Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

Activități extracurriculare online – Beneficii și unde le găsești

beneficii activitati extracurriculare

Ce vei regăsi în articol:

O activitate extracurriculară este o activitate, realizată de elevi sau studenți , care se află în afara domeniului curriculumului normal al învățământului școlar sau universitar.

Despre importanța activităților extracurriculare

Activități extracurriculare online - Beneficii și unde le găsești 1
Educaţia extracurriculară are un rol important în formarea personalităţii copiilor. Educaţia prin activităţile extracurriculare are ca scop identificarea aptitudinilor, talentelor, cultivarea unui stil de viaţă civilizat, precum şi stimularea comportamentului creativ in diferite domenii.
Activitățile extracurriculare sunt un element vital în dezvoltarea oricărui copil, bazându-se adesea pe lecții care încep în timpul orelor de școală.

Ce competențe se însușesc / dezvoltă prin aceste activități extracurriculare?

Activități extracurriculare online - Beneficii și unde le găsești 2

Întreprinderea de activități extracurriculare are beneficii foarte variate care ating multe aspecte ale dezvoltării unui copil. Iată câteva motive cheie pentru care ar trebui să vă încurajați copilul să ia ceva departe de clasă:

Dobândirea de noi competențe

În mod fundamental, activitățile extracurriculare permit copilului să învețe ceva de care ar putea sta cu ei pentru o viață. În mod direct, această abilitate ar putea fi baza unui hobby sau a unei pasiuni.Totul, de la practicarea sporturilor pana la învățarea unui instrument, s-ar putea transforma in ore petrecute făcând ceva de care se bucură.

Dincolo de aceasta, activitățile extracurriculare insuflă abilități cheie și trăsături de personalitate care pot fi utile în diferite aspecte ale vieții. Folosind aceleași exemple, sportul este esențial pentru dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, de conducere și de rezolvare a problemelor. Un instrument muzical necesită perseverență, coordonare mână-ochi și, mai presus de toate, creativitate.

Competențe sociale mai extinse

Prin natura multor activități extracurriculare copilul dumneavoastra va interactiona cu alți copii într-un cadru social. Departe de clasă, este o oportunitate bună pentru ei să cunoasca alti copii cu interese asemănătoare. Acest lucru le oferă o șansă de a-și dezvolta abilitățile sociale, de a lega noi prietenii și de a deveni mai încrezător in ceea ce priveste comunicarea în grupuri.

Activitățile extracurriculare pot ajuta, de asemenea, la dezvoltarea stimei de sine și a încrederii. Este îmbucurător atunci când reușim în ceva ce ne place, mai ales după ce am muncit din greu pentru a realiza acest lucru. Stima de sine este un aspect esențial pentru sănătatea mintală pozitivă și bunăstarea copilului.

Gestionare îmbunătățită a timpului

Activitățile extracurriculare oferă, de asemenea, copiilor un instrument excelent prin care să învețe abilități importante de gestionare a timpului. Prin sarcina de a echilibra viața școlară și si o activitate in afara orelor de curs, elevii vor începe să pună bazele pentru competențe care le vor aduce beneficii în etapele ulterioare ale educației lor și în etapele pe care le vor urma după educația școlară.

Activitățile extracurriculare demonstrează, de asemenea, că copilul dumneavoastră are interese variate și o curiozitate de a învăța dincolo de sala de clasă tradițională.

Despre activități extracurriculare în mediul online.

Activități extracurriculare online - Beneficii și unde le găsești 3
Cele mai multe activități extracurriculare au fost intrerupte în primăvara anului 2020. Unele scoli nu au început încă noul an școlar fizic, iar cele care au inceput fizic sunt expuse riscului de a se închide din nou pe baza situatiei comunitare privind pandemia. Cu toate acestea, activitățile extracurriculare rămân importante atât pentru sănătatea mentală și emoțională și pentru CV. Ce activitati extracurriculare sunt disponibile pe timpul pandemiei? Răspunsul – activități extracurriculare in mediul online.

Și care sunt beneficiile continuării activităților extracurriculare online în timpul acestei pandemii? Copilului dumneavoastră ii va crește optimismul, reziliența și sănătatea mintală pozitivă pentru a-l ajuta să treacă peste aceste restricții si schimbări care au avut loc din cauza pandemiei.

Pandemia se va încheia în cele din urmă, iar viața va reveni la normal. Ceea ce alegem să facem în timpul acestei pandemii va avea efecte personale mai lungi decât COVID-19 în sine. Este foarte important ca in aceasta perioada copiii sa fie îndrumați spre a alege o cale pozitivă de creștere personală prin activități extracurriculare online.

Cu ce poți să ocupi timpul copilului cât stă acasa?

Pandemia de coronavirus (COVID-19) determină emoții, precum anxietatea, stresul și incertitudinile, resimțite cu atât mai puternic de copiii de toate vârstele. Deși au mecanisme proprii prin care fac față acestor emoții, în condițiile în care școlile sunt închise, evenimentele au fost anulate și trebuie să stea departe de prieteni, copiii au nevoie să se simtă iubiți și sprijiniți acum mai mult ca oricând. Mai jos sunt câteva activități extracurriculare pe care părinții le pot avea cu copiii în timpul acestei crize:

Sesiuni de arta și lucru manual

Acest lucru îi va menține implicați ore întregi și va inspira creativitate. Aceste sesiuni presupun concentrare, iar copiii vor dori să facă cele mai bune creații posibile.

Încurajarea creativității

Dați-le copiilor cărți de desenat, creioane colorate, plastilina, baloane,etc și încurajați-i să facă lucruri creative din ele. Toate aceste activități ii vor ține ocupați și vor învăța chiar ceva nou din ele.

Cititul

În timp ce copiii sunt în siguranță și stau acasă, încurajează-i spre a citi o carte pe placul lor. Studiile au arătat că lectura este una dintre principalele tactici de dezvoltare a vocabularului și de îmbunătățire a abilităților de comunicare. De asemenea, învățarea digitală și online poate face parte din exercițiu.

Grădinăritul

Îngrijirea unei grădini, plantarea semințelor și urmărirea creșterii plantelor îmbunătățesc abilitățile cognitive și abilitățile sociale. Copii învață să acorde atenție, să asculte și să urmeze indicații pentru a obține cele mai bune rezultate. De aceea grădinăritul trebuie să se afle printe opțiuni când vine vorba de activități extracurriculare.

Exemple de activități extracurriculare online

Activități extracurriculare online - Beneficii și unde le găsești 4

Activități extracurriculare tehnico-științifice

Copilul se arata pasionat de matematică, fizică sau diferite mistere ale naturii? Are anumite curiozități legate de Univers si natura ? Atunci ai putea să-l încurajezi spre înscrierea într-un club sau cerc tematic, în cadrul cărora se învață despre subiectele care îl pasionează. Chiar daca locațiile fizice sunt închise in perioada aceasta, experiența continuă in mediul online.

Cursuri creative de arte frumoase

Dacă științele ajută copiii să gândească logic si analitic, arta ii ajută să-și înțeleagă emoțiile și să le exprime liber. Totodată le stimulează creativitatea și le dezvoltă imaginația. Există numeroase cursuri online de artă.

Cursuri și ateliere de gătit

Aceste cursuri merita mai multa atenție. Pe de o parte, Arta culinara ii poate invata pe copii disciplina si ajuta la dezvoltarea creativității si abilitaților cognitive. Iar pe de alta parte ii va
forma copilului un obicei sănătos de alimentație pentru tot parcursul vieții. România este pe locul doi la obezitate infantilă (1 din 2 elevi e supraponderal), din cauza unei alimentații inadecvate și a lipsei de mișcare.

Cursuri de limbi străine

Daca copilul este interesat, îl poți îndruma spre învățarea de limbi străine. In ultima perioada numeroase instituții oferă cursuri online de limbi străine. Acum, copilul are ocazia să înveţe şi să se bucure de cele mai moderne tehnici de predare, la un click distanţă: jocuri de rol, exersarea limbii prin poveşti şi lucrul în echipă.

Daca sunteți interesat de cunoașterea limbii germane, Didacto este o alegere perfecta. Copilul va putea învăța limba alături de un trainer cu experiență vastă în predarea limbii germane care folosește metode atractive și interactive pentru însușirea rapidă și ușoară a limbii germane. Participă GRATUIT la un curs sau atelier conversațional de germană online pentru a face cunoștință cu programele noastre educaționale, . medotele nonformale atractive și interactive pe care le folosim, precum și cu trainerii noștri.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?