Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

7 sfaturi utile pentru ore online interactive

sfaturi utile pentru ore in online

Ce vei regăsi în articol:

De mai bine de un an digitalizarea a reușit să susțină continuitatea educațională. Dacă la început majoritatea au fost sceptici legat de desfășurarea educației în mediul online, acum, însă, desfășurarea procesului educațional sub formă de ore online a devenit o normalitate. Atât profesorii, cât și părinții și-au dat seama că tehnologia are un impact pozitiv asupra educației, iar ignorarea lor totală până acum nu a fost cea mai bună decizie. Dar desigur că aceste ore online necesită o bună organizare. Descoperă mai jos 7 sfaturi utile pentru ore online interactive.

Provocările desfășurării unei ore online

provocarile desfasurarii unei ore online
Mutarea unui curs pe care l-ați conceput pentru livrarea față în față într-un mediu online ridică, fără îndoială, anumite provocări, în primul rând cum să comunicați în mod clar studenților modul în care se va aștepta să interacționeze cu noile materiale ale cursului moduri de comunicare. Unele aspecte ale cursului dumneavoastră pot rămâne neschimbate; cu toate acestea, alții vor trebui să se adapteze pentru a se potrivi noilor moduri în care elevii vor interacționa cu dumneavoastră și cu ceilalți.

În timpul unei ore online, s-ar putea să finalizați temele, să studiați texte, să vizionați videoclipuri, să ascultați prelegeri audio. Formatul exact va depinde de formatul și subiectul cursului.

Toată lumea adoptă, o abordare unică a învățării online. Veți dori doar să urmați cele mai bune practici pentru studierea online pentru a profita la maximum de efortul dumneavoastră.

 

Implicați-vă în învățare

 
În același mod în care ați lua notițe atunci când participați la ore online, este o idee bună să faceți același lucru în timp ce ascultați sau urmăriți o prelegere online. Așezați-vă într-un loc confortabil, aveți la îndemână un notebook și pixul și încercați să reduceți la minimum orice alte distrageri.

Luați-vă ceva timp să vă uitați la programul dumneavoastră și să elaborați un program de studiu pentru a vă asigura că sunteți bine pregătiți să participați la toate seminariile și prelegerile online. Faceți lecturile relevante în prealabil și puneți întrebări dacă există ceva despre care nu sunteți sigur.

 

Țineți-vă legătura cu colegii

 
Există o serie de instrumente pentru a realiza ore online, cum ar fi Skype sau Zoom, pe care le puteți descărca gratuit și vă permit să coordonați chat-urile video cu grupuri de persoane. Dacă clasa dumneavoastră are un fel de forum de discuții online, postați și întrebați dacă vreun coleg de clasă vrea să studieze împreună la conferințe video. Și după ce ați găsit câțiva parteneri de studiu, încercați să vă întâlniți cu aceștia în același timp în fiecare săptămână. În acest fel, veți obține avantajele învățării de a studia într-un grup și veți avea pe cineva care să vă răspundă.

Utilizați aceste programe pentru a înființa grupuri de studiu cu colegi de curs, astfel încât să puteți petrece ceva timp discutând idei, analizând texte împreună și schimbând sfaturi de studiu.

Acesta este un mod excelent de a păstra legătura cu alți studenți din clasa dumneavoastră și de a vă asigura că păstrați aspectul colaborativ al cursului universitar. De asemenea, vă ajută să adăugați un anumit contact social, astfel încât să nu vă simțiți prea izolat studiind singur.

Asigurați-vă că planificați în prealabil ceea ce discutați și încercați să rămâneți la subiect, astfel încât discuția să rămână productivă și să nu vă distrageți discuțiile despre alte lucruri.

 

Folosiți resursele pe care profesorul le oferă

 
La fel ca în cazul orelor fizice, succesul academic înseamnă mai mult decât participarea la curs și citirea manualului. Pentru a stăpâni materialul, trebuie să profitați de toate resursele disponibile.
La fel, dacă profesorul dumneavoastră oferă resurse suplimentare pentru a practica și a înțelege materialul, utilizați-le. Mai ales că puteți face toate acestea fără a ieși din casă, nu aveți nicio scuză.

 

Să aveți un spațiu de studiu dedicat

 
Dacă clasa dumneavoastră s-ar întâlni în viața reală, ați fi într-o sală de clasă sau de curs. Deși nu este nevoie să recreați acel mediu acasă, având un spațiu dedicat studiului vă va ajuta să rămâneți concentrat atunci când este timpul să studiați și să vă deconectați când nu este.

Spațiul dumneavoastră de studiu poate fi oriunde, important e să vă ajute să vă concentrați, fie că este un colț din dormitor, un loc la masa din bucătărie sau chiar un scaun pe balcon.

Singurul meu cuvânt de avertizare este să evitați locurile unde este prea confortabil sau distractiv. Nu învățați să stați în pat sau lângă sistemul dumneavoastră de joc. Găsiți un loc care să semnaleze „este timpul să lucrați”.

 

Evitați multitaskingul – fiți concentrați

 
Fără ca un profesor să se uite peste umăr sau colegii de clasă care stau lângă dumneavoastră, este ușor să vă distrageți cu social media, colegii dumneavoastră de cameră, jocurile video sau alte lucruri pe care ați prefera să le faceți decât să studiați.

Ar trebui să luați în seamă că implicarea și activitatea în cursurile sau seminarii, pot aduce o serie de beneficii de lungă durată pentru dezvoltarea dumneavoastră pe viitor. Pe lângă faptul că profesorii îi apreciază pe cei care se dedic orelor lor și își dau  interesul, vă puteți angaja într-o conversație de interes comun în timpul orei în care debatarea subiectelor este permis și benefic tuturor. Astfel, toate genurile de nelămuriri și idei neobișnuite pot fi discutate și clarificate în momentul actual.

 

Luați notite

Fără cursuri în fizic, este tentant să nu luați note. Toate informațiile sunt disponibile online, astfel încât să vă puteți referi la ele atunci când este timpul să faceți temele sau să studiați pentru un examen. Cu toate că aveți toate informațiile despre curs online, poate fi util pentru examinarea materialului, totuși ar trebui să luați notițe. La urma urmei, principala valoare în luarea notelor nu este producerea unei arhive a materialului.

Avantajul real al luării notelor este că vă ajută să vă angajați cu materialul și să îl puneți în propriile cuvinte. Acest lucru vă stimulează atât înțelegerea, cât și reținerea.

 

Participați la discuții online

 
Când discutați materialul cursului cu alți studenți și instructori, învățați adesea mai mult decât dacă ar fi să vă bazați numai pe materialele de studiu furnizate. În plus, veți dobândi un sentiment de comunitate și camaraderie care pot face învățarea online mai plăcută.

Învățarea nu trebuie să fie pasivă și nu se încheie cu clasa online. Proiectați și planificați o interacțiune umană în afara clasei, pentru a consolida învățarea și a încuraja schimburile de idei și dezbaterea. Rețineți că învățarea de la egal la egal îi ajută pe cursanții să-și revizuiască conceptele din clasă, îmbunătățindu-le abilitățile de comunicare și gândire critică, munca în echipă. Acesta oferă o oportunitate pentru cursanți de a descoperi cum învață cel mai bine. Promovarea interacțiunii dintre colegi ar putea consolida comunitatea de învățare.

Citește mai mult despre subiectul ore online aici.
Participă la un curs și atelier conversațional de germană GRATUIT online la Didacto și convinge-te și tu de faptul că educația online este posibilă. De asemenea, vizitează blogul Didacto pentru a descoperi mai multe informații despre educație și limba germană pentru copii.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?