Tel: +40 752 822 373
Didacto - Cursuri pentru copiii

De 1 iunie, Didacto a pregătit oferte de nerefuzat!

9 jocuri prin care copilul tău va învăța germana

Jocuri – învățare prin distracție

Îți dorești ca copilul tău să învețe cu plăcere limba germană? Vrei să începi cât mai repede predarea limbii germane copilului tău? Dacă răspunsul la respectivele întrebări sunt „da”, atunci învățarea limbii germane prin activități și jocuri este una dintre cele mai bune și eficiente metode pentru copilul tău. 

Fiindcă necesitatea cunoașterii limbilor străine crește constant, niciodată nu este prea târziu sau prea devreme să începi însușirea unei limbi. În ziua de azi există numeroase oportunități prin care se poate învăța o limbă străină. Ai posibilitatea de a alege dintre diferite școli sau grădinițe private, activități extrașcolare, cursuri specifice, ori poți să te joci chiar și tu în germană cu copilul tău, acasă.

Jocuri – cheia învățării la copii 

Învățarea prin jocuri este o alternativă ideală în cazul copiilor. Pe lângă învățarea clasică, care presupune folosirea manualelor, caietelor de exerciții. precum și alte instrumente clasice în procesul de predare a unei limbi străine, însușirea prin joc deține un rol foarte important. Numeroase studii au afirmat faptul că copii învață cel mai bine prin joc, deoarece jocul presupune că procesul de învățare se desfășoară într-un mod interactiv și distractiv, astfel, asimilarea informațiilor devine mult mai ușoară.

Dacă ar fi să analizezi, să te gândești și să îți răspunzi la întrebarea, precum „ce îl interesează pe copilul tău?” sau „ce îi place copilului tău să facă”, e clar că răspunsul este joaca. Astfel, ajungem la următoarea concluzie: pentru copii jocul este cheia învățării eficiente. Această „cheie” trebuie folosită pentru învățarea limbii germane. Mai mult, trebuie să cunoaștem faptul că nu vorbim de jocuri obișnuite, dar de activități și jocuri în care limba germană devine un instrument de comunicare și de descoperire.

Libertate în procesul de învățare 

De felul lor, copiii sunt foarte activi și au capacitatea de a învăța multe lucruri, dar aceștia vor rămâne activi în interesați de ceea ce fac doar dacă procesul de învățare are loc prin joc. În procesul de învățare, ei încă au nevoie de libertate. Libertatea de a se mișca. de a gândi și de a se exprima fără limite. 

Copiii au nevoie de un mediu în care au posibilitatea de a fi fericiți și bine-dispuși. Așadar, prin descoperirea și explorarea mediului, aceștia vor dobândi informații și cunoștințe noi.

Este extrem de important ca învățarea limbii germane să fie o activitate plăcută, care să îi motiveze, încurajeze și să îi aducă satisfacție copilului tău. Procesul de învățare va fi de succes dacă activitățile și jocurile sunt dinamice, amuzante, interactive și răspund perfect nevoilor copilului tău.

Ce fel de jocuri? 

Există numeroase jocuri și activități care sunt foarte eficiente pentru însușirea limbilor străine,acestea sunt utile în acumularea și în exersarea unui vocabular de bază. Lista acestor activități și jocuri este lungă, însă în acest articol îți vom prezenta câteva dintre acestea.

Jocuri de mișcare 

Astfel de jocuri pot facilita însușirea limbii germane. Un exemplu simplu în acest sens: tu spui ceva în limba germană, iar copilul tău va răspunde prin mișcare sau acțiune fizică.

Scenete și jocuri de rol în germană 

Cu ajutorul acestor activități, se va crea pentru copii circumstanța de a vorbi în germană, de a se exprima liber, de a fi creativi și spontani.

Spânzurătoarea 

Sigur îți amintești de acest joc. Trebuie să faci doar o singură modificare, schimbă limba în care joci și utilizează cuvinte noi în germană.Aveți posibilitatea de a vă distra împreună și, în același timp, de a îmbogăți și vocabularul copilului tău. Mai mult, copilul tău va învăța mult mai ușor și regulile de scriere și de pronunție.

Cântăm și învățăm

Acest joc îți oferă numeroase beneficii. Oricărui copil îi place muzica și cântecele melodioase. Poți căuta cântece în limba germană, în funcție de vârsta copilului, și ascultați-le împreună. Vei observa faptul că după un timp, copilul tău va cânta aceste cântece și va reuși să învețe cuvintele noi cu ușurință. Cu ajutorul acestei metode puteți să faceți activități împreună care sunt concentrate pe ascultare, scriere și asociere a cuvintelor.

Pictăm și învățăm 

Acest joc este excelent pentru fixarea cunoștințelor despre părțile corpului, culori, forme, animale etc. Mai mult, acesta ajută și la dezvoltarea abilităților de ascultare, înțelegere și punere în aplicare. Regulile acestui joc sunt următoarele: tu va trebui să descrii în germană un personaj, un peisaj sau un obiect, iar copilul tău va trebui să deseneze conform instrucțiunilor primite de la tine.

Prima literă, ultima literă  

Acest joc este ideal atunci când sunt mai mulți copii. Ideea jocului este că primul spune un cuvânt, iar următorul trebuie să spună un cuvânt care începe cu litera cu care s-a terminat cel dinainte. În așa fel copiii vor însuși cuvinte noi unul de la altul și le vor folosi pe parcursul jocului.

De-a ghicitul: ce este?  

Respectivul joc este un fel de Activity în germană, copiii vor trebui să ghicească ce li se vorbește sau ce li se sugerează. De pildă, pentru cei mai micuți, este ideal pentru exersarea vocabularului de bază, precum fructele și legumele. După dezvoltarea vocabularului, este recomandat să se treacă și la alte clase de cuvinte. Pentru cei mai mari, imitația poate să fie înlocuită cu o descriere verbală.

Mie îmi place…  

Un joc simplu de atenție, care este eficient în practicarea cuvintelor pentru diverse activități și hobby-uri. Acesta include și puțină gramatică, copiii vor trebui să utilizeze prezentul și pronumele personal. Un copil va spune ce îi place, iar următorul va repeta ceea ce a spus copilul de dinainte și va menționa și activitatea sa preferată. În așa fel, va fi antrenată și memoria lor.

Simon says! 

Un joc des întâlnit la cursurile de limba engleză care reușește să capteze foarte bine atenția copiilor. Acest joc poate să fie adaptat și în germană. Principiul este foarte simplu: copiii vor realiza o anumită comandă, dar doar dacă aceasta este precedată de formula „Simon spune…” sau, în germană, „Simon sagt…”.

Jocuri și Didacto – combinația ideală pentru copilul tău

Mai mult ca sigur există mult mai multe activități și jocuri care sunt eficiente în însușirea limbii germane. Trebuie doar să identifici activitatea sau jocul ideal pentru copilul tău, jocul trebuie să fie potrivit nevoilor sale. Învățarea și exersarea vocabularului sunt cheia învățării unei limbi străine. În cazul copiilor, acestea jocuri și activități trebuie să fie interesante și amuzante, care îi intereseaze și îi motiveze. 

Majoritatea jocurilor și activităților care implică mișcare, creativitate și comunicare sunt eficiente pentru învățarea limbii germane. Este suficient doar o singură dată să încerci câteva jocuri sau activități în germană și cu siguranță vei observa dezvoltarea copilului tău și îți vei observa și realiza cât de mult a învățat prin distracție și joc.

Didacto îți oferă tot ajutorul și sprijinul în procesul de învățare prin jocuri și activități educative nonformale adaptate mediului online. Alege acum unul dintre serviciile pe care le avem, în funcție de nivelul de limbă: ateliere conversaționale și cursuri în limba germană. 

Mai mult, Didacto îți oferă oportunitatea de a experimenta procesul de învățarea a limbii germane prin oferirea posibilității de a participa gratuit la un atelier conversațional sau la un curs de germană. Participă la aceste sesiuni gratuite pentru a face cunoștință cu programa și trainerii Didacto. Înscrie-te aici pentru atelier conversațional gratuit și aici pentru cursul introductiv de germană gratuit.

De asemenea, ne poți urmări activitate atât pe YouTube, cât și pe Facebook.

cursuri online pentru copii

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.