspira și informa pe diverse teme. Planet Backpack, de exemplu, este un Reiseblog, un blog dedicat călătoriilor. Scris de Connie, o tânără care iubește să călătorească în jurul lumii, Planet Backpack descrie un stil de viață nonconformist și minimalist. Autoarea promovează ideea de a te bucura de ce are lumea aceasta de oferit și de a aprecia frumusețile care te înconjoară.

Un alt blog pe care îl recomandăm este Healthy Habits. Acesta care promovează un stil de viață sănătos, bazat pe alegeri conștiente făcute in viața de zi cu zi. Patrick și Jasmin scriu articole despre un stil de viață simplist, despre depășirea propriilor limite, despre o cum să trăiești o viață autentică și despre cum să ajungi să iubești munca ta, de orice natură ar fi ea. 

Un ultim blog pe care îl recomandăm este Modern Hippie. Eve ne povestește despre cum putem să ne concretizăm și materializăm visele, despre cum să ne depășim propriile limite impuse de noi înșine și despre cum să ne bucurăm de fiecare moment. 

TV & Radio

Ce pot citi în germană? – super recomandări și resurse 4

Pe lângă aceste site-uri care oferă articole scrise în limba germană, trebuie să menționăm și câteva posturi de radio și chiar emisiuni TV care promovează limba germană în România. Radio Temeswar, de exemplu, livrează toate informațiile de actualitate, difuzează povești precum și muzică, toate în limba germană.

Chiar și postul de televiziune TVR se bucură de o redacție în limba germană, Akzente, care realizează atât emisiuni de actualitate cu știri, cât și emisiuni de tip magazin care includ documentare, rubrici culturale sau de divertisment. Akzente colaborează cu comunitățile vorbitoare de limba germană de peste tot din țară. Cu scopul de a rămâne la curent cu evenimentele petrecute și promovate în cadrul acestora, dar și cu posturi, precum Deutsche Welle, sau organizații din Germania, construind, astfel un pod de legătură între minoritatea germană din țară și cultura vestică.

Ce pot citi în germană pentru a-mi dezvolta vocabularul?

Ce pot citi în germană? – super recomandări și resurse 5

Pe Deutsch Perfekt găsești mai multe modalități de a-ți îmbunătăți germană. Pe de-o parte, poți citi articole pe diverse teme, în limba germană. De exemplu, poți afla expresii necesare într-o convorbire telefonică sau poți citi articole despre diferite orașe din Germania. Pe de altă parte, poți chiar și să asculți limba germană!

Pe Deutsch Perfekt găsești o secțiune de articole care includ și redarea vocală a textului. Astfel, va fi mai ușor să înveți să pronunți în limba germană ca un nativ! În plus, dacă îți creezi un cont pe site, vei putea să îți creezi propria listă de expresii – ca un mini-dicționar!

Acestea sunt câteva recomandări de surse care oferă informați calitative și actuale, din cât mai multe domenii, în limba germană. Sperăm să vă fie de ajutor și să vă apropie și mai mult de limba și cultura germană, care nouă ne este foarte dragă.

Cum pot învăța germană și mai bine?

Ce pot citi în germană? – super recomandări și resurse 6

Să citești în limba germană este o parte esențială a procesului de învățare. Totuși, după cum probabil intuiești, nu este suficient pentru a învăța o limbă străină. Fiind o activitate destul de pasivă, cititul trebuie îmbinat cu alte metode de învățare.

În funcție de vârsta ta, Asociația Gutenberg îți oferă mai multe opțiuni. Pe elevii de gimnaziu îi pot ajuta, cel mai bine, taberele în limba germană pentru elevi de clasele 5-8. Acolo, pot să își dezvolte atât cunoștințele lingvistice, cât și cultura generală. Dacă ești licean, putem merge un pas mai departe și să îți recomandăm Școala de vară sau Tabăra de iarnă. Nu în ultimul rând, Centrul de limba germană Gutenberg oferă cursuri pentru începători, intermediari și avansați, din toate categoriile de vârstă. Mai mult, vizitează blogul Didacto pentru a descoperi mai multe detalii despre educație și limba germană pentru copii. 

Participă GRATUIT la un curs și atelier conversațional de germană online și convinge-te de calitatea serviciilor pe care le oferim. Așadar, modalitățile de a învăța limba germană sunt foarte diverse. Tu pe care o vei alege?

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?