Tel: +40 752 822 373
De Paște, pune în coș Educația Distractivă:
Reduceri de vară: 19/50 cupoane rămase
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Cântece pentru copii în germană – 8 beneficii

8 beneficii muzica

Ce vei regăsi în articol:

Cântece pentru copii în germană? Da, ai ajuns la locul potrivit! Cântecele pentru copii în germană și, în general muzica, ar trebui să facă parte din viața noastră de zi cu zi. Pentru copii și nu numai, muzica este unul dintre cele mai distractive moduri de a învăța limba germană. După cum spunea și Platon, muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt tinereții, viață și veselie tuturor lucrurilor.

Muzica poate influența dezvoltarea copiilor? 

Cântece pentru copii în limba germană
Cântece pentru copii în limba germană

Încă de când sunt în burta mămicilor, copiii încep să audă și să perceapă sunetele. După mai multe cercetări cu privire la beneficiile pe care le aduc cântecele copiilor încă nenăscuți, s-a putut afirma ferm că muzica ajută la dezvoltarea capacităților intelectuale ale viitorilor copii, stimulându-le atenția și creativitatea.

Ceea ce este foarte interesant la copiii nenăscuți este faptul că în al treilea trimestru de sarcină, ei recunosc vocea mamei lor și chiar sunt capabili să rețină un cântec care le-a fost pus constant. În cea de-a 26-a săptămână de sarcină, fătul începe să reacționeze la sunetele venite din exterior, iar inima lui începe să bată mai tare când le aude. În cea de-a 33-a săptămână de sarcină, cercetătorii au descoperit că fătul începe să respire în ritmul muzicii, iar în cea de-a 38-a săptămână, acesta începe să reacționeze diferit în funcție de tipul de muzică pe care îl aude. Dacă nu îi place un anumit tip de muzica, acesta începe să se agite.

După cum am putut observa, muzica este prezentă în viața noastră încă de timpuriu, iar acum vom încerca să surprindem beneficiile pe care muzica le are asupra dezvoltării copiilor.

Ce beneficii aduce muzica în dezvoltarea copiilor?

Cântece pentru copii în limba germană
Cântece pentru copii în limba germană

S-a demonstrat că muzica, în special cea clasică, are numeroase beneficii asupra copiilor. Aceasta oferă o stare de relaxare, de ameliorare a durerii și activează scoarța cerebrală în proporție de 90%. Când ascultăm muzică în corpul nostru se activează hormonii fericirii, cum ar fi serotonina, hormonul care ne dă o stare de bucurie și ne ajută să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut.

În continuare, vom încerca să prezentăm beneficiile pe care muzica le are asupra dezvoltării copiilor.

Stimulează memoria

După cum putem observa, copiii în momentul în care învață să vorbească, repetă cuvintele auzite în jurul lor. Cântecele pentru copii în limba germană conțin de multe ori secvențe repetitive, cu rime ușoare care îi vor ajuta să rețină mult mai bine cuvintele noi în limba germană. În funcție de vârsta și experiența copilului, va crește și nivelul de dificultate al cântecelor, iar copilul va reuși să rețină din ce în ce mai multe cuvinte noi și astfel, să își îmbunătățească vocabularul.

Ajută la îmbunătățirea pronunției 

Când învățăm o limbă străină este foarte important să fim atenți la pronunție, însă și la modul de scriere al cuvintelor, deoarece unele cuvinte se pronunță la fel, dar se scriu diferit și se pot face greșeli de înțelegere. Aceste cântece pentru copii în limba germană ne oferă un model corect pentru accentul în propoziție, ritmul și intonația potrivite. Un cântecel care îi ajută pe copii să își îmbunătățească pronunția este Drei Chinesen mit dem Kontrabass.

Ajută la antrenarea buzelor, a limbii şi a urechii muzicale pentru a putea reproduce cu succes limba germană

Cu toții știm că limba germană nu este o limbă ușoară. Din acest motiv trebuie să exersăm mult pentru a o putea învăța. Copiii vor putea învăța mai ușor sunetele corespunzătoare literelor specifice limbii germane, respectiv ä, ö, ü, cu ajutorul muzicii. Pentru a emite sunetelor corespunzătoare acestor litere este nevoie de o poziționare specifică a limbii și a buzelor. Cântecele îi ajută atât pe copii, cât și pe adulți să asimileze involuntar aceste poziționări specifice ale limbii și buzelor. Pe lângă asta, cu cât copiii cântă și ascultă mai mult muzică, cu atât își vor dezvolta auzul și urechea muzicală, astfel că veți fi surprinși să descoperiți chiar adevărate talente în copiii dumneavoastră.

Dezvoltă limbajul

După cum știm, un beneficiu foarte important pe care îl au aceste cântece pentru copii în germană este dezvoltarea limbajului. Pe lângă discuțiile pe care copiii le aud sau pe care persoanele le poartă cu copiii, pentru ei sunt mult mai relevante cântecele, deoarece ele sunt atractive prin ritmul lor și prin energia pozitivă pe care o transmit.

Are efect de calmare, îmbunătățește respirația și funcțiile inimii

Se știe prea bine că părinții apelează adesea la diverse cântece liniștitoare pentru a-și adormi copiii, ceea ce e un lucru foarte bun. Dacă pun și un cântecel în limba germană, cum ar fi: Funkel, funkel, kleiner Stern, acest lucru va fi mult mai benefic pentru ei. Copiii vor reuși să adoarmă datorită ritmului lent, însă creierul procesează ceea ce aude, iar cuvintele în limba germană vor rămâne în subconștientul copilului.

Are efect de energizare

Dacă am observat efectul de calmare a muzicii și de inducere a stării de somnolență, acum putem afla că muzica are și efect de energizare. Adeseori, chiar și noi adulții ne trezim lipsiți de vlagă și energie, iar când auzim o melodie ritmată, parcă ne revine cheful de viață. Asta se întâmplă și în cazul copiilor. Dacă aveți copii preșcolari și chiar școlari, puteți să vă începeți activitatea de dimineață cu cântecul Kopf, Schulter, Knie und Fuss, varianta în limba germană a cântecului Head, Shoulders, Knees and Toes. Pe lângă învățarea limbii, veți avea ocazia să petreceți un moment amuzant și benefic alături de copilul dumneavoastră, făcând sport și exersând limba germană.

Îi ajută pe copii să aibă încredere în ei

Pe lângă faptul că prin intermediul lor copiii învață limba germană, cântecele și în general muzica, le oferă mai multă încredere în ei. Copiii la vârste fragede rețin ușor refrenul, acest lucru făcându-i să continue învățarea. Dacă sunt apreciați, ei repetă mai mult și astfel capătă încredere în calitățile lor vocale și în ei de asemenea. Adeseori îi auzim pe cei mici fredonând cântece prin casă și ce bucurie e când aceste cântece sunt în limba germană. Părinții vor ajunge și ei să învețe de la copii germana prin cântece.

Îi ajută pe copii să își exprime mai bine emoțiile

De când intră pe băncile școlii, copiii încep să aibă unele incertitudini. Ei își formează primele prietenii, încep să distingă binele de rău, ajung să sufere primele dezamăgiri, iar muzica îi va ajuta să se formeze armonios și să își gestioneze mai bine gândurile. Chiar și eu, copil fiind, am apelat de multe ori la muzică și la cântecele mele preferate în momentele în care am avut divergențe la școală, cu colegii, sau acasă, cu părinții. Cântecele în limba germană sunt o alternativă bună pentru exprimarea emoțiilor și pentru ieșirea din situațiile inconfortabile. Parcă totul e mai frumos când asculți un cântec.

Exemple de cântece pentru copii în germană pe nivele

Cântece pentru copii în limba germană

Pentru nivelul începător-preșcolar (5-6 ani) vă recomandăm următoarele cântece pentru copii în germană:

 1. Grün, grün, grün sind alle meine Kleider
 2. Acest cântecel îi ajută pe copii să învețe culorile în limba germană și să le recunoască.
 3. Drei Chinesen mit dem Kontrabass este un cântecel amuzant care ajută copiii să își îmbunătățească pronunția.
 4. Kopf, Schulter, Knie und Fuss îi pune pe copii în mișcare și îi învață componentele corpului uman.
 5. Hände waschen este un cântecel ce poate fi cântat împreună cu copiii înainte de face baie și în timpul acesteia.
 6. 123 Zahlen Lied– Cu acest cântecel copiii vor învăța cu siguranță numerele.
 7. Bruder Jakob– Acest cântecel conține mai multe variante de versuri în diferite limbi, pe lângă cea germană, și le dă copiilor prilejul de a vedea cum sună același cântec diferit.
 8. Brüderchen, komm tanz mit mir este tot un cântec distractiv prin care copiii învață limba germană, se cunosc între ei și dansează împreună.
 9. Wenn du fröhlich bist, dann klatsche in die Hand este un cântecel cunoscut în toate limbile și iubit de copii.
 10. Funkel, funkel kleine Stern este un cântec pe care părinții îl pot pune copiilor înainte de culcare.
 11. Old MacDonald hat ‘ne Farm
 12. Fuchs, du hast die Gans gestohlen

Alte cântece pentru copii în germană pentru acest nivel puteți găsi accesând acest link.


Pentru nivelul intermediar-școlar (vârsta 7-8) vă recomandăm următoarele cântece pentru copii în germană:

 1. Das gesamte ABC– Cu ajutorul acestui cântec, copiii ajunși la școală își pot consolida cunoștințele despre literele alfabetului.
 2. Hurra, hurra, die Schule beginnt
 3. Keine Ahnung
 4. Mädchen die Jungs
 5. Das Mozart-Lied

Pentru nivelul intermediar-școlar (vârsta 9-11) vă recomandăm următoarele cântece pentru copii în germană:

 1. KIDZ BOP Kids – Geiles Leben
 2. KIDZ BOP Kids – Feuerwerk
 3. KIDZ BOP Kids – 194 Länder

Pentru nivelul avansat-școlar (vârsta 11-14) vă recomandăm următoarele cântece pentru copii în germană:

 1. Fabien – Nur eine Chance (VDSIS)
 2. Lina – Egal feat. Louis Held
 3. Andreas Bourani – Auf uns (Lyrics)
 4. Mark Forster – 194 Länder (Official Video)
 5. Mark Forster – Wir sind groß (Lyric Video)

Pe lângă muzică, pe care v-o recomandăm cu drag, vă invităm să urmăriți în continuare pagina noastră Didacto.ro și vă amintim că vă puteți înscrie copiii la cursurile și atelierele noastre de limba germană online. Vă asigurăm că nu veți regreta alegerea făcută! Primul atelier și curs introductiv sunt gratuite, așa că nu ratați această oportunitate!

Dacă și dumneavoastră doriți să învățați limba germană, puteți vizualiza ofertele noastre de pe pagina Învațăgermană.ro pentru adulți și liceeni. Vă așteptăm să deslușim împreună tainele limbii germană!

Pentru mai mult sprijin și ajutor, aruncați o privire asupra resurselor noastre.

Cântece pentru copii în germană - 8 beneficii 1
 

 

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?