Tel: +40 752 822 373

Cel mic e pe Lista Moșului, hai să-i iei cadoul!
Reduceri de până la 1000 de lei la cursuri, active:

Zile
Ore
Minute
Secunde

6 activități pentru copii în vacanța de vară

6 activitati pentru copii in vacanta de vara

Ce vei regăsi în articol:

Când ajunge vara, mulți părinți se întreabă cum să procedeze astfel încât copiii lor pot continua să învețe în vacanță. După lunile școlare, micuții trebuie să se bucure de timpul liber alături de familie și prieteni. În acest articol, vă prezentăm câteva activități de vară pentru copii active, creative și distractive pe care le pot face în vacanța de vară.

Dar, puteți profita de lunile de vară, astfel încât copiii să poată continua să practice ceea ce au învățat la școală? Jocurile sunt o metodologie de predare adecvată? Învățarea poate fi într-adevăr combinată cu divertisment? Răspunsul la toate aceste întrebări este da.
Profesorii știu că modul natural de a învăța copiii este prin joc, motiv pentru care sezonul de vacanță este ideal în special pentru învățarea prin joc, întrucât în acest mod își dezvoltă abilitățile cognitive, emoționale, sociale și fizice.

Importanța jocului în dezvoltarea copilului

activități de vara pentru copii
Jocul este o garanție a sănătății fizice și emoționale pentru cei mici, de unde și importanța sa.

Jocul este o formă de manifestare întâlnită la copii indiferent de , apartenenţă etnică, civilizaţie, cultură, din cele mai vechi timpuri şi satisface în cel mai înalt grad nevoia de activitatea a copilului generată de nevoile, dorinţele şi tendinţele specifice vârstei lui.
Jocul este cea mai importantă formă de activitate a copilului. 

Din toate aceste motive şi graţie tuturor valenţelor pe care le are, jocul este însăşi esenţa copilăriei. De asemenea, jocul dezvoltă imaginația și creativitatea. Când suntem adulți, este adesea dificil pentru noi să ne gândim la proiecte creative și originale și se datorează faptului că aceste abilități tind să fie îmbunătățite în primii ani de viață.

 

6 aspecte fundamentale ale personalității copiilor

Fizico-motor

Prin aplicarea jocului în educația timpurie, crește forța fizică și dezvoltarea musculară a copiilor, contribuind la sincronizarea mișcărilor, îmbunătățind precizia gestuală și limbajul.

 

Intelectual

Jocul ajută la dezvoltarea intelectului și la înțelegerea diferitelor situații pentru anticiparea evenimentelor și rezolvarea problemelor. În consecință, este promovată și capacitatea de a realiza strategii pentru a atinge un obiectiv.

 

Creativ

Va depinde întotdeauna de tipul de joc ales, dar majoritatea activităților recreative stimulează imaginația, promovează gândirea simbolică și dezvoltă abilități manuale.

 

Emoţional

Se promovează asimilarea și maturizarea situațiilor trăite și ajută la depășirea celor care pot fi de natură traumatică.

 

Social

Jocurile ajută la învățarea regulilor sociale și de conviețuire și implică copiii în situații imaginare create și întreținute colectiv.

 

Cultural

Când copiii se joacă, ei imită de obicei modele de referință ale contextului social în care se desfășoară viața de zi cu zi și, în funcție întotdeauna de diferiți factori precum zona geografică, condițiile meteorologice sau timpul istoric.

 

6 Idei de activități de vară pentru copii creative și active

Lectură

Citirea este esențială pentru dezvoltarea limbajului oral și scris al copiilor.
Citirea sporește înțelegerea, atenția, observarea, gândirea critică și dezvoltă memoria. Lectura trezește curiozitatea și alimentează imaginația. Lectura activează inspirația, imaginația și apariția ideilor. Lectura susține dezvoltarea cognitivă și a limbajului. 

Lectura ajută la extinderea numărului și varietăți de cuvinte pe care copiii le folosesc și ajută copiii să dezvolte abilități cheie de concentrare si autodisciplină. 

Dacă nu ai citit articolul nostru cu 10 recomandări de literatură germană pentru copii, îl găsesți aici

 

 

Jocuri teatrale și improvizație

Jocurile teatrale stimulează comunicarea interpersonală și îmbunătățesc expresia corpului.
Imitarea animalelor sau personajelor din desene animate sau pur și simplu a improviza o scurtă poveste pornind de la o situație imaginară duce la dezvoltarea abilităților lor sociale, fără a lua în calcul cât de mult se distrează făcând aceste tipuri de activități.

Jocurile teatrale le dezvoltă creativitatea, spontaneitatea, imaginația, limbajul, memoria, atenția, libertatea de expresie și de exprimare.

 Prin intermediul jocului, copiii învață să lucreze în echipă, să interacționeze și să comunice cu ușurintă cu oamenii din jurul lor. Aici copiii conștientizează că sunt importanți atât ei cât și cei din jurul lor. 

 

Jocuri cooperative

Este imperativ ca copiii noștri să se joace cu alți copii pentru a promova abilitățile sociale. Prin învățarea cooperativă, copiii învață să respecte, să împărtășească și să coopereze. Acest lucru presupune și acceptarea lor; precum și, al altora, care favorizează empatia. Beneficiile sociale ale jocului reduc anxietatea, contribuie la conturarea și creșterea 

Stimularea creativității 

Nu știm cu exactitate dacă creativitatea este înnăscută sau dobândită, adevărul este că părinții trebuie să stimuleze această abilitate la copii și există diverse strategii pentru aceasta, pe care le putem introduce în rutina noastră de vară. Îi putem duce la muzee, expoziții sau sugerăm jocuri prin care își exercită abilitățile și imaginația manuală, de la desene, prin figuri cu plastilină, până la tablouri cu legume.

Coordonarea mișcărilor 

Faptul că micuții noștri învață să examineze și să obțină controlul asupra unei activități este foarte relevant atunci când ajung să știe că ei sunt cei care domină procesul și sunt responsabili pentru rezultatul final. Realizarea castelelor cu nisip, realizarea de puzzle-uri sunt activități distractive care, de asemenea, îmbunătățește coordonarea ochilor și a mâinilor.

 

Tabără de limbi străine

Când activitățile de agrement, joaca în aer liber se combină cu învațarea unei limbi străine , este o modalitate foarte bună de a atinge două obiective pentru vacanța de vară: copilul se bucură de o vacanță binemeritată și în același timp învață sau continuă să învețe o limbă străină .
În plus, conexiunea dintre copii cu vârste apropiate permite utilizarea limbajului într-un alt context decât cel academic și, prin urmare, reprezintă o modalitate de a îmbogăți și extinde cunoașterea limbii. Pe scurt, vara este un moment ideal pentru ca copiii să se distreze, în timp ce continuă să învețe.

Centrul Didacto organizează tabere în limba germană în Cluj Napoca respectiv tabere cu cazare în Munții Apuseni.
Avem o varietate de tematici din care puteți alege:
– Comunicare & Media
– Geografie & Turism
– Științe & Natură
– Digital & IT
– Educație civică & Democrație
– Educație financiară & Antreprenoriat
– Teatru & Improvizație

Taberele organizate de către Didacto reprezintă un program educațional de o săptămână vor avea ocazia să învețe și să exerseze limba germană prin metode non-formale, alături de alți participați de vârstă și nivel lingvistic apropiat. Pentru a afla mai multe despre taberele cu cazare în limba germană organizate de Didacto, accesează acest link, iar pentru taberele de zi, pe care le organizăm la Cluj Napoca, accesează acest link sau contactează-ne la numărul de telefon 0 752 822 373. 

 

Sperăm că ți-a plăcut acest articol și te invităm să vizitezi blogul Didacto pentru mai multe materiale despre educație și limba germană pentru copii. Pentru a fi întotdeauna la curent cu noutățile despre limba germană pentru copii, te invităm să ne urmărești pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube, pentru mai multe resurse în limba germană pentru copii

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii

De Crăciun, cei mici nu rămân fără cadou!

Înscrie-te pe lista lui Moș Crăciun și câștigi:
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?