Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

5 cursuri online pentru copii în 2022

Cele 5 cursuri online ideale pentru copii

Ce vei regăsi în articol:

Metodele de învățare online au înregistrat o însemnată creștere în popularitate de-a lungul ultimilor ani, datorită nu numai contextului pandemic, care a impus o reformă a procesului educațional, ci și multitudinii de avantaje asociate cu învățarea în mediul digital. Varietatea de cursuri online pentru copii accesibile publicului larg se numără printre cele mai eficiente forme ale educației online. Completând armonios învățarea tradițională, lecțiile online le permit copiilor de toate vârstele să studieze în profunzime subiectele care îi pasionează sau să descopere noi domenii interesante din confortul și siguranța propriei locuințe.

Când vorbim despre cursuri online pentru copii, ne referim la programe educaționale accesibile prin intermediul internetului, care sunt proiectate pentru a-i ajuta pe copii să învețe diverse materii și abilități. Acestea pot include cursuri de matematică, știință, limbi străine, literatură, istorie, muzică, arte și tehnologie. Ele pot fi adaptate la diferite niveluri de înțelegere și pot include activități interactive, jocuri educaționale, teste de evaluare și altele pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele.

Într-o perioadă în care resursele de învățare online sunt mai diverse ca oricând, alegerea variantei potrivite pentru nevoile și obiectivele educaționale ale fiecărui copil poate reprezenta o misiune dificilă pentru părinți. De aceea, dorim să vă prezentăm 5 cursuri online pentru copii care au, din punctul nostru de vedere, toate calitățile necesare pentru a capta atenția celor mici și a aduce o contribuție reală la dezvoltarea lor. În virtutea diversității, am selectat cursuri din diverse arii de interes, de la științele exacte până la artele frumoase.

recomandari cursuri online pentru copii

Școala de șah – „sportul minții” pe înțelesul celor mici

Primul de pe lista noastră de cursuri online pentru copii este un joc aflat la intersecția dintre sport, artă și știință, șahul reprezintă piatra de temelie a dezvoltării multidisciplinare a celor mici. Ajutând copiii să-și îmbunătățească calitatea deciziilor, să construiască planuri și strategii și să gândească creativ, „sportul minții” aduce rezultate pe termen lung în plan educațional. Șahul dezvoltă, totodată, spiritul de independență și încrederea în forțele proprii, întrucât obligă jucătorul să ia decizii bazate numai pe propriul raționament.

Școala de șah își propune să îi introducă pe cei mici în captivanta lume a șahului, ajutându-i să asimileze toate beneficiile asociate practicii acestui joc. Aceste cursuri online pentru copii sunt organizate pe nivele și grupe de vârstă, pentru a asigura respectarea nevoilor individuale ale fiecărui cursant. Participarea la cursuri și activități presupune investiția într-un abonament lunar, cu prețuri cuprinse între 150 și 320 de lei pe lună, în funcție de numărul de ședințe săptămânale.

British Council – cursuri online de limba engleză

Utilitatea învățării limbii engleze în societatea contemporană reprezintă, cu certitudine, un aspect bine cunoscut. Faptul că procesul de învățare a acestei limbi străine poate fi realizat de oriunde, prin intermediul unor cursuri online pentru copii, aduce nenumărate beneficii pentru tinerii de toate vârstele. Cu ajutorul celor de la British Council, micii cursanți pot fi integrați, încă de la o vârstă fragedă, într-o comunitate globală de vorbitori de limba engleză.

La British Council, oferta de cursuri online pentru copii este organizată pe categorii de vârstă, pentru a se plia pe nevoile și aptitudinile lingvistice specifice fiecărei etape a copilăriei sau a adolescenței. Alături de cursurile lingvistice la nivel de grupă, părinții pot opta și pentru sesiuni de pregătire online unu la unu pentru tinerii între 13 și 17 ani. Participarea la cursuri se realizează în baza unui abonament anual, plătit în tranșe, care asigură o pregătire îndelungată, pe parcursul a 66 sau 99 de ore de curs pe an.

Micii Developeri – IT pentru copii

Următoarea recomandare de cursuri online pentru copii vine din sfera tehnologiei. IT-ul reprezintă un domeniu plin de provocări, aflat în continuă dezvoltare, care stârnește interesul tinerilor de toate vârstele prin diversitatea și aplicabilitatea sa. Studiul acestei sfere de interes poate reprezenta o provocare captivantă pentru cei mici, oferindu-le satisfacție și încredere. Având în vedere acest context, „misiunea Academiei Micilor Developeri este de a transforma copiii și adolescenții din consumatori de tehnologie în creatori de tehnologie”.

Adresată copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, gama de cursuri online pentru copii disponibilă pe platforma Micii Developeri se bucură de o extraordinară diversitate, oferind posibilitatea de a studia atât limbaje de programare consacrate, precum Java sau JavaScript, cât și logica de programare a unor jocuri precum Roblox sau Minecraft. Fiecare curs are un tarif propriu, iar platforma permite participarea la un curs demonstrativ, pentru a vă ajuta să alegeți cea mai potrivită variantă pentru copilul dumneavoastră.

Ken Academy – introducere în lumea antreprenoriatului

Educația antreprenorială și financiară reprezintă o componentă necesară dezvoltării armonioase a viitorilor adulți, chiar și prin intermediul a cursuri online pentru copii. Conceptele care stau la baza mediului de afaceri își găsesc cu ușurință aplicabilitatea în situațiile cotidiene. Antreprenoriatul reprezintă, de altfel, o formă de educație multidisciplinară, care îi poate ajuta pe copii să își dezvolte abilități extrem de utile în viața de zi cu zi, precum comunicarea eficientă, luarea unor decizii bine fundamentate, analiza riscurilor și maximizarea raportului dintre efect și efort.

Portofoliul de cursuri online pentru copii al Ken Academy urmărește dezvoltarea unor abilități antreprenoriale prin intermediul unor sesiuni bogate în activități interactive și jocuri experiențiale adaptate vârstei, susținute de antreprenori și specialiști în domeniu. Programele, disponibile contra cost, conțin 32 – 34 sesiuni, de câte 75 de minute, o dată pe săptămână, organizate pe două grupe de vârstă, 8 – 10 ani și 11 – 13 ani.

Didacto – ateliere și cursuri online pentru copii de limba germană și franceză

cursuri online pentru copii

În cadrul unei societăți aflate într-un continuu proces de metamorfoză, cunoașterea mai multor limbi străine constituie un avantaj considerabil atât din punct de vedere academic și profesional, cât și, mai ales, dintr-o perspectivă socio-culturală. Asimilarea unui spectru vast și variat de cunoștințe lingvistice este mai simplă și mai eficientă la o vârstă mai fragedă, întrucât cei mici dispun de o capacitate uimitoare de învățare. Tocmai de aceea, încurajăm înscrierea la timp a celor mici la cursuri online pentru copii de limbă străină, pentru a beneficia de toate avantajele unei formări lingvistice armonioase.

La Didacto, oferim un loc sigur și primitor pentru orice copil care dorește să își dezvolte abilitățile lingvistice, cu metode de învățare interactive și participative. Prin portofoliul nostru de ateliere și cursuri online pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, ne propunem să îndrumăm participanții spre atingerea obiectivelor educaționale pe care și le propun. Vă invităm să vă înscrieți chiar astăzi copilul la cursurile și atelierele noastre demonstrative gratuite de limba germană și franceză, pentru a descoperi avantajele colaborării cu echipa Didacto.

5 cursuri online pentru copii în 2022 1

Învatarea limbii germane este importantă pentru copii din mai multe motive. În primul rând, Germania este una dintre cele mai mari economii din Europa și un partener comercial important pentru multe țări, inclusiv Romania. Cunoașterea limbii germane poate deschide uși pentru oportunități de carieră în acest domeniu.

În al doilea rând, învățarea limbii germane poate ajuta copiii să se conecteze cu cultura și istoria Germaniei, precum și cu culturile altor țări vorbitoare de limba germană. Acest lucru poate contribui la o înțelegere mai profundă și mai bogată a lumii.

În plus, învățarea unei limbi străine, în special în copilărie, poate ajuta la dezvoltarea creierului și la îmbunătățirea abilităților de comunicare, analiză și gândire critică.

Sumarizând, învățarea limbii germane poate fi benefică pentru copii în termeni de oportunități de carieră, înțelegere culturală și dezvoltare personală.

5 cursuri online pentru copii în 2022 2

Franța este o țară cu o bogată istorie și cultură, iar cunoașterea limbii franceze poate permite copiilor să acceseze această cultură și să înțeleagă mai bine contribuția Franței la lume. Mai mult de atât, Franța este un important centru pentru afaceri, artă, modă, gastronomie și turism, iar cunoașterea limbii franceze poate deschide uși pentru oportunități de carieră în aceste domenii.

Din nou, considerăm important să reamintim că învățarea unei limbi străine, în special în copilărie, poate ajuta la dezvoltarea creierului și la îmbunătățirea abilităților de comunicare, analiză și gândire critică. Studiile au aratat că copiii care învață limbi străine au performanțe mai bune la testele academice și au un vocabular mai bogat.

Așadar, este important să încurajăm copiii să învețe limba franceză încă de la o vârstă fragedă.

Concluzii

În ultimele două decenii, internetul a revoluționat modul în care oamenii conversează, socializează, fac afaceri și înțeleg cunoștințele și înțelepciunea. În plan educațional, varietatea de cursuri online pentru copii a reușit să rescrie învățarea convențională și să dea naștere unui stil de predare mai accesibil ca niciodată. În acest context, este important ca dumneavoastră, părinții, să înțelegeți avantajele și dezavantajele unei educații în format digital și să optați pentru acele cursuri online pentru copii care completează în mod armonios învățarea față în față.

Cursurile online pentru copii au mai multe avantaje. In primul rand, acestea ofera flexibilitate, permițând copiilor să învețe în ritmul lor și în momentul potrivit pentru ei. De asemenea, oferă acces la o varietate mare de materii și resurse educaționale, care ar putea fi dificil de găsit în mod tradițional. Cursurile online, de asemenea, oferă copiilor posibilitatea de a învăța într-un mediu interactiv, prin intermediul jocurilor educaționale, simulărilor și altele. Cursurile online pentru copii sunt o modalitate eficienta si accesibila de a-i ajuta sa isi dezvolte abilitatile si cunostintele.

Vă așteptăm cu drag la cursurile noastre online pentru copii, pentru a vă convinge că educația online poate fi eficientă și distractivă!

Vezi și:

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?