Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Alexandra Limbart – Trainer ateliere conversaționale și vorbitor nativ de limba germană

Alexandra Limbart vorbitor nativ de limba germană

Ce vei regăsi în articol:

De ce să participi la atelierele conversaționale cu un vorbitor nativ de limba germană? În primul rând, este depășită bariera lingvistică, deoarece dacă un vorbitor nativ de limba germană nu vorbește limba ta maternă, va trebuie să vorbești cu el prin exersarea la nivel maxim a cunoștințelor pe care le-ai dobândit până acum, precum și să asimilezi alte cuvinte noi, pentru ca dialogul să fie posibil. De asemenea, în procesul de comunicare, vorbitorul nativ va corecta pronunția și va ajuta la construirea corectă a frazelor și propozițiilor. În plus, un vorbitor nativ de limba germană te ajută să înveți limba exact așa cum se vorbește în țara lui de origine. Vei învăța particularitățile pronunției, aforismele, abrevierile și multe altele. 

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele de care vei beneficia prin participarea la atelierele conversaționale Didacto, pentru nivel intermediar – avansat, ateliere susținute de un vorbitor nativ de limba germană. În continuare, te invităm să o cunoști pe Alexandra, trainer vorbitor nativ de limba germană la Centrul Didacto. Mai mult, pe blogul Didacto poți să faci cunoștință cu întreaga echipă Didacto. De asemenea, te invităm să ne urmărești pagina de FacebookInstagram și YouTube pentru mai multe resurse de limba germană și informații despre cursurile, atelierele și taberele de limba germană pe care le organizăm.

Și pentru a te convinge de faptul că oferim cele mai calitative servicii în limba germană pentru copii, oferim posibilitatea de a experimenta gratuit și cursul și atelierul conversațional, înainte de a achiziționa un modul întreg: pentru cursul gratuit de limba germană accesează acest link, iar pentru atelierul conversațional de germană accesează acest link. 

Alexandra Limbart – Trainer ateliere conversaționale și vorbitor nativ de limba germană

 

1. Salut, Alexandra!

 
O zi fericită, tuturor!

2. Să începem cu citatul tău preferat.

 

Am (prea) multe, iar ele se schimbă de la o zi la alta, așa că permite-mi să în menționez pe scurt: Oferă-i fiecărei zile şanșa de a fi cea mai frumoasă zi din viaţa ta!.

3. Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Cine ești, cu ce te ocupi?

 

Numele meu este Alexandra, am 32 de ani și sunt vorbitor nativ de limba germană. Sunt născută la Frankfurt (am Main). Sunt absolventă a Facultății de Asistență Socială. Am locuit și am lucrat în diferite țări, cum ar fi Australia și Myanmar (Asia de Sud-Est). Decizia de a-mi continua studiile în sociologie și filosofie, în Germania inițial, m-au adus și la Cluj-Napoca, pentru un an întreg de studiu, prin intermediul programului Erasmus. Sunt mai mult decât încântată să pot lucra în România și să fac ceea ce îmi place: educație și predare pentru copii, pentru a-i sprijini pe aceștia să aibă un viitor promițător.

Experiența mea cu copiii din acest domeniu al facilitării de activități educaționale este de aproximativ 5 ani, lucrând cu copii, dar și cu adolescenți de 16-20 de ani. Un alt domeniu special în care dețin experiență este lucrul cu copiii din medii defavorizate.

4. Ce tipuri de oportunități poate avea cineva care cunoaște limba germană?
Consideri că este important să studiezi o nouă limbă de la o vârstă fragedă?

 

Sunt întotdeauna surprinsă să observ valoarea pe care o are limba germană în lume și cât de mare este interesul pentru învățarea acesteia. Deschide multe uși și cu cât cineva începe să o învețe mai devreme, cu atât e mai bine, deoarece din punct de vedere neuro-lingvistic este mai ușor să înveți limba la o vârstă fragedă, decât într-o etapă ulterioară.

5. Cum ai ajuns să ocupi poziția de Trainer în cadrul programelor educaționale Didacto?

 

Conceptul programelor educaționale Didacto mă atrage, nu doar profesional, ci și personal, deoarece îl asociez cu valorile mele. Educația și limbile vorbite sunt foarte importante, nu numai pentru viața profesională ulterioară, ci și cea personală, deoarece sunt deschizătoare de drumuri și noi oportunități.

6. Care este experiența ta în predarea și interacțiunea cu copiii?

 

Dintr-o perspectivă psihologică pentru activitățile de grup – un grup parcurge întotdeauna aceleași etape: 1. sosire / orientare – 2. încredere / găsirea rolului – 3. productivitate / dorința de a lucra împreună – 4. concluzie / rămas bun.
Astfel, este foarte important să se creeze o atmosferă de învățare pozitivă, în care copiii își construiesc încrederea reciprocă. Acest lucru le permite acestora să învețe și să folosească spațiul oferit pentru a-și dezvolta abilitățile lingvistice mult mai bine. Jocul și distracția sunt, de asemenea, indispensabile, precum și faptul că încurajează aducerea la viață a ideilor și dorințelor copiilor.

7. Cursurile și atelierele conversaționale Didacto au loc exclusiv online în această perioadă.
Cum crezi că aceste programe pot satisface nevoile copiilor?


Din punctul de vedere al educației digitale, Internetul facilitează accesul copiilor la diferite tipuri de informații. Pe de-o parte, reprezintă un loc pentru distracție și jocuri sau pentru a fi în contact cu prietenii. Pe de altă parte, oferă posibilitatea de a învăța și asimila noi cunoștințe. Didacto se folosește de această oportunitate și îmbină aceste două perspective: combinația dintre distracție și joc, cu învățarea și educația. În același timp, oferă o modalitate de utilizare conștientă a computerului și a Internetului, aspect care contribuie și la îmbunătățirea competențelor digitale ale copiilor.

8. Ce le recomanzi copiilor care sunt la primul contact cu limba germană?
Dar celor care studiază deja limba germană de câțiva ani, dar simt poate că nu pot trece la nivelul următor?

 

Am devenit conștientă de valoarea limbii germane numai prin experiența interculturală cu oameni din alte țări care au învățat această limbă. De exemplu, mi s-a spus adesea că limba germană este o limbă foarte frumoasă și diversă pe care oamenii o pot folosi pentru a se exprima frumos, în comparație cu alte limbi. Nu am văzut-o niciodată așa și, de atunci, am fost mult mai atentă în utilizarea limbajului și confirm faptul că limba germană oferă posibilitatea de a te exprima într-o varietate de moduri și de nuanțe, exact așa cum gândește sau simte vorbitorul, contribuind astfel și la dezvoltarea armonioasă a personalității.

9. Îți mulțumim pentru timpul acordat acestui scurt interviu!

 

Plăcerea a fost a mea! Ne vedem în curând, la atelierele conversaționale de limba germană!

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?