Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

8 cărți în germană pentru copii

Carti germana1

Ce vei regăsi în articol:

Limba germană nu se poate asimila doar prin învățarea unor cuvinte sau fraze individuale din liste de vocabular. Pentru a înțelege contexte mai complexe, gramatica și structura propozițiilor în limba germană, este nevoie de mult exercițiu. În cazul copiiilor, procesul de învățare trebuie să fie unul cât se poate de distractiv și facil, pliat pe interesele lor. În acest articol veți afla de ce lectura este una dintre cele mai bune metode de învățare și veți găsi recomandări de cărți în germană pentru copii.

Cum învață copiii limba germană? 

Cărți în germană pentru copii
Cărți în germană pentru copii

Când învață germana, este esențial ca cei mici să desfășoare cât mai multe activități în această limbă străină. Doar având contact constant cu limba germană își pot însuși abilitățile necesare de comunicare. La fel de important este ca materialele de exercițiu să le capteze atenția celor mici, să îi atragă vizual pentru a-i motiva să învețe mai ușor. Prin urmare, aceștia învață cel mai eficient cu fișe de lucru, desene, cântece sau cărți în germană pentru copii.

Dintre acestea, lectura reprezintă cel mai eficient mod prin care copiii pot descoperi lucruri noi din lumea care îi înconjoară. Prin cărți în germană pentru copii, cei mici pot învăța mai ușor o limbă străină, au șansa de a se familiariza cu noi experiențe și culturi. Empatizând cu personajele lor favorite, captivați de poveste și ilustrații, aceștia își pot îmbunătăți vocabularul, fluența la citire, comunica mai eficient și chiar dezvolta încrederea în sine.

Citind cărți în germană pentru copii, scrise într-un limbaj mai simplu și însoțite de imagini, aceștia pot învăța tot vocabularul și gramatica pe care trebuie să le cunoască. Prin lectură, creierul lor absoarbe în mod natural semnificațiile cuvintelor și regulile gramaticale, făcând conexiuni mult mai ușor decât prin liste obositoare de vocabular sau gramatică.

Care sunt beneficiile cititului în limba germană pentru copii?

Cărți în germană pentru copii
Cărți în germană pentru copii

Prin cărți în germană pentru copii, aceștia își dezvoltă abilitățile de comunicare – În fiecare pagină din cărțile lor preferate, aceștia vor descoperi cuvinte și expresii noi, care le vor atrage atenția si pe care le vor învăța cu plăcere.

  • Expunerea constantă la lectură contribuie la dezvoltarea creierului – Cercetările efectuate arată faptul că anumite zone din creier sunt influențate de expunerea copiilor la citit de la vârste fragede.
  • Când citesc cărți în germană pentru copii, puterea lor de concentrare este sporită– Atunci când transformă lectura într-o rutină, copiii învață să se concentreze, iar acest lucru îi va ajuta la școală.
  • Lectura sporește creativitatea și stimulează imaginația – Atunci când citesc cărți în germană pentru copii, ei simt că fac parte din poveste și iși susțin personajele favorite pe tot parcursul aventurii lor. Astfel ajung să trăiască și să înțeleagă sentimente și situații noi, care îi pregătesc pentru viață.
  • Prin citit iși îmbunătățesc performanțele școlare – Atunci când citesc frecvent în germană, copiii iși dezvoltă vocabularul, iși îmbunătățesc fluența în lectură și vorbire, precum și capacitatea de memorare pe termen lung. Toate aceste lucruri îi vor ajuta să obțină rezultate mai bune la școală.
  • Lectura inspiră setea de cunoaștere – Cu cât încep să citească la vârste mai fragede, cu atât copiii vor deveni din ce în ce mai pasionați de lectură pe parcursul vieții. Acest obicei important pentru dezvoltarea lor va da naștere dragostei pentru cărți și dorinței de a aloca mai mult timp cititului, cu scopul de a descoperi mereu lucruri noi.
  • Lectura îi pregătește pentru viață – copiii învață lecții prețioase de viață din cărțile pe care le citesc. În plus, ei dobândesc capacitatea de a anticipa și de a soluționa diverse probleme cu care se vor confrunta în diverse etape de dezvoltare.

Acum că am văzut cât de benefică este lectura, vă voi prezenta 8 cărți în germană pentru copii, ideale pentru învățarea acestei limbi străine.

Recomandări de cărți în germană pentru copii 

Cărți în germană pentru copii
Cărți în germană pentru copii

Emil und die Detektive, de Erich Kästner

„Emil und die Detektive” este un roman polițist pentru copii, publicat în anul 1929 și tradus în aproximativ 60 de limbi în toată lumea, fiind cea mai cunoscută carte scrisă de mult premiatul autor Erich Kästner. Emil Tischbein, protagonistul cărții, este un băiețel model: isteț, responsabil, conștiincios și curajos.
Aventura începe când Emil pornește în prima sa călătorie cu trenul, la rugămintea mamei sale, pentru a-i duce bani bunicii sale de la Berlin. În același compartiment călătorește un domn aparent amabil. Emil ațipește și, când se trezește, constată că domnul cu pălărie a plecat, iar banii pe care trebuia să-i dea bunicii sale, au dispărut. Ajuns la Berlin, băiatul este ajutat de niște copii să prindă hoțul din tren. Prin ce peripeții trec micii detectivi în urmărirea hoțului, vă las pe voi să aflați.
Dacă vă plac poveștile pline de aventură și mister, puteți cumpăra cartea de aici.

Das doppelte Löttchen, de Erich Kästner

„Das doppelte Löttchen” este o carte despre prietenie și familie. Personajele principale, Louise și Lotte, se întâlnesc într-o tabără. Fetițele de nouă ani seamănă perfect, deosebindu-se doar prin temperamentele lor complet diferite. Luise locuiește împreună cu tatăl ei la Viena, iar Lotte locuiește cu mama ei la München.
Cele două ajung să se împrietenească și descoperă că sunt surori gemene, părinții lor fiind divorțați. Amândouă își doresc să-l cunoască pe celelălt părinte, astfel că fac schimb de vieți, Luise mergând la mama ei din München, iar Lotte mergând la tatăl ei din Viena. Vor afla ceilalți secretul celor două fete care încearcă să își reîntregească familia?

Dacă sunteți curioși să aflați răspunsul, puteți găsi cartea aici.

Die unendliche Geschichte, de Michael Ende

„Die unendliche Geschichte” este o carte despre magia nesfârșită a cărților și despre puterea imaginației. Fantasia, lumea în care se petrec întâmplările din această carte, este un fascinant tărâm de basm. Când lumea imaginației e în pericol, atacată fiind de refuzul oamenilor de a mai crede în basme, este nevoie de un erou.
Aventura începe când Bastian Balthasar Bux, un băieţel de zece ani din lumea oamenilor, fură o carte dintr-un anticariat și descoperă că a devenit personaj al poveştii pe care o citeşte. Acesta este nevoit să pătrundă în carte și să salveze Fantasia. Însă adevărata încercare pe care Bastian trebuie să o depășească este descoperirea căii prin care se poate întoarce în lumea reală.

Dacă iubiți genul fantasy, vă recomand să citiți această carte. O găsiți aici.

Momo, de Michael Ende

„Momo” este un roman pentru copii apărut în anul 1973, care abordează tema timpului. Momo este o fetiță care, deși locuiește singură printre ruinele unui vechi amfiteatru, are mulți prieteni. Ea are un talent aparte: știe să îi asculte cu adevărat pe ceilalți, ajutându-i să găsească soluții la problemele de zi cu zi. Când „domnii cenușii” preiau controlul asupra orașului, furându-le oamenilor timpul, doar Momo are puterea să îi înfrunte. Ajutată de maestrul Hora și broasca-țestoasă cu puteri speciale Casiopeea, ea își începe misiunea de a înapoia oamenilor timpul furat.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, puteți găsi cartea aici.

Pippi Langstrumpf, de Astrid Lindgren

„Pippi Langstrumpf” este o poveste despre o fetiță de nouă ani amuzantă, puternică și neobișnuită: ea are părul de culoarea morcovului, prins în două codițe împletite, care stau țepene în sus, are pistrui, poartă ciorapi de culori diferite şi pantofi largi. Orfană și nonconformistă, Pippi se mută în Vila Villekulla împreună cu o maimuţică pe care o poartă pe umăr şi un cal pe care îl ține pe verandă. Prietenii ei, vecinii Annika şi Tommy, încep să privească lumea prin lentila imaginaţiei lui Pippi şi fiecare zi este plină de întâmplări comice.
Dacă vreți să râdeți copios, vă recomand să citiți această carte. O puteți găsi aici.

Die kleine Hexe, de Otfried Preußler

„Die kleine Hexe” este povestea unei micuțe vrăjitoare de o sută douăzeci și șapte de ani. În ciuda vârstei, ea este considerată prea tânără pentru a participa la Noaptea Valpurgiei. Ea învață arta vrăjitoriei și vrea să facă numai vrăji bune, pentru a-și câștiga renumele de „Vrăjitoare bună” și a fi primită la sărbătoare. Cu toate că Abraxas, corbul său, o ajută cu sfaturi bune, uneori mai greșește vrăjile.
Veți afla cum se va descurca micuța vrăjitoare citind cartea, pe care o puteți cumpăra de aici.

Max und Moritz, de Wilhelm Busch

„Max und Moritz” este o poveste în versuri despre doi băieţi obraznici, care fac farse celor din jur ca să se amuze. Până la final, se dovedește că fiecare faptă rea este pedepsită pe măsură. Cele șapte aventuri ale poznașilor Max și Moritz sunt povestite cu umor și ilustrate de Wilhelm Busch.
Pentru a afla mai multe despre poznele celor doi băieți răi, vă recomand să citiți cartea. O găsiți aici.

Tintenherz, de Cornelia Funke

Trilogia „Tintenherz”, „Tintenblut”, „Tintentod” se bazează pe relația dintre Mo și Meggie, tată și fiică. Când citește cu voce tare, Mo poate să dea viață personajelor din cărți. Meggie, fiica lui de doisprezece ani, a moștenit acest dar de la el. În urmă cu nouă ani, Mo a scos dintr-o carte o bandă de tâlhari medievali, în frunte cu liderul lor, Capricorn. Acum, trecutul îl prinde din urmă și Meggie se vede nevoită să-și salveze tatăl. Însă într-o lume în care granița dintre realitatea ei și cea a cărților nu e foarte stabilă, mica eroină va trebui mai întâi să-și pună la încercare neobișnuitul talent și să-și lege propria poveste de a altora în cele mai neașteptate moduri.

Puteți citi aventurile fantastice ale lui Meggie și Mo cumpărând cartea de aici.
Există multe alte cărţi în germană pentru copii, trebuie doar să găsiți genul care vă interesează. Chiar dacă la început nu veți înțelege toate cuvintele, nu vă descurajați- cu cât veți citi mai mult, cu atât veți înțelege mai mult!

Didacto oferă posibilitatea de a testa GRATUIT un curs și atelier conversațional de germană: veți face cunoștință cu programele educaționale, cu metodele nonformale interactive și atractive pe care la folosim și pe trainerii noștri.
Dacă sunteți în căutarea altor sfaturi utile pentru învățarea limbii germane, vă venim în ajutor cu 6 surse de învățare6 tehnici eficiente și multe alte articole interesante.

Spor la învățat!

Pentru mai mult sprijin și ajutor, aruncați o privire asupra resurselor noastre.

De asemenea, mai jos puteți viziona unul dintre videoclipurile de pe canalul de Youtube Didacto:


Daca doriți să aflați mai multe, vă recomandăm și lecțiile online gratuite de limba germană pentru copii.
8 cărți în germană pentru copii 1
cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?