Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

5 desene animate în franceză pentru copii mici și mari

desene animate in franceza

Ce vei regăsi în articol:

Lumea imaginară a desenelor animate nu numai că reprezintă o sursă minunată de relaxare și bucurie, ci sunt izvorul multor învățături și lecții de viață din care atât copii, cât și cei mai mari se pot inspira. În ceea ce privește învățarea limbii franceze, copiii pot găsi o sumedenie de desene animate în franceză prin care să se delecteze și să își îmbunătățească nivelul de limbă într-un mod plăcut: ”Ești mai curajos decât te gândești tu, mai puternic decât pari și mai inteligent decât crezi!”-Winnie The Pooh (desene animate)

În articolul ce urmează, realizat de cei din echipa Didacto, vei putea găsi o serie de desene animate populare , în limba franceză, potrivite pentru vârste mai mici și mai mari, din care copiii aflați la început de drum o să învețe să iubească limba franceză și să exerseze, chiar și urmărind desene animate în franceză.

desene animate in franceza

Mimi La Souris-desene animate în franceză pentru cei mici

Mimi Șoricica cea veselă este un personaj adorabil, înconjurată de prietenii ei și demonstrează că știe cum să facă față încercărilor și nu se ferește de dificultăți. Aceste desene animate în franceză sunt potrivite copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani, întrucât episoadele în care Mimi este protagonistă redau diferite întâmplări povestite de o voce gingașă, care explică ceea ce se întâmplă, copiii pot învăța vocabularul culorilor, al lucrurilor din casa, al naturii, și multe alte lucruri interesante.

Unele dintre titlurile episoadelor sună cam așa: La Cabane, La Ferme, Les Courses, La barque, Le Lapin, etc. Iată și personajele acestei serii de desene animate în franceză, personaje care se vor apropia de inima copiilor și care îi vor învăța franceză:

  • Mimi: Șoricelul care trăiește într-o casă galbenă cu acoperiș roșu
  • Panda: Jucăria de pluș a lui Mimi
  • Tallulah: Găina care aproape întotdeauna este văzută purtând o rochie
  • Cyril: Veverița cu papion
  • Eddie: Elefantul care este prezent doar în scenele în care este suficient de mare pentru a participa
  • Charley: Crocodilul căruia îi place să mănânce

Poți găsi aceste drăgălașe episoade pe canalul oficial de Youtube, Mimi La Souris en Francais Officiel, unde se pot pune și subtitrări pentru o înțelegere mai bună, dar când vine vorba de cei mai mici, cu siguranță o vor iubi pe Mimi și întâmplările ei, ascultând în același timp o franceză simpatică, melodioasă.

Père Castor-învață din poveștile micilor castori

Les Histoires du père Castor este un serial de televiziune animat franco-canadian, cu episoade de cinci-șase minute, regizat de Jean Cubaud, Pascale Moreaux și Greg Bailey, produs de Jean-Pierre Guérin și difuzat pe Canal J din 22 aprilie 1993. Deși este produs cu mulți ani în urmă, în Franța este cunoscut și iubit de audiență, perfect pentru copii cu vârste între 6-8 ani, chiar și mai mult, întrucât povestea acestor desene animate în franceză cuprinde diferite tematici, iar vocile sunt dublate clar, se poate înțelege bine și se poate, bineînțeles, învăța limba franceză.

Père Castor este un bunic căruia îi place să spună povești educative, frumoase și fermecătoare micilor Castori (Cline, Grignote și Benjamin). Poveștile, adesea bazate pe știri, vorbesc despre universuri, țări, tradiții și personaje foarte variate pentru bucuria micuților. Aceste desene animate în franceză vor fura atenția și adulților, care se vor uita împreună cu copiii.

Părintele Castor nu a ratat niciodată ocazia de a spune o poveste celor trei copii ai săi, Cline, Grignote și Benjamin. Apoi îi lasă să tragă propriile concluzii. Poți găsi episoade precum, Histoire De La Lettre, Histoire d’ours et d’élans, L’Histoire De Zo’Hio, Pâquerette et Poulette coquette, La Nuit de mai, Les noces de Clémentine, și multe altele.

Prin aceste desene animate în franceză copiii nu numai că își cresc nivelul limbii, ci pot desprinde o dragoste față de lectură, dat fiind faptul că personajul principal, bunicul Castor, le citește mereu nepoților săi și le povestește întâmplări minunate.

Caillou-aventurile eroului de 4 ani

Este momentul ca prin desene animate în franceză copiii să învețe limba străină, dar să prindă și curajul de a face lucruri ieșite din comun, lucruri de care copiii se pot bucura cel mai ușor, pot greși și pot progresa zi de zi. Eroul seriilor de desene animate în franceză următoare este Caillou, un băiețel de 4 ani care este fascinat de lumea din jurul său.

Caillou este un serial canadian de televiziune educațional pentru copii, cu versiuni în engleză și în franceză, care a avut primul episod in anul 1997 și s-a terminat în anul 2010, dar nu se oprește din a impresiona generații de copii prin simplitatea și inocența acestuia. Bazat pe cărțile lui Hélène Desputeaux, filmul se concentrează pe un băiat de patru ani care adoră să observe lumea înconjurătoare și își iubește prietenii.

Este vesel, este năstrușnic, este activ, este imaginea perfectă a unei copilării colorate, iar mama lui îl laudă la fiecare început de episod că este un băiat bun și mare. Acesta este Caillou, protagonist în ale lui desene animate în franceză, care vă arată aventuri precum: Caillou apprend à nager, Caillou dans l’espace, Caillou apprend à patiner , Caillou au parc d’amusement, Caillou a peur de grandir

Pe canalul de Youtube, Caillou Français – WildBrain poți găsi multe desene animate în franceză cu Caillou, în variante mai noi și mai modernizate, dar la fel de captivante și utile pentru procesul de învățare a copiilor tăi.

Asterix și Obelix-legendele istoriei franceze

Asterix și Obélix sunt două personaje galice faimoase în întreaga lume pentru seriile de benzi desenate în limba franceză, construite cu un umor deosebit, dar și cu o grafică genială. Nu se poate să nu se menționeze povestea celor doi, ca referință de desene animate în franceză, atât de învățare a limbii, cât și a istoriei și culturii franceze.

Personajele Asterix și Obélix sunt doi războinici galici care trăiesc într-un mic sat din Armorica și care rezistă invadatorului roman datorită poțiunii magice pregătite de Panoramix, druidul. Cu ajutorul companionilor lor și a câinelui mic al lui Obélix, Idéfix, ei vor merge din aventură în aventură întotdeauna gata să lupte cu armatele de romani.

Conform unui articol, Asterix și Obélix au fost creația a doi artiști: pe de o parte, a scenaristului René Goscinny; iar pe de altă parte, cea a caricaturistului Albert Uderzo, care a murit în 2020. Prima dată când s-a difuzat un desen animat cu aceste personaje a fost pe 29 octombrie 1959 în revista Pilote.

Aceste desene animate în franceză sunt potrivite pentru copiii mai mari de 7 ani, deoarece sunt mai complexe, cu multă acțiune și mult vocabular. Asterix și Obélix se compun din mai multe serii de filme, de aproximativ o oră, și pot fi găsite pe Youtube:

Looney Tunes, Scooby-Doo și Tom&Jerry în franceză

Animații consacrate precum Looney Tunes, Scooby-Doo și Tom&Jerry s-au transformat acum în desene animate în franceză și sunt gata să îi încânte pe copii, dar și să le insufle pasiunea către limba franceză.

Pe canalul oficial de Youtube, WB Kids Français, se pot găsi o mulțime de episoade și momente din desenele menționate, care îți vor aduce și ție aminte, adultul de acum, de copilărie, și de ce nu, vor face ca limba franceză să sune din ce în ce mai frumos.

Desene animate în franceză – o resursă minunată pentru cei mici

Personajele animate nu vor plictisi niciodată nicio generație, își vor găsi mereu locul și vor avea ceva de spus. Cu atât mai mult, pasionații de limba franceză vor căuta și vor dori să descopere mai multe și mai multe desene animate în franceză, mai ales pentru copiii lor, pentru a le face procesul de învățare cât mai plăcut.

Pentru mai multe variante de desene animate în franceză, platforma, Portails de films pour enfants, oferă o gamă variată de serii de desene animate în franceză, puse pe categorii de vârstă de la 3 la 11 ani. Resursele nu se vor termina, continuă să cauți ceea ce este cel mai potrivit pentru tine!

5 desene animate în franceză pentru copii mici și mari 1

Pe lângă vizionarea de desene animate în franceză, un curs de limba franceză pentru copii este oricând bine venit și chiar indicat la o vârstă cât mai fragedă, când copiii asimilează foarte bine informațiile și se pot dezvolta armonios. Centrul Gutenberg, prin platforma Didacto, oferă cursuri de limba franceză pentru copii, dar și ateliere conversaționale a căror oferte sunt prezente pe site și pe care ești invitat să le consulți pentru a vedea cât de potrivite sunt pentru copilul tău.

În final, tu ce desene animate în franceză ai alege pentru cei mici?

Vezi și alte activități pentru cei mici:

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?